Lediga jobb som Bibliotekarie i Sundsvall

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Sundsvall. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sundsvall som finns hos arbetsgivaren.

Bibliotekarie

Internationella Engelska Skolan i Sundsvall rekryterar nu en bibliotekarie. IES erbjuder en internationell och stimulerande miljö där engagemang, yrkesstolthet och det engelska språket är de gemensamma nämnarna. Vi arbetar i en miljö där lärare kan undervisa och elever kan lära sig, därför krävs en engagerad och flexibel bibliotekarie som är bra på såväl svenska som engelska. Som bibliotekarie blir du ansvarig för skolans bibliotek och blir en naturlig del... Visa mer
Internationella Engelska Skolan i Sundsvall rekryterar nu en bibliotekarie.
IES erbjuder en internationell och stimulerande miljö där engagemang, yrkesstolthet och det engelska språket är de gemensamma nämnarna. Vi arbetar i en miljö där lärare kan undervisa och elever kan lära sig, därför krävs en engagerad och flexibel bibliotekarie som är bra på såväl svenska som engelska.
Som bibliotekarie blir du ansvarig för skolans bibliotek och blir en naturlig del i att förespråka goda läsvanor och hålla dig ajour med litteratur som passar dagens barn och ungdomar. Ditt samarbete med skolans lärare är mycket viktigt. Du driver även projekt kopplade till IT och källkritik samt informationssökning. Du har en kollega som arbetar två dagar i veckan som kan hjälpa dig in i arbetet.


Det är viktigt att vara serviceinriktad och tycka om att arbeta med barn och ungdomar. Du bör snabbt kunna anpassa dig till olika situationer som kan uppstå.


Mer om företaget och vår skola i Sundsvall finns på vår hemsida www.engelska.se.


För att söka denna tjänst, vänligen maila CV och ett personligt brev där du beskriver varför du är intresserad av att arbeta på Internationella Engelska Skolan Sundsvall till [email protected]
Kvalifikationer:


Lämplig utbildning för uppdraget
Erfarenhet av skol/barn/ungdomsbibliotek
Stor erfarenhet av digitala verktyg och katalogisering
Stor kunnighet i engelska och svenska Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Okt 7    Sundsvalls kommun    Bibliotekarie
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Kultur & Fritid är en av kommunens nio förvaltningar och består av omkring 300 medarbetare som ansvarar för fritidsgårdar, bibliotek, museum och idrottsanläggningar. Vi stödjer kulturen, föreningslivet, kulturarvet och friluftslivet. Biblioteken i Sundsvalls kommun är kr... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Kultur & Fritid är en av kommunens nio förvaltningar och består av omkring 300 medarbetare som ansvarar för fritidsgårdar, bibliotek, museum och idrottsanläggningar. Vi stödjer kulturen, föreningslivet, kulturarvet och friluftslivet.

Biblioteken i Sundsvalls kommun är kraftfulla verktyg för det demokratiska samhällets utveckling och bidrar till digital delaktighet och livslångt lärande. Sundsvalls stadsbibliotek fyller en viktig pedagogisk uppgift genom att knyta ihop läsfrämjande, informationsteknik, utbildning och kultur.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill jobba med barn i alla åldrar.

Flera områden i Sundsvalls kommun är prioriterade utifrån socioekonomiskt perspektiv. I dessa områden efterfrågas läsfrämjande verksamhet som bidrar till ökad språkutveckling och läsförståelse.

I ditt uppdrag ingår att genomföra olika typer av läsfrämjande aktiviteter, utifrån bibliotekets mål och uppdrag, både för de yngsta såväl som för de äldre barnen. Att arbeta tillsammans med barnen för att skapa delaktighet och genomföra riktade insatser är en viktig pusselbit. Du kommer att jobba i nära samarbete med bibliotekets barnbibliotekarie och tillsammans jobbar ni med att utveckla läsfrämjande metoder och laborera med digital teknik som verktyg i det läsfrämjande arbetet. För oss är det viktigt att hitta former för att skapa delaktighet för målgruppen.

Aktiviteter för barn och unga kan ske på biblioteken men vi ser också gärna att de sker där barnen är och utifrån deras behov. Det kan betyda att aktiviteter genomförs i anslutning till vårt mobila bibliotek Mobibblan, eller i samarbete med andra aktörer som fritidsgårdar, fritids och föreningar. I din roll ingår också att verka för ökad dialog och medskapande utifrån barnkonventionen.

Utöver detta så ingår tjänstgöring i informationsdisk och kvälls- och helgtjänstgöring.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har en akademisk examen inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller akademisk examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har god förmåga i det svenska språket, både i tal och i skrift. Det är meriterande om du även har god förmåga i engelska och/eller andra språk. Du bör ha grundläggande IT-kunskaper och har du erfarenhet av M365 och Teams ses det som meriterande. Du har B-körkort.

Det är önskvärt med goda kunskaper om barnkonventionen, om barns och ungas läs- och medievanor, om biblioterapi som metod, om tjänstedesign eller andra metoder för att jobba med användarundersökningar samt att vara insatt i bibliotekslagstadgade uppdrag.

Det är meriterande med erfarenhet eller ett intresse av att arbeta med VR, Green screen och olika medieformer som film eller podcasts. God kännedom om barn- och ungdomslitteratur är också önskvärt. Har du erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar samt kunskap inom MIK ses det också som meriterande.

För att du ska trivas i rollen som Bibliotekarie hos oss tror vi att du har lätt för att anpassa dig och ser möjligheter i förändringar. Du tar dig an uppgifter och arbetar långsiktigt mot uppsatta mål. Du har lätt för att samarbeta likväl som att arbeta självständigt där du tar egna initiativ för att utveckla arbetet och bidrar till en god arbetsmiljö. Vi tror att du har en pedagogisk förmåga där du har lätt för att samtala med barn och unga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.

ÖVRIGT
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Medicinsk bibliotekarie till Region Västernorrland, Sundsvall

Ansök    Aug 29    REGION VÄSTERNORRLAND    Bibliotekarie
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling. Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvå... Visa mer
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.


Regionledningsförvaltningen har tre huvudsakliga uppdrag:
- Att utifrån lagstiftning och regelverk styra och stödja verksamheterna.
- Att erbjuda stöd och service till verksamheternas processer och utveckling.
- Att ge stöd och kvalitativa underlag till den politiska förtroendemannaorganisationen och regionledningen.

Enheten för Utbildning utgör ett stöd för regionanställda vid fortbildning, kompetensutveckling och forskning och ska långsiktigt bidra till att säkra regionens kompetensförsörjning. Enheten ska driva och främja utvecklingen av den akademiska miljön inom regionens verksamheter och stöd inom biblioteks- och informationsvetenskap ges vid regionens Medicinska bibliotek, som finns placerade vid sjukhusen i Sollefteå, Sundsvall och Örnsköldsvik.

ROLLEN SOM MEDICINSK BIBLIOTEKARIE

Är du en flexibel, utåtriktad och nyfiken bibliotekarie som vill vara med och utveckla medicinska biblioteksverksamheten inom Region Västernorrland? Medicinska biblioteket har sin fysiska miljö på sjukhuset, där tryckt litteratur och studieplatser ryms, men största utbudet och fokus ligger på bibliotekets digitala resurser och tjänster.

Som medicinsk bibliotekarie är arbetsdagen varierande och arbetsuppgifterna kan innefatta:

. Informationssökning, både genom handledning och på uppdrag
. Undervisning och handledning i bibliotekets e-tjänster, både för specifika målgrupper och mer allmänt
. Uppsökande verksamhet mot personalen vid kliniker och hälsocentraler
. Vanligt förekommande arbetsuppgifter vid ett medicinskt bibliotek, ex biblioteksservice via lånedisk, telefon och e-post

Du ingår i ett team med bibliotekarier och biblioteksassistent, som arbetar aktivt tillsammans i länet. Utifrån din kompetens och dina erfarenheter kan tjänstens innehåll anpassas och du ges möjlighet till utveckling och fördjupning inom olika ansvarsområden.


Vi söker dig som har akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har kunskap och erfarenhet av informationssökningar i databaser och användarundervisning. Du har goda IT-kunskaper och ett stort intresse för att arbeta med det digitala biblioteket. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska och engelska. Meriterande är erfarenhet av liknande arbetsuppgifter vid medicinskt bibliotek samt erfarenhet av pedagogiskt arbete.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du är trygg som person och din samarbetsförmåga med kollegor och besökare är avgörande för att du ska trivas och kunna arbeta i rollen. Du är noggrann och har förmågan att planera och prioritera ditt arbete effektivt, då arbetet kräver att du både kan samordna arbetet med kollegor inom och utanför biblioteksverksamheten och arbeta självständigt. Vidare har du en positiv inställning och kan tänka om vid oförutsedda situationer. Du är lyhörd och inkluderar andra genom ett pedagogiskt och empatiskt arbetssätt. Vi förutsätter att du har ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete med användaren i fokus.

Är du intresserad av att bli en del av vårt team och vara med och utveckla vår verksamhet? Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Vikarierande bibliotekarie till Universitetsbiblioteket

Ansök    Jul 7    Mittuniversitetet    Bibliotekarie
Universitetsbibliotek och studentstöds uppdrag är att erbjuda bibliotekstjänster, lärande- och studentstöd. Lärandestödet innefattar att stödja informationskompetens i utbildningen och erbjuda en inspirerande studiemiljö för studenter. Med studentstöd avses central studievägledning, pedagogiskt stöd till studenter med varaktig funktionsnedsättning samt studenthälsa. Till detta kommer en växande publiceringsstödsverksamhet som riktar sig mot forskare. Bibli... Visa mer
Universitetsbibliotek och studentstöds uppdrag är att erbjuda bibliotekstjänster, lärande- och studentstöd. Lärandestödet innefattar att stödja informationskompetens i utbildningen och erbjuda en inspirerande studiemiljö för studenter. Med studentstöd avses central studievägledning, pedagogiskt stöd till studenter med varaktig funktionsnedsättning samt studenthälsa. Till detta kommer en växande publiceringsstödsverksamhet som riktar sig mot forskare. Biblioteket har också funktionen av ett arbetsplatsbibliotek för samtliga anställda vid lärosätet och är även öppet för allmänheten.Nu söker vi en vikarierande bibliotekarie till verksamhetsområdet Publicerings- och lärandestöd.

Arbetsuppgifter ??
Du kommer att ingå i verksamhetsgruppen Publicerings- och lärandestöd där en central arbetsuppgift är att handleda studenter enskilt och i grupp i bl a informationssökning och referenshantering, både på plats och digitalt. Då vi har behov av förstärkning i vårt webbteam så kommer arbetsuppgifter rörande webbpublicering ingå i tjänsten. Det kan även bli aktuellt att delta i arbetet med forskningsstöd och publiceringsfrågor som också ingår i verksamhetsområdet. Utöver detta kommer du delta i arbetet med att ge service till våra användare vid informationsdisk och via andra kommunikationskanaler, samt andra vanligen förekommande arbetsuppgifter vid biblioteket. 

Din bakgrund
Vi söker dig som har akademisk utbildning i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande, samt grundläggande kompetens för arbete med webbpublicering för att kunna stärka upp vårt webbteam. Arbetet som bibliotekarie förutsätter goda skriftliga och muntliga språkkunskaper i svenska och engelska, samt generellt god IT-kompetens.

Tidigare erfarenhet av arbete på akademiskt bibliotek är en fördel men inte ett krav.

Dina egenskaper  
Som person är du serviceinriktad och sätter användaren i fokus. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt i mötet med individer och grupper, samt är nyfiken och villig att ta på dig nya och utmanande uppgifter. Eftersom vi arbetar flexibelt med de uppgifter som biblioteket hanterar förväntas du ha god samarbetsförmåga och ansvarskänsla.

 Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Anställningsform
Anställningen är ett vikariat på 100% under ordinarie befattningshavares föräldraledighet från och med 2022-09-01 eller enligt överenskommelse dock längst till och med 2023-06-30.

Anställningsort:?Sundsvall

Information
Närmare upplysningar lämnas av bibliotekschef Maivor Hallén, tel 010-142 85 39, 072-581 89 39, mailto:[email protected]

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast?2022-08-10.

Mittuniversitetet, med campus både i Sundsvall och Östersund, är ett lärosäte med närhet till studenter, kollegor och det omgivande samhället. Samtidigt befinner vi oss intill hav, skog och fjäll vilket skapar förutsättningar för en fantastisk livskvalitet. Här skapas ny kunskap genom internationellt framgångsrik forskning och utbildningar som bidrar till samhällsutvecklingen. På så sätt medverkar vi till en hållbar framtid och en bättre värld.


Som anställd vid Mittuniversitetet ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider, stöd för friskvårdsaktiviteter, löneutfyllnad vid föräldraledighet och sjukdom. Du får också generöst med semesterdagar.


Välkommen till ett universitet där människor möts, inspireras och tänker nytt.


Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av att jobba hos oss men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Medicinsk bibliotekarie

Ansök    Apr 29    REGION VÄSTERNORRLAND    Bibliotekarie
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling. Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalita... Visa mer
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Enheten för Utbildning utgör ett stöd för regionanställda vid fortbildning, kompetensutveckling och forskning och ska långsiktigt bidra till att säkra regionens kompetensförsörjning. Enheten ska driva och främja utvecklingen av den akademiska miljön inom regionens verksamheter och stöd inom biblioteks- och informationsvetenskap ges vid regionens Medicinska bibliotek, som finns placerade vid sjukhusen i Sollefteå, Sundsvall och Örnsköldsvik.

.

Är du en flexibel, utåtriktad och nyfiken bibliotekarie som vill vara med och utveckla medicinska biblioteksverksamheten inom Region Västernorrland?

Vi vill förstärka vår lärmiljö och den utåtriktade verksamheten, där framförallt bibliotekets digitala resurser och tjänster står i fokus. Vi ser att du kommer att ha en betydande roll i detta arbete.

Som medicinsk bibliotekarie är arbetsdagen varierande och arbetsuppgifterna kan innefatta:
- Informationssökning, både genom handledning och på uppdrag
- Undervisning och handledning i bibliotekets e-tjänster, både för specifika målgrupper och mer allmänt
- Uppsökande verksamhet mot personalen vid kliniker och hälsocentraler
- Vanligt förekommande arbetsuppgifter vid ett medicinskt bibliotek, ex biblioteksservice via lånedisk, telefon och e-post

Du ingår i ett team med bibliotekarier och biblioteksassistent, som arbetar aktivt tillsammans i länet. Utifrån din kompetens och dina erfarenheter kan tjänstens innehåll anpassas och du ges möjlighet till utveckling och fördjupning inom olika ansvarsområden.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Sundsvall, tillträde enligt överenskommelse.

Vi söker dig som har lägst kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Du har kunskap och erfarenhet av informationssökningar i databaser och användarundervisning. Du har goda IT-kunskaper och ett stort intresse för att arbeta med det digitala biblioteket. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska och engelska. Meriterande är erfarenhet av liknande arbetsuppgifter vid medicinskt bibliotek samt erfarenhet av pedagogiskt arbete.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du är trygg som person och din samarbetsförmåga med kollegor och besökare är avgörande för att du ska trivas och kunna arbeta i rollen. Du är noggrann och har förmågan att planera och prioritera ditt arbete effektivt, då arbetet kräver att du både kan samordna arbetet med kollegor inom och utanför biblioteksverksamheten och arbeta självständigt. Vidare har du en positiv inställning och kan tänka om vid oförutsedda situationer. Du är lyhörd och inkluderar andra genom ett pedagogiskt och empatiskt arbetssätt.

Vi förutsätter att du har ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete med användaren i fokus.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Är du intresserad av att bli en del av vårt team och vara med och utveckla vår verksamhet? Välkommen med din ansökan!


Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Vik. barnbibliotekarie till Sundsvalls stadsbibliotek

Ansök    Sep 6    Sundsvalls kommun    Bibliotekarie
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Biblioteken i Sundsvalls kommun är kraftfulla verktyg för det demokratiska samhällets utveckling. Vi arbetar utifrån följande verksamhetsmål: • Bibliotekens utjämnande kraft stärker Sundsvalls sociala kapital genom att ge tillgång till meningsfull och inspirerande fritid... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Biblioteken i Sundsvalls kommun är kraftfulla verktyg för det demokratiska samhällets utveckling. Vi arbetar utifrån följande verksamhetsmål:

• Bibliotekens utjämnande kraft stärker Sundsvalls sociala kapital genom att ge tillgång till meningsfull och inspirerande fritid där individer och grupper kan träffas gränsöverskridande.
• Ökad delaktighet vägs in i beslutsprocesserna för att barn, ungdomar, vuxna och äldre oavsett förutsättningar ska få tillgång till en likvärdig informations- och medieförsörjning. Genom samverkan ska den fysiska, såväl som den virtuella mötesplatsen Biblioteket utvecklas framöver. Här är alla välkomna!
• Med en effektiv, väl genomtänkt, målgruppsinriktad verksamhet intar biblioteken en aktiv roll i informationslandskapet.
• Alla barn ska ha en regelbunden kontakt med biblioteket under sin uppväxttid.
• För att nå målen och göra det goda livet möjligt för alla som bor, verkar och besöker Sundsvalls kommun ska kommunikationskulturen förbättras.

Vi söker nu en barnbibliotekarie, som med barnkonventionen som utgångspunkt vill utveckla och driva läsfrämjande aktiviteter för barn och unga med användaren i fokus. I rollen som barnbibliotekarie arbetar du utifrån barnets perspektiv och är duktig på att kommunicera med barn och unga och bygga hållbara relationer.


ARBETSUPPGIFTER
Rollen som barnbibliotekarie innebär att hålla sig ajour med samhällsförändringar för att inte tappa målgruppen. Att arbeta tillsammans med barnen för att skapa delaktighet och genomföra riktade insatser är en viktig pusselbit i din roll. Du kommer att jobba uppsökande och ha alla bibliotekets arenor som din arbetsplats. Det innefattar närbibliotek såväl som mobil verksamhet. I dina arbetsuppgifter ingår att:

• Planera, genomföra och utvärdera läsfrämjande aktiviteter
• Skapa hållbara relationer och samverka med barn och unga
• Utveckla läsfrämjande metoder och laborera med digital teknik som verktyg i det läsfrämjande arbetet
• Genomföra användarundersökningar utifrån tjänstedesign

Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

KVALIFIKATIONER
Du har en akademisk examen inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

För att lyckas i rollen behöver du ha goda kunskaper om barnkonventionen och kunskap om barns och ungas läs- och medievanor. Du ska också ha lätt för att samtala med barn och unga. Du ska också ha god pedagogisk förmåga samt kunskap inom MIK. Du bör också ha god litteraturkännedom om barn- och ungdomslitteratur.

Det är meriterande med erfarenhet av att arbeta med VR, green screen och olika medieformer som film eller podcasts.

Det är önskvärt med kunskap och kännedom om biblioterapi som metod, kunskap om tjänstedesign eller andra metoder för att jobba med användarundersökningar samt intresse för verksamhetsutveckling.

Du ska kunna ta dig an uppgifter i samarbete med andra, likväl som att arbeta självständigt där du tar egna initiativ för att utveckla arbetet. Du ska ha förmåga att arbeta strategiskt såväl som operativt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar.

Du bör vara väl insatt i biblioteks lagstadgade uppdrag och kunna arbeta långsiktigt mot uppsatta mål. Du ska självklart bidra till en god arbetsmiljö.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Tjänsten är en visstidsanställning (vikariat) på 100% , tillträde 2021-10-01 eller enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad till 2022-08-31.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Sista ansökningstiden: 2021-09-19

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: : https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie till Sundsvalls kommun

Ansök    Sep 11    Sundsvalls kommun    Bibliotekarie
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Kultur och fritid är en av kommunens tio förvaltningar och består av omkring 300 medarbetare som har i uppdrag att leverera välfärdstjänster inom bland annat allmänkulturell- och fritidsverksamhet, stå för kommunens samlade bidrag till föreningslivet samt att främja kultu... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Kultur och fritid är en av kommunens tio förvaltningar och består av omkring 300 medarbetare som har i uppdrag att leverera välfärdstjänster inom bland annat allmänkulturell- och fritidsverksamhet, stå för kommunens samlade bidrag till föreningslivet samt att främja kultur-, idrotts- och fritidslivet i övrigt.

Sundsvalls stadsbibliotek fyller en viktig pedagogisk uppgift genom att knyta ihop läsfrämjande, informationsteknik, utbildning och kultur. Här finns tillgång till en mångsidig samling medier, liksom tillgång till databaser, offentliga e-tjänster, publika datorer, wifi, samt medie- och informationskunnig personal. Både det fysiska och virtuella biblioteket som mötesplats ska kännetecknas av tillit och öppenhet. Här har alla samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter.

Verksamhetens mål är att förmedla lokalt och regionalt anpassad kunskap om förvaltningens och bibliotekens olika tjänster.

Nu söker vi dig som vill arbeta som bibliotekarie hos oss.

ARBETSUPPGIFTER
Sundsvalls stadsbibliotek ger information och vägledning i ett flertal informationsdiskar i Sundsvalls kommun. Du kommer att vara en av flera bibliotekarier som schemalagt kommer att ha pass i informationsdiskarna. I schemat ingår kväll- och helgpass ungefär var femte vecka.

Tjänsten innefattar även särskilda områden, du kommer att vara kontaktbibliotekarie för förvaltningens arbete i bostadsområdet Bredsand och förstärka arbetet med anpassade medier, Legimus. Du kommer att arbeta utåtriktat med handledning, undervisning och nätverkskontakter. Målgrupperna för verksamheten är i huvudsak barn och unga, personer med annat modersmål än svenska, samt äldre och personer med funktionsvariationer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt att du har arbetslivserfarenhet inom vårt område. Vi värdesätter erfarenhet inom media och information samt god kunskap om digitala kanaler som webb och sociala medier.

Ett krav är att du kan svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person har du har lätt för att knyta kontakt med människor och skapar förtroende. Du kan strukturera komplicerade frågor samt kommunicera lösningar på ett tydligt sätt såväl muntligt som skriftligt. Du kan på ett flexibelt sätt anpassa dig till ändrade omständigheter och har en god samarbetsförmåga där du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

ÖVRIGT
Tjänsten är vikariat på heltid till och med augusti 2021. Tillträde enligt överenskommelse .

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatoriskt drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Sista ansökningsdag är den 25 september 2020

Varmt välkommen med din ansökan!

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html Visa mindre

Bibliotekarie till Universitetsbiblioteket

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen. Mittuniversitetets bibliotek har verksamhet på Campus Sundsvall och Campus Östersund och erbjuder en inspirerande studie- och forskningsmiljö. V... Visa mer
Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.


Mittuniversitetets bibliotek har verksamhet på Campus Sundsvall och Campus Östersund och erbjuder en inspirerande studie- och forskningsmiljö. Verksamheten inkluderar lärandestöd, tillgängliggörande av litteratur och publiceringsstödsverksamhet. Biblioteket är även öppet för allmänheten.En del av vår verksamhet är att ge service till forskare/doktorander såsom hjälp med systematisk litteratursökning, support på referenshanteringssystem och verktyg för val av publikationskanaler.

Vi ansvarar också för digital publicering samt registrering av forskningspublikationer i DiVA. Vidare ansvarar vi för verktyg för bibliometrisk analys och stödjer processen med övergång till Open Access. I samarbete med arkiv, juristfunktionen och IT-avdelningen bygger vi upp en verksamhet för hantering av forskningsdata. Vi vill stärkta resurserna och kompetensen på området ytterligare och söker därför en bibliotekarie med placeringsort Sundsvall.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av stöd till forskare (i grupp och enskilt) gällande systematisk litteratursökning, referenshanteringssystem, verktyg för val av publikationskanaler och hantering av forskningsdata. Även digital publicering samt registrering av forskningspublikationer i DiVA ingår, samt arbete med data och verktyg för bibliometrisk analys. Administrativa uppgifter tillkommer liksom arbete i bibliotekets informationsdisk och medverkande i bibliotekets övriga utvecklingsarbete. Vi är en jämförelsevis liten arbetsgrupp (i dagsläget 6 medarbetare) och tillämpar ett flexibelt arbetssätt i gruppen. Arbetet kräver vissa resor mellan campusorterna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Du har erfarenhet av bibliotek i akademisk miljö samt erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Arbetet som bibliotekarie förutsätter goda språkkunskaper i svenska och engelska, både skriftliga och muntliga.

Det är meriterande om du har forskarutbildning och vana att driva projekt. Erfarenhet av arbete med forskningsdata, gärna som en del i Data Access Unit (DAU), och vana vid utåtriktat arbete i akademisk miljö är också meriterande.

Som person är du serviceinriktad och har ett pedagogiskt förhållningssätt i mötet med individer och grupper. Våra arbetsuppgifter kräver att du är noggrann och analytisk. Eftersom vi jobbar flexibelt med de uppgifter som gruppen hanterar förväntas du ha god samarbetsförmåga.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Det är viktigt att du är tillgänglig vid tillträdesdatum.

Anställning och tillträde: Vikariat 6 månader. Heltid.  Tillträde: 2020-03-01 eller snarast enligt överenskommelse

Information: Närmare upplysningar lämnas av bibliotekschef Saman Rashid, tel. 010-142 85 50, e-post [email protected] eller gruppledare Britt-Marie Sohlström, tel. 010-142 81 29, e-post [email protected] .

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2020-02-09.

Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten.


Inför rekryteringsarbetet har Mittuniversitetet tagit ställning till konsultstöd, rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Bibliotekarie till Universitetsbibliotek och studentstöd

Ansök    Maj 18    Mittuniversitetet    Bibliotekarie
Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen. Mittuniversitetets bibliotek har verksamhet på Campus Sundsvall och Campus Östersund och erbjuder en inspirerande studie- och forskningsmiljö. V... Visa mer
Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.


Mittuniversitetets bibliotek har verksamhet på Campus Sundsvall och Campus Östersund och erbjuder en inspirerande studie- och forskningsmiljö. Verksamheten inkluderar lärandestöd, tillgängliggörande av litteratur och publiceringsstödsverksamhet. Biblioteket är även öppet för allmänheten.Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår stöd till forskare i publiceringsfrågor och framtagande av underlag för utvärdering av lärosätets publikationer.

Vidare ingår såväl undervisning och handledning av studenter som service vid informationsdisk och via andra kommunikationskanaler. I tjänsten ingår även vanligen förekommande arbetsuppgifter vid biblioteket. Arbetet kräver vissa resor mellan campusorterna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Du har erfarenhet av arbete på universitetsbibliotek. Arbetet som bibliotekarie förutsätter goda språkkunskaper i svenska och engelska, både skriftliga och muntliga.

Det är meriterande om du har erfarenhet av hantering av bibliometriska data, särskilt i InfoTools DIVER-applikationer. Erfarenhet av utåtriktat arbete i akademisk miljö är också meriterande liksom kompetens och intresse för webb- och distanslösningar. Det är också meriterande att du är förtrogen med undervisning i informationskompetens.

Som person är du serviceinriktad och har ett pedagogiskt förhållningssätt i mötet med individer och grupper. Våra arbetsuppgifter kräver att du är noggrann och analytisk. Eftersom vi arbetar flexibelt med de uppgifter som biblioteket hanterar förväntas du ha god samarbetsförmåga.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning och tillträde: Tidsbegränsad anställning (vikariat) 12 månader, heltid. Tillträde 2020-07-01 eller snarast enligt överenskommelse.

Information
Närmare upplysningar lämnas av bibliotekschef Saman Rashid, 010-142 85 50, mailto:saman.[email protected] eller gruppledare Daniel Fahlén, 010-142 78 62, mailto:[email protected].

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2020-06-07.

Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten.


Inför rekryteringsarbetet har Mittuniversitetet tagit ställning till konsultstöd, rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Bibliotekarie

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen. Universitetsbiblioteket svarar upp mot lärosätets behov av bibliotekstjänster och lärandestöd. Verksamhetsområdet ”Biblioteksservice och lä... Visa mer
Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.


Universitetsbiblioteket svarar upp mot lärosätets behov av bibliotekstjänster och lärandestöd.Verksamhetsområdet ”Biblioteksservice och lärandestöd” söker en bibliotekarie med kundtjänstfokus.

Placeringsort är Östersund. ”Biblioteksservice och lärandestöd” samordnar användarstödet riktad till grundutbildningen, både i rummet och digitalt. I det ingår att ansvara för samordning och utveckling av bibliotekets kommunikation via olika kanaler som t.ex. sociala medier, digitala skärmar, broschyrer, ärendehanteringssystem och via mötet vid informationsdisk. Inom verksamhetsområdet finns också bibliotekets pedagogiska verksamhet med undervisning, handledning och utveckling av bibliotekets lärmiljö.

Arbetsuppgifter

Under höstterminen behöver vi stärka vår kundtjänstverksamhet vid campusbiblioteket Östersund. Arbetsuppgifterna består av:

- Tjänstgöra i bibliotekets informationsdisk
- Bemanna bibliotekets chattfunktion respektive ärendehanteringssystemet, Nilex.
- Delta i utvecklingen av bibliotekets användarstöd tillsammans med kollegor i team Kundtjänst.
- Även andra inom biblioteket förekommande arbetsuppgifter kan tillkomma.

Kvalifikationer

Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan relevant akademisk utbildning.

Erfarenhet och kunskaper

Du får gärna vara nyutbildad, men det är viktigt att du är intresserad av mötet med bibliotekets användare och känner ett engagemang för den utåtriktade verksamheten inom bibliotekets funktion, samt att du har en förståelse för vetenskaplig informationsförsörjning. Du har goda språkkunskaper i svenska och i engelska.

Personliga egenskaper

Du är ansvarstagande och har en utpräglad teamkänsla samtidigt som du har förmåga att ta initiativ självständigt. Du är serviceinriktad och problemlösande. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och tycker om att hjälpa andra att nå kunskap. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning: Visstidsanställning, 4 mån, heltid.

Tillträde: 2 september eller enligt överenskommelse

Anställningsort: Sundsvall

Lön: Individuell lönesättning tillämpas

Information: Närmare upplysningar lämnas av biträdande bibliotekschef Cathrine Berggren

Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten.


Inför rekryteringsarbetet har Mittuniversitetet tagit ställning till konsultstöd, rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Bibliotekarie

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen. Universitetsbiblioteket svarar upp mot lärosätets behov av bibliotekstjänster och lärandestöd. Verksamhetsområdet ”Biblioteksservice och lä... Visa mer
Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.


Universitetsbiblioteket svarar upp mot lärosätets behov av bibliotekstjänster och lärandestöd.Verksamhetsområdet ”Biblioteksservice och lärandestöd” söker en bibliotekarie med kundtjänstfokus.

Placeringsort är Sundsvall. ”Biblioteksservice och lärandestöd” samordnar användarstödet riktad till grundutbildningen, både i rummet och digitalt. I det ingår att ansvara för samordning och utveckling av bibliotekets kommunikation via olika kanaler som t.ex. sociala medier, digitala skärmar, broschyrer, ärendehanteringssystem och via mötet vid informationsdisk. Inom verksamhetsområdet finns också bibliotekets pedagogiska verksamhet med undervisning, handledning och utveckling av bibliotekets lärmiljö.

Arbetsuppgifter

Under höstterminen behöver vi stärka vår kundtjänstverksamhet vid campusbiblioteket Sundsvall. Arbetsuppgifterna består av:

- Tjänstgöra i bibliotekets informationsdisk
- Bemanna bibliotekets chattfunktion respektive ärendehanteringssystemet, Nilex.
- Delta i utvecklingen av bibliotekets användarstöd tillsammans med kollegor i team Kundtjänst.
- Även andra inom biblioteket förekommande arbetsuppgifter kan tillkomma.

Kvalifikationer

Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan relevant akademisk utbildning.

Erfarenhet och kunskaper

Du får gärna vara nyutbildad, men det är viktigt att du är intresserad av mötet med bibliotekets användare och känner ett engagemang för den utåtriktade verksamheten inom bibliotekets funktion, samt att du har en förståelse för vetenskaplig informationsförsörjning. Du har goda språkkunskaper i svenska och i engelska.

Personliga egenskaper

Du är ansvarstagande och har en utpräglad teamkänsla samtidigt som du har förmåga att ta initiativ självständigt. Du är serviceinriktad och problemlösande. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och tycker om att hjälpa andra att nå kunskap. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning: Visstidsanställning, 4 mån, heltid.

Tillträde: 2 september eller enligt överenskommelse

Anställningsort: Sundsvall

Lön: Individuell lönesättning tillämpas

Information: Närmare upplysningar lämnas av biträdande bibliotekschef Cathrine Berggren, 010-142 89 88, [email protected]

Välkommen med din ansökan senast 190807.

Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten.


Inför rekryteringsarbetet har Mittuniversitetet tagit ställning till konsultstöd, rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Bibliotekarie

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen. Mittuniversitetets bibliotek har verksamhet på Campus Sundsvall och Campus Östersund och erbjuder en inspirerande studie- och forskningsmilj... Visa mer
Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.
Mittuniversitetets bibliotek har verksamhet på Campus Sundsvall och Campus Östersund och erbjuder en inspirerande studie- och forskningsmiljö.

Verksamheten inkluderar lärandestöd, tillgängliggörande av litteratur och publiceringsstödsverksamhet. Biblioteket är även öppet för allmänheten.

Verksamhetsområdet Forskningsnära tjänster söker en bibliotekarie med placeringsort antingen Östersund eller Sundsvall. Vi ger service till forskare/doktorander som hjälp med systematisk litteratursökning, support på referenshanteringssystem och verktyg för val av publikationskanaler. Forskningsnära tjänster arbetar också med digital publicering samt registrering av forskningspublikationer i DiVA. Vi ansvarar för verktyg för bibliometrisk analys och stödjer processen med övergång till Open Access. I samarbete med arkiv, juristfunktionen och IT-avdelningen bygger vi upp en verksamhet för hantering av forskningsdata.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av stöd till forskare (i grupp och enskilt) med systematisk litteratursökning, referenshanteringssystem och verktyg för val av publikationskanaler. Även digital publicering samt registrering av forskningspublikationer i DiVA ingår, samt arbete med data och verktyg för bibliometrisk analys. Verksamheten med hantering av forskningsdata förväntas öka framöver. Administrativa uppgifter tillkommer. Vi är en jämförelsevis liten arbetsgrupp (i dagsläget 6 tjänster)  och tillämpar ett flexibelt arbetssätt i gruppen.

Vidare förväntas du att medverka i bibliotekets utvecklingsarbete. Möjligheter till kompetensutveckling finns inom ramen för anställningen enligt gällande kollektivavtal och lokala riktlinjer. Arbetet kräver vissa resor mellan campusorterna. Tjänstgöring i bibliotekets informationsdisk ingår.

Kvalifikationer
Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Erfarenhet av bibliotek i akademisk miljö samt erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Goda språkkunskaper i svenska och engelska, både skriftliga och muntliga.

Erfarenhet och kunskaper
Forskarutbildning samt vana att driva projekt är meriterande.

Personliga egenskaper
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Våra arbetsuppgifter kräver stor noggrannhet och analytisk förmåga liksom förmåga att prioritera. Du är serviceinriktad och har ett pedagogiskt förhållningssätt i mötet med individer och grupper. Eftersom vi jobbar flexibelt med de uppgifter som gruppen hanterar, förväntas du ha god samarbetsförmåga.

Anställningsort: Sundsvall eller Östersund

Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning

Information: Närmare upplysningar lämnas av bibliotekschef Saman Rashid, tel. 010-142 85 50, smailto:[email protected] eller verksamhetssamordnare Britt-Marie Sohlström, 010-142 81 29 mailto:[email protected].

Välkommen med din ansökan vi vårt rekryteringssystem senast 2019-09-22.
https://miun.mynetworkglobal.com/se/what:job/jobID:286683/

Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten.


Inför rekryteringsarbetet har Mittuniversitetet tagit ställning till konsultstöd, rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Medicinsk bibliotekarie , Sundsvall

Ansök    Apr 15    Region Västernorrland    Bibliotekarie
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling. Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalita... Visa mer
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

.

Är du en nyfiken och ambitiös bibliotekarie som vill vara med och utveckla medicinska biblioteksverksamheten inom Region Västernorrland? Vi söker nu en vikarie under perioden 2019-09-02-2021-06-30.

Arbetet på ett medicinskt bibliotek är varierat och innefattar både administrativt och uppsökande arbete. I den inre tjänsten ingår administration av tryckta och elektroniska tidskrifter med kontakt mot prenumererande kliniker och hantering i system, samt fjärrlån. Arbetsuppgifterna kan därutöver bestå av:
. Uppsökande verksamhet mot personalen vid kliniker och hälsocentraler
. Informationssökning, både genom handledning och på uppdrag
. Utbildning i bibliotekets e-tjänster, både för specifika målgrupper och mer allmänt
. Vanligt förekommande arbetsuppgifter vid ett medicinskt bibliotek, t ex biblioteksservice via lånedisk, telefon och e-post.

Du ingår i ett team med fem bibliotekarier och en biblioteksassistent som arbetar aktivt tillsammans i länet. Utifrån din kompetens och dina erfarenheter kan tjänstens innehåll anpassas och du ges möjlighet till utveckling och fördjupning inom olika ansvarsområden.

Vi söker dig som har lägst kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Du har kunskap och erfarenhet av informationssökningar i databaser och användarundervisning. Du har goda IT-kunskaper och ett stort intresse för att arbeta med det digitala biblioteket. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Meriterande är erfarenhet av liknande arbetsuppgifter vid medicinskt bibliotek samt erfarenhet av pedagogiskt arbete.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du är trygg som person och din samarbetsförmåga med kollegor och låntagare är avgörande för hur du ska kunna trivas och arbeta i rollen. Du är lyhörd och inkluderar andra. Din förmåga att arbeta självständigt och strukturerat är god och du planerar och prioriterar dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt.

Vi förutsätter att du har ett positivt och professionellt förhållningssätt med besökaren i fokus.

Är du intresserad av att bli en del av vårt team och vara med och utveckla vår verksamhet? Välkommen med din ansökan! Visa mindre