Lediga jobb Mittuniversitetet, Universitetsförvaltningen, Universitetsbiblioteket i Sundsvall

Se alla lediga jobb från Mittuniversitetet, Universitetsförvaltningen, Universitetsbiblioteket i Sundsvall. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Sundsvall som finns inom det yrket.

Bibliotekarie till Universitetsbiblioteket

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen. Mittuniversitetets bibliotek har verksamhet på Campus Sundsvall och Campus Östersund och erbjuder en inspirerande studie- och forskningsmiljö. V... Visa mer
Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.


Mittuniversitetets bibliotek har verksamhet på Campus Sundsvall och Campus Östersund och erbjuder en inspirerande studie- och forskningsmiljö. Verksamheten inkluderar lärandestöd, tillgängliggörande av litteratur och publiceringsstödsverksamhet. Biblioteket är även öppet för allmänheten.En del av vår verksamhet är att ge service till forskare/doktorander såsom hjälp med systematisk litteratursökning, support på referenshanteringssystem och verktyg för val av publikationskanaler.

Vi ansvarar också för digital publicering samt registrering av forskningspublikationer i DiVA. Vidare ansvarar vi för verktyg för bibliometrisk analys och stödjer processen med övergång till Open Access. I samarbete med arkiv, juristfunktionen och IT-avdelningen bygger vi upp en verksamhet för hantering av forskningsdata. Vi vill stärkta resurserna och kompetensen på området ytterligare och söker därför en bibliotekarie med placeringsort Sundsvall.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av stöd till forskare (i grupp och enskilt) gällande systematisk litteratursökning, referenshanteringssystem, verktyg för val av publikationskanaler och hantering av forskningsdata. Även digital publicering samt registrering av forskningspublikationer i DiVA ingår, samt arbete med data och verktyg för bibliometrisk analys. Administrativa uppgifter tillkommer liksom arbete i bibliotekets informationsdisk och medverkande i bibliotekets övriga utvecklingsarbete. Vi är en jämförelsevis liten arbetsgrupp (i dagsläget 6 medarbetare) och tillämpar ett flexibelt arbetssätt i gruppen. Arbetet kräver vissa resor mellan campusorterna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Du har erfarenhet av bibliotek i akademisk miljö samt erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Arbetet som bibliotekarie förutsätter goda språkkunskaper i svenska och engelska, både skriftliga och muntliga.

Det är meriterande om du har forskarutbildning och vana att driva projekt. Erfarenhet av arbete med forskningsdata, gärna som en del i Data Access Unit (DAU), och vana vid utåtriktat arbete i akademisk miljö är också meriterande.

Som person är du serviceinriktad och har ett pedagogiskt förhållningssätt i mötet med individer och grupper. Våra arbetsuppgifter kräver att du är noggrann och analytisk. Eftersom vi jobbar flexibelt med de uppgifter som gruppen hanterar förväntas du ha god samarbetsförmåga.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Det är viktigt att du är tillgänglig vid tillträdesdatum.

Anställning och tillträde: Vikariat 6 månader. Heltid.  Tillträde: 2020-03-01 eller snarast enligt överenskommelse

Information: Närmare upplysningar lämnas av bibliotekschef Saman Rashid, tel. 010-142 85 50, e-post [email protected] eller gruppledare Britt-Marie Sohlström, tel. 010-142 81 29, e-post [email protected] .

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2020-02-09.

Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten.


Inför rekryteringsarbetet har Mittuniversitetet tagit ställning till konsultstöd, rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre