Lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Sundsvall

Se lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Sundsvall. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sundsvall som finns hos arbetsgivaren.

Behandlingsassistent/pedagog

Klippangården är Stödboende, Natthärbärge samt Utslussningslägenheter som är en del av Frälsningsarméns sociala verksamhet i Sundsvall. Frälsningsarmén är ett kristet trossamfund med rötterna i England. De värdeord som karaktäriserar Frälsningsarmén är "välkomnande", "troende" och "hjälpande". All verksamhet bedrivs av dessa kännetecken, vilket innebär en öppen gemenskap dit alla är välkomna. Där alla möts utan åtskillnad utifrån var och ens unika värde o... Visa mer
Klippangården är Stödboende, Natthärbärge samt Utslussningslägenheter som är en del av Frälsningsarméns sociala verksamhet i Sundsvall. Frälsningsarmén är ett kristet trossamfund med rötterna i England. De värdeord som karaktäriserar Frälsningsarmén är "välkomnande", "troende" och "hjälpande". All verksamhet bedrivs av dessa kännetecken, vilket innebär en öppen gemenskap dit alla är välkomna. Där alla möts utan åtskillnad utifrån var och ens unika värde och behov samt där hopp och tro på framtiden kan växa.
Klippangården arbetar utifrån uppdrag från Sundsvalls kommun. På Stödboendet och i Utslussningslägenheterna bor människor med långvarig missbruksproblematik samt problem med den bostadssociala situationen. Stödboendet och Utslussningslägenheterna ger gästerna/klienterna stöd och struktur i sin vardag och hjälp till en fungerande tillvaro utan alkohol eller andra droger.
Natthärbärget möter de mest utsatta i vår kommun, dit gästerna får komma även om de är alkohol och eller drogpåverkade. Natthärbärget erbjuder varm mat, dusch, kläderna tvättade samt möjligheter till goda samtal.
Du som söker tjänsten är utbildad behandlingsassistent/ behandlingspedagog med tidigare arbetslivserfarenheter av arbete med människor i utsatt livssituation såsom missbruksproblematik. Du är engagerad, ansvarstagande person med god samarbetsförmåga. Har du förmåga att skapa förtroendefulla relationer, ser du möjligheter i stället för problem och kan du genom motivation skapa förutsättningar för gästerna att få en tillvaro utan alkohol och droger? Då är det dig vi söker. En kristen tro, positiv människosyn och att du delar Frälsningsarméns värderingar är viktigt. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Meriterande med körkort.
I arbetet ingår praktiska uppgifter såsom journalskrivning, svara i telefon, öppna dörrar, städrutiner och hushållsgöromål.
Arbetstiderna är förlagd till kväll och natt.
Tjänsten på 85,19% övergår till tillsvidareanställning efter sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Lön enligt branschavtal Vård och Omsorg Arbetsgivaralliansen.
Maila din ansökan till; [email protected]
Sista ansökningsdagen 20231021
Vid frågor mail; [email protected]
Telefon; 073-9203844 Visa mindre

Programledare till frivården Sundsvall

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. Läs mer om frivården Sundsvalls verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/frivardskont... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om frivården Sundsvalls verksamhet på vår hemsida:
https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/frivardskontor/sundsvall/#verksamhet

Vi söker nu tre programledare till programteamet.
Urval till intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstidens gång, välkommen med din ansökan redan idag!

ARBETSUPPGIFTER
Som programledare ingår du i ett team som arbetar med klienter både på frivård samt anstalt.

Behandlingsprogrammen bedrivs med hög kvalitet och enligt principerna för evidensbaserad praktik. De bygger företrädesvis på kognitiv beteendeterapi samt social inlärningsteori och vi använder oss av program mot kriminalitet, våld, missbruk, sex- och relationsvåld. Uppdraget utförs av ett mycket engagerat programteam med särskild programledarkompetens och det är till denna grupp vi nu söker nya medarbetare. Det sammansatta programutbudet innebär att du parallellt kommer att leda flera olika program, företrädesvis i grupp men även enskilt.

I tjänsten som programledare ingår förutom att leda program också administrativa arbetsuppgifter. Vidare förväntas du att genomföra den programledarutbildning samt aktuella program som ingår i uppdraget. Du kommer att utföra ditt uppdrag både i frivårdens lokaler i Sundsvall och på våra anstalter i närområdet och i Härnösand, vilket innebär en del resor. Viktigt är att engagerat arbeta för ett gott samarbete såväl med andra programledare som med personal på anstalter och inom frivården.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är lugn och kontrollerad i krävande situationer. Eftersom du arbetar i team och med grupprogram kräver det god samarbetsförmåga. I ditt arbete är du noggrann och gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du har god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och anpassar ditt sätt att förmedla budskap utifrån mottagarens förutsättningar. Vi ser att du som söker förstår din roll och ser till hela verksamhetens bästa i dina ageranden och beslut. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du ska ha ett flexibelt förhållningssätt och du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter utifrån verksamhetens behov. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt om situationen så kräver.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen (lägst kandidatnivå) företrädesvis beteendevetare, jurist, socionom, kriminolog eller inom samhällsvetenskap alternativt annan akademisk utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• B-körkort
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.

Vi ser det som meriterande om du har:
• Kriminalvårdens Programledarutbildning.
• Övriga utbildningar med behandlingsinriktning som Kriminalvården bedömer relevanta.
• Klientnära arbetslivserfarenhet inom vård och/eller inom socialt arbete.
• Erfarenhet av klientnära arbete i grupp.
• God erfarenhet av arbete med beprövade behandlingsmetoder, med inriktning mot KBT.
• Relevanta språkkunskaper

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Inom Frivården förekommer inte hemmaarbete utan uppdraget som programledare utförs i kriminalvårdens lokaler.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Behandlingsassistent/behandlingspedagog Klippangården

Klippangården är Stödboende, Natthärbärge samt Utslussningslägenheter som är den del av Frälsningsarméns sociala verksamhet i Sundsvall. Frälsningsarmén är ett kristet trossamfund med rötterna i England. De värdeord som karaktäriserar Frälsningsarmén är "välkomnande", "troende" och "hjälpande". All verksamhet bedrivs av dessa kännetecken, vilket innebär en öppen gemenskap dit alla är välkomna, där människor möts utan åtskillnad utifrån var och ens unika vä... Visa mer
Klippangården är Stödboende, Natthärbärge samt Utslussningslägenheter som är den del av Frälsningsarméns sociala verksamhet i Sundsvall. Frälsningsarmén är ett kristet trossamfund med rötterna i England. De värdeord som karaktäriserar Frälsningsarmén är "välkomnande", "troende" och "hjälpande". All verksamhet bedrivs av dessa kännetecken, vilket innebär en öppen gemenskap dit alla är välkomna, där människor möts utan åtskillnad utifrån var och ens unika värde och behov. Där hopp och tro på framtiden kan få växa.
Klippangården arbetar utifrån uppdrag från Sundsvalls Kommun. På Stödboendet och i Utslussningslägenheterna bor människor med långvarig missbruksproblematik samt problem med den bostadssociala situationen. Stödboendet och Utslussningslägenheterna ger gästerna/klienterna stöd och struktur i sin vardag och hjälp till en fungerande tillvaro utan alkohol eller andra droger.
Natthärbärget möter de mest utsatta i vår kommun, dit gästerna får komma även om de är alkohol- och eller drogpåverkade. Natthärbärget erbjuder varm mat, dusch, kläderna tvättade samt möjlighet till goda samtal.
Du som söker tjänsten är utbildad behandlingsassistent/ behandlingspedagog med tidigare arbetslivserfarenhet av arbete med människor i utsatt livssituation såsom missbruksproblematik. Du är trygg, engagerad, ansvarstagande person med god samarbetsförmåga. Har du förmåga att skapa förtroendefulla relationer, ser du möjligheter i stället för problem och kan du genom motivation skapa förutsättningar för gästerna att få en tillvaro utan alkohol och droger? Då är det dig vi söker. En kristen tro, positiv människosyn och att du delar Frälsningsarméns värderingar är viktigt. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Meriterande med körkort.
I arbetet ingår även praktiska uppgifter såsom journalskrivning, svara i telefon, öppna dörrar, städrutiner och hushållsgöromål.
Arbetstiderna är förlagda till dag, kväll och helg. Tjänsten är 100% som övergår till en tillsvidare anställning efter sex månaders provanställning. Anställningen påbörjas 20240201. Visa mindre

Samtalsstöd för individ och familj

Har du ett stort hjärta för medmänniskan och för det läkande samtalet? Har du en positiv människosyn och ett empatiskt bemötande? Är du en lugn person med kunskap om och erfarenhet av att möta människor i kris, sorg eller där psykisk ohälsa råder? Har du lätt för att både samarbeta och att arbeta självständigt? Tycker du om att utveckla arbetssätt och förfina samtalsmetoder? Då kan det vara dig vi söker! Familjecentret Kraftkällan erbjuder samtalsstöd för ... Visa mer
Har du ett stort hjärta för medmänniskan och för det läkande samtalet? Har du en positiv människosyn och ett empatiskt bemötande? Är du en lugn person med kunskap om och erfarenhet av att möta människor i kris, sorg eller där psykisk ohälsa råder? Har du lätt för att både samarbeta och att arbeta självständigt? Tycker du om att utveckla arbetssätt och förfina samtalsmetoder? Då kan det vara dig vi söker!
Familjecentret Kraftkällan erbjuder samtalsstöd för enskilda, för par samt för alla andra relationer där behov finns av att lufta och lyssna tillsammans med en tredje part. Förutom enskilda- samt parsamtal kan det t.ex handla om samtal mellan tonåring-förälder eller mellan vuxna syskon. Inför hösten finns planer för samtal även i grupp kring ett tema eller en gemensam erfarenhet.
Vi erbjuder dessutom arbetsplatsrelaterat samtalsstöd för bättre relationer på arbetsplatsen och därmed en bättre arbetslivshälsa.
Kraftkällan är en idéburen verksamhet som drivs av sju kyrkor i sundsvallsområdet och som öppnade 2012. Kraftkällans arbete vilar på kristen grund och utgår ifrån alla människors lika värde. Därför är det avgörande att du delar den kristna tron.
På Kraftkällan finns totalt två tjänster, båda på 80%, varav en nu är vakant. Möjlighet finns att arbeta mindre än 80%, om det passar rätt person bättre, men önskvärt är minst 50%. Visa mindre

Klientcoach

Behandlingsassistent till skyddat boende och avhopparverksamhet MM Framtid AB Behandlingsassistent/Socialpedagog Kommun: Sundsvall Korta fakta om jobbet Omfattning: Timanställning Kvalifikationer Körkort Krav - B Om jobbet Behandlingsassistent till skyddat boende och avhopparverksamhet MM Framtid ett växande vårdföretag som erbjuder boende, stöd och sysselsättning till individer med särskilda behov. Vi samverkar med berörda myndigheter och finns i hela... Visa mer
Behandlingsassistent till skyddat boende och avhopparverksamhet
MM Framtid AB
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Kommun: Sundsvall
Korta fakta om jobbet
Omfattning: Timanställning

Kvalifikationer
Körkort
Krav

- B

Om jobbet
Behandlingsassistent till skyddat boende och avhopparverksamhet

MM Framtid ett växande vårdföretag som erbjuder boende, stöd och sysselsättning till individer med särskilda behov. Vi samverkar med berörda myndigheter och finns i hela Sverige. Vårt mål är att genom individanpassat boende och insatser hjälpa individen att gå från bidragsberoende till självförsörjning och självständighet. Nu letar vi efter vår nästa medarbetare!

Arbetsuppgifter

Vi söker en behandlingsassistent till vårt team inom skyddat boende och avhopparverksamhet.

Tjänsten innebär att du kommer vara kontaktperson för ett antal klienter, som du träffar regelbundet. Kontakten innebär både fysiska träffar och via telefon. I arbetet ingår att du stöttar klient, enligt individuell plan från socialtjänsten i samverkan med MM Framtid. Du stöttar bland annat individen i ekonomi kopplat till boendet, skaffa praktik, jobb eller utbildning samt coacha till meningsfull fritid som främjar hälsa och ett socialt liv. Arbetet kan även innefatta att stödja och motivera individen i kontakt med sjukvård, kommun och andra instanser. I arbetet kan det uppstå akuta situationer vilket kräver att du är strukturerad, flexibel och lösningsfokuserad. Målet är att individen får hjälp att skapa ett hållbart liv - genom boende, sysselsättning, självständighet och välmående.

Tjänsten innebär att du arbetar till stor del självständigt och därmed kräver förmåga att planera, genomföra, slutföra och följa upp individens plan. MM Framtid är ett växande företag och består därför av ett team med nära samarbeta - därför ser vi att du är lika mycket av en lagspelare och att du har förmåga att kommunicera. Du deltar på veckomöten, arbetsplatsträffar, handledning och andra teamaktiviteter. Rapportering sker till din närmaste chef om det löpande arbetet. I arbetet ingår även kontakt med och inrapportering till socialtjänsten och andra involverade myndigheter.

Vi ser att du har erfarenhet av liknande arbete och tjänst, eller en utbildning med inriktning psykiatri, beteendevetenskap eller pedagogik. Det kan vara antingen gymnasial eller eftergymnasial utbildning. Tjänstens placering är Stockholm, men kan även innebär korta resor inom regionen och Sverige. Därav B-körkort är ett krav.

Kvalifikationer

Krav:

-Arbetslivserfarenhet från liknande tjänst eller

-Gymnasialutbildning eller eftergymnasialutbildning inom beteendevetenskap, psykiatri eller pedagogik etc.

-B-körkort då arbetet kan innebära kortare resor inom regionen eller landet.

Meriterande:

-Utbildning inom MI (motiverande samtal)

-Utbildning inom ESL (ett självständigt liv)

-Utbildning inom krim-programmet (kriminalitet som livsstil)

Om MM Framtid

Vi erbjuder boende, sysselsättning och kvalificerat stöd till privatpersoner med särskilda behov runt om i Sverige. Vår ambition och vilja är att individen ska gå från bidragsberoende till självförsörjande och självständighet efter avslutad placeringstid. MM Framtid samverkar med sociala myndigheter där vi utgår från individens utmaningar och behov för att anpassa insatser, där målet är att hjälpa människor vidare i livet.

Om anställningen
Lön
Lönetyp: timlön

Var ligger arbetsplatsen?
Sundsvall

Arbetsgivaren
MM Framtid AB http://www.mmframtid.se (http://www.mmframtid.se/)

Postadress
MM Framtid ABBox 60311674 STOCKHOLM Visa mindre

Trygga Barn - familjehem för våldsutsatta barn

OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte. Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige! Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placera... Visa mer
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte.
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige!
Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placeras hos oss kan uttrycka trauma och psykisk ohälsa på olika sätt, allt från självdestruktivt beteende, traumadiagnoser, otrygg anknytning och panikångest.
Trygga Barn är den första familjehemsverksamheten i Sverige där alla barn som placeras hos oss får ett barnombud. Ett barnombud har sekretess mot familjehemmet för att tillgodose barnet god familjehemsvård och förhindra missförhållanden. Vi är också den första verksamheten i landet som har specialistkunskap om narcissistiskt våld och känslomässigt våld.
I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!
Hos oss får alla familjer kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson.
Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade.??Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjer som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.??
Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Trygga Barn dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.?
Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn! Vi har som krav att barnet kan få ett eget sovrum oavsett om ni vill ta emot ett spädbarn. För oss är barns integritet viktigt. Om det krävs att du ska vara tjänsteledig så kommer vi kompensera dig för inkomstbortfallet.
Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.?
Familjehem?
Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.
Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.??
Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.??
En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.
För att kunna bli familjehem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.?
Jourhem?
Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.??
För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.?
Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.??
Alla jour- och familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.??
Ansökan?
Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev och svara på följande frågor:?
Vad är din anledning till att ta an uppdraget som familjehem/jourhem för barn utsatta för våld i hemmet??
Har du egna erfarenheter av våld i nära relationer? Om ja, har du bearbetat detta??
Har du tidigare erfarenhet av barn? Antingen egna eller inom arbetet??
Har du erfarenhet av socialt arbete?
Har du tidigare varit jour- och familjehem? Då ser vi gärna att du kontaktar den kommun som har utrett dig och begär ut din utredning så vi kan få ta del av den.
Har du förmåga till självmedvetenhet och kan erhålla feedback???
Vad tror du skulle vara den största utmaningen för familjehemsuppdraget??
Hur många barn/vuxna har du möjlighet att ta emot??
Har du tidigare blivit dömd eller polisanmäld för något brott som regleras i Brottsbalken kapitel 3, 4 eller 6?
Ditt personliga brev samt CV ska sedan skickas till ansvarig verksamhetschef.?
Rekrytering sker löpande.
Vi undanber alla olika typer av rekryteringsbolag i rekryteringsprocessen. Visa mindre

Boendestödjare / Kontaktperson till Västernorrlands län

Kontaktperson / Boendestödjare till avhopparverksamhet och stödboende. Västernorrlands län med utgångspunkt Sundsvall. Vi ser att du har relevant eftergymnasial utbildning inom exempelvis beteendevetenskap, psykiatri eller pedagogik. Socionom eller polis examen är meriterande liksom arbetslivserfarenhet från liknande uppdrag. BRALIVA började sin resa 2016 och sedan dess arbetar vi dagligen för att leverera en problemfri, långsiktig och hållbar lösning med ... Visa mer
Kontaktperson / Boendestödjare till avhopparverksamhet och stödboende.
Västernorrlands län med utgångspunkt Sundsvall.
Vi ser att du har relevant eftergymnasial utbildning inom exempelvis beteendevetenskap, psykiatri eller pedagogik. Socionom eller polis examen är meriterande liksom arbetslivserfarenhet från liknande uppdrag.
BRALIVA började sin resa 2016 och sedan dess arbetar vi dagligen för att leverera en problemfri, långsiktig och hållbar lösning med fokus på individen. Vi är en väletablerad, anpassningsbar och flexibel verksamhet som ständigt utvecklas utifrån våra uppdragsgivares behov. Varje dag arbetar vi för att leverera en problemfri, långsiktig och hållbar lösning med individen i centrum. Vi tillhandahåller boende i hemmiljö genom våra egna lägenheter och hus med ett stöd utformat efter varje individs behov och förutsättningar.
Braliva vill skapa trygghet, stöd och framtidstro till våra klienter genom att erbjuda skydd ,individanpassat stöd och kvalitativa boendelösningar som upplevs som ett vanligt hem där man kan bygga upp ett nytt och bra liv.
Vi söker en självgående och flexibel kontaktperson/ boendestödjare med engagemang och positiv framtoning till vår etablering i Västernorrland.
Arbetsuppgifter: Som boendestödjare finns du till hands för att vägleda och utgöra en trygghet genom individuellt stöd i vardagen. Du kommer vara kontaktperson åt ett antal klienter som du träffar regelbundet. Allt praktiskt stöd samt samtalsstöd. Samtalsstöd kan bestå utav trauma behandling, krishantering och samtal rörande våldet/situationen för en ökad förståelse. Praktiska stödet kan exempelvis bestå utav transporter, myndighetskontakter, läkarbesök, identifiera sysselsättning såsom praktik eller arbete, främja en bra hälsa genom träning. Ge individerna som bor i våra lägenheter en ökad tilltro till den egna förmågan och ökad självständighet.
Administrativa arbetsuppgifter som social dokumentation och upprättande av genomförandeplaner.
Vänligen respektera att vi endast tar emot ansökningar via angiven email adress. Visa mindre

Behandlingsledare

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Vill du vara med och göra skillnad för barn, unga och deras familjer i Sundsvalls kommun? Vi tillsätter en behandlingsledare inom vår boendeenhet bestående av HVB för flickor 13-18 år samt vårt ungdomsstödboende. I den nya organisationen av IAF står boendeenheten inför... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Vill du vara med och göra skillnad för barn, unga och deras familjer i Sundsvalls kommun? Vi tillsätter en behandlingsledare inom vår boendeenhet bestående av HVB för flickor 13-18 år samt vårt ungdomsstödboende.

I den nya organisationen av IAF står boendeenheten inför att tillsätta mer kompetens för att mer kvalitativt och effektivt kunna möta de placerade ungdomarnas behov av behandling och förändringsarbete. Målsättning är att erbjuda ungdomen och dess familj hållbara verktyg så att de tillsammans kan återförenas i sin vardag. Vi utgår från en systemisk grundsyn där helhetsperspektivet är grundläggande för förändring.

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingsledare är du operativt ansvarig och leder och fördelar det dagliga arbetet och vid behov prioriterar de uppdrag som finns inom verksamheten. Du har ett särskilt ansvar för kontinuitet och röd tråd i flera avseenden när det gäller de uppdrag som finns inom verksamheten.

Du kommer bland annat att:
• ha samverkansdialog/nätverk med socialsekreterare.
• vara såväl vägledande/stödjande samt drivande i boendets arbetsprocesser och delta i initial planering av arbetet tillika gruppträffar vid behov.
• ansvara för struktur/genomförande av behandlingskonferenser.
• hålla dig uppdaterad med nya rön och forskning avseende metoder/arbetssätt samt i stort och smått uppmärksamma/ initiera behov och bidra i utveckling avseende dessa delar.
• ha dialog/samarbete med chef.

KVALIFIKATIONER
Minimikrav:
- Socionom/Beteendevetare eller annan relevant högskoleexamen som arbetsgivaren finner lämplig.
- Minst 5 års erfarenhet av självständigt behandlingsarbete med inriktning mot barn, unga och familj.

Meriterande:
- Flera års erfarenhet av självständigt, behandlingsarbete inom psykiatrin, öppenvården, HVB-hem eller liknande.
- Erfarenhet av missbruksbehandling.
- Erfarenhet av familjearbete.
- Grundläggande psykoterapiutbildning (Steg 1), Systemteoretisk vidareutbildning, IHF certifiering, FFT (funktionell familjeterapi) certifiering, KBT utbildning.

Som person är du flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, är strukturerad och kan arbeta målinriktat mot deadlines. Du har en personlig mognad vilket innebär att du är känslomässigt stabil, har självinsikt och är trygg i dig själv. Du kan skilja på det personliga och professionella. Du har en empatisk förmåga, lätt att samarbeta med samt en nyfiken och utforskande hållning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Familje- och jourhem för våldsutsatta barn

OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte. Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige! Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld i hemmet. I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och m... Visa mer
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte.
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige!
Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld i hemmet.
I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!
Vi är unika i vårt slag då vi lägger särskild vikt vid barn utsatta för narcissistiskt våld. Hos oss får alla familj kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson. Vidare tilldelas alla barnen ett barnombud för att säkerställa att barnkonventionen genomsyrar hela vår verksamhet.
Utöver placering av barn söker vi även personer som kan ta emot vuxna som är i behov av skydd och stöd på grund av våldsutsatthet. Vi tar emot ansökningar från hela Sverige!
Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade. Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjehem som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.
Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Vivant Omsorg AB dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.
Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn!
Samtliga familje- och jourhem erhåller kontinuerlig handledning och utbildningstillfällen, både enskilt och i grupp. Vi arbetar utifrån BBIC – barnets behov i centrum. Vårt mål är att alla barn ska tillgodoses en gynnsam utveckling och erhålla goda förutsättningar inför vuxenlivet.
Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.
Familjehem
Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.
Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.
Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.
En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.
För att kunna bli familjehem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.
Jourhem
Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.
För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.
Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.
Alla familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.
Ansökan
Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev och svara på följande frågor:
Vad är din anledning till att ta an uppdraget som familjehem/jourhem för barn utsatta för våld i hemmet?
Har du egna erfarenheter av våld i nära relationer? Om ja, har du bearbetat detta?
Har du tidigare erfarenhet av barn? Antingen egna eller inom arbetet?
Har du förmåga till självmedvetenhet och kan erhålla feedback?
Vad tror du skulle vara den största utmaningen för familjehemsuppdraget?
Hur många barn/vuxna har du möjlighet att ta emot?
Har du tidigare blivit dömd eller polisanmäld för något brott som regleras i Brottsbalken kapitel 3, 4 eller 6?
Ditt personliga brev samt CV ska sedan skickas till ansvarig verksamhetschef.
Rekrytering sker löpande.
Vi undanber alla olika typer av rekryteringsbolag i rekryteringsprocessen. Visa mindre

Familjestödjare

Har du ett stort hjärta för barn och familjer och vill vara med och göra skillnad? Arbetsplatsbeskrivning Familjecentret Kraftkällan är en idéburen verksamhet som drivs av sju kyrkor i Sundsvall och har funnits sedan 2012. Kraftkällans arbete vilar på en kristen värdegrund och utgår från allas lika värde. Arbetsplatsen omfattar för närvarande två tjänster. Kraftkällan värnar om alla barns rätt till att växa upp i trygghet i enlighet med FN´s barnkonvention... Visa mer
Har du ett stort hjärta för barn och familjer och vill vara med och göra skillnad?
Arbetsplatsbeskrivning
Familjecentret Kraftkällan är en idéburen verksamhet som drivs av sju kyrkor i Sundsvall och har funnits sedan 2012. Kraftkällans arbete vilar på en kristen värdegrund och utgår från allas lika värde. Arbetsplatsen omfattar för närvarande två tjänster.
Kraftkällan värnar om alla barns rätt till att växa upp i trygghet i enlighet med FN´s barnkonvention.
Kraftkällan ger stöd i alla familjerelationer, i parsamtal, enskilda, föräldra- och familjesamtal och för familjer i sorg.
Arbetsbeskrivning
Som familjestödjare arbetar du självständigt med förberedelser och genomförande av samtal. Du samarbetar med och informerar andra aktörer vid behov.
Omfattning 80%
Anställningsform Tillsvidaretjänst. Vi tillämpar sex månaders provanställning
Kvalifikationer
Socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.
Stor vikt läggs på personlig lämplighet.
Meriterande
Arbetslivserfarenhet inom yrket.
Erfarenhet av arbete med barn, familjer och par.
Kunskap och erfarenhet av arbete med personer med psykisk ohälsa.
Erfarenhet av att ha arbetat med människor i kris och sorg.
Vi söker dig som
Är en lugn och trygg person.
Har lätt för att både samarbeta och att kunna jobba självständigt.
Har en positiv människosyn och kan bemöta människor med värme och empati.
Tycker det är roligt och utmanande att utveckla arbetssätt och metoder.
Har en lekfull och kreativ sida.
Delar vår kristna tro.


Urval kommer att ske löpande. Visa mindre

Bostadslots

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Inom Individ- och arbetsmarkandsförvaltningen (IAF) ingår Individ- och familje-omsorgen, arbetsmarknad och vuxenutbildning. Förvaltningen består av fyra verksamhetsområden. Barn, unga och familj, Vuxenutbildning, Arbetsmarknad och Missbruk och psykisk ohälsa. Förvaltnin... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Inom Individ- och arbetsmarkandsförvaltningen (IAF) ingår Individ- och familje-omsorgen, arbetsmarknad och vuxenutbildning. Förvaltningen består av fyra verksamhetsområden. Barn, unga och familj, Vuxenutbildning, Arbetsmarknad och Missbruk och psykisk ohälsa.

Förvaltningsorganisationen är ny sedan januari 2020 och i samband med införandet påbörjades även en inre organisationsförändring med målsättningen att öka helhetssynen, öka kontinuitet för klient/brukare samt att arbeta mer med förebyggande socialt arbete. Målet med arbetet är att de personer som kommer i kontakt med oss ska få det stöd, den hjälp och den omsorg de behöver och när det är möjligt förändra sin livssituation och sträva mot ökad självständighet.

På missbruk och psykisk ohälsa har fokus legat på att utveckla de egna verksamheterna, nya arbetssätt och en förändrad kultur. Målsättningen är att så många som möjligt skall få sina behov tillgodosedda genom insats i kommunens egna verksamheter. Nu gör vi ytterligare en satsning både hos myndighetsutövningen och utförarenheten och utökar därför antalet tjänster hos oss. Bland annat införs ett metodtroget Bostad först och de bostadssociala hyreskontrakten stärks upp med personal dedikerad att arbeta mot målgruppen.

På utförarenheten arbetar vi med att stödja den enskilde som har en missbruks-och beroendeproblematik att leva ett drogfritt alternativ bättre liv.

Nu söker vi 3 bostadslotsar, varav både tillsvidareanställda samt visstidsanställda.

ARBETSUPPGIFTER
Bostadslots arbetar med enskilda som bor i någon av socialtjänstens olika bostadslösningar bostadssociala kontrakt och träningslägenhet, på förkommande fall kan vissa insatser för de som bor i Bostad först också förekomma. Huvuduppdraget är att ge stöd till enskilda som till följd av beroendesjukdom och/eller psykisk ohälsa har beviljats bostadsinsats som en del i vårdkedjan.

Bostadslots arbetar på uppdrag från socialsekreterare utifrån individens behov av stöd för att uppnå bibehållen nykterhet och skapa förutsättningar för att bo i ordinärt boende efter man genomgått behandling. Bostadslots är ansvarig för att upprätta genomförandeplan tillsammans med enskild i de ärenden man är kontaktperson för. Man arbetar såväl enskilt som tillsammans 2 och 2 utifrån individuella riskbedömningar. På kvällar och helger arbetar man alltid 2 och 2 med såväl egna ärenden samt att man tillsammans ansvar för att hantera det som dyker upp akut i samtliga ärenden, detta inkluderar akuta situationer rörande enskilda som bor i Bostad först. Stort fokus ligger på motiverande arbete för att bibehålla nykterhet och stötta enskild till att ta nya steg i rehabiliteringsprocessen. Detta förutsätter att man bygger upp förtroendefulla relationer och ibland påbörjas arbetet för bostadslotsen redan före enskild flyttat ut från behandlingshemmet.

I arbetsuppgifterna ingår att:

• Ge den enskilde stöd i det vardagliga livet t.ex. hur man sköter sin bostad på ett bra sätt, ekonomi, städ och matlagning
• Hantera akuta ärenden och störningar på uppdrag av samordnare i samtliga lägenheter
• Motivera den enskilde att bibehålla sin nykter-och drogfrihet
• Tillsammans med den enskilde upprätta en genomförandeplan samt dokumentera enligt SoL

Arbetstiden är schemalagd dag, kväll och helg. Helgarbete var 3:e helg.

KVALIFIKATIONER
Två års eftergymnasial utbildning med inriktning mot socialt arbete exempelvis behandlingsassistent och behandlingspedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig är ett krav. Utbildad i en eller flera av arbetsmetoderna; Case Management, MI, motivationshöjande behandling (MET), återfallsprevention (ÅP), eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig är meriterande. Erfarenhet av att arbeta med missbruks-och beroendeproblematik och av att arbeta med bostadssociala frågor är meriterande.

Som person söker vi dig med ett genuint intresse av att arbeta med människor, du ska ha lätt för att skapa förtroendefulla relationer, vara tålmodig och möta olika människor utifrån deras förutsättningar och behov. Du har en personlig mognad vilket innebär att du är känslomässigt stabil, har självinsikt och är trygg i dig själv.

Du har en god samarbetsförmåga och jobbar bra i team samtidigt som du kan arbeta självständigt, då ensamarbete förekommer. Du är öppen för och intresserad av att utvecklas inom området socialt arbete utifrån dina tidigare erfarenheter eller forskning. Du har en empatisk förmåga och kan skilja på det personliga och professionella. Du är flexibel, tydlig och ansvarstagande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Behandlingsassistent/behandlingspedagog Klippangården

Klippangården är Stödboende, Natthärbärge samt Utslussningslägenheter som är en del av Frälsningsarméns sociala verksamhet i Sundsvall. Frälsningsarmén är ett kristet trossamfund med rötterna i England. De värdeord som karaktäriserar Frälsningsarmén är "välkomnande", "troende" och "hjälpande". All verksamhet bedrivs av dessa kännetecken, vilket innebär en öppen gemenskap dit alla är välkomna, där människor möts utan åtskillnad utifrån var och ens unika vär... Visa mer
Klippangården är Stödboende, Natthärbärge samt Utslussningslägenheter som är en del av Frälsningsarméns sociala verksamhet i Sundsvall. Frälsningsarmén är ett kristet trossamfund med rötterna i England. De värdeord som karaktäriserar Frälsningsarmén är "välkomnande", "troende" och "hjälpande". All verksamhet bedrivs av dessa kännetecken, vilket innebär en öppen gemenskap dit alla är välkomna, där människor möts utan åtskillnad utifrån var och ens unika värde och behov där hopp och tro på framtiden kan få växa.
Klippangården arbetar utifrån uppdrag från Sundsvalls kommun. På Stödboendet och i Utslussningslägenheterna bor människor med långvarig missbruksproblematik samt problem med den bostadssociala situationen. Stödboendet och Utslussningslägenheterna ger gästerna/klienterna stöd och struktur i sin vardag och hjälp till en fungerande tillvaro utan alkohol eller andra droger.
Natthärbärget möter de mest utsatta i vår kommun dit gästerna får komma även om de är alkohol och eller drogpåverkade. Natthärbärget erbjuder varm mat, dusch, kläderna tvättade samt möjlighet till goda samtal.
Du som söker tjänsten är utbildad behandlingsassistent/behandlingspedagog med tidigare arbetslivserfarenhet av arbeta med människor i utsatt livssituation såsom missbruksproblematik. Du är trygg, engagerad, ansvarstagande person med god samarbetsförmåga. Har du förmåga att skapa förtroendefulla relationer, ser du möjligheter i stället för problem och kan du genom motivation skapa förutsättningar för gästerna att få en tillvaro utan alkohol och droger? Då är det dig vi söker. En kristen tro, positiv människosyn och att du delar Frälsningsarméns värderingar är viktigt. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Meriterande med körkort.
I arbetet ingår även praktiska uppgifter såsom journalskrivning, svara i telefon, öppna dörrar, städrutiner och hushållsgöromål.
Arbetstiderna är förlagda till dag, kväll och helg. Tjänsten är på 100 % som övergår till en tillsvidare anställning efter sex månaders provanställning. Visa mindre

Bo och arbeta i Vilhelmina v.29 ==> v.39

Om jobbet Vacant söker ett flertal "hyggelige" vårdbiträden/undersköterskor som kan arbeta i Vilhelmina i Västernorrland i sommar och i höst. OBS! Vi tillämpar individuell lönesättning från SEK 155:-/tim + semesterersättning 13% samt OB-tillägg. Bor du längre än 50 km från arbetsplatsen utgår milersättning 18:50 kr/mil eller så står vi för kostnaderna med allmänna kommunikationer såsom tåg och eller buss. Vi kan också ordna med boende om du behöver! ... Visa mer
Om jobbet
Vacant söker ett flertal "hyggelige" vårdbiträden/undersköterskor som kan arbeta i Vilhelmina i Västernorrland i sommar och i höst.

OBS! Vi tillämpar individuell lönesättning från SEK 155:-/tim + semesterersättning 13% samt OB-tillägg.

Bor du längre än 50 km från arbetsplatsen utgår milersättning 18:50 kr/mil eller så står vi för kostnaderna med allmänna kommunikationer såsom tåg och eller buss.

Vi kan också ordna med boende om du behöver!

- Dag/kväll/helg och nattschema.
- Erfarenhet från LSS,

- Krav: grundläggande gymnasieutbildning samt ha erfarenhet av LSS och lågaffektivt bemötande.

Vänligen skriv i din ansökan vilka veckor och i vilken omfattning du önskar arbeta.

Vi upplever ett högt tryck på telefon så vi är tacksamma om frågor ställs via mejl. Vi vill att du skickar in en ansökan som är så komplett som möjligt enligt våra önskemål i annonsen för smidig rekryteringsprocess.

Du blir anställd av oss i vårt svenska bolag, Vacant Vårdbemanning AB, och sedan uthyrd till vår kund i Vilhelmina.

Vi önskar att du inför rekryteringen förbereder minst 2 referenser som vi kan kontakta. Då vi är ett "norsksvenskt" bolag så kan de komma att bli kontaktade från ett nummer som börjar på +47. Bra om referenten informeras om detta i god tid. Skicka även kopia på dina betyg och intyg som styrker din kompetens.

Rekryteringen är påbörjad och sker löpande och du kan få besked innan har ansökningstiden gått ut.

Möjligheter att arbeta i hela Skandinavien finns.


#jobbjustnu

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

- har gymnasieutbildning med minst 1 års dokumenterad erfarenhet eller liknande inom vård och omsorg.
- är van vid självständigt arbete.
- är flexibel.
- har god kommunikativ förmåga, ett gott bemötande, en positiv grundinställning samt god samarbetsförmåga.
- behärskar svenska i tal och skrift.
-har erfarenhet av LSS och lågaffektivt bemötande.

Företagsbeskrivning

Vacant Vårdbemanning AB är ett svenskt bemanningsföretag med huvudkontor i Stockholm. Vi levererar vårdpersonal till sjukhus, kommuner, regioner och privata vårdgivare i hela Sverige.

Vi etablerades i Sverige 2019, och vi ingår i den norska koncernen Vacant Holdings AS som funnits i branschen i Norge sedan 2008. Företagets ledning har arbetat med bemanningslösningar till vårdbranschen sedan år 2000.

Om företaget

Vi erbjuder dig spännande uppdrag över hela Sverige och vårt fokus ligger alltid på att matcha uppdrag med din kompetens.
Du har alltid en fast kontaktperson före, under och efter ditt uppdrag. Din kontaktperson har lång erfarenhet från bemanningsbranschen inom vård och omsorg och är själv vårdutbildad. Visa mindre

Bo och arbeta i Vilhelmina v.29 ==> v.39

Om jobbet Vacant söker ett flertal "hyggelige" vårdbiträden/undersköterskor som kan arbeta i Vilhelmina i Västernorrland i sommar och i höst. OBS! Vi tillämpar individuell lönesättning från SEK 155:-/tim + semesterersättning 13% samt OB-tillägg. Bor du längre än 50 km från arbetsplatsen utgår milersättning 18:50 kr/mil eller så står vi för kostnaderna med allmänna kommunikationer såsom tåg och eller buss. Vi kan också ordna med boende om du behöver! ... Visa mer
Om jobbet
Vacant söker ett flertal "hyggelige" vårdbiträden/undersköterskor som kan arbeta i Vilhelmina i Västernorrland i sommar och i höst.

OBS! Vi tillämpar individuell lönesättning från SEK 155:-/tim + semesterersättning 13% samt OB-tillägg.

Bor du längre än 50 km från arbetsplatsen utgår milersättning 18:50 kr/mil eller så står vi för kostnaderna med allmänna kommunikationer såsom tåg och eller buss.

Vi kan också ordna med boende om du behöver!

- Dag/kväll/helg och nattschema.
- Erfarenhet från LSS,

- Krav: grundläggande gymnasieutbildning samt ha erfarenhet av LSS och lågaffektivt bemötande.

Vänligen skriv i din ansökan vilka veckor och i vilken omfattning du önskar arbeta.

Vi upplever ett högt tryck på telefon så vi är tacksamma om frågor ställs via mejl. Vi vill att du skickar in en ansökan som är så komplett som möjligt enligt våra önskemål i annonsen för smidig rekryteringsprocess.

Du blir anställd av oss i vårt svenska bolag, Vacant Vårdbemanning AB, och sedan uthyrd till vår kund i Vilhelmina.

Vi önskar att du inför rekryteringen förbereder minst 2 referenser som vi kan kontakta. Då vi är ett "norsksvenskt" bolag så kan de komma att bli kontaktade från ett nummer som börjar på +47. Bra om referenten informeras om detta i god tid. Skicka även kopia på dina betyg och intyg som styrker din kompetens.

Rekryteringen är påbörjad och sker löpande och du kan få besked innan har ansökningstiden gått ut.

Möjligheter att arbeta i hela Skandinavien finns.


#jobbjustnu

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

- har gymnasieutbildning med minst 1 års dokumenterad erfarenhet eller liknande inom vård och omsorg.
- är van vid självständigt arbete.
- är flexibel.
- har god kommunikativ förmåga, ett gott bemötande, en positiv grundinställning samt god samarbetsförmåga.
- behärskar svenska i tal och skrift.
-har erfarenhet av LSS och lågaffektivt bemötande.

Företagsbeskrivning

Vacant Vårdbemanning AB är ett svenskt bemanningsföretag med huvudkontor i Stockholm. Vi levererar vårdpersonal till sjukhus, kommuner, regioner och privata vårdgivare i hela Sverige.

Vi etablerades i Sverige 2019, och vi ingår i den norska koncernen Vacant Holdings AS som funnits i branschen i Norge sedan 2008. Företagets ledning har arbetat med bemanningslösningar till vårdbranschen sedan år 2000.

Om företaget

Vi erbjuder dig spännande uppdrag över hela Sverige och vårt fokus ligger alltid på att matcha uppdrag med din kompetens.
Du har alltid en fast kontaktperson före, under och efter ditt uppdrag. Din kontaktperson har lång erfarenhet från bemanningsbranschen inom vård och omsorg och är själv vårdutbildad. Visa mindre

Behandlare / medlevare, kramfors kommun

Vittrasel bedriver ett mindre, familjärt HVB-hem för unga killar i Järesta / Höga kusten. Vi riktar oss mot killar med antisociala livsstilar såsom beteendeproblematik, aggressivitet, kriminalitet och/eller begynnande drogmissbruk. Vi tillämpar KBT som grund vilket vi kombinerar med andra metoder / förhållningssätt för att möta varje ungdoms specifika behov. Vi behöver anställa en behandlare / medlevare där du i ditt arbete kan komma att ha gruppsamtal, en... Visa mer
Vittrasel bedriver ett mindre, familjärt HVB-hem för unga killar i Järesta / Höga kusten. Vi riktar oss mot killar med antisociala livsstilar såsom beteendeproblematik, aggressivitet, kriminalitet och/eller begynnande drogmissbruk. Vi tillämpar KBT som grund vilket vi kombinerar med andra metoder / förhållningssätt för att möta varje ungdoms specifika behov. Vi behöver anställa en behandlare / medlevare där du i ditt arbete kan komma att ha gruppsamtal, enskilda samtal och arbeta med olika påverkansprogram. Vi arbetar med kontaktmannaskap vilket innebär ansvar över de kontakter ungdomen har behov av såsom skola, socialtjänst m.m. Du kommer att arbeta i 5-dygnsskift d.v.s jobba 5 dygn - ledig 9 dygn- jobba 5 dygn o s v. Vi har en del anställda som har barn varannan vecka som tycker detta passar jättebra. Att du arbetar dygn innebär att du är med ungdomen i hela dess vardag och även deltar i fritidsaktiviteter m,m, vilket brukar vara ett uppskattat inslag. Du skriver rapporter och för daglig journalföring. Du har regelbunden handledning och tillgång till friskvård. Vi Erbjuder en omtänksam arbetsmiljö där det är viktigt för oss med ett gott samarbete och att du trivs. Vi är ett engagerat HVB-hem med ett rikt aktivitetsutbud där du deltar, stöttar och skapar möjligheter. Kvalifikationer : alkohol/drogterapeut, socionom, beteendevetare, behandlingsassistent eller annan lämplig utbildning är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbete, är engagerad, nyfiken och redo att själv prova på nya saker. Du har lätt för att skapa kontakt med männsikor, har god social kompetens i både tal och skrift. Du är tålmodig, stresstålig och tar inte ungdomars eventuella irritation personligt utan är professionell i ditt bemötande. Du har lätt att samarbeta och har både förmåga att ta ansvar och lyssna på andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet så var inte rädd att söka.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Vikarier till Klippangården

Klippangården söker vikarier för omgående pass. Klippangården bedriver stödboende, natthärbärge och två utslussningslägenheter. Vår uppdragsgivare är Sundsvalls Kommun och vi är anställda av Frälsningsarmén. Personer som bor på Klippangården har ofta ett långvarigt missbruk i bagaget. Du som söker får gärna ha erfarenhet av att ha arbetat med målgruppen men det är inget krav. Arbetstiderna kan variera då vi har personalbemanning dygnet runt. Vi bedriver in... Visa mer
Klippangården söker vikarier för omgående pass. Klippangården bedriver stödboende, natthärbärge och två utslussningslägenheter. Vår uppdragsgivare är Sundsvalls Kommun och vi är anställda av Frälsningsarmén. Personer som bor på Klippangården har ofta ett långvarigt missbruk i bagaget. Du som söker får gärna ha erfarenhet av att ha arbetat med målgruppen men det är inget krav. Arbetstiderna kan variera då vi har personalbemanning dygnet runt. Vi bedriver inte behandling eller vård utan arbetar med att stötta våra boendegäster till ett så självständigt liv som möjligt. Målsättningen är att våra gäster ska komma ut till eget ordnat boende och självständighet. Det är en fördel om ni som söker har körkort men det är inget krav. Visa mindre

Behandlingsassistent för nattjänst

Klippangården söker en person för nattjänstgöring, omfattning ca 80 %. Med tillträde från 1 september 2022. Klippangården bedriver stödboende, natthärbärge och två utslussningslägenheter. Vår uppdragsgivare är Sundsvalls Kommun och vi är anställda av Frälsningsarmén. Personer som bor på Klippangården har ofta ett långvarigt missbruk i bagaget. Du som söker får gärna ha erfarenhet av att ha arbetat med målgruppen men det är inget krav. Arbetstiderna kan und... Visa mer
Klippangården söker en person för nattjänstgöring, omfattning ca 80 %. Med tillträde från 1 september 2022.
Klippangården bedriver stödboende, natthärbärge och två utslussningslägenheter. Vår uppdragsgivare är Sundsvalls Kommun och vi är anställda av Frälsningsarmén. Personer som bor på Klippangården har ofta ett långvarigt missbruk i bagaget. Du som söker får gärna ha erfarenhet av att ha arbetat med målgruppen men det är inget krav. Arbetstiderna kan under särskilda omständigheter variera då vi har personalbemanning dygnet runt. Vi bedriver inte behandling eller vård utan arbetar med att stötta våra boendegäster till ett så självständigt liv som möjligt. Målsättningen är att våra gäster ska komma ut till eget ordnat boende och självständighet. Det är en fördel om ni som söker har körkort men det är inget krav. Det är viktigt att ni som söker kan uttrycka er väl i tal och skrift. Visa mindre

Behandlingsassistent SBC öppenvård

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Inom Individ- och arbetsmarkandsförvaltningen (IAF) ingår Individ- och familjeomsorgen, arbetsmarknad och vuxenutbildning. Förvaltningen består av fyra verksamhetsområden. Inom Verksamhetsområdet missbruk och psykisk ohälsa ingår Sundsvalls behandlingscentrum (SBC). SBC o... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Inom Individ- och arbetsmarkandsförvaltningen (IAF) ingår Individ- och familjeomsorgen, arbetsmarknad och vuxenutbildning. Förvaltningen består av fyra verksamhetsområden. Inom Verksamhetsområdet missbruk och psykisk ohälsa ingår Sundsvalls behandlingscentrum (SBC). SBC omfattar mottagning, behandling, rehab och rådgivningsbyrå.

Verksamhetens mål är att förmedla insikter, hopp, stöd, färdigheter och kunskaper till deltagarna som har en missbruks- eller beroendeproblematik, så att de efter slutförd behandling på SBC kan leva ett drogfritt alternativt bättre liv.

SBC öppenvård ska utveckla arbetssätt och bredda sitt utbud av evidensbaserade behandlingsmetoder. De insatser som ges enligt service tex individuella samtal och återfallsprevention är sedan en tid tillbaka också tillgängliga genom biståndsbeslut. Ansvaret och mandaten för hur behandlingen utformas ligger hos öppenvården och baseras på den beskrivning av den enskildes behov som myndighetsutövningen lämnar i sitt uppdrag, vilket innebär att öppenvården ska erbjuda flexibla och individuella behandlingslösningar.

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingsassistent har man ett ansvar för enhetens behandlingsuppdrag. Kvällsarbete förekommer.

I arbetsuppgifterna ingår att:
• Ansvara för mottagning och utföra drogtester.
• Inledningsvis ha ett administrativt ansvar gällande inköp, fakturering och andra administrativa uppgifter utifrån verksamhetens behov, kan komma att förändras.
• Genomföra behandling både i grupp och enskilt, i enlighet med evidensbaserad metodik.
• Upprätta externa kontakter och samverka med uppdragsgivare och samarbetspartners.
• Bistå anhöriga med råd och stöd.
• Bedriva ett förebyggande/proaktivt arbete.
• Motivera till förändring.
• Planera, dokumentera och följa upp klientarbetet.
• Fortlöpande sköta dokumentation enligt gällande lagstiftning.
• Planera och erbjuda utbildningar och föreläsningar kring frågor som rör missbruks- och beroendetillstånd till samverkanspartners.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har två års eftergymnasial utbildning med inriktning mot socialt arbete såsom exempelvis drogterapeut, behandlingsassistent, behandlingspedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Det är meriterande om du är utbildad i en eller flera av arbetsmetoderna; MI, motivationshöjande behandling (MET), kognitiv beteendeterapi (KBT), återfallsprevention (ÅP), community reinforcement approach (CRA), 12-stegsbehandling eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har minst två års dokumenterad yrkeserfarenhet inom området missbruks-och beroendeproblematik. Kunskap och erfarenhet av individuellt behandlingsarbete såväl som gruppbehandling gällande målgrupper med beroendeproblematik och missbruk.

Meriterande är erfarenhet av behandlingsarbete inom området spelberoende/spelmissbruk samt erfarenhet av arbete med anhörig och-medberoendeproblematik.

B-körkort är ett krav.
Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Som person söker vi dig med ett genuint intresse av att arbeta med människor, du ska ha lätt för att skapa förtroendefulla relationer, vara tålmodig och möta olika människor utifrån deras förutsättningar och behov. Du har en personlig mognad vilket innebär att du är känslomässigt stabil, har självinsikt och är trygg i dig själv.

Du har en god samarbetsförmåga och är öppen för och intresserad av att utvecklas inom området socialt arbete utifrån dina tidigare erfarenheter eller forskning. Du har en empatisk förmåga och kan skilja på det personliga och professionella. Du är flexibel, tydlig och ansvarstagande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Vikarier till Klippangården

Klippangården söker vikarier. Dels dig som är behandlingassistent eller motsvarande och även personer som har kockutbildning, då vi har eget kök. Klippangården bedriver stödboende, natthärbärge och två utslussningslägenheter. Vår uppdragsgivare är Sundsvalls Kommun och vi är anställda av Frälsningsarmén. Personer som bor på Klippangården har ofta ett långvarigt missbruk i bagaget. Du som söker får gärna ha erfarenhet av att ha arbetat med målgruppen men de... Visa mer
Klippangården söker vikarier. Dels dig som är behandlingassistent eller motsvarande och även personer som har kockutbildning, då vi har eget kök. Klippangården bedriver stödboende, natthärbärge och två utslussningslägenheter. Vår uppdragsgivare är Sundsvalls Kommun och vi är anställda av Frälsningsarmén. Personer som bor på Klippangården har ofta ett långvarigt missbruk i bagaget. Du som söker får gärna ha erfarenhet av att ha arbetat med målgruppen men det är inget krav. Arbetstiderna kan variera då vi har personalbemanning dygnet runt. Vi bedriver inte behandling eller vård utan arbetar med att stötta våra boendegäster till ett så självständigt liv som möjligt. Målsättningen är att våra gäster ska komma ut till eget ordnat boende och självständighet. Visa mindre

Behandlingsassistent/Skötare/Undersköterska, LARO-mottagningen, Sundsvall

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling. Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrlan... Visa mer
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Vid LARO-mottagningen, som är en länsövergripande mottagning inom Länssjukvård psykiatri och habilitering, arbetar vi med utredning, bedömning och substitutionsbehandling för personer med diagnosen opioidberoende. Utöver mottagningsverksamhet integreras för närvarande slutenvårdsplatser för abstinensbehandling och insättning av substitutionsläkemedel vid någon av de befintliga vårdavdelningarna i Sundsvall. Det finns en nära samarbete med avdelning 7 som bedriver dygnet-runt-vård för beroendeproblematik. På mottagningen arbetar sjuksköterskor, kuratorer, behandlingsassistent, farmaceut, medicinsk sekreterare samt läkare.

.

Vi behöver nu stärka upp vårt team och söker dig som är behandlingsassistent/skötare alt. undersköterska för vikariat t om 2022-09-30 med start snarast enligt överenskommelse.

I rollen kommer du att ha mycket patientkontakt där samtal och provtagning är en stor del av arbetet. Även administrativt arbete såsom dokumentation ingår. Vi arbetar i team där patientens mål på rehabilitering från sin beroendesjukdom ligger i fokus. Mottagningen arbetar utifrån evidensbaserade metoder och gällande föreskrifter för LARO. Samverkan sker med socialtjänst samt interna- och externa vårdgrannar. Resor i tjänsten kan förekomma.

Vi kan erbjuda en spännande arbetsmiljö som stimulerar till utveckling och lärande då verksamheten spänner över en rad olika områden. På LARO-mottagningen kommer du garanterat att få nya erfarenheter och bredda din kompetens inom hälso-och sjukvård. Hos oss får du även möjlighet till friskvårdstimme.

Vi söker dig som har fullgod omvårdnadsutbildning samt erfarenhet inom yrket. Meriterande är vidareutbildning som ex MI, steg-1 eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Har du tidigare arbetat inom beroendevård, psykiatrisk öppen- eller slutenvård ses det också som meriterande. Du behöver ha goda kunskaper i svenska språket. Eftersom resor i tjänsten kan förekomma är B-körkort ett krav.

För att passa i rollen ser vi att du besitter en hög grad personlig mognad där du är trygg, stabil och har god självinsikt. Eftersom vi arbetar teambaserat och du kommer ha många kontakter både intern och externt är det viktigt att du samarbetar och kommunicerar bra med andra. Du behöver även kunna ta ansvar för dina arbetsuppgifter, kunna planera och prioritera ditt arbete väl. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!
Till din ansökan ber vi dig bifoga betyg samt examensbevis/diplom.

Vid eventuellt erbjudande om anställning kommer utdrag från Polisens belastningsregister att efterfrågas.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Behandlingsassistent/Skötare/Undersköterska, LARO-mottagningen, Sundsvall

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling. Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrlan... Visa mer
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Vid LARO-mottagningen, som är en länsövergripande mottagning inom Länssjukvård psykiatri och habilitering, arbetar vi med utredning, bedömning och substitutionsbehandling för personer med diagnosen opioidberoende. Utöver mottagningsverksamhet integreras för närvarande slutenvårdsplatser för abstinensbehandling och insättning av substitutionsläkemedel vid någon av de befintliga vårdavdelningarna i Sundsvall. Det finns en nära samarbete med avdelning 7 som bedriver dygnet-runt-vård för beroendeproblematik. Arbetsgruppen på mottagningen består av 11 personer på plats i Sundsvall men det finns även kollegor lokaliserade på andra orter i länet. De olika yrkesgrupperna är sjuksköterska, kurator, behandlingsassistent, sekreterare och psykiatriker.

.

Vi behöver nu stärka upp vårt team och söker dig som är behandlingsassistent/skötare alt. undersköterska. I rollen kommer du att ha mycket patientkontakt där samtal och provtagning är en stor del av arbetet. Även administrativt arbete såsom dokumentation ingår. Vi arbetar i team där patientens mål på rehabilitering från sin beroendesjukdom ligger i fokus. Mottagningen arbetar utifrån evidensbaserade metoder och gällande föreskrifter för LARO. Samverkan sker med socialtjänst samt interna- och externa vårdgrannar. Resor i tjänsten kan förekomma.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Vi kan erbjuda en spännande arbetsmiljö som stimulerar till utveckling och lärande då verksamheten spänner över en rad olika områden. På LARO-mottagningen kommer du garanterat att få nya erfarenheter och bredda din kompetens inom hälso-och sjukvård. Hos oss får du även möjlighet till friskvårdstimme.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha omvårdnadsutbildning samt erfarenhet inom yrket. Meriterande är vidareutbildning som ex MI, steg-1 eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Har du tidigare arbetat inom beroendevård, psykiatrisk öppen- eller slutenvård ses det också som meriterande. Du behöver ha goda kunskaper i svenska språket. Eftersom resor i tjänsten kan förekomma är B-körkort ett krav.

För att passa i rollen ser vi att du besitter en hög grad personlig mognad där du är trygg, stabil och har god självinsikt. Eftersom vi arbetar teambaserat och du kommer ha många kontakter både intern och externt är det viktigt att du samarbetar och kommunicerar bra med andra. Du behöver även kunna ta ansvar för dina arbetsuppgifter, kunna planera och prioritera ditt arbete väl. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vid eventuellt erbjudande om anställning kommer utdrag från Polisens belastningsregister att efterfrågas.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Behandlingsassistent/Skötare/Undersköterska till LARO-mottagningen

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling. Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrlan... Visa mer
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Vid Laro-mottagningen, som är en länsövergripande mottagning inom Länssjukvård psykiatri och habilitering, arbetar vi med utredning, bedömning och substitutionsbehandling för personer med diagnosen opioidberoende. Utöver mottagningsverksamhet integreras för närvarande slutenvårdsplatser för abstinensbehandling och insättning av substitutionsläkemedel vid någon av de befintliga vårdavdelningarna i Sundsvall. Det finns en nära samarbete med avdelning 7 som bedriver dynet runt vård för beroendeproblematik. Arbetsgruppen på mottagningen består av 11 personer på plats i Sundsvall men det finns även kollegor lokaliserade på andra orter i länet. De olika yrkesgrupperna är sjuksköterska, kurator, behandlingsassistent, sekreterare och psykiatriker.

.

Vi behöver nu stärka upp vårt team och söker dig som är behandlingsassistent/skötare alt. undersköterska. I rollen kommer du att ha mycket patientkontakt där samtal och provtagning är en stor del av arbetet. Även administrativt arbete såsom dokumentation ingår. Vi arbetar i team där patientens mål på rehabilitering från sin beroendesjukdom ligger i fokus. Mottagningen arbetar utifrån evidensbaserade metoder och gällande föreskrifter för LARO. Samverkan sker med socialtjänst samt interna- och externa vårdgrannar. Resor i tjänsten kan förekomma.

Vi kan erbjuda en spännande arbetsmiljö som stimulerar till utveckling och lärande då verksamheten spänner över en rad olika områden. På LARO-mottagningen kommer du garanterat att få nya erfarenheter och bredda din kompetens inom hälso-och sjukvård. Hos oss får du även möjlighet till friskvårdstimme.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha omvårdnadsutbildning samt erfarenhet inom yrket. Meriterande är vidareutbildning som ex MI, steg-1 eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Har du tidigare arbetat inom beroendevård, psykiatrisk öppen- eller slutenvård ses det också som meriterande. Du behöver ha goda svenskakunskaper och gärna ytterligare språkkunskaper.
Eftersom resor i tjänsten kan förekomma är B-körkort ett krav.

För att passa i rollen ser vi att du besitter en hög grad personlig mognad där du är trygg, stabil och har god självinsikt. Eftersom vi arbetar teambaserat och du kommer ha många kontakter både intern och externt är det viktigt att du samarbetar och kommunicerar bra med andra. Du behöver även kunna ta ansvar för dina arbetsuppgifter, kunna planera och prioritera ditt arbete väl. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är ett vikariat under 12 månader med tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse. Eftersom behovet redan finns vill vi uppmana dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Behandlingsassistent/Skötare/Undersköterska, LARO-mottagningen, Sundsvall

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling. Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrlan... Visa mer
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Vid LARO-mottagningen, som är en länsövergripande mottagning inom Länssjukvård psykiatri och habilitering, arbetar vi med utredning, bedömning och substitutionsbehandling för personer med diagnosen opioidberoende. Utöver mottagningsverksamhet integreras för närvarande slutenvårdsplatser för abstinensbehandling och insättning av substitutionsläkemedel vid någon av de befintliga vårdavdelningarna i Sundsvall. Det finns en nära samarbete med avdelning 7 som bedriver dygnet-runt-vård för beroendeproblematik. Arbetsgruppen på mottagningen består av 11 personer på plats i Sundsvall men det finns även kollegor lokaliserade på andra orter i länet. De olika yrkesgrupperna är sjuksköterska, kurator, behandlingsassistent, sekreterare och psykiatriker.

.

Vi behöver nu stärka upp vårt team och söker dig som är behandlingsassistent/skötare alt. undersköterska. I rollen kommer du att ha mycket patientkontakt där samtal och provtagning är en stor del av arbetet. Även administrativt arbete såsom dokumentation ingår. Vi arbetar i team där patientens mål på rehabilitering från sin beroendesjukdom ligger i fokus. Mottagningen arbetar utifrån evidensbaserade metoder och gällande föreskrifter för LARO. Samverkan sker med socialtjänst samt interna- och externa vårdgrannar. Resor i tjänsten kan förekomma.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning med tillträde 2021-09-01 eller enligt överenskommelse.

Vi kan erbjuda en spännande arbetsmiljö som stimulerar till utveckling och lärande då verksamheten spänner över en rad olika områden. På LARO-mottagningen kommer du garanterat att få nya erfarenheter och bredda din kompetens inom hälso-och sjukvård. Hos oss får du även möjlighet till friskvårdstimme.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha omvårdnadsutbildning samt erfarenhet inom yrket. Meriterande är vidareutbildning som ex MI, steg-1 eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Har du tidigare arbetat inom beroendevård, psykiatrisk öppen- eller slutenvård ses det också som meriterande. Du behöver ha goda kunskaper i svenska språket och gärna ytterligare språkkunskaper.
Eftersom resor i tjänsten kan förekomma är B-körkort ett krav.

För att passa i rollen ser vi att du besitter en hög grad personlig mognad där du är trygg, stabil och har god självinsikt. Eftersom vi arbetar teambaserat och du kommer ha många kontakter både intern och externt är det viktigt att du samarbetar och kommunicerar bra med andra. Du behöver även kunna ta ansvar för dina arbetsuppgifter, kunna planera och prioritera ditt arbete väl. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Behandlingsassistent till Sundsvalls Behandlingscentrum (SBC)

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Vill du vara med och stödja personer till ett drogfritt liv i Sundsvalls kommun? Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen söker nu en behandlingsassistent till SBC Öppenvård - ett behandlingscenter för personer med en missbruks- och beroendeproblematik.. Individ och a... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Vill du vara med och stödja personer till ett drogfritt liv i Sundsvalls kommun?

Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen söker nu en behandlingsassistent till SBC Öppenvård - ett behandlingscenter för personer med en missbruks- och beroendeproblematik..

Individ och arbetsmarknadsförvaltningen spänner över områdena Missbruk och psykisk ohälsa, Barn- unga och familj, Vuxenutbildning samt Arbete och försörjning.
Vi skapar förutsättningar för lärande och arbete, förbättrad livssituation vid psykisk ohälsa och missbruk, trygga uppväxtvillkor och minskat utanförskap. Vi ökar möjligheterna för individen till egen försörjning. Vi arbetar förebyggande, och utifrån individens behov och möjligheter ger vi rätt stöd i rätt tid.

Inom Verksamhetsområdet missbruk och psykisk ohälsa ingår Sundsvalls behandlingscentrum (SBC). SBC omfattar mottagning, behandling, rehab, rådgivningsbyrå samt två boenden. Verksamhetens mål är att förmedla insikter, hopp, färdigheter och kunskaper till deltagarna som har en missbruks- eller beroendeproblematik så att de efter behandling på SBC kan leva ett drogfritt alternativt bättre liv.

Målet med arbetet är att de deltagare som kommer i kontakt med oss ska ges den behandling, det stöd, den hjälp och den omsorg de behöver och när det är möjligt förändra sin livssituation och sträva mot ökad självständighet.

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingsassistent på SBC arbetar du med att utveckla och stärka deltagarens drogfrihet, självkänsla och självständighet. Regelbundet kvällsarbete ingår.

Du kommer att jobba med och ha särskilt ansvar för:

• Gruppbehandling och lektioner enligt 12 -stegsmodellen. Genomföra regelbundna individuella samtal och rådgivning, i enlighet med evidensbaserad metodik.
• Upprätthålla externa kontakter och samverka med uppdragsgivare och samarbetspartners.
• Arbeta med eftervårdsgrupper och anhöriggrupper.
• Planera utbildningsinsatser.
• Dokumentation och systematisk uppföljning om hur deltagaren utvecklas och redovisa det för deltagare och uppdragsgivare.


KVALIFIKATIONER
Du har två års eftergymnasial utbildning med inriktning mot socialt arbete såsom exempelvis drogterapeut, behandlingsassistent eller behandlingspedagog.

Du har minst 2 års yrkeserfarenhet inom området missbruks- och beroendeproblematik. Du har även en dokumenterad utbildning i 12 stegsprogrammet och har arbetat i en 12 stegsverksamhet.

Det är önskvärt att du har kunskap eller erfarenhet av andra metoder som finns omnämnda i socialstyrelsens nationella riktlinjer "Vård och stöd vid missbruk och beroende".

Du har en personlig mognad vilket innebär att du är känslomässigt stabil, har självinsikt och är trygg i dig själv. Du har ett anpassat bemötande med en förmåga att på ett bra sätt möta olika människor utifrån deras förutsättningar och behov. Du är tydlig, coachande, pedagogisk och ansvarstagande i möten med andra. Du kan skilja på det personliga och professionella. Du har en empatisk förmåga, lätt att samarbeta med samt en nyfiken och utforskande hållning.

Du har god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift. Övriga språkkunskaper är meriterande.

B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, tillträde 2021-09-13 eller efter överenskommelse.

Urval och intervjuer sker löpande.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatoriskt drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Sista ansökningstiden: 2021-6-21

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Medlevare / Behandlingsassistent

Just nu söker vi dig som vill arbeta på behandlingshem för ungdomar, en liten enhet med totalt 4 platser. Du kommer att arbeta som medlevare vilket innebär att du bor tillsammans med ungdomarna. Som behandlingsassistent hos oss kommer du vara en trygg förebild och ansvara för att ungdomarna får en lugn och stabil miljö. Den viktigaste delen i arbetet blir att bygga upp starka relationer och hjälpa ungdomarna i deras behandlingsarbete mot en sund framtid. D... Visa mer
Just nu söker vi dig som vill arbeta på behandlingshem för ungdomar, en liten enhet med totalt 4 platser.
Du kommer att arbeta som medlevare vilket innebär att du bor tillsammans med ungdomarna.
Som behandlingsassistent hos oss kommer du vara en trygg förebild och ansvara för att ungdomarna får en lugn och stabil miljö. Den viktigaste delen i arbetet blir att bygga upp starka relationer och hjälpa ungdomarna i deras behandlingsarbete mot en sund framtid.
Du som söker är stresstålig, tålmodig och inte konflikträdd. Vidare bör du vara flexibel och självständig.
I arbetsuppgifterna ingår läkarbesök, dokumentation, organisera och strukturera upp vardagen med städning, matlagning, hygien etc.
Vi söker dig som är utbildad behandlingsassistent eller med likvärdig utbildning/erfarenhet.
Kunskap inom neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, psykisk ohälsa etc är meriterande.
Krav: B-körtkort


Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Medlevare HVB-hem

Litet Aktivt HVB-hem söker bahandlingsassistent / medlevare till HVB-hem i Sollefteå Kommun - Västernorrrlnads län. Tilläggas bör att vi ligger under förflyttning till natursköna Höga Kusten. Vår målgrupp är pojkar 15-21 år med begynnande drog - och/eller kriminalitetsproblematik. Dina arbetstider för denna tjänst är måndag kl 8.00 - onsdag kl 14 varje vecka där du även sover på HVB-hemmet. Du bör ha god samarbetsförmåga och gilla att utveckla verksamheten... Visa mer
Litet Aktivt HVB-hem söker bahandlingsassistent / medlevare till HVB-hem i Sollefteå Kommun - Västernorrrlnads län. Tilläggas bör att vi ligger under förflyttning till natursköna Höga Kusten. Vår målgrupp är pojkar 15-21 år med begynnande drog - och/eller kriminalitetsproblematik.
Dina arbetstider för denna tjänst är måndag kl 8.00 - onsdag kl 14 varje vecka där du även sover på HVB-hemmet.
Du bör ha god samarbetsförmåga och gilla att utveckla verksamheten tillsammans med dina kollegor.
Vi söker dig med ett eget driv som gillar aktiviteter och att vara ute i naturen. Gärna med något eget specialintresse såsom motorer, musik, äventyrspedagogik eller liknande.
Du tycker om att vara ute bland ungdomarna och försöka aktivera dom till en meningsfull vardag. Att kunna väcka ett intresse och entusiasmera ser vi som goda egenskaper.
Du har en stark vilja att ge förutsättningar till ungdomarna att kunna få en förbättrad livskvalitet när dom genomgått sin behandling hos oss.
Du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift.
I din roll som behandlingsassistent utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner. Visa mindre

Programledare till Frivården Sundsvall

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. Läs mer om frivården Sundsvalls verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/frivardskont... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om frivården Sundsvalls verksamhet på vår hemsida:
https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/frivardskontor/sundsvall/#verksamhet

Frivården Sundsvall har sitt kontor centralt lokaliserat i Sundsvall och har även ett besökskontor i Härnösand som bemannas några dagar i veckan. På frivården Sundsvall är personal med klientnära arbete indelade i tre team, ett utredarteam och ett koordinatorteam för frivårdsinspektörer samt ett programledarteam där programledarna ingår.

Till oss söker vi nu tre programledare till programteamet.

ARBETSUPPGIFTER
Som programledare ingår du i ett team som arbetar med klienter i frivård och anstalt. Som en viktig del av arbetet för att förebygga återfall i brott bedriver frivården Sundsvall en omfattande programverksamhet för klienter under övervakning, både i grupp och enskilt.

Behandlingsprogrammen bedrivs med hög kvalitet och enligt principerna för evidensbaserad praktik. De bygger företrädelsevis på kognitiv beteendeterapi samt social inlärningsteori. Vi använder oss av program mot kriminalitet, våld, missbruk, sex- och relationsvåld samt mot spelberoende. Uppdraget utförs av ett mycket engagerat programteam med särskild programledarkompetens och det är till denna grupp vi nu söker nya medarbetare. Det sammansatta programutbudet innebär att du parallellt kommer att leda flera olika program.

I tjänsten som programledare ingår förutom att leda program också administrativa arbetsuppgifter. Som programledare förväntas du att genomföra de programledarutbildningar som ingår i uppdraget. Viktigt är att engagerat arbeta för ett gott samarbete såväl med andra programledare som med personal på anstalter och inom frivården.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du har förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt och har lätt för att samarbeta med andra människor. I stressiga situationer behåller du ditt lugn och har förmågan att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och anpassar ditt sätt att förmedla budskap utifrån mottagarens förutsättningar. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt om situationen så kräver.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen (lägst kandidatnivå) företrädesvis beteendevetare, jurist, socionom, kriminolog eller inom samhällsvetenskap alternativt annan akademisk utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.
• B-körkort.

Det är meriterande om du har:
• God erfarenhet av behandlingsarbete.
• Godkänd grundutbildning inom Kriminalvården
• Eftergymnasial utbildning inom beteendevetenskap.
• Övriga utbildningar med behandlingsinriktning som Kriminalvården bedömer relevanta.
• Klientnära arbetslivserfarenhet inom vård och/eller inom socialt arbete.
• Relevanta språkkunskaper.

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Behandlingsassistent till Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen (IAF)

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Vill du vara med och stödja personer till ett drogfritt liv i Sundsvalls kommun? Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen söker nu en behandlingsassistent till SBC Öppenvård - ett behandlingscenter för personer med en missbruks- och beroendeproblematik.. Individ och a... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Vill du vara med och stödja personer till ett drogfritt liv i Sundsvalls kommun?

Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen söker nu en behandlingsassistent till SBC Öppenvård - ett behandlingscenter för personer med en missbruks- och beroendeproblematik..

Individ och arbetsmarknadsförvaltningen spänner över områdena Missbruk och psykisk ohälsa, Barn- unga och familj, Vuxenutbildning samt Arbete och försörjning.
Vi skapar förutsättningar för lärande och arbete, förbättrad livssituation vid psykisk ohälsa och missbruk, trygga uppväxtvillkor och minskat utanförskap. Vi ökar möjligheterna för individen till egen försörjning. Vi arbetar förebyggande, och utifrån individens behov och möjligheter ger vi rätt stöd i rätt tid.

Inom Verksamhetsområdet missbruk och psykisk ohälsa ingår Sundsvalls behandlingscentrum (SBC). SBC omfattar mottagning, behandling, rehab, rådgivningsbyrå samt två boenden. Verksamhetens mål är att förmedla insikter, hopp, färdigheter och kunskaper till deltagarna som har en missbruks- eller beroendeproblematik så att de efter behandling på SBC kan leva ett drogfritt alternativt bättre liv.

Målet med arbetet är att de deltagare som kommer i kontakt med oss ska ges den behandling, det stöd, den hjälp och den omsorg de behöver och när det är möjligt förändra sin livssituation och sträva mot ökad självständighet.


ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingsassistent på SBC arbetar du med att utveckla och stärka deltagarens drogfrihet, självkänsla och självständighet. Regelbundet kvällsarbete ingår.
Du kommer att jobba med och ha särskilt ansvar för:
• Gruppbehandling och lektioner enligt 12 -stegsmodellen. Genomföra regelbundna individuella samtal och rådgivning, i enlighet med evidensbaserad metodik.
• Upprätthålla externa kontakter och samverka med uppdragsgivare och samarbetspartners.
• Arbeta med eftervårdsgrupper och anhöriggrupper.
• Planera utbildningsinsatser.
• Dokumentation och systematisk uppföljning om hur deltagaren utvecklas och redovisa det för deltagare och uppdragsgivare.


KVALIFIKATIONER
Du har två års eftergymnasial utbildning med inriktning mot socialt arbete såsom exempelvis drogterapeut, behandlingsassistent eller behandlingspedagog.

Du har minst 2 års yrkeserfarenhet inom området missbruks- och beroendeproblematik. Du har även en dokumenterad utbildning i 12 stegsprogrammet och har arbetat i en 12 stegsverksamhet.

Det är önskvärt att du har kunskap eller erfarenhet av andra metoder som finns omnämnda i socialstyrelsens nationella riktlinjer "Vård och stöd vid missbruk och beroende".

Du har en personlig mognad vilket innebär att du är känslomässigt stabil, har självinsikt och är trygg i dig själv. Du har ett anpassat bemötande med en förmåga att på ett bra sätt möta olika människor utifrån deras förutsättningar och behov. Du är tydlig, coachande, pedagogisk och ansvarstagande i möten med andra. Du kan skilja på det personliga och professionella. Du har en empatisk förmåga, lätt att samarbeta med samt en nyfiken och utforskande hållning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Du har god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift. Övriga språkkunskaper är meriterande.

B-körkort är ett krav.


ÖVRIGT
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatoriskt drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2021

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Vill du vara med och utveckla Sundsvalls kommuns missbruks- och beroendevår

Individ och arbetsmarknadsförvaltningen spänner över områdena Missbruk och psykisk ohälsa, Barn- unga och familj, Vuxenutbildning samt Arbete och försörjning. Vi skapar förutsättningar för lärande och arbete, förbättrad livssituation vid psykisk ohälsa och missbruk, trygga uppväxtvillkor och minskat utanförskap. Vi ökar möjligheterna för individen till egen försörjning. Vi arbetar förebyggande, och utifrån individens behov och möjligheter ger vi rätt stöd ... Visa mer
Individ och arbetsmarknadsförvaltningen spänner över områdena Missbruk och psykisk ohälsa, Barn- unga och familj, Vuxenutbildning samt Arbete och försörjning. Vi skapar förutsättningar för lärande och arbete, förbättrad livssituation vid psykisk ohälsa och missbruk, trygga uppväxtvillkor och minskat utanförskap. Vi ökar möjligheterna för individen till egen försörjning. Vi arbetar förebyggande, och utifrån individens behov och möjligheter ger vi rätt stöd i rätt tid.

Inom Verksamhetsområdet missbruk och psykisk ohälsa ingår Bostadssociala gruppen (BOS). BOS fattar beslut om rätten till bostadssociala kontrakt, för personer som saknar bostad och som på grund av ekonomiska och/eller sociala skäl inte kan godkännas för ett första-eller andrahandskontrakt, eller på annat sätt inte kan ordna ett boende.
BOS uppdrag är att stödja personer som av särskilda skäl inte själva kan tillgodose behovet av ett boende. Inom verksamhetsområdet missbruk, pågår ett förändringsarbete för att stärka hemmaplanslösningar och minska externa placeringar. Ett led i det är att utöka antalet träningslägenheter och på ett aktivt sätt stödja de personer som bor i träningslägenheterna, så att de på sikt kan flytta till ett eget boende.
Utvecklingsarbetet med Träningslägenheter innefattar uppsökande och stödjandeverksamhet med hembesök hos de personer som bor i träningslägenheter samt vid särskilda behov i Bos-gruppens befintliga lägenheter.
Arbetsgruppen består i nuläget av enhetschef, samordnare, administratör, 5 socialsekreterare och en vaktmästare. BOS gruppen utökas nu med en behandlingsassistent för att stödja de personer som bor i träningslägenhet så att de uppnår en långsiktig boendelösning.ARBETSUPPGIFTER
Tillsammans med kollegor och enhetschef bidrar du till att driva och utveckla arbetssätt som stödjer personer boendes i träningslägenheter. Som behandlingsassistent har du ett delat ansvar för enhetens uppdrag kring träningslägenheter. Ditt arbete syftar till att stärka personernas förmågor att klara av att bo själv och bibehålla ett eget boende. Stödet ges på uppdrag av handläggare från BOS-gruppen eller vuxenstöd. Tjänsten innebär att ansvara för nära samarbete med kollegor på vuxenstöd, SBC öppenvård, ansvarig enhetschef och andra aktörer som ingår i den åtgärdsplan som framtagits för att uppnå utökat stöd med hemmaplanslösningar för personer med missbruksproblematik och samsjuklighet.

Du kommer att jobba med och ha ett särskilt ansvar för att:
• Att arbeta med klienter som bor i träningslägenhet så att färdigheter uppnås till att klara av att bo och bibehålla ett framtida eget boende.
• Stöd- och motivationsarbete och samarbete med vårdgivare, myndigheter och andra aktörer, internt och externt är en stor del av arbetet.
• Att arbeta med klienter i motiverande syfte för att uppnå bibehållen drog/missbruks frihet.
• Att verka vräkningsförebyggande, och ge stöd i att sköta sin bostad på ett bra sätt samt ge förutsättningar så att klienter utifrån sin förmåga kan klara aktiviteter i det dagliga livet(ADL)
• Arbetet innebär daglig till veckovis kontakt med klienterna, vilket avgörs utifrån behov av stöd för att lyckas bibehålla sitt boende alternativt flytta till egen boendelösning.
• Tjänstgöring på kvällar och helger kan förekomma.


KVALIFIKATIONER
Du har YH utbildning omfattande minst 80 poäng inom det sociala/beteendevetenskapliga eller pedagogiska området, tex behandlingsassistent. Meriterande är akademisk examen inom det sociala eller beteendevetenskapliga området tex socionom, rehabiliteringsvetare eller beteendevetare. Önskvärt är kunskap i någon av de metoder som finns omnämnda i socialstyrelsens nationella riktlinjer "Vård och stöd vid missbruk och beroende".

Du har minst 2 års erfarenhet av arbete inom området missbruk och beroende. Du har god kännedom om den specifika problematik som personer med samsjuklighet och missbruksproblematik har samt har en god kännedom om den fysiska miljö som kan uppstå i deras hemmiljö. Du har erfarenhet av att arbeta i team med kollegor inom andra ansvars-områden. Det är en fördel ifall du har geografisk kännedom om Sundsvall som stad med dess ytterområden.

Som person söker vi dig med ett genuint intresse av att arbeta med människor, du ska ha lätt för att skapa förtroendefulla relationer och vara tålmodig. Du är öppen för och intresserad av att utvecklas inom området socialt arbete utifrån dina tidigare erfarenheter eller forskning. Du ska vara trygg i dig själv, ha en god samarbetsförmåga, samt förmåga att vägleda, utveckla och engagera. Tydlighet, omtanke, starkt eget engagemang och förmågan att vara flexibel plus att våga tänka nytt är egenskaper som blir viktiga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du har god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift. Övriga språkkunskaper är meriterande. B-körkort är ett krav.


ÖVRIGT
Tjänsten 100%, med tillträde enligt överenskommelse

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Sista ansökningsdag är; 2020-12-11

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Medlevare / Behandlingsassistent

Just nu söker vi dig som vill arbeta på behandlingshem för ungdomar, en liten enhet med totalt 4 platser. Du kommer att arbeta som medlevare vilket innebär att du bor tillsammans med ungdomarna i 1 vecka och är därefter ledig 1 vecka. Som behandlingsassistent hos oss kommer du vara en trygg förebild och ansvara för att ungdomarna får en lugn och stabil miljö. Den viktigaste delen i arbetet blir att bygga upp starka relationer och hjälpa ungdomarna i deras ... Visa mer
Just nu söker vi dig som vill arbeta på behandlingshem för ungdomar, en liten enhet med totalt 4 platser.
Du kommer att arbeta som medlevare vilket innebär att du bor tillsammans med ungdomarna i 1 vecka och är därefter ledig 1 vecka.
Som behandlingsassistent hos oss kommer du vara en trygg förebild och ansvara för att ungdomarna får en lugn och stabil miljö. Den viktigaste delen i arbetet blir att bygga upp starka relationer och hjälpa ungdomarna i deras behandlingsarbete mot en sund framtid.
Du som söker är stresstålig, tålmodig och inte konflikträdd. Vidare bör du vara flexibel och självständig.
I arbetsuppgifterna ingår läkarbesök, dokumentation, organisera och strukturera upp vardagen med städning, matlagning, hygien etc.
Vi söker dig som är utbildad behandlingsassistent eller med likvärdig utbildning/erfarenhet.
Kunskap inom neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, psykisk ohälsa etc är meriterande.
Krav: B-körtkort
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Vill du hjälpa barn och unga?

Just nu söker vi dig som vill jobba på behandlingshem. Liten enhet med totalt 5 platser. Du kommer att jobba veckovis totalt två veckor under en månad. Detta är vår heltidstjänst. Du kan också välja att arbeta deltid eller enligt ök. Den vi söker skall vara självgående och ha arbetat som behandlare eller skötare med minst behandlingsassistent som utbildning. Du kommer att vara den unges trygghet varför du måste lämna utdrag ur polisregistret, vara trygg ... Visa mer
Just nu söker vi dig som vill jobba på behandlingshem. Liten enhet med totalt 5 platser.
Du kommer att jobba veckovis totalt två veckor under en månad. Detta är vår heltidstjänst.
Du kan också välja att arbeta deltid eller enligt ök.


Den vi söker skall vara självgående och ha arbetat som behandlare eller skötare med minst behandlingsassistent som utbildning.
Du kommer att vara den unges trygghet varför du måste lämna utdrag ur polisregistret, vara trygg och stabil som person.
Hör av er för mer info. Visa mindre

Behandlingsassistent till Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen (IAF)

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Vill du vara med och utveckla kvinnobehandlingen i Sundsvalls kommun? Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen söker nu en behandlingsassistent till SBC Axvägen - ett drogfritt boende med behandling för kvinnor med en missbruks- och beroendeproblematik. Individ och arb... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Vill du vara med och utveckla kvinnobehandlingen i Sundsvalls kommun?

Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen söker nu en behandlingsassistent till SBC Axvägen - ett drogfritt boende med behandling för kvinnor med en missbruks- och beroendeproblematik.

Individ och arbetsmarknadsförvaltningen spänner över områdena Missbruk och psykisk ohälsa, Barn- unga och familj, Vuxenutbildning samt Arbete och försörjning. Vi skapar förutsättningar för lärande och arbete, förbättrad livssituation vid psykisk ohälsa och missbruk, trygga uppväxtvillkor och minskat utanförskap. Vi ökar möjligheterna för individen till egen försörjning. Vi arbetar förebyggande, och utifrån individens behov och möjligheter ger vi rätt stöd i rätt tid.

Inom Verksamhetsområdet missbruk och psykisk ohälsa ingår Sundsvalls behandlingscentrum (SBC). SBC omfattar mottagning, behandling, rehab, rådgivningsbyrå samt två boenden. Verksamhetens mål är att förmedla insikter, hopp, färdigheter och kunskaper till deltagarna som har en missbruks- eller beroendeproblematik så att de efter behandling på SBC kan leva ett drogfritt alternativt bättre liv.

SBC Axvägens stödboende för kvinnor ska bli ett behandlingshem och utvecklas till ett HVB för kvinnor. Kvinnobehandlingen ska bedrivas som heldygnsvård med möjlighet till flexibla och individuella lösningar.

Tillgång till ett drogfritt boende är en grund i det fortsatta arbetet med att nå en förändring. Målet med arbetet är att de deltagare som kommer i kontakt med oss ska ges den behandling, det stöd, den hjälp och den omsorg de behöver och när det är möjligt förändra sin livssituation och sträva mot ökad självständighet.

När deltagaren avslutar på SBC Axvägen ska det finnas ett annat boende att flytta till. Man ska också ha fått med sig förmågan och förutsättningar att klara av sitt nya boendeARBETSUPPGIFTER
Som behandlingsassistent på SBC Axvägen arbetar du med att utveckla och stärka deltagarens drogfrihet, självkänsla och självständighet. Ditt uppdrag innebär att tillsammans med deltagaren arbeta med flera livsområden såsom relationer, hälsa, bostad, ekonomi, fritid m.m.

Boendet är bemannat dygnet runt och på sikt kommer 6 personer ingå i arbetsgruppen på SBC Axvägen. Arbetstiden på boendet är förlagd enligt dygnsschema för denna tjänst.

Du kommer att jobba med och ha särskilt ansvar för:

• Deltagarnas inflytt, boende och utflytt.
• Genomföra behandling i grupp och enskilt, i enlighet med evidensbaserad metodik.
• Kontaktmannaskap.
• Kontakt med övriga samhällets myndigheter som exempelvis socialtjänst, a-kassa, kriminalvård, Kronofogden, Konsumentrådgivningen m.m.
• Dokumentation och systematisk uppföljning om hur deltagaren utvecklas och redovisa det för deltagare och uppdragsgivare.
• Möjliggöra färdighetsträning i ADL samt bedömning av deltagarnas funktionsförmåga i boendet.

KVALIFIKATIONER
Du har minst två års eftergymnasial utbildning med inriktning mot socialt arbete såsom behandlingsassistent, behandlingspedagog, beteendevetare, socionom eller motsvarande. Det är meriterande med kunskap och erfarenhet i en eller flera av de metoder som finns omnämnda i socialstyrelsens nationella riktlinjer "Vård och stöd vid missbruk och beroende", exempelvis MI, KBT, Case manager, Återfallsprevention mfl.

Du har minst 2 års yrkeserfarenhet inom området missbruks- och beroendeproblematik.

Du har en personlig mognad vilket innebär att du är känslomässigt stabil, har självinsikt och är trygg i dig själv. Du har ett anpassat bemötande med en förmåga att på ett bra sätt möta olika människor utifrån deras förutsättningar och behov. Du är tydlig, coachande, pedagogisk och ansvarstagande i möten med andra. Du kan skilja på det personliga och professionella. Du har en empatisk förmåga, lätt att samarbeta med samt en nyfiken och utforskande hållning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du har god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift. Övriga språkkunskaper är meriterande.

B-körkort är ett krav.


ÖVRIGT
Fackliga företrädare
Rolf Pakka, Vision, Tel. 072-1434022
Kommunal, Tel. 010-4429765

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatoriskt drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 3 juli 2020

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hososs/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Programledare till Frivården Sundsvall

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Läs mer om frivården Sundsvalls verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/frivardskontor/sundsvall/#verksamhet Frivården Sundsvall är ett av tre verksamhetsställen inom ... Visa mer
Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer om frivården Sundsvalls verksamhet på vår hemsida:
https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/frivardskontor/sundsvall/#verksamhet

Frivården Sundsvall är ett av tre verksamhetsställen inom verksamhetsområde frivården Norra Norrland. Anställningen kan också innebära tjänstgöring i våra kontorslokaler i Härnösand enligt fastställt schema. Frivården verkställer frivårdspåföljder, utför personutredningar, övervakning av klienter med villkorlig frigivning samt bedriver behandlingsprogram. Vi söker nu en programledare, tillsvidare, med tillträde enligt överenskommelse. Vi kan komma att tillämpa löpande intervjuer, så ansök redan idag.


ARBETSUPPGIFTER
Som programledare ingår du i ett team som arbetar med klienter i frivård och anstalt. Som en viktig del av arbetet för att förebygga återfall i brott bedriver frivården Sundsvall en omfattande programverksamhet för klienter under övervakning, både i grupp och enskilt.

Behandlingsprogrammen bedrivs med hög kvalitet och enligt principerna för evidensbaserad praktik. De bygger företrädelsevis på kognitiv beteendeterapi samt social inlärningsteori. Vi använder oss av program mot kriminalitet, våld, missbruk, sex- och relationsvåld samt mot spelberoende. De program vi bedriver är Entré, Prism, One to one, Puls, Brottsbrytet, MIK, ÅP, Vinn, Idap, RVP och Seif. Uppdraget utförs av ett mycket engagerat programteam bestående av frivårdsinspektörer med särskild programledarkompetens och det är till denna grupp vi nu söker nya medarbetare. Det sammansatta programutbudet innebär att du parallellt kommer att leda flera olika program.

I tjänsten som programledare ingår förutom att leda program också administrativa arbetsuppgifter. Som programledare förväntas du att genomföra de programledarutbildningar som ingår i uppdraget. Viktigt är att engagerat arbeta för ett gott samarbete såväl med andra programledare som med personal på anstalter och inom frivården.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du har förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt och har lätt för att samarbeta med andra människor. I stressiga situationer behåller du ditt lugn och har förmågan att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och anpassar ditt sätt att förmedla budskap utifrån mottagarens förutsättningar. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt om situationen så kräver.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Akademisk utbildning (lägst kandidatexamen) med beteendevetenskaplig inriktning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.
• B-körkort.

Meriterande
• Godkänd grundutbildning inom Kriminalvården.
• Övriga utbildningar med behandlingsinriktning som Kriminalvården bedömer relevanta.
• Klientnära kriminalvårdserfarenhet, företrädesvis inom frivård.
• Övrig klientnära arbetslivserfarenhet inom vård och behandling eller inom socialt arbete.
• Relevanta språkkunskaper.

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Programledare till Frivården Sundsvall

Kriminalvården är en del av rättsväsendet, vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten samt transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Läs mer om frivården Sundsvalls verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/frivardskontor/sundsvall/#verksamhet Frivården Sundsvall är ett av tre verksamhetsställen in... Visa mer
Kriminalvården är en del av rättsväsendet, vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten samt transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer om frivården Sundsvalls verksamhet på vår hemsida:
https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/frivardskontor/sundsvall/#verksamhet

Frivården Sundsvall är ett av tre verksamhetsställen inom verksamhetsområde frivården Norra Norrland. Anställningen kan också innebära tjänstgöring i våra kontorslokaler i Härnösand enligt fastställt schema. Frivården verkställer frivårdspåföljder, utför personutredningar, övervakning av klienter med villkorlig frigivning samt bedriver program. Vi söker nu en programledare, tillsvidare, med tillträde enligt överenskommelse.

ARBETSUPPGIFTER
Som programledare ingår du i ett team som arbetar med klienter i frivård och anstalt. Som en viktig del av arbetet för att förebygga återfall i brott bedriver frivården Sundsvall en omfattande programverksamhet för klienter under övervakning, både i grupp och enskilt.

Behandlingsprogrammen bedrivs med hög kvalitet och enligt principerna för evidensbaserad praktik. De bygger företrädelsevis på kognitiv beteendeterapi samt social inlärningsteori. Vi använder oss av program mot kriminalitet, våld, missbruk, sex- och relationsvåld samt mot spelberoende. De program vi bedriver är Entré, Prism, One to one, Puls, Brottsbrytet, MIK, ÅP, Vinn, Idap, RVP och Seif. Uppdraget utförs av ett mycket engagerat programteam bestående av frivårdsinspektörer med särskild programledarkompetens och det är till denna grupp vi nu söker nya medarbetare. Det sammansatta programutbudet innebär att du parallellt kommer att leda flera olika program.

I tjänsten som programledare ingår förutom att leda program också administrativa arbetsuppgifter. Som programledare förväntas du att genomföra de programledarutbildningar som ingår i uppdraget. Viktigt är att engagerat arbeta för ett gott samarbete såväl med andra programledare som med personal på anstalter och inom frivården.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du har förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt och har lätt för att samarbeta med andra människor. I stressiga situationer behåller du ditt lugn och har förmågan att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och anpassar ditt sätt att förmedla budskap utifrån mottagarens förutsättningar. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt om situationen så kräver.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Akademisk utbildning (lägst kandidatexamen) med beteendevetenskaplig inriktning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.
• B-körkort.

Meriterande
• Godkänd grundutbildning inom Kriminalvården.
• Övriga utbildningar med behandlingsinriktning som Kriminalvården bedömer relevanta.
• Klientnära kriminalvårdserfarenhet, företrädesvis inom frivård.
• Övrig klientnära arbetslivserfarenhet inom vård och behandling eller inom socialt arbete.
• Relevanta språkkunskaper.

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Behandlare till NeuroPsykiatriska Affektiva mottagningen, Sundsvall

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling. Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specia... Visa mer
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Neuropsykiatriska affektiva mottagningen är en Specialistpsykiatrisk öppenvårdsmottagning som behandlar, utreder och bedömer personer som lider av framförallt neuropsykiatriska funktionshinder samt tillhörande samsjuklighet. Inom mottagningen arbetar vi i team som består av läkare, psykologer, kurator, sjuksköterskor, arbetsterapeut och medicinska sekreterare.

Vi söker nu en Behandlare för ett års vikariatanställning!

.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är behandlingsarbete, terapeutisk samtalsbehandling och stöd individuellt och/eller i grupp inom ramen för personlig kompetens. Det förekommer även kontakter med familj, nätverk och andra instanser runt patienten. Vi arbetar för att erbjuda patienten en kvalificerad diagnostik och behandling utifrån vetenskap och kliniskt beprövade metoder. Du som arbetar här har regelbunden kvalificerad handledning, löpande internutbildning och extern utbildning efter behov.

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning i psykiatri eller skötare/undersköterska med psykiatrisk inriktning eller socionom. Grundläggande psykoterapi utbildning (steg 1) är ett krav för tjänsten. Vi ser gärna att du har erfarenhet av psykiatrisk vård/behandling. Har du ett naturligt driv, god samarbetsförmåga, en positiv attityd och arbetar strukturerat matchar du de personliga kompetenser som rollen kräver. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Behandlingsassistent till Affektiv mottagning A, Sundsvall

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling. Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska spec... Visa mer
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Affektiv mottagning A är en Specialistpsykiatrisk öppenvårdsmottagning som bedömer, utreder och behandlar personer som lider av olika ångestproblematik bl.a ätstörningar, personer med emotionell instabil personlighetsstörning och komplex PTSD. Vi tar emot patienter från 18 år och uppåt.

Vi arbetar i team som består av läkare, psykologer, kurator, behandlingsassistenter, sjuksköterskor och medicinska sekreterare. Vi arbetar för att erbjuda patienten en kvalificerad diagnostik och behandling utifrån vetenskap och kliniskt beprövade metoder. Du som arbetar här har regelbunden kvalificerad handledning och löpande internutbildning.

.

Som behandlingsassistent har du samtalskontakter individuellt och eventuellt i grupp. Det förekommer även kontakter med familj, nätverk och andra instanser runt patienten. Det kan också bli aktuellt med viss telefonrådgivning.

Du som söker är utbildad behandlingsassistent, har du Steg 1 (grundläggande psykoterapi) är det meriterande. Vidare har du erfarenhet inom psykiatrisk verksamhet, öppen- och eller slutenvård eller motsvarande.

Du som söker är ansvarstagande, du strukturerar och driver själv ditt arbete. Du har en god förmåga att se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du har en god samarbetsförmåga och har ett stort intresse för människor, du har tålamod och förmåga att sätta dig in i andra människors situation. Vi förutsätter att du har ett professionellt bemötande till patienter, närstående och medarbetare.

Tjänsten är ett vikariat på upp till 12 månader, tillträde enligt överenskommelse.

Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Vikarierande vårdare

Frälsningsarmén söker vårdare 100 % till Klippangårdens Stödboende och Natthärbärge.Klippangården drivs av Frälsningsarmén och arbetar på uppdrag av Sundsvalls kommun. På Stödboendet bor människor med långvarig missbruksproblematik. Gemensamt för våra gäster är problem med den bostadssociala situationen. Stödboendet ger gästerna stöd och struktur i sin vardag och hjälp till fungerande tillvaro, utan alkohol eller andra droger.Klippangårdens Natthärbärge mö... Visa mer
Frälsningsarmén söker vårdare 100 % till Klippangårdens Stödboende och Natthärbärge.Klippangården drivs av Frälsningsarmén och arbetar på uppdrag av Sundsvalls kommun. På Stödboendet bor människor med långvarig missbruksproblematik. Gemensamt för våra gäster är problem med den bostadssociala situationen. Stödboendet ger gästerna stöd och struktur i sin vardag och hjälp till fungerande tillvaro, utan alkohol eller andra droger.Klippangårdens Natthärbärge möter de mest utsatta i vår kommun. Till Härbärget får gäster komma även om de är alkohol-drogpåverkade och vi erbjuder varm mat, en skön säng, att få duscha och kläderna tvättade samt möjlighet till goda samtal.I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att planera, genomföra och följa upp beslutade insatser. Aktivt delta i arbetet kring gästerna på Stödboendet och Natthärbärget genom samtal, motivationsarbete och praktiska göromål. Profilera den kristna tron som en väg ut ur destruktiva livsmönster.Du som söker ska ha adekvat utbildning såsom behandlingsassistent eller behandlingspedagog och tidigare erfarenheter av arbete med människor i en utsatt livssituation. Vi söker medarbetare som är engagerade, drivande, ansvarstagande och som kan arbeta både självständigt och i team. Du ser möjligheter i stället för problem och genom motivation skapar du förutsättning till en fungerande tillvaro utan alkohol och droger. Du kan ha en kristen tro, positiv människosyn och delar Frälsningsarméns värderingar. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet samt att du har körkort. Startdatum för vikariatet; 20191002 till och med 20191231, som kan komma att förlängas. Visa mindre

Behandlare till ungdomsteamet

Socialtjänsten söker en ny medarbetare till Stöd & behandling, Ungdomsteamet. En tillsvidare tjänst med tillträde snarast. Är du en trygg, positiv, självständig behandlare som vill vara med och stödja/hjälpa/behandla ungdomar som lever i riskzonen eller har hamnat i ett aktivt missbruk så är detta arbete för dig. Ungdomsteamet består av fyra behandlare som främst arbetar med inriktning mot missbruk bland unga personer i åldern 13-21 och deras familjer. ... Visa mer
Socialtjänsten söker en ny medarbetare till Stöd & behandling, Ungdomsteamet. En tillsvidare tjänst med tillträde snarast.

Är du en trygg, positiv, självständig behandlare som vill vara med och stödja/hjälpa/behandla ungdomar som lever i riskzonen eller har hamnat i ett aktivt missbruk så är detta arbete för dig.

Ungdomsteamet består av fyra behandlare som främst arbetar med inriktning mot missbruk bland unga personer i åldern 13-21 och deras familjer. Vårt mål med verksamheten är att erbjuda missbruksbehandling av god kvalité för ungdomar och deras föräldrar samt arbeta förebyggande med tidiga insatser för att bemöta ungdomar i, eller på väg in i, missbruk/riskbruk.

Ungdomsteamet är en del av den större enheten "Stöd  & behandling Ungdom" där all öppenvård som riktar sig till ungdomar och deras familjer i Sundsvall finns samlad. Verksamheterna arbetar nära ihop med varandra utifrån vad som passar våra familjer och ungdomars behov. Inom enheten finns ett familjeresursteam, ett stödboende för ungdomar, ett team som arbetar intensivstödjande med ungdomar som är i behov av eftervårdsinsatser och ett fältteam.

Arbetsplatsen ligger centralt och erbjuder ett öppet och positivt klimat.

Vi har extern handledning och alla behandlare får utbildning i FFT (funktionell familjeterapi utbildning)

Dina arbetsuppgifter

Som behandlare inom ungdomsteamet kommer du att genomföra samtalsbehandling till ungdomar med beroende/beteendeproblematik och deras föräldrar. Teamets arbetsuppgifter innebär även att aktivt arbeta uppsökande för att upptäcka, erbjuda stöd och behandlingsinsatser till ungdomar i riskzonen samt aktivt arbeta för en god samverkan med andra myndigheter, både internt och externt. Det ingår även att regelbundet genomföra informationsinsatser gällande alkohol och droger riktat till föräldrar, skolor m.fl.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en Socionom/beteendevetenskaplig eller annan likvärdig akademisk högskoleexamen. Du ska ha erfarenhet av att ha arbetat med ungdomar med beteende/beroende problematik eller inom annan behandlingsverksamhet med likvärdig inriktning. Du bör vara utvecklingsinriktad och kreativ samt ha förmåga att se lösningar. Du är även en flexibel person som är trygg i dig själv och i din roll samt har en vilja att vara en del av en grupp och bidrar till en god arbetsmiljö.  Ett av teamets främsta uppdrag handlar om samverka med andra myndigheter och det är därför av stor vikt att du har en god samarbetsförmåga och ett flexibelt förhållningssätt.

Tjänsten kan innefatta viss kvälls- och helgtjänstgöring.

B-körkort krävs i arbetet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställningen
En tillsvidaretjänst, 100% med tillträde snarast.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi önskar även utdrag ur belastningsregistret.

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Upplysningar lämnas av
Emma Flemström Heurgren,  Enhetschef  Tel 060-192673, 072-1440388Fackliga företrädare
Facklig företrädare kontaktas via kommunens  växel 060-19 10 00Din ansökan
I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Sista ansökningsdag: 190818

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Familjebehandlare

Socialtjänsten Individ-och familjeomsorgen söker en familjebehandlare till Familjeresursteamet, Stöd & behandling Ungdom Familjeresursteamet söker en ny medarbetare som har ett genuint intresse för att arbeta med ungdomar och familjebehandling. Vi letar dig som är flexibel i ditt arbetssätt och möter utmaningar positivt, är smidig och har förmåga att hitta lösningar i arbetet.   Familjeresursteamet, FRT, består av fem medarbetare som arbetar med familjer... Visa mer
Socialtjänsten Individ-och familjeomsorgen söker en familjebehandlare till Familjeresursteamet, Stöd & behandling Ungdom

Familjeresursteamet söker en ny medarbetare som har ett genuint intresse för att arbeta med ungdomar och familjebehandling. Vi letar dig som är flexibel i ditt arbetssätt och möter utmaningar positivt, är smidig och har förmåga att hitta lösningar i arbetet.  

Familjeresursteamet, FRT, består av fem medarbetare som arbetar med familjer där kommunikation och/eller relationerna inom familjen behöver stärkas. Vår målgrupp är familjer där det finns ungdomar i åldern 13-18 år. Utgångspunkten är att erbjuda flexibla lösningar utifrån varje familjs behov vilket innebär att vi utgår från en systemisk grundsyn där helhetsperspektivet är grundläggande för förändring. 

Arbetsplatsen ligger centralt och erbjuder ett öppet och positivt klimat.

Vi har extern handledning och alla familjebehandlare får utbildning i FFT (funktionell familjeterapi utbildning)

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som familjebehandlare är föräldravägledning och familjebehandling tillsammans med ungdom, familj och nätverk. Arbetet sker både i verksamhetens egna lokaler men även i familjernas hemmiljö. Vårt arbetssätt anpassas utifrån familjernas behov och utgår vanligen från systemteoretisk/beteendevetenskaplig grund.

Du kommer att arbeta på uppdrag av socialsekreterare som även ansvarar för uppföljning av insatserna.

Familjeresursteamet är en del av den lite större enheten "Stöd & behandling Ungdom" där all öppenvård som riktar sig till ungdomar och deras familjer i Sundsvall finns samlad. Verksamheterna arbetar nära ihop med varandra utifrån vad som passar våra familjers och ungdomars behov. Inom enheten finns, förutom FRT, även öppenvård som riktar sig till ungdomar med drogproblematik och/eller kriminalitet, fältassistenter, ett stödboende för ungdomar samt ett team som arbetar intensivstödjande med ungdomar och deras familjer som är i behov av eftervårdsinsatser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionom/beteendevetenskaplig eller annan likvärdig akademisk högskoleexamen och som har flera års erfarenhet av psykosocialt arbete med barn, ungdom och familj.  Det är meriterande om du har erfarenhet av familjebehandling, har grundläggande psykoterapiutbildning, steg 1, och/eller utbildning i  föräldrautbildningen Komet eller liknande.

För att vara framgångsrik i arbetet som familjebehandlare bör du vara trygg i din yrkesroll och kunna möta människor i behov av socialtjänstens stöd på ett tydligt och förtroendeingivande sätt. Vi söker en strukturerad person som har ett reflekterande och analyserande förhållningssätt.  Du är utvecklingsinriktad, kreativ,  noggrann och har lätt för att skapa goda relationer till människor. Du är även en person med en positiv grundsyn, gillar att arbeta i team och bidrar till en god arbetsmiljö

Vi arbetar ofta med komplexa frågor där många aktörer är involverade och det är därför viktigt att du har lätt för att samarbeta och ta egna initiativ.  Vi önskar även att du har en viss flexibilitet med arbetstider utifrån att kvällsarbete kan förekomma.

För jobbet krävs att du innehar B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Upplysningar

Emma Flemström Heurgren  Enhetschef  Tel 060-19 26 73, 072-144 03 88

Fackliga företrädare

Facklig företrädare kontaktas via kommunens växel 060-191000

Din ansökan
I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Sista ansökningsdag 190818
Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Behandlare till ungdomsteamet

Socialtjänsten söker två nya medarbetare till Stöd & behandling, Ungdomsteamet. Två tillsvidare tjänster med tillträde snarast. Är du en trygg, positiv, självständig behandlare som vill vara med och stödja/hjälpa/behandla ungdomar som lever i riskzonen eller har hamnat i ett aktivt missbruk så är detta arbetet för dig Ungdomsteamet består av fyra behandlare som främst arbetar med inriktning mot missbruk bland unga personer i åldern 13-21 och deras familj... Visa mer
Socialtjänsten söker två nya medarbetare till Stöd & behandling, Ungdomsteamet. Två tillsvidare tjänster med tillträde snarast.

Är du en trygg, positiv, självständig behandlare som vill vara med och stödja/hjälpa/behandla ungdomar som lever i riskzonen eller har hamnat i ett aktivt missbruk så är detta arbetet för dig

Ungdomsteamet består av fyra behandlare som främst arbetar med inriktning mot missbruk bland unga personer i åldern 13-21 och deras familjer. Vårt mål med verksamheten är att erbjuda missbruksbehandling av god kvalité för ungdomar och deras föräldrar samt arbeta förebyggande och med tidiga insatser för att bemöta ungdomar i, eller på väg in i, missbruk.

Ungdomsteamet är en del av den större enheten "Stöd  & behandling Ungdom" där all öppenvård som riktar sig till ungdomar och deras familjer i Sundsvall finns samlad. Verksamheterna arbetar nära ihop med varandra utifrån vad som passar våra familjer och ungdomars behov. Inom enheten finns ett familjeresursteam, ett stödboende för ungdomar, ett team som arbetar intensivstödjande med ungdomar som är i behov av eftervårdsinsatser och ett fältteam.


Arbetsuppgifter 
Som behandlare inom ungdomsteamet kommer du att genomföra samtalsbehandling till ungdomar med beroende/beteendeproblematik och deras föräldrar. Teamets arbetsuppgifter innebär även att aktivt arbeta uppsökande för att upptäcka och erbjuda stöd och behandlingsinsatser till ungdomar i riskzonen samt aktivt arbeta för en god samverkan med andra myndigheter, både internt och externt. Det ingår även att regelbundet genomföra informationsinsatser gällande alkohol och droger riktat till föräldrar, skolor m.fl.


Kvalifikationer 
Vi söker dig som har en Socionom/beteendevetenskaplig eller annan likvärdig akademisk högskoleexamen. Du ska ha erfarenhet av att ha arbetat med ungdomar med beteende/beroende problematik eller inom annan behandlingsverksamhet med likvärdig inriktning. Du bör vara utvecklingsinriktad och kreativ samt ha förmåga att se lösningar. Du är även en flexibel person som är trygg i dig själv och i din roll och har en vilja att vara en del av en grupp och bidrar till en god arbetsmiljö.  Ett av teamets främsta uppdrag handlar om samverka med andra myndigheter och det är därför av stor vikt att du har en god samarbetsförmåga och ett flexibelt förhållningssätt.

B-körkort krävs i arbetet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställningen
Två tillsvidareanställningar, 100%, med tillträde snarast.
Tjänsterna kan innefatta viss kvälls- och helgtjänstgöring.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi önskar även utdrag ur belastningsregistret.

Vi tillämpar rökfri arbetstid.


Upplysningar lämnas av
Emma Flemström Heurgren, Enhetschef, tel. 060-19 26 73.

Fackliga företrädare
Facklig företrädare kontaktas via kommunens växel 060-19 10 00.

Din ansökan
I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Sista ansökningsdag 2019-06-02 . 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Familjebehandlare

Socialtjänsten Individ-och familjeomsorgen söker familjebehandlare till Familjeresursteamet, Stöd & behandling Ungdom Familjeresursteamet söker en ny medarbetare som har ett genuint intresse för att arbeta med ungdomar och familjebehandling. Vi letar dig som är flexibel i ditt arbetssätt och möter utmaningar positivt, är smidig och har förmåga att hitta lösningar i arbetet.   Familjeresursteamet, FRT, består av fem medarbetare som arbetar med familjer dä... Visa mer
Socialtjänsten Individ-och familjeomsorgen söker familjebehandlare till Familjeresursteamet, Stöd & behandling Ungdom

Familjeresursteamet söker en ny medarbetare som har ett genuint intresse för att arbeta med ungdomar och familjebehandling. Vi letar dig som är flexibel i ditt arbetssätt och möter utmaningar positivt, är smidig och har förmåga att hitta lösningar i arbetet.  

Familjeresursteamet, FRT, består av fem medarbetare som arbetar med familjer där kommunikation och/eller relationerna inom familjen behöver stärkas. Vår målgrupp är familjer där det finns ungdomar i åldern 13-18 år. Utgångspunkten är att erbjuda flexibla lösningar utifrån varje familjs behov vilket innebär att vi utgår från en systemisk grundsyn där helhetsperspektivet är grundläggande för förändring. 

Arbetsplatsen ligger centralt och erbjuder ett öppet och positivt klimat.

FRT har extern handledning

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som familjebehandlare är föräldravägledning och familjebehandling tillsammans med ungdom, familj och nätverk. Arbetet sker både i verksamhetens egna lokaler men även i familjernas hemmiljö. Vårt arbetssätt anpassas utifrån familjernas behov och utgår vanligen från systemteoretisk/beteendevetenskaplig grund.

Du kommer att arbeta på uppdrag av socialsekreterare som även ansvarar för uppföljning av insatserna.

Familjeresursteamet är en del av den lite större enheten "Stöd & behandling Ungdom" där all öppenvård som riktar sig till ungdomar och deras familjer i Sundsvall finns samlad. Verksamheterna arbetar nära ihop med varandra utifrån vad som passar våra familjers och ungdomars behov. Inom enheten finns, förutom FRT, även öppenvård som riktar sig till ungdomar med drogproblematik och/eller kriminalitet, fältassistenter, ett stödboende för ungdomar samt ett team som arbetar intensivstödjande med ungdomar och deras familjer som är i behov av eftervårdsinsatser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionom/beteendevetenskaplig eller annan likvärdig akademisk högskoleexamen och som har flera års erfarenhet av psykosocialt arbete med barn, ungdom och familj.  Det är meriterande om du har erfarenhet av familjebehandling, har grundläggande psykoterapiutbildning, steg 1, och/eller utbildning i  föräldrautbildningen Komet eller liknande.

För att vara framgångsrik i arbetet som familjebehandlare bör du vara trygg i din yrkesroll och kunna möta människor i behov av socialtjänstens stöd på ett tydligt och förtroendeingivande sätt. Vi söker en strukturerad person som har ett reflekterande och analyserande förhållningssätt.  Du är utvecklingsinriktad, kreativ,  noggrann och har lätt för att skapa goda relationer till människor. Du är även en person med en positiv grundsyn, gillar att arbeta i team och bidrar till en god arbetsmiljö

Vi arbetar ofta med komplexa frågor där många aktörer är involverade och det är därför viktigt att du har lätt för att samarbeta och ta egna initiativ.  Vi önskar även att du har en viss flexibilitet med arbetstider utifrån att kvällsarbete kan förekomma i perioder.

För jobbet krävs att du innehar B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Upplysningar

Emma Flemström Heurgren,  Enhetschef,  Tel 060-192673

Fackliga företrädare

Facklig företrädare kontaktas via kommunens växel 060-191000

Din ansökan
I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag; 2019-05-20.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Behandlare / KBT - coach till VUO

Vi på Västernorrland Utveckling & Omvårdnad (VUO) söker nu en behandlare/KBT-coach till vårt behandlingshem Bruksgården i Skönsberg, vilket består av två enheter – en för män och en för kvinnor.Personlig profilVi söker dig som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera utifrån den du möter. Du är trygg i dig själv och i din yrkesroll. Vi ser även att du har en god samarbetsförmåga och är bra på att arbeta både självständigt och i team.Du... Visa mer
Vi på Västernorrland Utveckling & Omvårdnad (VUO) söker nu en behandlare/KBT-coach till vårt behandlingshem Bruksgården i Skönsberg, vilket består av två enheter – en för män och en för kvinnor.Personlig profilVi söker dig som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera utifrån den du möter. Du är trygg i dig själv och i din yrkesroll. Vi ser även att du har en god samarbetsförmåga och är bra på att arbeta både självständigt och i team.Du har förmågan att möta den boende (klienten) utifrån ett helhetsperspektiv där du beaktar den boendes psykosociala bakgrund och gör hen delaktig utifrån sina unika förutsättningar.Du arbetar strukturerat och följer uppgjorda planer och överenskommelser. Du är dessutom målinriktad och lösningsfokuserad.Självklart delar du VUOs värdegrund och arbetar med den i åtanke: ”Genom ett respektfullt, tydligt och professionellt bemötande gentemot varandra, åstadkommer vi tillsammans positiva förändringar.”ArbetsuppgifterDe personer som bor på Bruksgården har alla någon form av psykisk ohälsa ofta i kombination med missbruk. Arbetet innebär terapeutiska samtal med utgångspunkt i KBT, planering och uppföljning av ditt arbete, journalföring, visst arbete i olika datasystem m.m. Du har också kontakt med uppdragsgivare och andra samarbetspartners som vi samverkar med – från socialtjänst till olika hälso-/vårdinstanser m.fl.Som KBT-coach närvarar du även vid team-träffar angående de personer som du har i terapi. I mån av tid förväntas du även delta vid behandlingskonferenser.Arbetet bedrivs både självständigt och i mindre team. På Bruksgården jobbar i dagsläget 11 behandlare samt fem sjuksköterskor på hel- eller deltid, vi har även en konsulterande psykiatriker som kommer till behandlingshemmet varje vecka. På behandlingshemmet placeras t.ex. personer med neuropsykiatrisk problematik, emotionell instabil personlighetsstörning och svår psykosocial problematik. Verksamheten ligger i Skönsberg, några kilometer från Sundsvall centrum, med närhet till både en aktiv stadskärna och landsbygd. I nära anslutning till Bruksgården finns även ett stödboende och visst arbete kan även komma att bedrivas där.Kvalifikationer Du ska ha:Utbildning i KBT Steg 1God vana av terapeutiskt behandlingsarbeteDet är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med målgruppen samterfarenhet av att möta människor som bär på svåra känslomässiga erfarenheter. Då många av våra boenden har en samsjuklighet, vilket innebär att man har två eller flera hälsoproblem samtidigt, så värdesätter vi kunskaper inom det området.Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och värdesätter en jämn könsfördelning, idag är merparten av våra medarbetare kvinnor.God svenska i tal och skrift är en förutsättning för att kunna göra ett bra jobb eftersom arbetet ska planeras och dokumenteras. Vi journalför i enlighet med gällande lagar och rutiner.Om VUOVUO har omkring 15 boenden i Västernorrland, främst i Sundsvall/Timrå, varav merparten tar emot och hjälper personer med psykisk ohälsa.Vi kan även erbjuda personlig assistans för vuxna och barn.Att skapa en trygg, säker och meningsfull boendemiljö för den enskilde är en av grundstenarna i vårt arbete. Vi anpassar olika aktiviteter utifrån den enskildes färdigheter och önskemål och har en egen enhet där vi erbjuder daglig sysselsättning utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt.Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.Har du frågor kring tjänsten kontakta:Benny Wadell, föreståndare på BruksgårdenTel: 073-0248551Mail: [email protected] kan även maila till [email protected]Övrig informationDina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan. Visa mindre

Familjebehandlare

Vi söker familjebehandlare till Kärnhuset, Sundsvalls hem för barn och föräldrar. Kärnhuset är en institution som tar emot yngre barn och deras föräldrar. Kärnhusets uppdrag är att tillgodose behoven av akuta placeringar och  fördjupade utredningsuppdrag. Verksamheten har också tillgång till två lägenheter i anslutning till institutionen.  Du kommer att arbeta i en personalgrupp om 11 familjebehandlare, som finns tillgängliga dygnet runt och året om. Vi s... Visa mer
Vi söker familjebehandlare till Kärnhuset, Sundsvalls hem för barn och föräldrar. Kärnhuset är en institution som tar emot yngre barn och deras föräldrar. Kärnhusets uppdrag är att tillgodose behoven av akuta placeringar och  fördjupade utredningsuppdrag. Verksamheten har också tillgång till två lägenheter i anslutning till institutionen. 

Du kommer att arbeta i en personalgrupp om 11 familjebehandlare, som finns tillgängliga dygnet runt och året om. Vi strävar efter en jämn könsfördelning i arbetsgruppen.


Arbetsuppgifte r
Som familjebehandlare på Kärnhuset arbetar du med såväl akuta och tillfälliga placeringar som mer långvariga utredningsuppdrag. Uppdragen genomförs i huvudsak på institutionen, men arbetet kan även förläggas i familjernas hemmiljö. Utredningsuppdragens fokus är att med utgångspunkt från barnens behov bedöma och beskriva barnets omsorgssituation. Som familjebehandlare ansvarar du för fortlöpande journalföring samt sammanställa och skriftligt återföra genomförda uppdrag till socialsekreterare.

Familjebehandlarna har också ett gemensamt ansvar för allehanda praktiska göromål i huset, som syftar till att skapa en vardaglig förutsägbarhet samt en institution som är välkomnande och trevlig för de som vistas hos oss. 

Arbetet är schemalagt. Som familjebehandlare tjänstgör du såväl vardag som helg och arbetspassen omfattar dag- kväll och nattjänstgöring. Nattetid tillämpas sovande jour. 


Kvalifikationer 
Du är socionom, pedagog, eller har annan utbildning med högskole-/universitetsexamen, som av arbetsgivaren bedömer som likvärdig och/eller adekvat.

Minst 2 års erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete är ett krav. Du behöver också ha god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Som person är du känslomässigt stabil, har självinsikt och är trygg i dig själv. Arbetet ställer krav både på samarbetsförmåga och självständighet. Det är viktigt att du är flexibel och kan lätt att kan anpassa dig till ändrade omständigheter och att du kan se möjligheter i förändringar.

B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Övrigt 
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde enligt överenskommelse.


Har du frågor kan du höra av dig till T.f. Enhetschef Anna Flodström på telefon 060-19 12 92 alternativt till Behandlingsledare Margareta Brändström på telefon 060-19 24 88.
Facklig företrädare kontaktas via kommunens växel, 060-19 10 00.


Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.
Vi kräver utdrag ur belastningsregistret vid nyanställning.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Vi tillämpar rökfri arbetstid.


Sista ansökningsdag 2019-05-20 . Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänst kan ske innan sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Behandlingsassistent till Psykosmottagningen , Sundsvall

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling. Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska spec... Visa mer
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Verksamheten vid psykosenheten innefattar specialistvård vid olika psykotiska tillstånd. Detta innebär att vi utreder och behandlar patienter med psykoser som utlösts av en pressande livs-situation och långvariga psykossjukdomar som t.ex. schizofreni. Andra patientgrupper är de som har annan psykisk ohälsa främst alkohol- och drogrelaterade tillstånd, neuropsykiatriska funktionshinder och personlighetssyndrom och där kortvariga psykoser föreligger samtidigt.

På psykosmottagningen blir du en viktig del av ett multiprofessionellt team. Arbetsgruppen består av psykologer, sjuksköterskor, socioterapeut, arbetsterapeut, behandlingsassistent och läkare.

.

I arbetet är vår utgångspunkt att effektiva läkemedel i kombination med psykosociala åtgärder ska ge lovande resultat. Inom psykossektionen sker arbetet därför utifrån ett integrerat arbets- och synsätt. Det innebär att man vill knyta ihop alla vårdformer och verksamheter som vänder sig till personer med psykossjukdom, från sluten- och öppenvård till boende och sysselsättning.

Du kommer att arbeta med mottagningsarbete med omhändertagande av verksamhetens patienter. Du kommer att arbeta självständigt och i team med egna patientärenden både inom ramen för din kompetens inom psykoterapi och stödjande kontakter. Några övriga arbetsuppgifter är hembesök, patientnära teamarbete, telefonrådgivning, gruppinterventioner och dokumentation.

Du som söker är utbildad behandlingsassistent, Steg 1 (grundläggande psykoterapi), Case manager utbildning. Vidare har du erfarenhet av arbete inom psykiatrisk specialistvård. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom psykosområdet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du är öppen och social med förmåga att hantera människor i svåra situationer. Du har ett stort intresse för människor, att du har tålamod och förmåga att sätta dig in i andra människors situation. Som person är du ansvarstagande och balanserad. Vi förutsätter att du har ett professionellt bemötande till patienter, närstående och medarbetare.

Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Behandlingsassistent till Laro - mottagningen

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling. Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska spec... Visa mer
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

.

Vid Laro-mottagningen, som är en länsövergripande mottagning inom Psykiatriska länsverksamheten, arbetar man med utredning, bedömning och substitutionsbehandling för personer med diagnosen opioidberoende. Utöver mottagningsverksamhet integreras slutenvårdsplatser för abstinensbehandling och insättning av substitutionsläkemedel vid någon av de befintliga vårdavdelningarna i Sundsvall. Den initiala omfattningen av verksamhetens uppdrag kan över tid komma att vidgas.

Arbetsgruppen består av olika yrkesgrupper såsom sjuksköterska, kurator, behandlingsassistent, sekreterare och psykiatriker. Dina kollegor är till viss del lokaliserade på olika orter i länet.

Psykosocialt behandlingsarbete. Mottagningen arbetar utifrån evidensbaserade metoder och gällande föreskrifter för läkemedelsassisterad rehabilitering vid opiatberoende, LARO. Samverkan sker med bla socialtjänst samt interna och externa vårdgrannar vilket ställer krav på god samarbetsförmåga.

Vi söker nu behandlingsassistent som är särskilt intresserad och/ eller har erfarenhet av beroendevård. Mentalskötarutbildning alternativt omvårdnadsprogrammet med inriktning mot psykiatri. Meriterande är utbildning i beroendelära, MI och Återfallsprevention.

Vi ser gärna att du som person är öppen och social med förmåga att hantera människor i svåra situationer. I ditt arbete är du självgående och tar ansvar för din uppgift. Du är strukturerad och planerar samt driver själv ditt arbete.

Det är viktigt för oss att du trivs med att samarbeta och du arbetar bra med andra kollegor. Du är lojal och uttrycker en positiv attityd i ditt arbete, verksamheten och/ eller organisationen. Du handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplanen, mål, policyer och riktlinjer.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre