Lediga jobb som Upphandlare i Sundsvall

Se lediga jobb som Upphandlare i Sundsvall. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sundsvall som finns hos arbetsgivaren.

Vikariat - Upphandlare med stenkoll på LOU

Vill du jobba självständigt med att projektleda upphandlingar där du får arbeta tillsammans med kollegor från hela verksamheten? Är du både affärsmässig och kan leverera god service? Har du dessutom stenkoll på lagen om offentlig upphandling borde du läsa vidare! Vi vill förstärka vår laguppställning med ännu fler kompetenta spelare, kanske är du vår nästa? Digg är en myndighet med ett viktigt uppdrag att driva digitaliseringen av det offentliga Sverige f... Visa mer
Vill du jobba självständigt med att projektleda upphandlingar där du får arbeta tillsammans med kollegor från hela verksamheten? Är du både affärsmässig och kan leverera god service? Har du dessutom stenkoll på lagen om offentlig upphandling borde du läsa vidare!

Vi vill förstärka vår laguppställning med ännu fler kompetenta spelare, kanske är du vår nästa? Digg är en myndighet med ett viktigt uppdrag att driva digitaliseringen av det offentliga Sverige framåt. Vill du vara med på resan? Läs mer om Digg här. 

Om jobbet
Nu söker vi en upphandlare till enheten för lednings- och verksamhetsstöd. På enheten arbetar vi med styrning och stöd i frågor rörande upphandling, HR och ekonomi. Här samordnas Diggs internationella arbete och vi bedriver intern verksamhetsutveckling. Vi är ett gäng på 15 personer som finns spridda i Sundsvall, Stockholm och Umeå och vi träffas fysiskt ungefär en gång i månaden, därutöver arbetar vi främst digitalt. Nu ska vår ena upphandlare gå på föräldraledighet och vi behöver därför en vikarie. 

Som upphandlare hos oss samordnar du upphandlingsfrågor inom myndigheten. Du ger rådgivning och stöd till verksamheten samt kvalitetsgranskar och följer upp inköpsprocessen. Du kommer med andra ord att projektleda upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar på ramavtal, främst gällande konsulter. Du förväntas också bidra i arbetet med att vidareutveckla Diggs upphandlingsprocess och avtalshantering. Det är ett självständigt arbete som sker främst via digitala verktyg då dina kollegor befinner sig på flera olika orter i landet.

Om dig
För att lyckas och trivas i den här rollen behöver du ha följande kompetenser, kunskaper och erfarenheter:

Kompetenser

• Flexibel
• Samarbetsförmåga
• Serviceinriktad
• Specialistkunskap inom ditt område

Kunskaper

• Mycket goda kunskaper i att arbeta med hela upphandlingsprocessen utifrån lagen om offentlig upphandling (LOU)
• God kunskap i något digitalt upphandlingssystem
• Goda kunskaper i e-handelssystemet Visma proceedo
• God kunskap i svenska, både i tal och i skrift.

Erfarenheter

• Minst 5 års erfarenhet av upphandling inom LOU åt statlig verksamhet under de senaste 10 åren.
• God erfarenhet av att aktivt stödja verksamheten i behovsanalys, kravställning och att aktivt hålla i processen till dessa till dess att upphandling är avslutad samt att därefter ge stöd och råd under avtalstiden
• God erfarenhet av något digitalt upphandlingssystem
• God erfarenhet av arbete med e-handel inom offentlig verksamhet
• Erfarenhet av att genomföra förnyade konkurrensutsättningar från kammarkollegiets avtal.

 Du har en akademisk utbildning inom relevant område, en upphandlarcertifiering eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Om Digg och vad vi erbjuder
Digg är en myndighet som arbetar brett med att stödja och samordna digitaliseringen av den svenska offentliga förvaltningen. Vi utvecklar digital infrastruktur och tjänster som hjälper andra offentliga aktörer i deras digitalisering. Vi säkerställer även att digital offentlig service är tillgänglig för alla.

När vi är i Diggs lokaler finns vi på huvudkontoret i centrala Sundsvall i moderna aktivitetsbaserade lokaler eller i ett mindre och modernt kontor i centrala Stockholm.Vi är positivt inställda till att ge utrymme för placering och arbetsvillkor som arbete hemifrån och mobilt arbete, utifrån verksamhetens och medarbetarens behov. 

Vi erbjuder ett vikariat till och med 30 september 2024, med viss möjlighet till förlängning. Tillträde januari 2024.

I det här jobbet behöver du inte vara knuten till Sundsvall eller Stockholm utan kan arbeta på distans. Då en kollega arbetar från Umeå ser vi gärna att du arbetar därifrån.
Resor förekommer cirka 1 gång i månaden, oftast till Sundsvall och ibland till Stockholm.
Som sökande till det här jobbet kommer du behöva gå igenom en säkerhetsprövning då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär kan du få här.

Sök
Vänta inte med att söka! Vi strävar efter att ha en så snabb, effektiv och fördomsfri process som möjligt och arbetar därför löpande, strukturerat och systematiskt med vårt urval. Ägna inte onödig tid åt att uppdatera ditt cv, svara istället på våra urvalsfrågor i ansökan.

Sista ansökningsdag är 1 oktober 2023.
Har du frågor om jobbet är du välkommen att kontakta enhetschef Monica Grahn på tel 010 484 73 18. Fackliga kontaktpersoner är Mattias Ekhem för Saco-S och Åsa Fridholm för ST. De nås via växeln på 0771-11 44 00.

Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av att jobba hos oss men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Upphandlare till Sundsvalls kommun

Ansök    Feb 28    Sundsvalls kommun    Upphandlare
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Inköpsenheten har i september 2023 fått förnyat uppdrag från kommunfullmäktige att utveckla inköpsprocessen utifrån beslutad inköpsstrategi. I detta arbete ligger ett starkt fokus på att sätta inköpsprocess. Vårt mål är att hantera övergången från upphandlingsstöd till st... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Inköpsenheten har i september 2023 fått förnyat uppdrag från kommunfullmäktige att utveckla inköpsprocessen utifrån beslutad inköpsstrategi. I detta arbete ligger ett starkt fokus på att sätta inköpsprocess. Vårt mål är att hantera övergången från upphandlingsstöd till strategiskt inköpsarbete. Vi har högt ställda mål och siktar mot att 2030 vara en inköpsenhet i nationell framkant.

Inköpsenheten är organisatoriskt placerad under kommunstyrelsen i Sundsvalls kommun och genomför upphandlingar av entreprenader, varor och tjänster för både Sundsvalls och Timrå kommun. Inköpsenheten består i dagsläget av 11 upphandlare, 3 controllers, en administratör och en inköpschef. Som komplement till denna grupp så finns också inköpssamordnare ute i förvaltningar och bolag som hanterar det operativa inköpsarbetet. Dessa är dock inte organiserade under inköpsenheten utan under respektive verksamhet.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som upphandlare är du projektledare för de upphandlingsprojekt du tilldelas och ansvarar därmed för kontakten mellan beställarsidan och inköpsenheten samt för att säkra att den anskaffning som ingår i ditt projekt håller sig inom de ramar som beslutats.

I vårt arbetet mot att bli mer strategiska så stödjer du som upphandlare, utifrån din inköpskompetens, också beställarsidan med att fånga behov och kravställning så att kommunkoncernens inköp sker enligt de krav som ställts av politiken. Som upphandlare stödjer du också verksamheten i kontakten med kontrakterade leverantörer. Ansvarsfördelningen kan kort beskrivas så att beställarna ansvarar för den löpande hanteringen av avtalet medan inköp har det övergripande an-svaret.

På inköpsenheten läggs ett stort fokus på att ensa processerna så att beställare och marknad inte ska behöva lära sig olika tillvägagångssätt beroende på vilken upphandlare som dom för tillfället har kontakt med. Här vilar ett stort ansvar på varje enskild upphandlare att vara med och bidra till denna utveckling.

Förutom att hantera inköp kan du som upphandlare också komma att vara med och delta i förstudier inför kommande köp.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom ett område som är relevant för tjänsten, alternativt aktuell erfarenhet av inköpsarbete. Har du erfarenhet och kunskap inom områdena entreprenad och IT är det meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att ta fram och lämna anbud i entreprenadupphandlingar.

Det är önskvärt om du har erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet samt kunskaper om LOU (lagen om offentlig upphandling). Du har goda datorkunskaper i MS Officeprogrammen och har mycket förmåga att kommunicera på det svenska språket i både tal och skrift.

För att fungera i rollen som upphandlare hos oss är det viktigt att du är lyhörd för beställarnas samtidigt som du kan bevaka att dom följer och förstår behovet av att följa lagar och beslutade processerna kopplat till inköp. Vi vill att du är driven och utvecklingsinriktad, vilket betyder att du ständigt utvecklar ditt och vårt arbete. Du arbetar strukturerat och självständigt, men med god samarbetsförmåga och du har ett strategiskt angreppssätt på frågor och tänker gärna nytt. Du är en trygg och stabil person som kan stå för dina beslut.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är nyfiken och intresserad av vad andra gör och för hur verksamhet och inköpsprocessen samspelar för att uppnå goda resultat. Vi ser att du har en god förståelse för det affärsmässiga perspektivet och kan tillämpa affärsmässiga principer på ett bra sätt.

ÖVRIGT
Är du intresserad av att läsa mer om Sundsvall? Klicka in på www.sundsvall.se eller är du intresserad av hur det vore att bo och arbeta i Sundsvall kan du läsa mer på www.nykommun.se/kommun/sundsvall/

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.rtjmedelpad.se/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanstpersonal-i-beredskap-rib

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Upphandlare

Ansök    Nov 20    Bolagsverket    Upphandlare
Bolagsverket i Sundsvall är en myndighet som har siktet inställt på digitalisering och innovation. Vi är drygt 600 medarbetare som varje dag arbetar för att ge företagsamma människor i Sverige möjligheten att förverkliga sina drömmar och känna trygghet i sitt företagande. För att fortsätta vårt viktiga arbete strävar vi efter att vara en arbetsplats där vi genom mod och tillit skapar förutsättningar för medarbetare att trivas och utvecklas. Var med och b... Visa mer
Bolagsverket i Sundsvall är en myndighet som har siktet inställt på digitalisering och innovation. Vi är drygt 600 medarbetare som varje dag arbetar för att ge företagsamma människor i Sverige möjligheten att förverkliga sina drömmar och känna trygghet i sitt företagande.

För att fortsätta vårt viktiga arbete strävar vi efter att vara en arbetsplats där vi genom mod och tillit skapar förutsättningar för medarbetare att trivas och utvecklas. Var med och bygg vår framtid!

ARBETSUPPGIFTER
Är du en erfaren offentlig upphandlare som trivs med att själv ha ansvar för allt som gäller upphandlingsområdet; från att skriva riktlinjer och rutiner till att genomföra upphandlingar och kontrollera att vi följer lagen? Då har vi jobbet för dig!

Tjänsten är placerad på vår ekonomienhet och där arbetar även ekonomihandläggare och ekonomicontrollers. Enheten leds av vår ekonomichef.

Hos oss är du är du själv i rollen som upphandlare och du ansvarar för allt som gäller upphandlingsområdet, till exempel:
• Planera och genomföra alla våra upphandlingar.
• Kontrollera att vi följer lagen om offentlig upphandling.
• Utveckla vår upphandlingsverksamhet.
• Skriva riktlinjer och rutiner.
• Hålla dig uppdaterad om vad som händer inom den offentliga upphandlingen.

Du arbetar tillsammans med kravställare från olika delar av vår verksamhet. Du står för kunskapen om upphandling och kravställaren för kunskapen om det vi upphandlar.
Du samarbetar med våra jurister i frågor som gäller våra avtal och andra juridiska frågor kopplade till offentlig upphandling.

Du är ett stöd till våra ekonomihandläggare i frågor som gäller olika delar av e-handelsprocessen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet som offentlig upphandlare och med stor erfarenhet av att driva upphandlingar.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta själv i rollen som upphandlare i en organisation.

Du har högskoleutbildning inom juridik, ekonomi alternativt YH-utbildning som upphandlare/inköpare eller annan jämförbar erfarenhet eller utbildning som vi bedömer som likvärdig.

Du har mycket goda kunskaper om offentlig upphandling.
Du behöver också ha goda kunskaper om övriga lagar och förordningar som har betydelse för hur en myndighet ska bedriva sin upphandlings- och inköpsverksamhet, till exempel; Offentlighets- och sekretesslagen, Förordning om statlig inköpssamordning, Dataskyddsförordningen, Lag om elektroniska fakturor till följd av offentlig upphandling samt Förordning om statliga myndigheters elektroniska informationsutbyte.

Du har även erfarenhet av att arbeta i ett elektroniskt upphandlingsverktyg. Det är meriterande om erfarenheten innefattar upphandlingsverktyget TendSign.

Vidare behöver du ha goda kunskaper inom MS Word och grundläggande kunskaper inom MS Excel och en mycket god förmåga att kommunicera och uttrycka dig på svenska både i tal och skrift.

Upphandlare på Bolagsverket är ett självständigt och utåtriktat uppdrag. Du är professionell och resultatorienterad i din yrkesroll. Du tar själv initiativ och har god förmåga att ta ansvar för och driva ditt uppdrag. Du har ett flexibelt förhållningssätt när förutsättningar ändras och har förmåga att lära och testa nya tillvägagångssätt.

En viktig del av arbetet innebär samarbete och samverkan med andra personer och att skapa förtroendefulla relationer. Det är därför av vikt att du har förmågan att samarbeta och kommunicera på ett tydligt, pedagogiskt och ödmjukt sätt.

Vi erbjuder inspirerande miljö fylld av kompetens, med fina lokaler och trevliga kollegor, där du som upphandlare får ett eget uppdrag där du både får utveckla och förbättra processer samt stötta verksamheten inom området.

Bolagsverket har som statlig myndighet fina förmåner samt erbjuder möjlighet att kombinera stimulerande arbetsuppgifter med en livssituation i balans samt möjlighet att till viss del arbeta på distans.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi strävar efter att vara en arbetsplats där det finns goda förutsättningar att ta hand om sin hälsa. Därför erbjuder vi bland annat friskvårdbidrag och friskvårdstimme samt massage och gym i våra lokaler i Sundsvall.

Läs mer om alla våra förmåner på bolagsverket.se/om/oss/jobb.

Vi undanber oss alla erbjudande om rekryterings- och annonshjälp. Visa mindre

Upphandlare till avdelningen för verksamhetsstöd i Sundsvall

Ansök    Feb 7    Försäkringskassan    Upphandlare
Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut som påverkar människors liv och hela samhället. Vi betalar ut cirka 230 miljarder kronor varje år. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.Försäkringskassan söker upphandla... Visa mer
Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut som påverkar människors liv och hela samhället. Vi betalar ut cirka 230 miljarder kronor varje år. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.Försäkringskassan söker upphandlare. Om du vill jobba i en miljö som upphandlare där ditt jobb påverkar människors liv och hela samhället- då är du välkommen att utvecklas tillsammans med oss.

Upphandling, rådgivning och projekt
Försäkringskassans upphandlingsorganisation finns i Stockholm, Sundsvall, Arvidsjaur, Östersund, Ystad och Umeå. Inom upphandlingsenheten arbetar 29 personer. Upphandlingsarbetet bedrivs i två team: Team IT samt Team fastighet och tjänster. Upphandlingsenheten genomför upphandlingar och avrop för hela Försäkringskassan. Även ansvaret för elektronisk handel och travel management tillhör Upphandlingsenheten.

Du deltar i kvalificerade förstudier/omvärldsanalyser och genomför upphandlingar, självständigt eller i grupp, uppföljningar samt avrop som sker genom förnyad konkurrensutsättning. Arbetet sker i enlighet med gällande processer.

I arbetet ingår även att driva eller delta i projekt, vara rådgivare och utbildare gällande upphandlingsområdet. Du medverkar och genomför externa aktiviteter som leverantörsträffar och referensgruppsmöten. Försäkringskassans behovsområden är uppdelade i inköpskategorier, där du som upphandlare har ett övergripande ansvarar för en eller flera kategorier. Då enheten och Försäkringskassan finns på flera platser runt om i landet sker mycket av kommunikationen via Skype.

Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar.

Vi söker dig som


• har examen från högskola/universitet, gärna inom it eller teknik, eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• har erfarenhet av praktiskt inköps-/upphandlingsarbete eller motsvarande
• har goda kunskaper inom upphandlings- och inköpsområdet
• agerar proaktivt på eget initiativ och tar ansvar för resultat
• är serviceinriktad och van att arbeta med kunden i fokus
• är strukturerad, har gott omdöme och har en god analytisk förmåga
• har förmåga att på ett självständigt sätt arbeta konsultativt samt skapa kontakt och förtroende
• har god kommunikativ förmåga med mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska

Det är meriterande om du har


• goda kunskaper av LOU (Lagen om Offentlig Upphandling)
• erfarenhet av att upphandla enligt LOU
• praktisk erfarenhet av projektledning och processinriktat arbete
• erfarenhet av förhandling, uppföljning av avtal/upphandlingar och strategiskt arbete med upphandlings-/inköpsfrågor
• erfarenhet av att arbeta med kategoristyrning

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsterna är heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Den formella tjänsten heter Verksamhetsspecialist. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan kan komma att göra viss ekonomisk personkontroll innan anställning och en anställning hos oss kan även innebära placering i säkerhetsklass. Resor kan förekomma i tjänsten.

Kontaktpersoner
Rekryterande chef (för frågor om tjänsten): Åsa Nylander, 070-167 81 45. HR-specialist (för frågor om rekryteringsprocessen):  Alexandra Strandqvist, 010-112 44 58. Kontaktpersoner i fackliga frågor är för Saco-S: Cecilia Silverson, 010-115 26 18. Fackförbundet ST: Daniel Källström, 010-119 61 29. Seko: Johanna Grundström, 010-115 30 44.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den senast den 26 februari 2023. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Visa mindre

Upphandlare till Sundsvalls kommun

Ansök    Feb 1    Sundsvalls kommun    Upphandlare
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Sundsvall är inne i ett spännande skede. Flera projekt pågår för att utveckla staden och organisationen med nya verksamheter och kommunikationer. Sundsvall växer och kompetensbehovet är stort. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill f... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Sundsvall är inne i ett spännande skede. Flera projekt pågår för att utveckla staden och organisationen med nya verksamheter och kommunikationer. Sundsvall växer och kompetensbehovet är stort. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill framåt. Det vill vi med. Sundsvall är staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna. Här är nära till allt med naturen inpå knuten samtidigt som vi har ett av Sveriges populäraste köpcentrum.

Varje dag arbetar vi på kommunen för att sundsvallsborna ska få bästa möjliga service och en positiv livsmiljö. Hos oss jobbar lärare, ingenjörer, IT-strateger, undersköterskor, ekonomer och många andra viktiga yrkesgrupper. Vi jobbar hårt för ökad konkurrenskraft i takt med att omvärlden och samhället förändras.

Inköpsenheten genomför upphandlingar av entreprenader, varor och tjänster på uppdrag av Sundsvalls kommuns olika verksamheter i enlighet med lagen om offentlig upphandling (LOU).
Ett nytt spännande uppdrag är att inköpsenheten i Sundsvalls kommun genomför upphandlingar på uppdrag av Timrå kommun. Enheten arbetar på ett sätt som innebär stor delaktighet och information kring kollegornas uppdrag. Syftet med detta är att sprida kunskap, och skapa delaktighet kring alla pågående och kommande upphandlingsuppdrag.

Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov.
Nu söker vi två upphandlare som vill vara med på vår spännande resa framledes.
Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ARBETSUPPGIFTER
Sundsvall kommun har påbörjat ett kategoristyrt inköpsarbete och lägger stor vikt på att arbeta faktabaserat. Vi har ett koncernperspektiv och fokuserar på att arbeta innovativt så att totalkostnaden minskar samtidigt som vi värnar om hållbara och rättssäkra upphandlingar.

Tillsammans med övriga på enheten kommer du att ansvara för upphandlingar inom områdena varor, tjänster och entreprenader. Detta arbete utgår från förutsättningar som fastställs av politisk ledning, kommunledning och inköpschef. Du kommer självständigt att genomföra upphandlingar inom ramen för LOU.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ekonomisk högskoleutbildning eller annan erfarenhet som vi bedömer relevant inom inköp och upphandling. Det är meriterande om du har erfarenhet av upphandling inom offentlig sektor och om du sedan tidigare har arbetat med liknande uppgifter. Vidare har du god kännedom om kommunernas krav och behov av entreprenader, varor och tjänster. Inköpsenhetens upphandlingar drivs i projektform, därför ser vi gärna att du även har erfarenhet av projektledning och då företrädesvis av upphandlingsprojekt.
Vi söker dig som är affärsmässig samt tycker det är roligt och inspirerande att driva projekt inom upphandlingsområdet.
För detta arbete är det viktigt att du är lyhörd för uppdragsgivarnas behov och har en mycket god förmåga att kommunicera i tal och text med personer både i och utanför vår organisation. Tjänsten innebär såväl självständigt arbete som förmåga att leda arbetsgrupper.

För att lyckas i ditt arbete och bli en skicklig upphandlare är det viktigt att du är nyfiken och intresserad av vad andra gör, av andras arbete och drivkrafter. Du har därför ett intresse för hur verksamhet och inköpsprocessen samspelar för att uppnå goda resultat och har också god förståelse för det affärsmässiga perspektivet och kan tillämpa affärsmässiga principer på ett bra sätt.

Vi vill att du är driven och utvecklingsinriktad, vilket betyder att du ständigt utvecklar ditt och vårt arbete. Du arbetar strukturerat och självständigt, men med god samarbetsförmåga och du har ett strategiskt angreppssätt på frågor och tänker gärna nytt. Du är en trygg och stabil person som kan stå för dina beslut. Du kommunicerar, både muntligt och skriftligt, på ett tydligt sätt med mycket god språklig förmåga och har goda datakunskaper.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Upphandlare till Universitetsledningens stab

Ansök    Jul 19    Mittuniversitetet    Upphandlare
Verksamheten inom Universitetsledningens stab (ULS) innefattar verksamhetsplanering, juridiskt stöd, registratur, upphandling och verksamhetsstöd. Inom ULS hanteras exempelvis frågor som rör övergripande planering och uppföljning av all verksamhet, frågor gällande kvalitet och utvärdering inom utbildning på grundnivå och avancerad nivå samt forskarutbildning, omvärldsanalys, organisationsutveckling, remisshantering och utvecklingsprojekt. Staben tillhandah... Visa mer
Verksamheten inom Universitetsledningens stab (ULS) innefattar verksamhetsplanering, juridiskt stöd, registratur, upphandling och verksamhetsstöd. Inom ULS hanteras exempelvis frågor som rör övergripande planering och uppföljning av all verksamhet, frågor gällande kvalitet och utvärdering inom utbildning på grundnivå och avancerad nivå samt forskarutbildning, omvärldsanalys, organisationsutveckling, remisshantering och utvecklingsprojekt. Staben tillhandahåller även administrativt stöd till universitetsledningen.Arbetsuppgifter ??
Du kommer vara en av två upphandlare på avdelningen och kommer tillsammans arbeta med upphandlingar inom universitetets samtliga verksamheter.

Ett nära samarbete med den beställande organisationen, jurister samt övriga specialistkompetenser inom området förekommer.

Som upphandlare säkerställer du att upphandling, avrop och inköp sker i enlighet med gällande lagstiftning och ramavtal. Du utgör ett kvalificerat stöd till organisationen och kommer självständigt att genomföra upphandlingar, direktupphandlingar, avrop och inköp. Du har rollen att samordna och vara ett kompetensstöd.

Du kommer att vara delaktig i arbetet att vidareutveckla rollen som upphandlare och Mittuniversitetets kompetens i upphandlings-, avrops- och inköpsfrågor. Du ansvarar för omvärldsbevakning och att sprida kunskapen vidare i organisationen. Du följer upp befintliga avtal och organisationens avtalsefterlevnad. I rollen ingår även i övrigt förekommande arbetsuppgifter inom inköp, upphandling, avrop, avtalsefterlevnad och e-handel.Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleutbildning eller utbildning från yrkeshögskola inom relevant ämne för tjänsten.

Du har minst ett års erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar och teckna avtal i enlighet med LOU. Du har god erfarenhet av Office-applikationer och upphandlingssystem. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av upphandlingar inom statlig sektor samt projektledning liksom erfarenhet inom avtalsuppföljning. Erfarenhet av upphandlingssystemet e-Avrop är också meriterande.

 

Dina egenskaper  
Som person är du noggrann, strukturerad och saklig. Du har ett gott omdöme och hög integritet. Arbetet förutsätter att du har mycket god förmåga att prioritera och självständigt kan driva arbetet framåt. Vidare ser vi att du är kommunikativ och förtroendeingivande med talang för att bygga relationer både internt och externt.

I rollen som upphandlare krävs det att du är pedagogisk och ansvarsfull med en förmåga att se sammanhang, helhet och konsekvenser. Du har god tillit till chefer och medarbetare samt god förmåga till förståelse för ledning och styrning ur ett systemperspektiv. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Anställning och tillträde
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med en provanställning på 6 månader. Tillträde 2023-10-01 eller enligt överenskommelse. 

 

Anställningsort: Sundsvall eller Östersund

 

Information
Närmare upplysningar lämnas av avdelningschef, Eva Somero Sörensen, mailto:[email protected] , 010-1428494, eller Upphandlare Charlott Skoog, mailto:[email protected] 010-1428593.

Under semesterperioden har vi begränsade möjligheter att besvara dina frågor via telefon.

 

Ansökan
Ansökningshandlingar ska vara på svenska eller engelska.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2023-08-20.

Mittuniversitetet, med campus både i Sundsvall och Östersund, är ett lärosäte med närhet till studenter, kollegor och det omgivande samhället. Samtidigt befinner vi oss intill hav, skog och fjäll vilket skapar förutsättningar för en fantastisk livskvalitet. Här skapas ny kunskap genom internationellt framgångsrik forskning och utbildningar som bidrar till samhällsutvecklingen. På så sätt medverkar vi till en hållbar framtid och en bättre värld.


Som anställd vid Mittuniversitetet ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider, stöd för friskvårdsaktiviteter, löneutfyllnad vid föräldraledighet och sjukdom. Du får också generöst med semesterdagar.


Välkommen till ett universitet där människor möts, inspireras och tänker nytt.


Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av att jobba hos oss men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Inköpsstrateg till Region Västernorrland

Ansök    Sep 8    REGION VÄSTERNORRLAND    Upphandlare
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling. Regionledningsförvaltningen har tre huvudsakliga uppdrag: - Att utifrån lagstiftning och regelverk styra och stödja verksamheterna. - Att erbjuda stöd... Visa mer
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regionledningsförvaltningen har tre huvudsakliga uppdrag:
- Att utifrån lagstiftning och regelverk styra och stödja verksamheterna.
- Att erbjuda stöd och service till verksamheternas processer och utveckling.
- Att ge stöd och kvalitativa underlag till den politiska förtroendemannaorganisationen och regionledningen.

Verksamhetsområdet Inköp och Upphandling genomför operativa och strategiska inköp och upphandlingar med tillämpning av LOU, avtalsuppföljning, driver miljö- och hållbarhetsfrågor samt ansvarar för e-handel. Med upphandling i fokus jobbar vi med spännande och omväxlande arbetsuppgifter. Genom att använda offentlig upphandling som styrmedel kan regionen driva samhällsutvecklingen i en hållbar riktning.

Det övergripande målet vid Inköp och upphandling är att skapa förutsättningar för regionen att göra goda och långsiktigt hållbara affärer. Vi erbjuder ett utvecklande uppdrag i en positiv och engagerande arbetsmiljö med ca 34 medarbetare.

Till verksamhet Inköp och Upphandling inom Region Västernorrland söker vi nu en inköpsstrateg.

ROLLEN SOM INKÖPSSTRATEG

I rollen som Inköpsstrateg ansvarar du enligt överenskommelse med verksamhetschef för delar av det strategiska samt operativa arbetet kopplat mot inköp och upphandling. Samordnar och fördelar upphandlingsarbetet, stödjer enhetens upphandlare och genomför egna upphandlingar.

Som inköpsstrateg kommer du jobba nära och bistå din chef i utvecklingsarbeten och den dagliga styrningen inom inköpsområdet. Du svarar bland annat för att fördela upphandlingsuppdrag till en ansvarig upphandlare, följa upp och analysera teamets resultat, måluppfyllnad och meddela eventuella avvikelser till chef. Vidare bistår du din chef i framtagande av strategier på kort och lång sikt, och att utveckla och upprätthålla goda strukturer och arbetsrutiner. Arbetet förutsätter likaså ett nära samarbete med verksamhetens övriga funktioner så som inköpare, hållbarhets- och avtalscontrollers och e-handel.

Att representera vår verksamhet i olika sammanhang så väl internt som externt genom att tex. hålla utbildningar inom inköps- och upphandlingsområdet samt att bistå med rådgivning och stöd i frågor gällande upphandlingslagstiftning är en del av uppdraget.

I ditt uppdrag ingår även att genomföra egna upphandlingar. Som upphandlare kommer du i nära samarbete med sakkunniga driva flera upphandlingsuppdrag parallellt. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att som projektledare ansvara för planering och genomförande av upphandlingar av varor och tjänster med skiftande komplexitet.

I rollen som upphandlare kommer du bland annat:
. ge råd och stöd till regionens medarbetare i inköpsfrågor
. genomföra förstudier, marknads- och behovsanalyser inför upphandling
. utforma strategier, upprätta och sammanställa förfrågningsunderlag och avtal samt ansvara för utvärdering av anbud


Du förväntas sammantaget delta aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete. Rollen innebär ett stort fokus på att samordna och utveckla gemensamma processer och arbetsmetoder. Du kommer att kommunicera mål och visioner och genom att vara en inspirerande kollega hjälpa din grupp att leverera i samklang med regionens mål. Vi ska tillsammans verka för att vår inköpsorganisation ska upplevas som en attraktiv och affärsmässig samarbetspartner för så väl uppdragsgivare som leverantörer.

Verksamhetschefen har det övergripande ansvaret inklusive ansvaret för personal och ekonomi på enheten. I rollen som Inköpsstrateg ska du stötta din chef i att utveckla verksamheten och ingår därmed i verksamhetens ledningsgrupp.

Fördelning av tjänstens arbetsinnehåll: Strateg 60 %, upphandlare 40 % (kan variera över tid).


Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi/juridik/teknik eller motsvarande, eller annan för arbetsuppgifterna relevant erfarenhet som kan bedömas likvärdig.

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med Lagen om Offentlig Upphandling och andra tillämpliga regelverk, samt god kännedom om regionens organisation och behov av varor och tjänster.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du kännetecknas av en god samarbetsförmåga och kan leda uppdrag på ett målinriktat arbetssätt så väl självständigt som i grupp. Vi värdesätter nytänkande och söker dig som balanserar ansvar med mod att prova nya sätt. Du är kreativ och initiativtagande, har ett affärsmässigt sinnelag och besitter en mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Vidare tillämpar du ett strukturerat och analytiskt arbetssätt med förmåga att engagera och motivera.

Välkommen att söka!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

På Inköp och upphandling tillämpar vi flexibel arbetstid utifrån givna rama samt friskvårdstimme. Du har också möjlighet att växla semesterdagstillägg mot ledig tid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Upphandlare till Region Västernorrland, Härnösand

Ansök    Nov 14    REGION VÄSTERNORRLAND    Upphandlare
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling. Regionledningsförvaltningen har tre huvudsakliga uppdrag: - Att utifrån lagstiftning och regelverk styra och stödja verksamheterna. - Att erbjuda stöd... Visa mer
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regionledningsförvaltningen har tre huvudsakliga uppdrag:
- Att utifrån lagstiftning och regelverk styra och stödja verksamheterna.
- Att erbjuda stöd och service till verksamheternas processer och utveckling.
- Att ge stöd och kvalitativa underlag till den politiska förtroendemannaorganisationen och regionledningen.

Verksamhetsområdet Inköp och Upphandling genomför operativa och strategiska inköp och upphandlingar med tillämpning av LOU/LUK, avtalsuppföljning, driver miljö- och hållbarhetsfrågor samt ansvarar för e-handel. Med upphandling i fokus jobbar vi med spännande och omväxlande arbetsuppgifter. Genom att använda offentlig upphandling som styrmedel kan regionen driva samhällsutvecklingen i en hållbar riktning.

Det övergripande målet vid Inköp och upphandling är att skapa förutsättningar för regionen att göra goda och långsiktigt hållbara affärer. Vi erbjuder ett utvecklande uppdrag i en positiv och engagerande arbetsmiljö med ca 34 medarbetare.

Till verksamhet Inköp och Upphandling inom Region Västernorrland söker vi nu en eller flera upphandlare med placering i Härnösand. Anställningen avser tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse.

ROLLEN SOM UPPHANDLARE

Det övergripande målet vid Inköp och upphandling är att skapa förutsättningar för Regionen att göra goda och långsiktigt hållbara affärer. Som upphandlare kommer du i nära samarbete med sakkunniga driva flera upphandlingsuppdrag parallellt, ett varierande arbete med många nya infallsvinklar. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att ansvara för planering och genomförande av upphandlingar av varor och tjänster med skiftande komplexitet.

I rollen som upphandlare kommer du bland annat:
- Ge råd och stöd till regionens medarbetare i upphandlingsfrågor
- Samverka i förstudier, marknads- och behovsanalyser inför upphandling
- Genomföra upphandlingar genom att upprätta, sammanställa förfrågningsunderlag och avtal samt ansvara för utvärdering av anbud

Du förväntas delta aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete avseende gemensamma processer och arbetsmetoder. Vi ska tillsammans verka för att vår upphandlingsorganisation ska upplevas som en attraktiv och affärsmässig samarbetspartner för så väl uppdragsgivare som leverantörer.

Vi ser att du kan och vet hur en affär kommer till; från projektets början, genomförande av analyser, framtagande av strategier, genomförande av upphandling, förhandlingar med leverantör och framtagande av handlingar till ett färdigt avtal.

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom inköp/logistik/ekonomi eller motsvarande, eller annan för arbetsuppgifterna relevant erfarenhet som kan bedömas likvärdig.

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med Lagen om Offentlig Upphandling och andra tillämpliga regelverk, samt god kännedom om regionens organisation och behov av varor och tjänster.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du kännetecknas av en god samarbetsförmåga och kan leda uppdrag på ett målinriktat arbetssätt så väl självständigt som i grupp. Vi värdesätter nytänkande och söker dig som balanserar ansvar med mod att prova nya sätt. Du är kreativ och initiativtagande, har ett affärsmässigt sinnelag och besitter en mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Vidare tillämpar du ett strukturerat och analytiskt arbetssätt med förmåga att engagera och motivera.

Välkommen att söka!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

På Inköp och upphandling tillämpar vi flexibel arbetstid utifrån givna ramar samt friskvårdstimme. Du har också möjlighet att växla semesterdagstillägg mot ledig tid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Upphandlare till statlig myndighet i Sundsvall

Om företaget Vem kunde tro att en så här dynamisk roll finns gömd i denna myndighet? Bara genom att kliva in genom portarna märker man att det här är en arbetsplats i framkant. Moderna ytor och utrustning, och en ledare som verkligen får dig att känna dig välkommen. Energin och glädjen syns tydligt i de medarbetare vi passerar och chansen att få vara med och upphandla materiel och varor för summor som motsvarar ekonomin i ett mindre land, känns onekligen l... Visa mer
Om företaget
Vem kunde tro att en så här dynamisk roll finns gömd i denna myndighet? Bara genom att kliva in genom portarna märker man att det här är en arbetsplats i framkant. Moderna ytor och utrustning, och en ledare som verkligen får dig att känna dig välkommen. Energin och glädjen syns tydligt i de medarbetare vi passerar och chansen att få vara med och upphandla materiel och varor för summor som motsvarar ekonomin i ett mindre land, känns onekligen lockande.

Försäkringskassan söker IT-upphandlare. Försäkringskassan har en av Sveriges största IT-avdelningar där den senaste tekniken används för att förenkla, förbättra, utveckla och leverera IT-tjänster för den svenska socialförsäkringen. Om du vill jobba i en spännande miljö som IT-upphandlare där ditt jobb påverkar människors liv och hela samhället - då är du välkommen att utvecklas tillsammans med oss.

Dina arbetsuppgifter
Försäkringskassans upphandlingsorganisation innehållande 26 personer finns på flera ställen mellan snötyngda Arvidsjaur och Ystad längst nere i söder, inklusive det viktiga IT-navet här i Sundsvall. Upphandlingar och avrop sker för hela Försäkringskassan och bedrivs i de två teamen IT och fastighet/tjänster.

Du kommer att tillhöra Team IT och genomföra anskaffningar av IT-produkter och IT-tjänster, där kvalificerade förstudier/omvärldsanalyser kommer vara endel av din vardag. Du kommer få arbeta både självständigt samt i grupp och vi är i en spännande fas där kategoristyrning som arbetsmetod håller på att implementeras.

I arbetet ingår även att driva eller delta i projekt, vara rådgivare och utbildare gällande upphandlingsområdet. Du medverkar och genomför externa aktiviteter som leverantörsträffar och referensgruppsmöten så det här är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Då Försäkringskassan finns på flera platser runt om i landet sker mycket av kommunikationen digitalt.

Din profil
Vi söker dig som:

• har examen från högskola/universitet, gärna inom it eller teknik, eller
erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• har erfarenhet av praktiskt inköps-/upphandlingsarbete eller motsvarande
• har goda kunskaper inom upphandlings- och inköpsområdet
• agerar proaktivt på eget initiativ och tar ansvar för resultat
• är serviceinriktad och van att arbeta med kunden i fokus
• är strukturerad, har gott omdöme och har en god analytisk förmåga
• har förmåga att på ett självständigt sätt arbeta konsultativt samt skapa kontakt och förtroende
• har god kommunikativ förmåga med mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i
engelska

Det är meriterande om du har:

• goda kunskaper av LOU (Lagen om Offentlig Upphandling)
• erfarenhet av att upphandla IT-produkter och -tjänster
• praktisk erfarenhet av projektledning och processinriktat arbete
• erfarenhet av förhandling, uppföljning av avtal/upphandlingar och strategiskt arbete med
upphandlings-/inköpsfrågor
• erfarenhet av att arbeta med kategoristyrning

Ansökan
För ytterligare information kontakta gärna ansvarig Andreas Krasser, [email protected], 070 821 53 32. Välkommen med din ansökan via www.clockworkpeople.se senast 2022-12-23. Visa mindre

Upphandlare till Sundsvalls kommun

Ansök    Aug 24    Sundsvalls kommun    Upphandlare
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Sundsvall är inne i ett spännande skede. Flera projekt pågår för att utveckla staden och organisationen med nya verksamheter och kommunikationer. Sundsvall växer och kompetensbehovet är stort. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill f... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Sundsvall är inne i ett spännande skede. Flera projekt pågår för att utveckla staden och organisationen med nya verksamheter och kommunikationer. Sundsvall växer och kompetensbehovet är stort. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill framåt. Det vill vi med. Sundsvall är staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna. Här är nära till allt med naturen inpå knuten samtidigt som vi har ett av Sveriges populäraste köpcentrum.

Varje dag arbetar vi på kommunen för att sundsvallsborna ska få bästa möjliga service och en positiv livsmiljö. Hos oss jobbar lärare, ingenjörer, IT-strateger, undersköterskor, ekonomer och många andra viktiga yrkesgrupper. Vi jobbar hårt för ökad konkurrenskraft i takt med att omvärlden och samhället förändras.

Inköpsenheten genomför upphandlingar av entreprenader, varor och tjänster på uppdrag av Sundsvalls kommuns olika verksamheter i enlighet med lagen om offentlig upphandling (LOU). Vi står inför nya utmaningar och för att möjliggöra vårt uppdrag behöver vi två upphandlare. Ett nytt spännande uppdrag är att inköpsenheten i Sundsvalls kommun genomför upphandlingar på uppdrag av Timrå kommun. Enheten arbetar på ett sätt som innebär stor delaktighet och information kring kollegornas uppdrag. Syftet med detta är att sprida kunskap, och skapa delaktighet kring alla pågående och kommande upphandlingsuppdrag.

Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov.

ARBETSUPPGIFTER
Sundsvall kommun har påbörjat ett kategoristyrt inköpsarbete och lägger stor vikt på att arbeta faktabaserat. Vi har ett koncernperspektiv och fokuserar på att arbeta innovativt så att totalkostnaden minskar samtidigt som vi värnar om hållbara och rättssäkra upphandlingar.

Tillsammans med övriga på enheten kommer du att ansvara för upphandlingar inom områdena varor, tjänster och entreprenader. Detta arbete utgår från förutsättningar som fastställs av politisk ledning, kommunledning och inköpschef. Du kommer självständigt att genomföra upphandlingar inom ramen för LOU.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är affärsmässig och tycker det är roligt och inspirerande att driva projekt inom upphandlingsområdet. Du ska ha ekonomisk högskoleutbildning eller annan erfarenhet som vi bedömer relevant inom inköp och upphandling. Dessutom är det meriterande om du har erfarenhet av upphandling inom offentlig sektor. Det är en fördel om du sedan tidigare har arbetat med liknande uppgifter och har god kännedom om kommunernas krav och behov av entreprenader, varor och tjänster.

Dokumenterad erfarenhet av entreprenadupphandlingar ses som meriterande.

Inköpsenhetens upphandlingar drivs i projektform, därför ser vi gärna att du även har erfarenhet av projektledning och då företrädesvis av upphandlingsprojekt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För detta arbete är det viktigt att du är lyhörd för uppdragsgivarnas behov, att du är och innehar en mycket god förmåga att kommunicera i tal och text med personer i och utanför vår organisation. Tjänsten innebär såväl självständigt arbete som förmåga att leda arbetsgrupper.

För att lyckas i ditt arbete och bli en skicklig upphandlare är det viktigt att du är nyfiken och intresserad av vad andra gör, av andras arbete och drivkrafter. Du har därför ett intresse för hur verksamhet och inköpsprocessen samspelar för att uppnå goda resultat och har också god förståelse för det affärsmässiga perspektivet och kan tillämpa affärsmässiga principer på ett bra sätt.

Vi vill att du är driven och utvecklingsinriktad, vilket betyder att du ständigt utvecklar ditt och vårt arbete. Du arbetar strukturerat och självständigt, men med god samarbetsförmåga och du har ett strategiskt angreppssätt på frågor och tänker gärna nytt. Du kommunicerar, både muntligt och skriftligt, på ett tydligt sätt med mycket god språklig förmåga. Du är en trygg och stabil person som kan stå för dina beslut.

ÖVRIGT
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Project Procurement Professional to Valmet Business in Sundsvall

Ansök    Jun 28    Valmet AB    Upphandlare
Valmet is the leading global developer and supplier of process technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. We aim to become the global champion in serving our customers. The Valmet strong technology offering includes pulp mills, tissue, board and paper production lines as well as power plants for bioenergy production. Valmet advanced services and automation solutions improve the reliability and performance of our custom... Visa mer
Valmet is the leading global developer and supplier of process technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. We aim to become the global champion in serving our customers.
The Valmet strong technology offering includes pulp mills, tissue, board and paper production lines as well as power plants for bioenergy production. Valmet advanced services and automation solutions improve the reliability and performance of our customers' processes and enhance effective utilization of raw materials and energy.
Valmet net sales in 2021 were approximately EUR 4.5 billion. Our more than 17,100 professionals around the world work close to our customers and are committed to moving our customers' performance forward - every day. Valmet's head office is in Espoo, Finland and its shares are listed on Nasdaq Helsinki.
Valmet Pulp and Energy business line provides technologies and solutions for pulp and energy production as well as for biomass conversion. The pulp projects range from process equipment deliveries to complete pulp mills. Valmet energy solutions include biomass based energy boilers for municipalities and industry. In addition, Valmet continuously develops new biomass conversion technologies.
Job description
Valmet is looking for a Project Procurement professional who can lead, coordinate and execute procurement work in Valmet projects, ensuring there is a competent, competitive and timely supplier base. You work in close cooperation with several functions in Sundsvall such as project management and engineering within Valmet P&E business line.
Key responsibilities with the role include:


act as procurement lead in assigned projects
define supply strategies and plan, priorities, time schedules as well as action plans together with procurement team members such as supplier quality and logistics
define and ensure implementation of long-term cost savings
global sourcing work
develop the existing supplier base in cooperation with Category Management function based on general supplier requirements such as on-time delivery, quality, lead-times, innovation and cost
contract management including contract and business negotiations
supplier relationship management
support sales and cost-estimation functions in sales projects with cost-data and sourcing that might require suppliers in new market areas
Part-time execution of purchase orders in a category purchasing model

Requirements
To be successful in the position you need to be result oriented and business driven. You will need extensive experience from team leadership and business negotiations. Mill site experience, mill industry product knowledge as well as experience from similar sourcing positions in international business environments is considered advantages. You have relevant education, preferably engineering or commercial university degrees. You will also be skilled in business analytics in order to run with swift and fact-based decisions.
Your personal characteristics include strong communication and intercultural negotiation skills. You have an open and cooperative attitude as well as genuine driving force and desire to make good results for and success within Valmet. Your English is fluent, both oral and written. System knowledge such as MS office and ERP (BAAN/Infor in Valmet) comes from daily analysis and usage of the same.
The position requires some travelling due to cooperation with domestic and international supplier.
Your location will be Sundsbruk, Sundsvall.
We offer
Valmet offer an opportunity to join a procurement team with ~15 employees and ~500 committed colleagues at the Sundsbruk site, plus many more worldwide. You will have an important role in the local procurement department but will also be a member of Valmet global procurement community with colleagues around the world. You work in a global business environment where you will be able to contribute to Valmet business success and results, enjoy rewarding challenges and further develop and broaden your personal and professional skills.
Valmet continues to develop the successful Pulp and Energy business in Sundsbruk so, come join us and embark on an exciting journey in a dynamic and agile environment!
Additional information
For further information about the position please contact Mia Hammarstedt-Blom, Senior Manager Sundsvall Supply Center, +46 70 3873375, [email protected].
For further information regarding the recruitment process, please contact Lotta Bäckström, HR Generalist,
[email protected], 076-639 85 01.
You´re more than welcome with your application as soon as possible, but no later than August 7. Visa mindre

Upphandlare till Universitetsledningens stab

Ansök    Jun 20    Mittuniversitetet    Upphandlare
Verksamheten inom Universitetsledningens stab (ULS) innefattar verksamhetsplanering, juridiskt stöd, registratur, upphandling och verksamhetsstöd. Inom ULS hanteras exempelvis frågor som rör övergripande planering och uppföljning av all verksamhet, frågor gällande kvalitet och utvärdering inom utbildning på grundnivå och avancerad nivå samt forskarutbildning, omvärldsanalys, organisationsutveckling, remisshantering och utvecklingsprojekt. Staben tillhandah... Visa mer
Verksamheten inom Universitetsledningens stab (ULS) innefattar verksamhetsplanering, juridiskt stöd, registratur, upphandling och verksamhetsstöd. Inom ULS hanteras exempelvis frågor som rör övergripande planering och uppföljning av all verksamhet, frågor gällande kvalitet och utvärdering inom utbildning på grundnivå och avancerad nivå samt forskarutbildning, omvärldsanalys, organisationsutveckling, remisshantering och utvecklingsprojekt. Staben tillhandahåller även administrativt stöd till universitetsledningen.Vi söker nu en vikarie för en av våra upphandlare som ska vara tjänstledig under 6 månader, för att arbeta på en annan myndighet.

Arbetsuppgifter ??
Du är en av två upphandlare på avdelningen. Ni kommer tillsammans att arbeta med upphandlingar inom universitetets samtliga verksamheter. Det finns ett nära samarbete med den beställande organisationen samt med jurister och övriga specialistkompetenser inom området.

Som upphandlare säkerställer du att upphandling, avrop och inköp kan göras i enlighet med gällande lagstiftning och ramavtal. Du utgör ett kvalificerat stöd till organisationen och kommer självständigt att genomföra upphandlingar, direktupphandlingar, avrop och inköp. Du har rollen att samordna och vara ett kompetensstöd.

Du kommer att vara delaktig i att vidareutveckla rollen som upphandlare och Mittuniversitetets kompetens i upphandlings-, avrops- och inköpsfrågor. Du ansvarar för omvärldsbevakning och att föra kunskapen vidare i organisationen. Du följer upp befintliga avtal och organisationens avtalsefterlevnad. I rollen ingår även i övrigt förekommande arbetsuppgifter inom inköp, upphandling, avrop, avtalsefterlevnad och e-handel.

Din bakgrund
Vi söker dig som har (ska-krav)

- Högskoleutbildning eller YH-utbildning inom offentlig upphandling eller motsvarande arbetslivserfarenhet av offentligt upphandlingsarbete och LOU.
- Du har minst ett års erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar och teckna avtal.
- God erfarenhet av Office-applikationer.
- God erfarenhet av upphandlingssystem.

Du förväntas ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

- Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning samt upphandlingar inom statlig sektor.
- Erfarenhet inom avtalsuppföljning är också meriterande.
- Även erfarenhet av upphandlingssystemet e-Avrop är meriterande.?

Dina egenskaper  
Som person är du noggrann, strukturerad, saklig, har ett gott omdöme och hög integritet. Arbetet förutsätter att du har mycket god förmåga att prioritera och självständigt kan driva arbetet framåt. Vidare ser vi att du är kommunikativ och förtroendeingivande med talang för att bygga relationer både internt och externt. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är viktigt att du är pedagogisk och ansvarsfull med en förmåga att se sammanhang, helhet och konsekvenser. Du har god tillit till chefer och medarbetare samt god förmåga till förståelse för ledning och styrning ur ett systemperspektiv.

 Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Anställning och tillträde
Anställningen är ett vikariat på 100% under ordinarie befattningshavares tjänstledighet from 2022-08-22, eller enligt överenskommelse, dock längst tom 2023-02-28.


Anställningsort:?Sundsvall eller Östersund? 

Information
Närmare upplysningar lämnas av avdelningschef?Eva Somero Sörensen, tfn 010-1428494.? 

Ansökan

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast?2022-08-21. https://miun.varbi.com/what:job/jobID:523535/?lang=se

Mittuniversitetet, med campus både i Sundsvall och Östersund, är ett lärosäte med närhet till studenter, kollegor och det omgivande samhället. Samtidigt befinner vi oss intill hav, skog och fjäll vilket skapar förutsättningar för en fantastisk livskvalitet. Här skapas ny kunskap genom internationellt framgångsrik forskning och utbildningar som bidrar till samhällsutvecklingen. På så sätt medverkar vi till en hållbar framtid och en bättre värld.


Som anställd vid Mittuniversitetet ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider, stöd för friskvårdsaktiviteter, löneutfyllnad vid föräldraledighet och sjukdom. Du får också generöst med semesterdagar.


Välkommen till ett universitet där människor möts, inspireras och tänker nytt.


Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av att jobba hos oss men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Upphandlare till avdelningen för verksamhetsstöd

Ansök    Feb 7    Försäkringskassan    Upphandlare
Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan. Arbetsuppgifter Försäkringskassans up... Visa mer
Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället.
Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.

Arbetsuppgifter

Försäkringskassans upphandlingsorganisation finns i Stockholm, Sundsvall, Arvidsjaur, Östersund, Ystad och Umeå. Inom upphandlingsenheten arbetar 24 personer. Upphandlingsarbetet bedrivs i två team: Team IT samt Team fastighet och tjänster. Upphandlingsenheten genomför upphandlingar och avrop för hela Försäkringskassan. Även ansvaret för elektronisk handel och travel management tillhör Upphandlingsenheten. Vi är i processen att införa kategoristyrning som arbetsmetod.

Du kommer att tillhöra Team IT och genomföra anskaffningar av IT-produkter och – tjänster. Du deltar i kvalificerade förstudier/omvärldsanalyser och genomför upphandlingar, självständigt eller i grupp, uppföljningar samt avrop som sker genom förnyad konkurrensutsättning. Arbetet sker i enlighet med gällande processer.

I arbetet ingår även att driva eller delta i projekt, vara rådgivare och utbildare gällande upphandlingsområdet. Du medverkar och genomför externa aktiviteter som leverantörsträffar och referensgruppsmöten. Då enheten och Försäkringskassan finns på flera platser runt om i landet sker mycket av kommunikationen via Skype.

Vi söker dig som


• har högskoleexamen, gärna inom it eller teknik, eller andra kvalifikationer som bedöms likvärdiga
• har erfarenhet av praktiskt inköps-/upphandlingsarbete eller motsvarande
• har goda kunskaper inom upphandlings- och inköpsområdet
• agerar proaktivt på eget initiativ och tar ansvar för resultat
• är serviceinriktad och van att arbeta med kunden i fokus
• är strukturerad, har gott omdöme och har en god analytisk förmåga
• har förmåga att på ett självständigt sätt arbeta konsultativt samt skapa kontakt och förtroende
• har god kommunikativ förmåga med mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska

Det är meriterande om du har


• goda kunskaper av LOU (Lagen om Offentlig Upphandling)
• erfarenhet av att upphandla IT-produkter och -tjänster
• praktisk erfarenhet av projektledning och processinriktat arbete
• erfarenhet av förhandling, uppföljning av avtal/upphandlingar och strategiskt arbete med upphandlings-/inköpsfrågor
• erfarenhet av att arbeta med kategoristyrning

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Två tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Den formella tjänsten heter Verksamhetsspecialist. Provanställning kan tillämpas. Resor kan förekomma i tjänsten. Placering för tjänsten är i Stockholm, Sundsvall eller Umeå.

Kontakt

Rekryterande chef (för frågor om tjänsten): Catarina Wireklint, 010-111 90 36. HR-specialist (för frågor om rekryteringsprocessen):  Annika Sörensen, 010-111 66 00, Kontaktpersoner i fackliga frågor är för Saco-S Cecilia Silverson, 010-115 26 18. Fackförbundet ST Marita Lantto, 010-119 52 48. Seko: Johanna Grundström, 010-115 30 44.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 28 februari 2022.  

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40. Visa mindre

Jefferson Wells söker Upphandlare till DIGG i Sundsvall

Ansök    Maj 10    Experis AB    Upphandlare
I rollen som Upphandlare får du jobba tillsammans med trevliga kollegor samtidigt som du samlar på dig värdefull arbetslivserfarenhet. Du kommer arbeta som konsult åt DIGG - Myndigheten för digital förvaltning som arbetar för att intensifiera digitaliseringen av Sverige. Är det dig vi söker? Skicka in din ansökan redan idag! Det här är ett konsultuppdrag med omgående start. Du kommer att vara anställd av Jefferson Wells men arbeta åt vår uppdragsgivare DI... Visa mer
I rollen som Upphandlare får du jobba tillsammans med trevliga kollegor samtidigt som du samlar på dig värdefull arbetslivserfarenhet. Du kommer arbeta som konsult åt DIGG - Myndigheten för digital förvaltning som arbetar för att intensifiera digitaliseringen av Sverige. Är det dig vi söker? Skicka in din ansökan redan idag!

Det här är ett konsultuppdrag med omgående start. Du kommer att vara anställd av Jefferson Wells men arbeta åt vår uppdragsgivare DIGG. Placeringsort för uppdraget är Sundsvall men arbetet kan ske helt på distans via Skype. Om man skulle behöva infinna sig på kontoret i Sundsvall vid enstaka tillfällen så får man resorna betalda.

Om tjänsten
Som upphandlare säkerställer du att upphandling, avrop och inköp sker i enlighet med gällande lagstiftning och ramavtal. Du utgör ett kvalificerat stöd till organisationen och kommer självständigt att genomföra upphandlingar, direktupphandlingar, avrop och inköp. Du upprätthåller kontakten med befintliga och nya leverantörer, tar fram och sammanställer statistik, uppdaterar olika register samt hanterar offerter/anbud, avtal och urval av leverantörer.

Den vi söker
Vi söker dig som har högskoleutbildning/YH-utbildning inom juridik, ekonomi, upphandling/inköp eller likvärdig utbildning och minst tre års arbetslivserfarenhet från liknande arbete. Du har goda kunskaper inom LOU/LUF och erfarenhet från att arbeta med upphandlingsverktyg som exempelvis TendSign och Mercell. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, samt goda erfarenheter av Microsoft Office. Vi tror att du som person är noggrann, strukturerad och saklig med ett gott omdöme och hög integritet. Arbetet förutsätter att du har en mycket god förmåga att prioritera och efter eget ansvar driva arbetet framåt. Vidare tror vi att du är kommunikativ och förtroendeingivande med en fallenhet för att bygga relationer både internt och externt. Det är meriterande om du har erfarenhet av att upphandla inom IT, konsulter, system, drift och förvaltning av websidor, IT- och informationssäkerhet.

Erbjudande
Rent formellt bygger en anställning hos oss på samma lagar och regler som på den övriga arbetsmarknaden. Vi har kollektivavtal, med allt vad det innebär vad gäller försäkringar, tjänstepension och fackliga relationer. Det som skiljer sig är att du blir anställd hos oss, men arbetar på olika uppdrag hos våra kunder. Du får chansen att arbeta i olika branscher, med olika arbetsuppgifter och med olika människor. Som konsult erbjuds du även friskvårdsbidrag samt utöver det får alla Manpowers anställda fri tillgång till över 4500 interaktiva utbildningar via vår e-learningportal PowerYOU. Givetvis har du en konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela din anställningsperiod och som är ansvarig för dina uppdrag, att du trivs på din arbetsplats och att du utvecklas i din yrkesroll.

Sök tjänsten idag!
Den här tjänsten innebär att du kommer att bli anställd av Manpower men du kommer att tillbringa dina arbetsdagar hos vår kund. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Anna Ajax via e-post: [email protected]. Observera att vi inte tar emot några ansökningar via mail, du söker tjänsten genom att skapa en profil på manpower.se och registrera din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!

Om Jefferson Wells
Jefferson Wells är ett av Sveriges största konsultbolag av chefer och specialister inom ekonomi, executive, marknad & försäljning, inköp & logistik och ingenjörsområdet. Vi har den unika förmånen att samarbeta med företag, myndigheter och organisationer inom privat och offentlig sektor i hela Sverige. Hos oss kan du både gå som konsult på ett specifikt uppdrag eller som samarbetspartner med eget företag. Visa mindre

Upphandlare

Ansök    Jan 19    Sundsvalls kommun    Upphandlare
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Sundsvall är inne i ett spännande skede. Flera projekt pågår för att utveckla staden och organisationen med nya verksamheter och kommunikationer. Sundsvall växer och kompetensbehovet är stort. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill f... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Sundsvall är inne i ett spännande skede. Flera projekt pågår för att utveckla staden och organisationen med nya verksamheter och kommunikationer. Sundsvall växer och kompetensbehovet är stort. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill framåt. Det vill vi med. Sundsvall är staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna. Här är nära till allt med naturen inpå knuten samtidigt som vi har ett av Sveriges populäraste köpcentrum.

Varje dag arbetar vi på kommunen för att sundsvallsborna ska få bästa möjliga service och en positiv livsmiljö. Hos oss jobbar lärare, ingenjörer, IT-strateger, undersköterskor, ekonomer och många andra viktiga yrkesgrupper. Vi jobbar hårt för ökad konkurrenskraft i takt med att omvärlden och samhället förändras.

Inköpsenheten genomför upphandlingar av entreprenader, varor och tjänster på uppdrag av Sundsvalls kommuns olika verksamheter i enlighet med lagen om offentlig upphandling (LOU). Vi står inför nya utmaningar i och med att vi fördjupar vårt samarbete med Timrå kommun, och för att möjliggöra vårt uppdrag behöver vi två upphandlare.

ARBETSUPPGIFTER
Sundsvall kommun har påbörjat ett kategoristyrt inköpsarbete och lägger stor vikt på att arbeta faktabaserat. Vi har ett koncernperspektiv och fokuserar på att arbeta innovativt så att totalkostnaden minskar samtidigt som vi värnar om hållbara och rättssäkra upphandlingar.

Tillsammans med övriga på enheten kommer du att ansvara för upphandlingar inom områdena varor, tjänster och entreprenader. Detta arbete utgår från förutsättningar som fastställs av politisk ledning, kommunledning och inköpschef. Du kommer självständigt att genomföra upphandlingar inom ramen för LOU.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är affärsmässig och tycker det är roligt och inspirerande att driva projekt inom upphandlingsområdet. Du ska ha ekonomisk högskoleutbildning eller annan erfarenhet som vi bedömer relevant inom inköp och upphandling. Dessutom är det meriterande om du har erfarenhet av upphandling inom offentlig sektor. Det är en fördel om du sedan tidigare har arbetat med liknande uppgifter och har god kännedom om kommunernas krav och behov av entreprenader, varor och tjänster.

Inköpsenhetens upphandlingar drivs i projektform, därför ser vi gärna att du även har erfarenhet av projektledning och då företrädesvis av upphandlingsprojekt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För detta arbete är det viktigt att du är lyhörd för uppdragsgivarnas behov, att du är och innehar en mycket god förmåga att kommunicera i tal och text med personer i och utanför vår organisation. Tjänsten innebär såväl självständigt arbete som förmåga att leda arbetsgrupper.

För att lyckas i ditt arbete och bli en skicklig upphandlare är det viktigt att du är nyfiken och intresserad av vad andra gör, av andras arbete och drivkrafter. Du har därför ett intresse för hur verksamhet och inköpsprocessen samspelar för att uppnå goda resultat och har också god förståelse för det affärsmässiga perspektivet och kan tillämpa affärsmässiga principer på ett bra sätt.

Vi vill att du är driven och utvecklingsinriktad, vilket betyder att du ständigt utvecklar ditt och vårt arbete. Du arbetar strukturerat och självständigt, men med god samarbetsförmåga och du har ett strategiskt angreppssätt på frågor och tänker gärna nytt. Du kommunicerar, både muntligt och skriftligt, på ett tydligt sätt med mycket god språklig förmåga. Du är en trygg och stabil person som kan stå för dina beslut.

ÖVRIGT
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Purchasing Engineer

Ansök    Jul 9    Valmet AB    Upphandlare
Time for a new challenge? Do you like working in an international environment, in a leading engineering company with a large variety of tasks and with great development opportunities - then this could be something for you? Job description: Valmet is looking for a fixed term Purchasing Engineer who can coordinate and execute procurement work for Valmet Global Spares Center, ensuring there is a competent, competitive and timely supplier base. With locatio... Visa mer
Time for a new challenge?
Do you like working in an international environment, in a leading engineering company with a large variety of tasks and with great development opportunities - then this could be something for you?


Job description:
Valmet is looking for a fixed term Purchasing Engineer who can coordinate and execute procurement work for Valmet Global Spares Center, ensuring there is a competent, competitive and timely supplier base. With location in Sundsvall or Karlstad you will serve Valmet Service Business line and work in close cooperation with suppliers and several functions such as Services Operations, Valmet global sourcing team, Sales, Engineering, Quality, Logistics among others.
Maintaining and developing existing and new supplier relationships is an important part of your daily work and you will be responsible for availability, supplier capacity, delivery follow-up and handling existing contract negotiations. The role also includes monitoring price developments and driving purchasing projects. As Valmet is an international organization with global partners and suppliers, there are trips in the service.


Key responsibilities with the role include:
· Execute procurement assignments for named categories/suppliers
· Follow-up purchase orders for cost, quality and delivery time
· Responsible for price agreement and item maintenance in our ERP system and related systems
· Plan and execute annual price negotiations with defined suppliers
· Define supply strategies and action plans together with procurement team members
· Define and ensure implementation of long-term cost savings
· Develop the existing supplier base in cooperation with Category Management function based on general supplier requirements such as on-time delivery, quality, lead-times, innovation and cost
· Responsible for supplier relationship management
· Support sales and cost-estimation functions in sales projects with cost-data and sourcing activities
· Ensure implementation of defined strategies with the selected vendors
· Be updated in terms of technological development in the industry
· Responsible to actively seek and evaluate new suppliers
· Review purchase order claims and contracts for conformance to Valmet policy


Requirements:
To be successful in the position you need to be result oriented and business driven. You have previously worked with purchasing and possesses technical know-how. We also value experience from the industry where you worked in technology, sales, projects or operations.
As the role includes different types of negotiation, previous experiences of leading negotiation are valuable.
You have relevant education, preferably engineering or commercial university degrees. You will also be skilled in business analytics in order to run with swift and fact-based decisions.
Your personal characteristics include strong communication and intercultural negotiation skills. You have an open and cooperative attitude as well as genuine driving force and desire to make good results for and success within Valmet. Your English is fluent, both speech and written. System knowledge such as MS office and ERP (Infor LN in Valmet) comes from daily analysis and usage of the same.


We Offer:
Valmet offer you a fast-paced workplace with an international touch and good personal development opportunities.
You will have an important role in the local procurement department but will also be a member of Valmet global procurement community with colleagues around the world. The team closest to you is a bunch of wonderful colleagues where everyone works together to create the best conditions for doing a good job. As an employee at Valmet, you have access to many benefits such as training during working hours, wellness compensation, rental of cottages and apartments and skills development.
Did we catch your interest?
You´re more than welcome with your application as soon as possible, since the selection will be done continuously, but no later than August 15th, 2021
Notice: It’s a fixed term job until the 31st of august 2022.


Additional information:
For further information about the position please contact Patrik Strömberg, Senior Procurement Manager, Global Spares Center, +46 70 2538902, [email protected]
For further information regarding the recruitment process, please contact Beatrice Lampinen, HR Generalist, +46 76 6398188, [email protected]
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers Visa mindre

Jefferson Wells söker upphandlare till en statlig myndighet

Ansök    Dec 7    Manpower AB    Upphandlare
I rollen som upphandlare får du jobba på en trivsam arbetsplats tillsammans med trevliga kollegor samtidigt som du samlar på dig värdefull arbetslivserfarenhet. Du kommer att ha en trygg anställning hos Jefferson Wells och spendera dina dagar hos denna spännande kund inom offentlig sektor. Är det dig vi söker? Om tjänsten Som upphandlare säkerställer du att upphandling, avrop och inköp sker i enlighet med gällande lagstiftning och ramavtal. Du utgör ett... Visa mer
I rollen som upphandlare får du jobba på en trivsam arbetsplats tillsammans med trevliga kollegor samtidigt som du samlar på dig värdefull arbetslivserfarenhet. Du kommer att ha en trygg anställning hos Jefferson Wells och spendera dina dagar hos denna spännande kund inom offentlig sektor. Är det dig vi söker?

Om tjänsten

Som upphandlare säkerställer du att upphandling, avrop och inköp sker i enlighet med gällande lagstiftning och ramavtal. Du utgör ett kvalificerat stöd till organisationen och kommer självständigt att genomföra upphandlingar, direktupphandlingar, avrop och inköp. Du har rollen att samordna och vara ett kompetensstöd.

Du är en av två upphandlare på avdelningen, ni kommer tillsammans att arbeta med upphandlingar inom myndighetens samtliga verksamheter. Det finns ett nära samarbete med den beställande organisationen samt med jurister och övriga specialistkompetenser inom området.


Den vi söker

Vi söker dig som har universitetsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet av upphandlingsarbete och LOU. Du har minst tre års erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar och teckna avtal. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, samt goda erfarenheter av Microsoft Office och upphandlingssystem.

Vi tror att du som person är noggrann, strukturerad och saklig med ett gott omdöme och hög integritet. Arbetet förutsätter att du har en mycket god förmåga att prioritera och efter eget ansvar driva arbetet framåt. Vidare tror vi att du är kommunikativ och förtroendeingivande med en fallenhet för att bygga relationer både internt och externt.

Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning samt upphandlingar inom statlig sektor samt erfarenhet av upphandlingssystemet e-Avrop.

Erbjudande

Rent formellt bygger en anställning hos oss på samma lagar och regler som på den övriga arbetsmarknaden. Vi har kollektivavtal, med allt vad det innebär vad gäller försäkringar, tjänstepension och fackliga relationer. Det som skiljer sig är att du blir anställd hos oss, men arbetar på olika uppdrag hos våra kunder. Du får chansen att arbeta i olika branscher, med olika arbetsuppgifter och med olika människor. Som konsult erbjuds du även friskvårdsbidrag samt utöver det får alla Manpowers anställda fri tillgång till över 4500 interaktiva utbildningar via vår e-learningportal PowerYOU.

Givetvis har du en konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela din anställningsperiod och som är ansvarig för dina uppdrag, att du trivs på din arbetsplats och att du utvecklas i din yrkesroll.

Sök tjänsten idag!

Den här tjänsten innebär att du kommer att bli anställd av Manpower men du kommer att tillbringa dina arbetsdagar hos vår kund. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Emma Lindberg via e-post: [email protected]. Observera att vi inte tar emot några ansökningar via mail, du söker tjänsten genom att skapa en profil på manpower.se och registrera din ansökan.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Om Jefferson Wells

Jefferson Wells är ett av Sveriges största konsultbolag av chefer och specialister inom ekonomi, executive, marknad & försäljning, inköp & logistik och ingenjörsområdet. Vi har den unika förmånen att samarbeta med företag, myndigheter och organisationer inom privat och offentlig sektor i hela Sverige. Hos oss kan du både gå som konsult på ett specifikt uppdrag eller som samarbetspartner med eget företag. Visa mindre

Upphandlare/inköpare till myndighet i Sundsvall

Ansök    Apr 28    Manpower AB    Upphandlare
Nu söker vi en upphandlare/inköpare för uppdrag hos våra uppdragsgivare. Är du en självgående, kvalitetsmedveten och strukturerad person som drivs av önskan att leverera kvalitet i allt du gör? Trivs du i en roll där arbetsuppgifterna innebär att du får ta ett allt större ansvar? Då är jobbet som upphandlare/inköpare något du bör titta lite närmare på. Skicka oss din ansökan när du bestämt dig! Det här är ett konsultuppdrag. Du kommer att vara anställd av ... Visa mer
Nu söker vi en upphandlare/inköpare för uppdrag hos våra uppdragsgivare. Är du en självgående, kvalitetsmedveten och strukturerad person som drivs av önskan att leverera kvalitet i allt du gör? Trivs du i en roll där arbetsuppgifterna innebär att du får ta ett allt större ansvar? Då är jobbet som upphandlare/inköpare något du bör titta lite närmare på. Skicka oss din ansökan när du bestämt dig! Det här är ett konsultuppdrag. Du kommer att vara anställd av Manpower men arbeta hos kund.

Hur ser en arbetsdag ut?

Som upphandlare/inköpare kommer du i första hand att sköta alla delar som ingår i processen av upphandling och inköp. Här jobbar du under kontorstider.

Du kommer till exempel att:

* jobba självständigt med att genomföra upphandlingar
* genomföra marknadsundersökningar, kravställande, framtagande av underlag, publicering av underlag, svara på frågor, utvärdera och tilldela
* jobba med varuupphandlingar i mycket begränsad omfattning

Vem är du?

Som upphandlare/inköpare är det viktigt att man är en social och utåtriktad person med känsla för såväl kvalitet som relationer. En stor portion energi och tålamod kommer att ta dig långt, samtidigt som det är viktigt att du noggrann. Det är meriterande om du har erfarenhet av varuupphandlingar.

Vi söker dig som:

* har erfarenhet av både avrop från Kammarkollegiets ramavtal samt att genomföra egna upphandlingar
* har erfarenhet av både IT-upphandlingar och andra tjänsteupphandlingar
* har erfarenhet av att genomföra upphandlingar enligt LOU

Erbjudande

Rent formellt bygger en anställning hos oss på samma lagar och regler som på den övriga arbetsmarknaden. Vi har kollektivavtal, med allt vad det innebär vad gäller försäkringar, tjänstepension och fackliga relationer. Det som skiljer sig är att du blir anställd hos oss, men arbetar på olika uppdrag hos våra kunder. Du får chansen att arbeta i olika branscher, med olika arbetsuppgifter och med olika människor. Som konsult erbjuds du även friskvårdsbidrag samt utöver det får alla Manpowers anställda fri tillgång till över 4500 interaktiva utbildningar via vår e-learningportal PowerYOU.

Givetvis har du en konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela din anställningsperiod och som är ansvarig för dina uppdrag, att du trivs på din arbetsplats och att du utvecklas i din yrkesroll.

Sök tjänsten i dag!

I den här rekryteringen samarbetar myndigheten med Manpower. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ideal Shala [email protected]

Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Om Manpower

Manpower är Sveriges ledande rekryterings- och bemanningsföretag med tiotusentals attraktiva arbetsgivare över hela landet som våra kunder. Med vårt omfattande nätverk, lokalt såväl som globalt, kan vi erbjuda mängder av spännande lediga jobb som hjälper dig att bygga din karriär, både på kort och lång sikt. Hos oss kan du söka heltidsjobb eller extrajobb vid sidan av studierna. Visa mindre

Strategisk Upphandlare till avdelningen för verksamhetsstöd

Ansök    Dec 15    Försäkringskassan    Upphandlare
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar. Arbetsuppgifter Försäkringskassans upphandlingsorganisation finns i Stockholm, Sundsvall, Arvidsjaur, Östersund, Örnsköldsvik, Ystad och Umeå. Inom upphandli... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Arbetsuppgifter
Försäkringskassans upphandlingsorganisation finns i Stockholm, Sundsvall, Arvidsjaur, Östersund, Örnsköldsvik, Ystad och Umeå. Inom upphandlingsenheten arbetar 22 personer. Upphandlingsarbetet bedrivs i tre team: Team IT, Team fastighet samt Team tjänster. Upphandlingsenheten genomför upphandlingar och avrop för hela Försäkringskassan. Även ansvaret för elektronisk handel och travel management tillhör Upphandlingsenheten. Vi är i processen att införa kategoristyrning som arbetsmetod.

Du kommer att tillhöra Team IT och anskaffningar som blir aktuella är exempelvis teknisk hårdvara, system och konsulter för området. Du deltar i kvalificerade förstudier/omvärldsanalyser och genomför upphandlingar, självständigt eller i grupp, uppföljningar samt avrop genom förnyad konkurrensutsättning. Arbetet sker i enlighet med gällande processer.

I arbetet ingår även att driva eller delta i projekt, vara rådgivare och utbildare gällande upphandlingsområdet. Du medverkar och genomför externa aktiviteter som leverantörsträffar och referensgruppsmöten. Då enheten och Försäkringskassan finns på flera platser runt om i landet sker mycket av kommunikationen via Skype.

Vi söker dig som:


• har högskoleexamen eller andra kvalifikationer som bedöms likvärdiga
• har erfarenhet av praktiskt inköps-/upphandlingsarbete eller motsvarande
• har goda kunskaper inom upphandlings- och inköpsområdet
• agerar proaktivt på eget initiativ och tar ansvar för resultat
• är serviceinriktad och van att arbeta med kunden i fokus
• är strukturerad, har gott omdöme och har en god analytisk förmåga
• har förmåga att på ett självständigt sätt arbeta konsultativt samt skapa kontakt och förtroende
• har god kommunikativ förmåga med mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska

Det är meriterande om du har:


• goda kunskaper av LOU (Lagen om Offentlig Upphandling)
• erfarenhet av att upphandla IT-relaterade köp
• praktisk erfarenhet av projektledning och processinriktat arbete
• erfarenhet av förhandling, uppföljning av avtal/upphandlingar och strategiskt arbete med upphandlings-/inköpsfrågor
• erfarenhet av att arbeta kategoristyrt

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Övrigt
En tillsvidareanställning, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Den formella yrkesrollen är Verksamhetsspecialist. Resor kan förekomma i tjänsten. Placering för tjänsten är Sundsvall eller Stockholm.

Kontakt
Rekryterande chef (för frågor om tjänsten): Catarina Wireklint, 010-111 90 36. HR-specialist (för frågor om rekryteringsprocessen): Rebecca Svanedal, 010-111 37 53, Kontaktpersoner i fackliga frågor är Saco-S: Elizabeth Lopez, 010-118 55 29, ST Marita Lantto, 010-119 52 48 och Seko: Fredrik Bruhn, 010-111 86 29.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 4 januari. Visa mindre

Upphandlare

Ansök    Aug 20    Mittuniversitetet    Upphandlare
Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen. Verksamheten inom Universitetsledningens stab (ULS) innefattar verksamhetsplanering, juridiskt stöd, registratur, upphandling och verksamhetsstö... Visa mer
Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.


Verksamheten inom Universitetsledningens stab (ULS) innefattar verksamhetsplanering, juridiskt stöd, registratur, upphandling och verksamhetsstöd. Inom ULS hanteras exempelvis frågor som rör övergripande planering och uppföljning av all verksamhet, frågor gällande kvalitet och utvärdering inom utbildning på grundnivå och avancerad nivå samt forskarutbildning, omvärldsanalys, organisationsutveckling, remisshantering och utvecklingsprojekt. Staben tillhandahåller även administrativt stöd till universitetsledningen.Arbetsuppgifter
Du är en av två upphandlare på avdelningen, ni kommer tillsammans arbeta med upphandlingar inom universitetets samtliga verksamheter.

Det finns ett nära samarbete med den beställande organisationen samt med jurister och övriga specialistkompetenser inom området.

Som upphandlare säkerställer du att upphandling, avrop och inköp sker i enlighet med gällande lagstiftning och ramavtal. Du utgör ett kvalificerat stöd till organisationen och kommer självständigt att genomföra upphandlingar, direktupphandlingar, avrop och inköp. Du har rollen att samordna och vara ett kompetensstöd.

Du kommer att vara delaktig i att vidareutveckla rollen som upphandlare och Mittuniversitetets kompetens i upphandlings-, avrops- och inköpsfrågor. Du ansvarar för omvärldsbevakning och att föra kunskapen vidare i organisationen. Du följer upp befintliga avtal och organisationens avtalsefterlevnad. I rollen ingår även i övrigt förekommande arbetsuppgifter inom inköp, upphandling, avrop, avtalsefterlevnad och e-handel.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet av upphandlingsarbete och LOU. Du har erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar och teckna avtal.

Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning samt upphandlingar inom statlig sektor. Erfarenhet inom avtalsuppföljning är också meriterande.

Som person är du noggrann, strukturerad, saklig, har ett gott omdöme och hög integritet. Arbetet förutsätter att du har mycket god förmåga att prioritera och självständigt kan driva arbetet framåt. Vidare ser vi att du är kommunikativ och förtroendeingivande med talang för att bygga relationer både internt och externt. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är viktigt att du är pedagogisk och ansvarsfull med en förmåga att se sammanhang, helhet och konsekvenser. Du har god tillit till chefer och medarbetare samt god förmåga till förståelse för ledning och styrning ur ett systemperspektiv.

Anställningsort: Östersund eller Sundsvall

Information
Närmare upplysningar lämnas av förvaltningschef Lotten Glans, mailto:[email protected], 010-142 88 81

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast den 10 september 2020. https://miun.varbi.com/se/what:job/jobID:348551/

Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten.


Inför rekryteringsarbetet har Mittuniversitetet tagit ställning till konsultstöd, rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Upphandlare till Sundsvalls kommun

Ansök    Mar 25    Sundsvalls kommun    Upphandlare
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Sundsvall är inne i ett spännande skede. Flera projekt pågår för att utveckla staden och organisationen med nya verksamheter och kommunikationer. Sundsvall växer och kompetensbehovet är stort. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill f... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Sundsvall är inne i ett spännande skede. Flera projekt pågår för att utveckla staden och organisationen med nya verksamheter och kommunikationer. Sundsvall växer och kompetensbehovet är stort. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill framåt. Det vill vi med. Sundsvall är staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna. Här är nära till allt med naturen inpå knuten samtidigt som vi har ett av Sveriges populäraste köpcentrum.

Varje dag arbetar vi på kommunen för att sundsvallsborna ska få bästa möjliga service och en positiv livsmiljö. Hos oss jobbar lärare, ingenjörer, IT-strateger, undersköterskor, ekonomer och många andra viktiga yrkesgrupper. Vi jobbar hårt för ökad konkurrenskraft i takt med att omvärlden och samhället förändras.

Inköpsenheten genomför upphandlingar av entreprenader, varor och tjänster på uppdrag av Sundsvalls kommuns olika verksamheter i enlighet med lagen om offentlig upphandling (LOU). Vi står inför nya utmaningar och för att möjliggöra vårt uppdrag behöver vi två upphandlare varav en tjänst är tillsvidare och en tjänst är visstid på 12 månader.

ARBETSUPPGIFTER
Sundsvall kommun har påbörjat ett kategoristyrt inköpsarbete och lägger stor vikt på att arbeta faktabaserat. Vi har ett koncernperspektiv och fokuserar på att arbeta innovativt så att totalkostnaden minskar samtidigt som vi värnar om hållbara och rättssäkra upphandlingar.

Tillsammans med övriga på enheten kommer du att ansvara för upphandlingar inom områdena varor, tjänster och entreprenader. Detta arbete utgår från förutsättningar som fastställs av politisk ledning, kommunledning och inköpschef. Du kommer självständigt att genomföra upphandlingar inom ramen för LOU.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är affärsmässig och tycker det är roligt och inspirerande att driva projekt inom upphandlingsområdet. Du ska ha ekonomisk högskoleutbildning eller annan erfarenhet som vi bedömer relevant inom inköp och upphandling. Dessutom är det meriterande om du har erfarenhet av upphandling inom offentlig sektor. Det är en fördel om du sedan tidigare har arbetat med liknande uppgifter och har god kännedom om kommunernas krav och behov av entreprenader, varor och tjänster.

Inköpsenhetens upphandlingar drivs i projektform, därför ser vi gärna att du även har erfarenhet av projektledning och då företrädesvis av upphandlingsprojekt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För detta arbete är det viktigt att du är lyhörd för uppdragsgivarnas behov, att du är och innehar en mycket god förmåga att kommunicera i tal och text med personer i och utanför vår organisation. Tjänsten innebär såväl självständigt arbete som förmåga att leda arbetsgrupper.

För att lyckas i ditt arbete och bli en skicklig upphandlare är det viktigt att du är nyfiken och intresserad av vad andra gör, av andras arbete och drivkrafter. Du har därför ett intresse för hur verksamhet och inköpsprocessen samspelar för att uppnå goda resultat och har också god förståelse för det affärsmässiga perspektivet och kan tillämpa affärsmässiga principer på ett bra sätt.

Vi vill att du är driven och utvecklingsinriktad, vilket betyder att du ständigt utvecklar ditt och vårt arbete. Du arbetar strukturerat och självständigt, men med god samarbetsförmåga och du har ett strategiskt angreppssätt på frågor och tänker gärna nytt. Du kommunicerar, både muntligt och skriftligt, på ett tydligt sätt med mycket god språklig förmåga. Du är en trygg och stabil person som kan stå för dina beslut.

ÖVRIGT
I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Erfaren upphandlare

Vill du forma och utveckla upphandlingsprocessen på en modern myndighet? Är van att arbeta självständigt och har förmågan att driva arbetet från kravställning till genomförande? Då kan du vara vår nya upphandlare.    Om jobbet Nu söker vi en erfaren upphandlare till leveransteamet styrning och ekonomi, läs mer om DIGG här.  Som upphandlare på DIGG arbetar du självständigt med både strategiska och operativa frågor, i huvudsak inom inköp, avtal och upphan... Visa mer
Vill du forma och utveckla upphandlingsprocessen på en modern myndighet? Är van att arbeta självständigt och har förmågan att driva arbetet från kravställning till genomförande? Då kan du vara vår nya upphandlare. 

 

Om jobbet
Nu söker vi en erfaren upphandlare till leveransteamet styrning och ekonomi, läs mer om DIGG här. 

Som upphandlare på DIGG arbetar du självständigt med både strategiska och operativa frågor, i huvudsak inom inköp, avtal och upphandling. Då DIGG är en ung myndighet och upphandlingsprocessen behöver utvecklas, är det arbetet något du förväntas driva självständigt. 

Som upphandlare kommer du att:


• Planera, driva och genomföra upphandlingar, direktupphandlingar och avrop enligt lagen om offentlig upphandling (LOU) samt avrop från Kammarkollegiets och DIGG:s egna ramavtal.
• Stötta och samordna upphandlingsfrågor inom myndigheten och administrera pågående avtal.
• Kvalitetsgranska, följa upp och utveckla DIGG:s inköps- och upphandlingsprocess till en effektiv och affärsmässig process.

 
Om dig
För att lyckas i rollen ser vi att du är ansvarstagande och är van att arbeta självständigt mot uppsatta mål. Du har lätt för att ställa om och ändra inriktning när förutsättningarna förändras samt vågar ta egna initativ. Du har god samarbetsförmåga vilket betyder att du samarbetar bra med andra genom att du lyssnar, kommunicerar och kan ge och ta feedback på ett konstruktivt sätt. Du tar dig an uppgifter med nyfikenhet och fokuserar på ditt och andras lärande. Du tar ansvar för att förstå och agera i enlighet med DIGG:s roll och uppdrag på en övergripande nivå. Vidare har du har lätt för att sätta dig in i och växla mellan olika perspektiv och ser till hela verksamhetens bästa i beslut och handling. Du är självgående och kan driva och strukturera ditt angreppssätt och driver dina processer framåt.

Du har, under de senaste 5 åren, minst 3 års erfarenhet av att upphandla enligt LOU. Du har mycket god kunskap och erfarenhet av att arbeta med hela upphandlingsprocessen, från att aktivt stödja i behovsanalys, driva och genomföra processen samt att ge stöd och råd under avtalstiden till både beställare och kunder. Det är meriterande om du har erfarenhet av E-handel.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt - Det innebär att du kan producera rapporter och annat skriftligt material. Du uttrycker dig både skriftligt och muntligt på ett pedagogiskt sätt så att mottagaren ska förstå och den röda tråden bibehålls. Du behöver kunna presentera både muntlig och skriftlig information på möten eller andra forum såväl internt som externt. 
 
Du har en relevant akademisk utbildning, certifiering alternativt yrkesutbildning eller motsvarande som vi bedömer vara relevant.

 

Om DIGG och vad vi erbjuder
DIGG är liten myndighet med ett stort uppdrag. Vi formar fortfarande vår verksamhet, vår kultur och våra arbetssätt. Vi sitter i moderna aktivitetsbaserade lokaler i centrala Sundsvall och erbjuder nu dig möjligheten att få vara med att utveckla vår verksamhet och skapa nytta med oss på DIGG!

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.
Placeringsort är Sundsvall. Annan placering kan diskuteras. 
Resor förekommer, men det kan variera över tid
Säkerhet har hög prioritet för oss på DIGG. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär kan du få här.

 

Sök
Vänta inte med att söka! Vi strävar efter att ha en så snabb, effektiv och fördomsfri process som möjligt och arbetar därför löpande med vårt urval och med cv-lös rekrytering. Ägna inte onödig tid åt att uppdatera ditt cv, svara istället på våra urvalsfrågor i ansökan.

Sista ansökningsdag är 6 September 2020.

Har du frågor om jobbet är du välkommen att kontakta leveransledare Monica Grahn på tel 010 484 73 18. Facklig kontaktperson Åsa Fridholm, ST. Hon nås via växeln på 0771-11 44 00.

Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av att jobba hos oss men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Upphandlare till Sundsvalls kommun

Ansök    Maj 12    Sundsvalls kommun    Upphandlare
Sundsvall är inne i ett spännande skede. Flera projekt pågår för att utveckla staden och organisationen med nya verksamheter och kommunikationer. Sundsvall växer och kompetensbehovet är stort. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill framåt. Det vill vi med. Sundsvall är staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna. Här är nära till allt med naturen inpå knuten samtidigt som vi har ett av Sveriges populäraste k... Visa mer
Sundsvall är inne i ett spännande skede. Flera projekt pågår för att utveckla staden och organisationen med nya verksamheter och kommunikationer. Sundsvall växer och kompetensbehovet är stort. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill framåt. Det vill vi med. Sundsvall är staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna. Här är nära till allt med naturen inpå knuten samtidigt som vi har ett av Sveriges populäraste köpcentrum.

Varje dag arbetar vi på kommunen för att sundsvallsborna ska få bästa möjliga service och en positiv livsmiljö. Hos oss jobbar lärare, ingenjörer, IT-strateger, undersköterskor, ekonomer och många andra viktiga yrkesgrupper. Vi jobbar hårt för ökad konkurrenskraft i takt med att omvärlden och samhället förändras.

Inköpsenheten genomför upphandlingar av entreprenader, varor och tjänster på uppdrag av Sundsvalls kommuns olika verksamheter i enlighet med lagen om offentlig upphandling (LOU). Vi står inför nya utmaningar och för att möjliggöra vårt uppdrag behöver vi två (2) upphandlare.

Uppdraget
Sundsvall kommun har påbörjat ett kategoristyrt inköpsarbete och lägger stor vikt på att arbeta faktabaserat. Vi har ett koncernperspektiv och fokuserar på att arbeta innovativt så att totalkostnaden minskar samtidigt som vi värnar om hållbara och rättssäkra upphandlingar.

Tillsammans med övriga på enheten kommer du att ansvara för upphandlingar inom områdena varor, tjänster och entreprenader. Detta arbete utgår från förutsättningar som fastställs av politisk ledning, kommunledning och inköpschef. Du kommer självständigt att genomföra upphandlingar inom ramen för LOU.

Förväntningar
Vi söker dig som är affärsmässig och tycker det är roligt och inspirerande att driva projekt inom upphandlingsområdet. Du ska ha ekonomisk högskoleutbildning eller annan erfarenhet som vi bedömer relevant inom inköp och upphandling. Dessutom är det meriterande om du har erfarenhet av upphandling inom offentlig sektor. Det är en fördel om du sedan tidigare har arbetat med liknande uppgifter och har god kännedom om kommunernas krav och behov av entreprenader, varor och tjänster.

Inköpsavdelningens upphandlingar drivs i projektform, därför ser vi gärna att du även har erfarenhet av projektledning och då företrädesvis av upphandlingsprojekt. För detta arbete är det viktigt att du är lyhörd för uppdragsgivarnas behov, du är och innehar en mycket god förmåga att kommunicera i tal och text med personer i och utanför vår organisation. Tjänsten innebär såväl självständigt arbete som förmåga att leda arbetsgrupper.

För att lyckas i ditt arbete och bli en skicklig upphandlare är det viktigt att du är nyfiken och intresserad av vad andra gör, av andras arbete och drivkrafter. Du har därför ett intresse för hur verksamhet och inköpsprocessen samspelar för att uppnå goda resultat och har också god förståelse för det affärsmässiga perspektivet och kan tillämpa affärsmässiga principer på ett bra sätt.

Vi vill att du är driven och utvecklingsinriktad, vilket betyder att du ständigt utvecklar ditt och vårt arbete. Du arbetar strukturerat och självständigt, men med god samarbetsförmåga och du har ett strategiskt angreppssätt på frågor och tänker gärna nytt. Du kommunicerar, både muntligt och skriftligt, på ett tydligt sätt med mycket god språklig förmåga. Du är en trygg och stabil person som kan stå för dina beslut.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker nu två upphandlare enligt följande omfattning:

1 tjänst är en tillsvidareanställning på heltid.
1 tjänst är en visstidsanställning på 12 månader.

Tillträde enligt överenskommelse. 

Vill du veta mer om tjänsten?
Välkommen att kontakta
Johan Lindqvist, inköpschef, tfn 073 - 143 15 54

Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta
Elisabet Lundgren HR-konsult, tfn 060 – 19 19 39

Fackliga företrädare
Eva – Marie Tyrberg , Saco/naturvetarna

Nås via växeln 060-19 10 00

Din ansökan  
Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons

Sista ansökningsdag 2020-05-26 Visa mindre

Upphandlare till Sundsvalls kommun

Sundsvall är inne i ett spännande skede. Flera projekt pågår för utveckla staden och organisationen med nya verksamheter och kommunikationer. Sundsvall växer och kompetensbehovet är stort. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill framåt. Det vill vi med. Sundsvall är staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna. Här är nära till allt med naturen inpå knuten samtidigt som vi har ett av Sveriges populäraste köpce... Visa mer
Sundsvall är inne i ett spännande skede. Flera projekt pågår för utveckla staden och organisationen med nya verksamheter och kommunikationer. Sundsvall växer och kompetensbehovet är stort. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill framåt. Det vill vi med. Sundsvall är staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna. Här är nära till allt med naturen inpå knuten samtidigt som vi har ett av Sveriges populäraste köpcentrum.

Varje dag arbetar vi på kommunen för att sundsvallsborna ska få bästa möjliga service och en positiv livsmiljö. Hos oss jobbar lärare, ingenjörer, IT-strateger, undersköterskor, ekonomer och många andra viktiga yrkesgrupper. Vi jobbar hårt för ökad konkurrenskraft i takt med att omvärlden och samhället förändras.

Upphandlingsenheten genomför upphandling av entreprenader, varor och tjänster på uppdrag av Sundsvalls kommuns olika verksamheter i enlighet med lagen om offentlig upphandling (LOU). Vi står inför stora utmaningar och för att möjliggöra vårt uppdrag behöver vi anställa ett antal upphandlare.

 Uppdraget

Sundsvall kommun har påbörjat ett kategoristyrt inköpsarbete och lägger stor vikt på att arbeta faktabaserat. Vi har ett koncernperspektiv och fokuserar på att arbeta innovativt så att totalkostnaden minskar samtidigt som vi värnar om hållbara och rättssäkra upphandlingar.

Tillsammans med övriga på enheten kommer du att ansvara för upphandlingar inom områdena varor, tjänster och entreprenader. Detta arbete utgår från förutsättningar som fastställs av politisk ledning, kommunledning och inköpschef. Du kommer självständigt att genomföra upphandlingar inom ramen för LOU.

Förväntningar

Vi söker dig som har ett affärsmannamässigt sinnelag och tycker det är roligt och inspirerande att driva projekt inom upphandlingsområdet. Du ska ha ekonomisk högskoleutbildning eller annan erfarenhet som vi bedömer relevant inom inköp och upphandling. Dessutom är det meriterande om du har erfarenhet av upphandling inom offentlig sektor. Det är en fördel om du sedan tidigare har arbetat med liknande uppgifter och har god kännedom om kommunernas krav och behov av entreprenader, varor och tjänster.

Upphandlingskontorets upphandlingar drivs i projektform, därför ser vi gärna att du även har erfarenhet av projektledning och då företrädesvis av upphandlingsprojekt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För detta arbete är det viktigt att du är lyhörd för uppdragsgivarnas behov, att du är stresstålig och innehar en mycket god förmåga att kommunicera i tal och text med personer i och utanför vår organisation. Vidare är du intresserad av människor, samverkan och kan leda uppdrag på ett målinriktat arbetssätt såväl självständigt som i grupp.

Vi söker nu två upphandlare enligt följande omfattning:

1 tjänst tillsvidare

1 tjänst på 12 månader

Tillträde enligt överenskommelse. 

Vill du veta mer om tjänsten?

Välkommen att kontakta:

Annette Sahlman, HR-konsult, Tfn 060-19 17 19

Nils-Göran Johansson, inköpschef, Tfn 073-270 2161

Fackliga företrädare

Eva –Marie Tyrberg , Saco/naturvetarna

Johan Klockar Öhrnell, ledarna

Nås via växeln 060-19 10 00

Din ansökan  

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

 För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons

 Sista ansökningsdag 24 november 2019 Visa mindre

Inköpare /Upphandlare till statlig myndighet i Sundsvall

Ansök    Okt 3    OnePartnerGroup    Upphandlare
Statlig myndighet i Sundsvall söker: Inköpare /Upphandlare Vi söker nu en inköpare/upphandlare för ett bemanningsuppdrag till en statlig myndighet i Sundsvall, med start omgående.   Som inköpare/upphandlare kommer du löpande genomföra inköp och tjänsteupphandlingar, arbetsuppgifterna kommer att spänna över hela processen av en upphandling, dvs. från marknadsundersökning, kravställande, framtagande av underlag, publicering av underlag, svara på frågo... Visa mer
Statlig myndighet i Sundsvall söker:

Inköpare /Upphandlare

Vi söker nu en inköpare/upphandlare för ett bemanningsuppdrag till en statlig myndighet i Sundsvall, med start omgående.


 

Som inköpare/upphandlare kommer du löpande genomföra inköp och tjänsteupphandlingar, arbetsuppgifterna kommer att spänna över hela processen av en upphandling, dvs. från marknadsundersökning, kravställande, framtagande av underlag, publicering av underlag, svara på frågor, utvärdera och tilldela.

 

Kompetens:

Relevant eftergymnasial utbildning

Erfarenhet av att genomföra upphandlingar enligt LOU

Erfarenhet av IT-upphandlingar och andra tjänsteupphandlingar

Erfarenhet av kammarkollegiets ramavtal

Goda kunskaper i MS-Office

Svenska och engelska i tal och skrift

 


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du självgående, självständig och engagerad Du är strukturerad och har en god förmåga att effektivt driva ditt arbete framåt. Du är social som person och har lätt för att samarbeta i team.

 

Omfattning: Heltid. Med start 2019-10-28 och med en uppdragslängd på 12 månader heltid, med förlängningsmöjlighet ytterligare 12 månader heltid.

 

Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast via vår hemsida www.onepartnergroup.se , dock senast 2019-10-07. Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Marcus Larsson Locklund 060–7890505

 


  Visa mindre

Upphandlare/inköpare till DIGG i Sundsvall

Ansök    Sep 9    Manpower    Upphandlare
Nu söker vi en upphandlare/inköpare för uppdrag hos våra uppdragsgivare. Är du en självgående, kvalitetsmedveten och strukturerad person som drivs av önskan att leverera kvalitet i allt du gör? Trivs du i en roll där arbetsuppgifterna innebär att du får ta ett allt större ansvar? Då är jobbet som upphandlare/inköpare något du bör titta lite närmare på. Skicka oss din ansökan när du bestämt dig! Det här är ett konsultuppdrag som varar i tre månader. Du kom... Visa mer
Nu söker vi en upphandlare/inköpare för uppdrag hos våra uppdragsgivare. Är du en självgående, kvalitetsmedveten och strukturerad person som drivs av önskan att leverera kvalitet i allt du gör? Trivs du i en roll där arbetsuppgifterna innebär att du får ta ett allt större ansvar? Då är jobbet som upphandlare/inköpare något du bör titta lite närmare på. Skicka oss din ansökan när du bestämt dig!

Det här är ett konsultuppdrag som varar i tre månader. Du kommer att vara anställd av Manpower men arbeta hos DIGG.

Hur ser en arbetsdag ut?

Som upphandlare/inköpare kommer du i första hand att sköta alla delar som ingår i processen av upphandling och inköp. Här jobbar du under kontorstider.

Du kommer till exempel att:

* jobba självständigt med att genomföra upphandlingar
* genomföra marknadsundersökningar, kravställande, framtagande av underlag, publicering av underlag, svara på frågor, utvärdera och tilldela
* jobba med varuupphandlingar i mycket begränsad omfattning

Vem är du?

Som upphandlare/inköpare är det viktigt att man är en social och utåtriktad person med känsla för såväl kvalitet som relationer. En stor portion energi och tålamod kommer att ta dig långt, samtidigt som det är viktigt att du noggrann. Det är meriterande om du har erfarenhet av varuupphandlingar.

Vi söker dig som:

* har erfarenhet av både avrop från Kammarkollegiets ramavtal samt att genomföra egna upphandlingar
* har erfarenhet av både IT-upphandlingar och andra tjänsteupphandlingar
* har erfarenhet av att genomföra upphandlingar enligt LOU

Erbjudande

Rent formellt bygger en anställning hos oss på samma lagar och regler som på den övriga arbetsmarknaden. Vi har kollektivavtal, med allt vad det innebär vad gäller försäkringar, tjänstepension och fackliga relationer. Det som skiljer sig är att du blir anställd hos oss, men arbetar på olika uppdrag hos våra kunder. Du får chansen att arbeta i olika branscher, med olika arbetsuppgifter och med olika människor. Som konsult erbjuds du även friskvårdsbidrag samt utöver det får alla Manpowers anställda fri tillgång till över 4500 interaktiva utbildningar via vår e-learningportal PowerYOU.

Givetvis har du en konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela din anställningsperiod och som är ansvarig för dina uppdrag, att du trivs på din arbetsplats och att du utvecklas i din yrkesroll.

Sök tjänsten i dag!

I den här rekryteringen samarbetar DIGG med Manpower. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult William tynér, [email protected].

Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Om Manpower

Manpower är Sveriges ledande rekryterings- och bemanningsföretag med tiotusentals attraktiva arbetsgivare över hela landet som våra kunder. Med vårt omfattande nätverk, lokalt såväl som globalt, kan vi erbjuda mängder av spännande lediga jobb som hjälper dig att bygga din karriär, både på kort och lång sikt. Hos oss kan du söka heltidsjobb eller extrajobb vid sidan av studierna. Visa mindre

Upphandlare

Statens tjänstepensionsverk (SPV) är en av Sveriges största leverantörer av pensionstjänster. Vi ansvarar för att administrera den statliga tjänstepensionen för över 800 000 anställda och pensionärer samt 400 arbetsgivare. SPV finns i Sundsvall och har cirka 230 medarbetare. Enheten för ekonomi och styrning ingår i avdelning verksamhetsstöd tillsammans med HR och kommunikation. Enheten ansvarar huvudsakligen för SPV:s ekonomiska redovisning, ekonomistyrn... Visa mer
Statens tjänstepensionsverk (SPV) är en av Sveriges största leverantörer av pensionstjänster. Vi ansvarar för att administrera den statliga tjänstepensionen för över 800 000 anställda och pensionärer samt 400 arbetsgivare. SPV finns i Sundsvall och har cirka 230 medarbetare.

Enheten för ekonomi och styrning ingår i avdelning verksamhetsstöd tillsammans med HR och kommunikation. Enheten ansvarar huvudsakligen för SPV:s ekonomiska redovisning, ekonomistyrning, portföljstyrning samt inköp, upphandling och avrop. På enheten finns 13 medarbetare och två av dessa är upphandlare.


ARBETSUPPGIFTER
I din roll som upphandlare på SPV arbetar du både strategiskt och operativt med upphandling, inköp och avtal. Du arbetar självständigt och affärsmässigt med upphandlingar, direktupphandlingar och avrop enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU). Avropen görs från Kammarkollegiets och SPV:s egna ramavtal.

I din roll ingår också att samordna upphandlingsfrågorna inom myndigheten. Du ger råd och stöd i samband med inköp och upphandlingar samt kvalitetsgranskar hela processen. Du administrerar och förvaltar pågående avtal och deltar även i utvecklingen av vår e-handel.

Som upphandlare på SPV arbetar du hela tiden med att utveckla och effektivisera SPV:s inköps- och upphandlingsprocess. Tjänsten är en expertroll där upphandlaren även deltar i samordning av upphandlingsfrågorna inom organisationen. Beställarna/inköparna finns i hela organisationen.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med högskoleutbildning inom juridik, ekonomi eller inköp eller motsvarande utbildning/ erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
Du har 3-5 års erfarenhet av arbete med upphandlingar. Du kan även kommunicera väl i både skrift och tal på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har
• utbildning inom Lagen om offentlig upphandling (LOU)
• arbetat med elektronisk redovisning och hantering av beställningar
• en bred erfarenhet inom olika upphandlingsområden
• arbetat med offentlig upphandling inom statlig myndighet/annan offentlig verksamhet
• har arbetat i något elektroniskt upphandlingssystem exempelvis TendSign.

För att lyckas i det här uppdraget så är även dina personliga egenskaper mycket viktiga och vi kommer att lägga stor vikt vid dem i den här rekryteringen.

Som person
• har du en hög samarbetsförmåga. Du har lätt för att ta kontakt och skapa goda relationer med andra.
• är du strukturerad och självgående, genom att du planerar och driver ditt arbete samt håller satta tidsramar.
• är du kommunikativ, genom att vara tydlig, välformulerad och engagerad i enskilda möten men även i små och stora möten.
• är du affärsmässig och serviceinriktad, genom att du förstår och tillämpar affärsmässiga principer samtidigt som du har ett högt kundfokus.
• är du analytiskt lagd och du har en god förmåga att arbeta med komplexa avtal.


Säkerhet har hög prioritet för oss på SPV. Tjänsten är säkerhetsklassad och innebär att vi gör en registerkontroll och säkerhetsprövning av slutkandidat, enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627). Du måste också ha svenskt medborgarskap för att kunna få en säkerhetsklassad tjänst. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på:
www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.htmlÖVRIGT
Välkommen till en organisation med trevlig atmosfär i fräscha lokaler, där delaktighet och engagemang värderas högt. Vi ser rekrytering som en långsiktig investering och ser ett stort värde i att du som medarbetare mår bra och satsar därför mycket på att erbjuda dig en frisk arbetsplats.
Vill du veta mer om SPV som arbetsgivare och om de anställningsförmåner som erbjuds kan du läsa vidare på spv.se under Jobba på SPV. Visa mindre

Upphandlare till statlig myndighet

Ansök    Jun 28    Manpower    Upphandlare
Det här är ett konsultuppdrag som varar i sex månader, med möjlighet till förlängning i ytterligare 3 månader. Du kommer att vara anställd av Manpower men arbeta hos vår uppdragsgivare. Hur ser en arbetsdag ut? Som upphandlare är du en nyckelperson inom affärer, som på ett omväxlande vis hanterar upphandlingar. Här jobbar du vardagar mellan 08.00 och 17.00. Vem är du? Som upphandlare är det viktigt att man är en social och utåtriktad person med käns... Visa mer
Det här är ett konsultuppdrag som varar i sex månader, med möjlighet till förlängning i ytterligare 3 månader. Du kommer att vara anställd av Manpower men arbeta hos vår uppdragsgivare.

Hur ser en arbetsdag ut?

Som upphandlare är du en nyckelperson inom affärer, som på ett omväxlande vis hanterar upphandlingar. Här jobbar du vardagar mellan 08.00 och 17.00.Vem är du?

Som upphandlare är det viktigt att man är en social och utåtriktad person med känsla för såväl kvalitet som relationer. En stor portion energi och tålamod kommer att ta dig långt, samtidigt som det är viktigt att du noggrann. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning samt upphandlingar inom statlig sektor. Störst vikt lägger vi dock vid din personlighet.

Vi söker dig som:


* Har en högskoleutbildning
* Eller motsvarande arbetslivserfarenhet av upphandlingsarbete och LOUErbjudande

Rent formellt bygger en anställning hos oss på samma lagar och regler som på den övriga arbetsmarknaden. Vi har kollektivavtal, med allt vad det innebär vad gäller försäkringar, tjänstepension och fackliga relationer. Det som skiljer sig är att du blir anställd hos oss, men arbetar på olika uppdrag hos våra kunder. Du får chansen att arbeta i olika branscher, med olika arbetsuppgifter och med olika människor. Som konsult erbjuds du även friskvårdsbidrag samt utöver det får alla Manpowers anställda fri tillgång till över 4500 interaktiva utbildningar via vår e-learningportal PowerYOU.

Givetvis har du en konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela din anställningsperiod och som är ansvarig för dina uppdrag, att du trivs på din arbetsplats och att du utvecklas i din yrkesroll.Sök tjänsten i dag!

I den här rekryteringen samarbetar en statlig myndighet med Manpower. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef Ideal Shala, [email protected].

Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Om Manpower

Manpower är Sveriges ledande rekryterings- och bemanningsföretag med tiotusentals attraktiva arbetsgivare över hela landet som våra kunder. Med vårt omfattande nätverk, lokalt såväl som globalt, kan vi erbjuda mängder av spännande lediga jobb som hjälper dig att bygga din karriär, både på kort och lång sikt. Hos oss kan du söka heltidsjobb eller extrajobb vid sidan av studierna. Visa mindre

Upphandlare till Sundsvalls kommun

Ansök    Sep 6    Upphandlingsenheten    Upphandlare
Sundsvall är inne i ett spännande skede. Flera projekt pågår för utveckla staden och organisationen med nya verksamheter och kommunikationer. Sundsvall växer och kompetensbehovet är stort. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill framåt. Det vill vi med. Sundsvall är staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna. Här är nära till allt med naturen inpå knuten samtidigt som vi har ett av Sveriges populäraste köpce... Visa mer
Sundsvall är inne i ett spännande skede. Flera projekt pågår för utveckla staden och organisationen med nya verksamheter och kommunikationer. Sundsvall växer och kompetensbehovet är stort. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill framåt. Det vill vi med. Sundsvall är staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna. Här är nära till allt med naturen inpå knuten samtidigt som vi har ett av Sveriges populäraste köpcentrum.

Varje dag arbetar vi på kommunen för att sundsvallsborna ska få bästa möjliga service och en positiv livsmiljö. Hos oss jobbar lärare, ingenjörer, IT-strateger, undersköterskor, ekonomer och många andra viktiga yrkesgrupper. Vi jobbar hårt för ökad konkurrenskraft i takt med att omvärlden och samhället förändras.

Upphandlingsenheten genomför upphandling av entreprenader, varor och tjänster på uppdrag av Sundsvalls kommuns olika verksamheter i enlighet med lagen om offentlig upphandling (LOU). Vi står inför stora utmaningar och för att möjliggöra vårt uppdrag behöver vi anställa ett antal upphandlare.

 

  Uppdraget

  Sundsvall kommun har påbörjat ett kategoristyrt inköpsarbete och lägger stor vikt på att arbeta faktabaserat. Vi har ett koncernperspektiv och fokuserar på att arbeta innovativt så att totalkostnaden minskar samtidigt som vi värnar om hållbara och rättssäkra upphandlingar.

 Tillsammans med övriga på enheten kommer du att ansvara för upphandlingar inom områdena varor, tjänster och entreprenader. Detta arbete utgår från förutsättningar som fastställs av politisk ledning, kommunledning och inköpschef. Du kommer självständigt att genomföra upphandlingar inom ramen för LOU.

 

  Förväntningar

 Vi söker dig som har ett affärsmannamässigt sinnelag och tycker det är roligt och inspirerande att driva projekt inom upphandlingsområdet. Du ska ha ekonomisk högskoleutbildning eller annan erfarenhet som vi bedömer relevant inom inköp och upphandling. Dessutom är det meriterande om du har erfarenhet av upphandling inom offentlig sektor. Det är en fördel om du sedan tidigare har arbetat med liknande uppgifter och har god kännedom om kommunernas krav och behov av entreprenader, varor och tjänster.

 Upphandlingskontorets upphandlingar drivs i projektform, därför ser vi gärna att du även har erfarenhet av projektledning och då företrädesvis av upphandlingsprojekt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För detta arbete är det viktigt att du är lyhörd för uppdragsgivarnas behov, att du är stresstålig och innehar en mycket god förmåga att kommunicera i tal och text med personer i och utanför vår organisation. Vidare är du intresserad av människor, samverkan och kan leda uppdrag på ett målinriktat arbetssätt såväl självständigt som i grupp.

Vi söker nu tre upphandlare enligt följande omfattning:

1 tjänst tillsvidare

2 tjänster på 12 månader

Tillträde enligt överenskommelse.

 

  Vill du veta mer om tjänsten?

 

Välkommen att kontakta:

Annette Sahlman, HR-konsult, Tfn 060-19 17 19

Nils-Göran Johansson, inköpschef, Tfn 073-270 2161

 

Fackliga företrädare

Eva –Marie Tyrberg , Saco/naturvetarna

Johan Klockar Öhrnell, ledarna

Nås via växeln 060-19 10 00

 

Din ansökan

 

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

 För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

 Varmt välkommen med din ansökan!

 Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons

 

Sista ansökningsdag 22 september 2019

 

 

 

 

  Visa mindre

Upphandlare

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen. Universitetsledningens stab (ULS) är en avdelning som lyder direkt under förvaltningschefen och stöder Mittuniversitetets ledning såväl strategi... Visa mer
Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.


Universitetsledningens stab (ULS) är en avdelning som lyder direkt under förvaltningschefen och stöder Mittuniversitetets ledning såväl strategiskt som administrativt. Avdelningen har ett tiotal medarbetare.Arbetsuppgifter:

Som upphandlare säkerställer du att upphandling, avrop och inköp sker i enlighet med gällande lagstiftning och ramavtal.

Du utgör ett kvalificerat stöd till organisationen och kommer självständigt att göra upphandlingar, direktupphandlingar, avrop och inköp. Du har rollen att samordna och vara ett kompetensstöd.

Du kommer att ansvara för att utveckla rollen som upphandlare och Mittuniversitetets kompetens i upphandlings-, avrops- och inköpsfrågor. Du ansvarar för omvärldsbevakning och att föra kunskapen vidare i organisationen. Du följer upp befintliga avtal och organisationens avtalsefterlevnad. I rollen ingår även i övrigt förekommande arbetsuppgifter inom inköp, upphandling, avrop, avtalsefterlevnad och e-handel.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet av upphandlingsarbete och LOU. Du har erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar och teckna avtal. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning samt upphandlingar inom statlig sektor.

Som person är du noggrann, strukturerad, saklig, har ett gott omdöme och hög integritet. Arbetet förutsätter att du har mycket god förmåga att prioritera och självständigt kan driva arbetet framåt. Vidare ser vi att du är kommunikativ och förtroendeingivande med talang för att bygga relationer både internt och externt. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är viktigt att du är pedagogisk och ansvarsfull med en förmåga att se sammanhang, helhet och konsekvenser. Du har god tillit till chefer och medarbetare samt god förmåga till förståelse för ledning och styrning ur ett systemperspektiv.

Anställning och tillträde: Tillsvidare, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Anställningsort: Östersund/Sundsvall

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Information: Närmare upplysningar lämnas av förvaltningschef Lotten Glans, [email protected], 010-142 88 81

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem, senast 190811

Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten.


Inför rekryteringsarbetet har Mittuniversitetet tagit ställning till konsultstöd, rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre