Lediga jobb Scenkonst Västernorrland AB i Sundsvall

Se alla lediga jobb från Scenkonst Västernorrland AB i Sundsvall. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Sundsvall som finns inom det yrket.

Orkestertekniker

Vi söker dig som har intresse av tekniskt servicearbete, gärna med erfarenhet av liknande arbete från Scenkonstverksamhet. Som orkestertekniker ansvarar du för att orkesterns samt ensemblers scenbygge och all musikutrustning är på rätt plats i rätt tid och uppställda enligt de underlag som fastställts inför repetitioner, vid konserter, föreställningar, samt på turné. Arbetet sker i nära samarbete med våra musiker, gästande artister samt producent/inspicien... Visa mer
Vi söker dig som har intresse av tekniskt servicearbete, gärna med erfarenhet av liknande arbete från Scenkonstverksamhet.
Som orkestertekniker ansvarar du för att orkesterns samt ensemblers scenbygge och all musikutrustning är på rätt plats i rätt tid och uppställda enligt de underlag som fastställts inför repetitioner, vid konserter, föreställningar, samt på turné. Arbetet sker i nära samarbete med våra musiker, gästande artister samt producent/inspicient. Du kommer även att arbeta med organisation och praktiskt genomförande av musikerprovspelningar, övriga arrangemang och gästspel. Arbetet sker på såväl dag- som kvällstid samt under helger.
I ditt arbete kommer du att arbeta tillsammans med många olika slags människor. Det är därför viktigt att du har förmåga att bygga goda relationer. Som person är du initiativtagande, flexibel och stresstålig. Du har grundläggande IT/datakunskaper och behärskar svenska och engelska. Turnévana samt grundläggande ljuskompetens är meriterande. BE-körkort är önskvärt.
Tjänsten är en tillsvidareanställning (6 månaders provanställning).
Tillträde januari 2023 eller enligt överenskommelse.
Placeringsort är Sundsvall.
Om oss
Musik Västernorrland är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring till människors själar. För en bättre värld.
Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor - alla bakgrunder och perspektiv.
Ansök senast: 30 november 2022. Skicka din ansökan i form av din meritförteckning och ett personligt brev till [email protected]. Observera att vi endast tar emot ansökningar via e-post och märk ansökan med referensnummer: 7011 Visa mindre

Teater Västernorrland söker en dramapedagog/teaterutvecklare

Teater Västernorrland är länets egen teater och har i uppdrag att producera en varierad repertoar av hög konstnärlig kvalitet för barn, unga och vuxna. Teatern har en fast skådespelarensemble och ett helt hus fyllt med ateljéer och verkstäder. Teatern bedriver en omfattande skolverksamhet, ger stöd till amatörteaterföreningar och erbjuder aktiviteter på fritiden. Nu söker vi en dramapedagog, eller kanske snarare en teaterutvecklare, som vill vara en del av... Visa mer
Teater Västernorrland är länets egen teater och har i uppdrag att producera en varierad repertoar av hög konstnärlig kvalitet för barn, unga och vuxna. Teatern har en fast skådespelarensemble och ett helt hus fyllt med ateljéer och verkstäder. Teatern bedriver en omfattande skolverksamhet, ger stöd till amatörteaterföreningar och erbjuder aktiviteter på fritiden.
Nu söker vi en dramapedagog, eller kanske snarare en teaterutvecklare, som vill vara en del av vårt arbete för att möta fler av de som inte naturligt kommer till teatern.
Arbetsbeskrivning
Du kommer att ansvara för Teater Västernorrlands främjande verksamhet, med särskilt fokus på barn och unga. Du får ett stort eget ansvar och mandat att arbeta inom ditt område utifrån Scenkonst Västernorrlands gemensamma prioritering ”Fler ska uppleva”. Ditt fokus kommande år ligger på att:
- Göra ett ordentligt kulturlyft i Sundsvalls prioriterade områden
- Ha örat mot marken och söka samverkan gentemot amatörteaterföreningar, kulturskolor, folkhögskolor och teatergymnasium i hela regionen
- Öka barn och ungas delaktighet i våra produktioner genom referensgrupper m.m.
- Se till att vi håller en hög pedagogisk kvalitet kring våra produktioner
- Bidra till ett levande teaterhus i Sundsvall som är öppet för alla barn och unga
- Skapa vår regionala mötesplats för länets teaterungdomar
Vem är du?
Som dramapedagog/teaterutvecklare är det viktigt att du är självgående, flexibel och lyhörd. Du har förmåga att bygga goda relationer och delta i olika nätverk eftersom du i ditt arbete har kontakt med många människor. Det är viktigt att du har mycket god samarbetsförmåga och är en positiv och social person. Vi ser att du både har dramapedagogisk kompetens och kan leda grupper, samt har en strategisk förmåga och kan omfatta större projekt.
Vi söker dig som har utbildning inom teater, pedagogik, drama, eller annan förvärvad erfarenhet som kan bedömas likvärdig. Du har dokumenterad arbetslivserfarenhet av pedagogiskt arbete. Särskilt meriterande är det om du har erfarenhet av arbete i socioekonomiska utsatta områden, och aktiviteter på barn och ungas fritid.
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.
Arbete på kvällar och helger förekommer.
Tillträde 1 december eller enligt överenskommelse.
Om oss
Teater Västernorrland är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring till människors själar. För en bättre värld.
Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor - alla bakgrunder och perspektiv. Visa mindre

Film Västernorrland söker en marknadsförare – är det du?

Nu söker Film Västernorrland en marknadsförare som vill synliggöra Västernorrland som filminspelningsplats! Låter det här som en tjänst för dig? Läs vidare och ansök redan i dag! Om tjänsten Den här tjänsten är en del av EU-projektet Filmregion Västernorrland (pågår till 2023-08-30) som syftar till att skapa en attraktiv filmregion genom att utveckla rutiner och service för att kunna ta emot både större och fler film- och tv-produktioner. Projektet ska bl.... Visa mer
Nu söker Film Västernorrland en marknadsförare som vill synliggöra Västernorrland som filminspelningsplats! Låter det här som en tjänst för dig? Läs vidare och ansök redan i dag!
Om tjänsten
Den här tjänsten är en del av EU-projektet Filmregion Västernorrland (pågår till 2023-08-30) som syftar till att skapa en attraktiv filmregion genom att utveckla rutiner och service för att kunna ta emot både större och fler film- och tv-produktioner. Projektet ska bl.a. marknadsföra länet som inspelningsplats, planera och genomföra fortbildningsinsatser för filmföretag, samt ge service till produktionsbolag som vill förlägga inspelning i länet. Ett hållbarhetsperspektiv ska genomsyra hela projektet som är ett samarbete mellan Film Västernorrland och Höga Kusten Destinationsutveckling.
Din uppgift blir framförallt att marknadsföra länet som inspelningsplats, genom att synliggöra film- och tv-produktioner som spelats in här och lyfta de möjligheter som finns för filmproduktion i länet, men du kan även komma att arbeta med andra delar i projektet.
Tillträde 16 januari 2023 eller enligt överenskommelse.
Tjänsten är allmän visstidsanställning till 2022-08-30
Du kommer att vara stationerad i Sundsvall eller Örnsköldsvik
Vem är du?
Du har utbildning inom marknadsföring, kommunikation eller motsvarande erfarenhet.
Som person är du kommunikativ och engagerad. Du är målinriktad, strukturerad och van vid att arbeta mot deadlines. Du har lätt för att formulera texter och skapa innehåll med hög kvalitet. Du har gärna erfarenhet av att producera rörliga bilder. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Om oss
Scenkonst Västernorrland AB ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater.
Film Västernorrland som är en del av Scenkonst Västernorrland har tre fokusområden:
Filmpedagogiskt arbete med barn och unga, där film i skolan är en viktig del
Visning och spridning av regionalt producerad film och annan kvalitetsfilm
Filmproduktion, med fokus på utveckling av unga filmskapareScenkonst Västernorrlands vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring till människors själar. För en bättre värld.
Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor - alla bakgrunder och perspektiv.
Ansökan i form av meritförteckning och ett personligt brev skickar du till [email protected]
Vi arbetar med ett löpande urval i den här rekryteringen vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden så skicka in din ansökan snarast möjligt. Sista ansökningsdag 12 januari 2023. Visa mindre

Produktionsassistent

Nu söker vi en duktig administratör som vill vara en del av vår spännande och dynamiska musikverksamhet. Om tjänsten Som produktionsassistent kommer du att jobba nära musikchefen samt orkesterproducenten. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innefatta: · Resebokning · Bearbeta och administrera avtal · Enklare ekonomi- och löneadministration · Hantering av instrumentförsäkringar · Ta emot extramusiker och diverse gä... Visa mer
Nu söker vi en duktig administratör som vill vara en del av vår spännande och dynamiska musikverksamhet.
Om tjänsten
Som produktionsassistent kommer du att jobba nära musikchefen samt orkesterproducenten. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innefatta:
· Resebokning
· Bearbeta och administrera avtal
· Enklare ekonomi- och löneadministration
· Hantering av instrumentförsäkringar
· Ta emot extramusiker och diverse gästbesök
· Vara behjälplig vid olika arrangemang
· Ansvara för beställning av kontorsmaterial samt skötsel av förråd- och kopieringsrum
· Ansvara för enklare beställningar och inköp
· Allmän översyn av lokaliteter/felanmälningar
· Samordning av in- och utgående post/paket
Vad säger kollegorna?
Vi frågade en av dina blivande kollegor hur det är att jobba hos oss.
”Det är en verklig förmån att få arbeta med det i den här atmosfären. Möten med många olika människor skapar en kreativ och stimulerande miljö.”
Vem är du?
Du är självgående och tar ansvar för att dina arbetsuppgifter utförs på ett kvalitativt sätt efter utsatta tidsramar. Som person är du initiativtagande, flexibel och stresstålig. Det är viktigt att du har förmåga att bygga goda relationer. Du har goda IT/datakunskaper och behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Du har gymnasieutbildning (gärna med ekonomisk inriktning) eller motsvarande och några års arbetslivserfarenhet.
Arbetet sker på såväl dag- som kvällstid samt under helger.
Tjänsten är allmän visstidsanställning till 2023-12-31
Tillträde 9 januari 2023 eller enligt överenskommelse.
Placeringsort är Sundsvall.
Om oss
Musik Västernorrland är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring till människors själar. För en bättre värld.
Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor - alla bakgrunder och perspektiv. Visa mindre

Är du musikchefen som vill utveckla Västernorrlands rika musikliv?

Nu söker Scenkonst Västernorrland en kreativ musikchef med ett bultande hjärta för publiken. Låter det här som en tjänst för dig? Läs vidare och ansök redan i dag! Om tjänsten Rollen som musikchef innebär ett konstnärligt ansvar, samt budget- och personalansvar för musikverksamheten Musik Västernorrland och andra tilldelade projekt. Du kommer bli en viktig ambassadör för verksamheten – både internt och externt. Tjänsten motsvarar en vice vd-nivå i lednin... Visa mer
Nu söker Scenkonst Västernorrland en kreativ musikchef med ett bultande hjärta för publiken. Låter det här som en tjänst för dig? Läs vidare och ansök redan i dag!
Om tjänsten
Rollen som musikchef innebär ett konstnärligt ansvar, samt budget- och personalansvar för musikverksamheten Musik Västernorrland och andra tilldelade projekt. Du kommer bli en viktig ambassadör för verksamheten – både internt och externt.
Tjänsten motsvarar en vice vd-nivå i ledningen av Scenkonst Västernorrland AB. I rollen får du stor frihet att utforma och genomföra uppdraget efter eget omdöme och ansvar. Som musikchef har du ett övergripande ansvar att tillsammans med ledningsgruppen leda hela Scenkonst Västernorrlands utveckling. En viktig del i ditt uppdrag är att samarbeta med såväl andra institutioner som övriga enheter inom Scenkonst Västernorrland. Som anställd hos oss får du uppleva en internationell och dynamisk arbetsplats.
Musik Västernorrland ger ca 500 konserter och workshops varje år och utgörs av Nordiska Kammarorkestern samt en frilansverksamhet inom genrer som jazz, konstmusik och folk- och världsmusik. Vårt uppdrag är att arbeta för och med musiklivet i hela länet och tillsammans med länets arrangörer förmedlas musikaliska upplevelser med både bredd och spets. Barn och unga är en prioriterad målgrupp.
Nordiska Kammarorkestern är länets professionella orkester med uppdrag att förvalta och nyskapa det västerländska kulturarvet. Orkestern bedriver en varierad verksamhet med abonnemangskonserter, projekt för barn och unga, samtida musik och uruppföranden, kammarmusik och genreöverskridande produktioner. Orkestern är för närvarande inne i en spännande utvecklingsfas med ökad tjänstgöringsgrad och generationsskifte på gång.
Så här säger några av dina blivande chefskollegor om hur det är att jobba hos oss:
”Jag valde att arbeta på Scenkonst Västernorrland för att det är en visionär arbetsplats som drivs av att skapa en bättre värld. Vår värdegrund som är mod, ansvar, öppenhet och respekt genomsyrar hela verksamhet och bland all personal finns en stor stolthet över det.”
”Trots klyschan om den dynamiska arbetsplatsen så är det precis det som gör mitt arbete så kul. Jag får arbeta med strategiska och operativa frågor, huller om buller, varje dag. Jag är omgiven av extremt kompetenta kollegor som jag delar med- och motgång med.”
Vem är du?
För att trivas i rollen som musikchef har du en relevant utbildning inom musikområdet och tidigare erfarenhet av arbete i en ledande position. Vi tror att ditt ledarskap andas mångfald, ödmjukhet, delaktighet och förankring. Du har ett stort och omfattande nätverk inom musikområdet, både i Sverige och internationellt. Som person är du prestigelös, strukturerad och handlingskraftig. Du är dessutom en god kommunikatör som kan uttrycka dig väl på svenska och engelska, i både tal och skrift. Och slutligen, kanske det allra viktigaste – vi tror och hoppas att du har en stor passion för att utveckla verksamheten med målet att nå fler människor och en ny, bredare publik. Vi ser gärna att du redan är bosatt i Västernorrland, eller har lust att flytta hit.
Om oss
Musik Västernorrland är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring till människors själar. För en bättre värld.
Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor - alla bakgrunder och perspektiv.
Anställningen: förordnande på fyra år med möjlighet till förlängning.
Tillträde: 1 augusti 2023 eller enligt överenskommelse. Visa mindre

Kreativ verksamhet söker mångsidig ekonom – är det du?

Nu söker Scenkonst Västernorrland en flexibel ekonom som vill bidra till en bättre värld! Låter det här som en tjänst för dig? Läs vidare och ansök redan i dag! Om tjänsten I tjänsten ingår att vara ansvarig för musikverksamhetens budgetarbete, bokföring, löneprocess samt övriga ekonomiprocesser. Du kommer också att vara ansvarig för delar av bolagets gemensamma ekonomiprocesser tillsammans med ekonomiansvarig i bolaget. Du kommer att jobba nära musikchef... Visa mer
Nu söker Scenkonst Västernorrland en flexibel ekonom som vill bidra till en bättre värld! Låter det här som en tjänst för dig? Läs vidare och ansök redan i dag!
Om tjänsten
I tjänsten ingår att vara ansvarig för musikverksamhetens budgetarbete, bokföring, löneprocess samt övriga ekonomiprocesser. Du kommer också att vara ansvarig för delar av bolagets gemensamma ekonomiprocesser tillsammans med ekonomiansvarig i bolaget.
Du kommer att jobba nära musikchefen och bolagets ekonomiansvarige. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tjänstgöringsgrad på 100%, placerad i Sundsvall. Tillträde 2 januari 2023 eller enligt överenskommelse.
Vad säger kollegorna?
Vi frågade några av dina blivande kollegor hur det är att jobba hos oss.
”Jag valde att arbeta på Scenkonst Västernorrland för att det är en visionär arbetsplats som drivs av att skapa en bättre värld. Vår värdegrund som är mod, ansvar, öppenhet och respekt genomsyrar hela verksamhet och bland all personal finns en stor stolthet över det.”
”Jag brinner för ekonomi och det är en verklig förmån att få arbeta med det i den här atmosfären. Möten med många olika människor skapar en kreativ och stimulerande miljö.”
”Det är roligt att vara en del av en kreativ och konstnärlig arbetsplats. Den kanske inte syns på scenen men är central för att allt ska fungera.”
Vem är du?
Du har högskoleexamen med ekonomisk inriktning eller motsvarande och några års erfarenhet av självständigt arbete med ekonomiarbete.
God samarbetsförmåga behövs eftersom arbetet innebär många kontakter. Du behöver vara självgående och kunna leverera i tid. Som person är du analytisk och organiserad, har hög integritet och är utvecklingsorienterad. Vi ser gärna att du har vana av att söka projektmedel från t ex EU.
Du har god datorvana samt goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Om oss
Scenkonst Västernorrland AB ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater.
Musik Västernorrland som är en del av Scenkonst Västernorrland ger ca 500 konserter och workshops varje år och utgörs av Nordiska Kammarorkestern, Nordiska Kammarensemblen, Nordiska Blåsarkvintetten samt en frilansverksamhet inom genrer som jazz, konstmusik och folk- och världsmusik.
Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring till människors själar. För en bättre värld.
Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor - alla bakgrunder och perspektiv. Visa mindre

Film Västernorrland söker filmpedagog

Film Västernorrland är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld. Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor - alla b... Visa mer
Film Västernorrland är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld.
Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor - alla bakgrunder och perspektiv.
Film Västernorrland är en regional filmorganisation som arbetar med tre huvudområden:
Filmpedagogiskt arbete med barn och unga, där film i skolan är en viktig del
Visning och spridning av regionalt producerad film och annan kvalitetsfilm
Filmproduktion, med fokus på utveckling av unga filmskapare

Arbetsbeskrivning
Som filmpedagog kommer du att arbeta med vår film- och mediepedagogiska verksamhet för barn och unga i skolan. Du kommer att planera, organisera och hålla filmworkshops i skolan, samt ge råd och stöd till lärare och elever hur man kan arbeta med film och digitala verktyg i skolan. Tjänsten är praktiskt inriktad, och du kommer att arbeta en del ute i skolor, på fritidsgårdar mm.
Du kommer att ha ett nära samarbete med vår barn & unga-avdelning.
Vem är du?
Du har högskoleutbildning med inriktning mot kultur/film/media/pedagogik eller annan relevant utbildning.
Du har ett stort intresse för film och filmpedagogiska frågor. Du gillar att arbeta med barn och ungdomar.
Du har ett arbetssätt som är metodiskt och strukturerat. Du är flexibel, har god social förmåga och lätt för att samarbeta med andra. Du är van vid att hålla föredrag och presentationer.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet
Anställningstid: 2022-08-15 - 2023-05-30, med eventuell möjlighet till förlängning
Tjänstgöringsgrad 50 %
Placeringsort är Sundsvall. Visa mindre

Scenkonst Västernorrland söker projektledare/producent

Tjänsten är ett vikariat under perioden 2022-08-22 till 2023-06-30 Nordiska kammarorkestern och Musik Västernorrland är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bätt... Visa mer
Tjänsten är ett vikariat under perioden 2022-08-22 till 2023-06-30
Nordiska kammarorkestern och Musik Västernorrland är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld. Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor - alla bakgrunder och perspektiv.
Musikverksamheten bedrivs dels med egna ensembler, Nordiska Kammarorkestern, Nordiska Kammarensemblen och Nordiska Blåsarkvintetten, och dels under varumärket Musik Västernorrland, där vi arbetar för och med det fria musiklivet i regionen. Hela musikverksamheten producerar ca 700 konserter och workshops per år, driver Länsungdomsstorbandet LUST, Länsungdomskören SLUSK samt folk- och världsmusikensemblen Mittfolk.
Arbetsbeskrivning
Projektledaren/producenten ansvarar för planering, ledning, samordning, genomförande och uppföljning av tilldelade produktioner och projekt, framför allt med målgruppen Barn och unga. I arbetsuppgifterna ingår avtalsskrivning, förhandlingar, statistik, annan administration och ekonomi. Arbetet innebär många externa kontakter med artister, producenter, arrangörer och publik i olika åldrar, liksom med institutionens egna ensembler. Projektledaren/producenten arbetar nära musikchefen som har yttersta konstnärliga ansvar för musikverksamheten.
Vem är du?
Du har erfarenhet av att arbeta med projektledning och musikproduktion. Relevant utbildning är meriterande, liksom kunskaper inom upphovs- och avtalsrätt samt erfarenhet av orkester. Du har stort intresse för och bred kunskap om musik i olika genrer. Du är van att arbeta med tydliga ekonomiska ramar. Du har förmåga att bygga goda relationer med människor i olika funktioner. Likaså kan du arbeta självständigt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
Du är en bra ambassadör för bolagets verksamhet, både internt och externt. Visa mindre

Säljare till professionen och konstnär i själen. Är det du?

Inom Scenkonst Västernorrlands verksamhetsområde ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Nu tar vi klivet från scenen och ger oss ut på jakt efter en talangfull säljare med ett hjärta som klappar för kultur och vill ta vår verksamhet till nya höjder! Är det kanske du som är den perfekta länken mellan det abstrakta och konkreta? Du kommer att vara en av nio medarbetare på vår marknads- och försäljningsavdelning vars uppdrag är att driva utveckling... Visa mer
Inom Scenkonst Västernorrlands verksamhetsområde ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Nu tar vi klivet från scenen och ger oss ut på jakt efter en talangfull säljare med ett hjärta som klappar för kultur och vill ta vår verksamhet till nya höjder!
Är det kanske du som är den perfekta länken mellan det abstrakta och konkreta?
Du kommer att vara en av nio medarbetare på vår marknads- och försäljningsavdelning vars uppdrag är att driva utvecklingen av marknadsföring för hela bolaget samt av våra publik- och försäljningsarbeten. Tjänsten innebär ansvar för vår samlade försäljning till publik, företag och i vissa fall arrangörer.
En vanlig dag kan du exempelvis pyssla med:
• Planering, genomförande och uppföljning av försäljningsplaner
• Bokning av företagsevent
• Samverkan med aktörer inom besöksnäringen
• Kommunikation med producenter kring turnéläggning
Vad säger kollegorna?
”Det är en förmån att få verka i denna kreativa miljö med härliga kollegor!”
”Vi arbetar alla hårt tillsammans för att skapa fantastisk scenkonst som fyller våra salonger med nöjd publik i olika åldrar. De senaste åren har vi haft flera publiksuccéer vilket är otroligt inspirerande.”
Fler saker som gör livet extra trevligt på Scenkonst Västernorrland
• Spännande arbetsplats med häftiga upplevelser i centrum
• Musiker, skådespelare, filmare och dansare i korridorerna
• Frukost en gång i månaden
• AW:s när andan faller på
• Ett fantastiskt friskvårdsbidrag
• Ett högt älskat pingisbord på kontoret
Vem är då vår nya superstjärna?
Vi tror att du är en driven och självgående person som är en fena på uppsökande försäljning. Du har dokumenterad erfarenhet av försäljning samt adekvat utbildning.
Som person är du kreativ och utåtriktad med hög social kompetens och du har förmågan att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv. Du är duktig på att bygga goda relationer och du har ett stort nätverk i bagaget. Sitter du dessutom inne på ett affärsnätverk i Sundsvall är detta ett stort plus.
B-körkort är ett krav.
Tjänsten är en projektanställning på 1 år som löper till och med augusti 2023, med möjlighet till förlängning. Projektet är ett utvecklingsuppdrag för att forma bolagets försäljningsarbete i syfte att öka vår publik. Tillträde augusti 2022 eller enligt överenskommelse. Visa mindre

Norrdans is looking for a Technical Coordinator

Norrdans is the contemporary dance company of northern Sweden! We are a part of Scenkonst Västernorrland AB, owned by Region Västernorrland and the municipality of Sundsvall. Within Scenkonst Västernorrland, we host the art forms dance, film, music and theater. Our vision is to touch, inspire and enrich people by creating world-class art experiences. To nourish the soul, for a better world. Norrdans produces contemporary dance and choreography for adults, ... Visa mer
Norrdans is the contemporary dance company of northern Sweden!
We are a part of Scenkonst Västernorrland AB, owned by Region Västernorrland and the municipality of Sundsvall. Within Scenkonst Västernorrland, we host the art forms dance, film, music and theater. Our vision is to touch, inspire and enrich people by creating world-class art experiences. To nourish the soul, for a better world.
Norrdans produces contemporary dance and choreography for adults, children and youth. We are based in Härnösand and tour extensively in the four northernmost counties, nationally and internationally.
Diversity is an important and valuable part of Norrdans. We encourage applicants from all walks of life.
We are now hiring a Technical Coordinator.
Job description
The position as Technical Coordinator entails an overall responsibility of technical work at Norrdans. You will also be responsible for facilities and technique development issues.
Together with the artistic director and producer, you are working for the long-term planning and distribution of resources based on Norrdans production and operations. You supervise and plan working hours for technical staff, both when we are at home and on tour.
You are responsible for competence development of the technical staff. You are also responsible for the recruitment and procurement of external technical expertise.
Who are you?
As a Technical Coordinator, it is important that you are responsive, solution-oriented and flexible while having the ability to guide and prioritize when needed. You can build good relationships and participate in different networks as the work means being in contact with many people. As a person, you are communicative, structured and committed. It is important that you are good at team work.
You have an education in stage technique, or other acquired experience that can be considered equivalent.
You have documented work experience of technical stage work. You have experience and knowledge of new technologies in the stage, sound and lighting.
We assume that you have previous experience from touring performing arts.
Great emphasis will be placed on your personal qualities. You have documented experience of work management and scheduling. The working language with the ensemble is English, so it is important that you can express yourself in speech and writing in English.
Swedish B driving license or equivalent is a requirement. Swedish C driver's license or equivalent is a merit.
As we work with ongoing selection, we ask you to submit your application as soon as possible. The position may be filled before the application period has expired. Visa mindre

Kostymmästare till Teater Västernorrland och Norrdans kostymateljé

Teater Västernorrland och Norrdans är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människors själar. För en bättre värld. Vi eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning, därför uppmanar vi alla kvalificerade sökande oavsett kön, etnicitet, sexualitet, religion och funktionsuppsät... Visa mer
Teater Västernorrland och Norrdans är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människors själar. För en bättre värld. Vi eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning, därför uppmanar vi alla kvalificerade sökande oavsett kön, etnicitet, sexualitet, religion och funktionsuppsättning att söka.
Norrdans är ett repertoarkompani lokaliserat i Härnösand, som turnerar nationellt och internationellt med samtida dans och koreografi.
Teater Västernorrland producerar föreställningar för vuxna, barn och ungdom och turnerar i hela Västernorrland men också i angränsande län.
Arbetsbeskrivning
I tjänsten som kostymmästare ingår att konstruktivt lösa uppkomna tillverkningstekniska frågor samt att tolka, skapa och genomföra kostymdesignerns visioner inom fastställda ramar samt hantera såväl mönsterkonstruktion och tillskärning som sömnad av dam-herrkostymer för dans och teater. Därför söker vi dig med relevant utbildning inom herr och damskrädderi samt tillskärarutbildning och god erfarenhet av tillskärning i trikåmaterial liksom erfarenhet av trikåsömnad. Erfarenhet inom kostymtillverkning för samtida dans är mycket meriterande liksom erfarenhet av kostymtillverkning för teater.
Kostymateljén är organisatoriskt placerad under teatern och du kommer få tillverka kostymer till såväl Norrdans som Teater Västernorrlands produktioner. Tjänstgöringsort är Sundsvall men eftersom Norrdans är lokaliserad i Härnösand kommer detta medföra resor vid provningar, genomdrag, foto etc. så det är nödvändigt att du innehar B-körkort.
Vem är du?
Du är en kreativ och skicklig hantverkare med god materialkännedom. En nödvändig egenskap hos dig är att du kan arbeta självständigt samtidigt som du har god samarbetsförmåga och ett effektivt och flexibelt arbetssätt. Som person är du ansvarstagande, strukturerad och ser till att uppdraget slutförs på utsatt tid med hög kvalitet. I vissa produktioner kommer du att ha ett mer uttalat produktionsansvar och behöver därför kunna ansvara för prioriteringar och kommunicera väl.
Norrdans arbetar i stor utsträckning med internationella dansare och kostymdesigners vilket innebär att du kommer behöva kommunicera på både svenska och engelska. Därför behöver du behärska de båda språken i både tal och skrift.
Övrigt
Du ska ha relevant utbildning eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren finner likvärdig.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och dina tekniska kvalifikationer.
Form av tjänst: Projektanställning om 12 månader med möjlighet till förlängning.
Tjänstgöringsgrad: 75%
Tillträde: 1 April 2022 eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Sundsvall
Ansökan i form av din meritförteckning och personligt brev skickar du till: [email protected]
Din ansökan skall vara oss tillhanda senast: 15/2-2022
Observera att vi endast tar emot ansökningar via e-post och märk ansökan med referensnummer: 5013 Visa mindre

Norrdans söker Teknisk samordnare

Norrdans är hela Norrlands samtida danskompani! Norrdans är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld. Norrdans producerar samtida dans och koreografi fö... Visa mer
Norrdans är hela Norrlands samtida danskompani!
Norrdans är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld.
Norrdans producerar samtida dans och koreografi för vuxna, barn och ungdom. Vi utgår från Härnösand och turnerar flitigt i de fyra nordligaste länen. Vi turnerar även nationellt och internationellt.
Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor, alla bakgrunder och alla möjliga perspektiv.
Nu söker vi en teknisk samordnare till Norrdans.
Arbetsbeskrivning
Tjänsten som teknisk samordnare innebär ett övergripande ansvar för det tekniska arbetet. Du kommer även att ansvara för lokal- och teknikutvecklingsfrågor.
Tillsammans med danschef och producent ansvarar du för den långsiktiga planeringen och resursfördelningen utifrån Norrdans produktion och verksamhet. Du arbetsleder och arbetstidsplanerar teknisk personal både när vi är hemma och ute på turné.
Du ansvarar för kompetensutveckling för den tekniska staben. Du ansvarar också för rekrytering och upphandling av extern teknisk kompetens.
Vem är du?
Som teknisk samordnare är det viktigt att du är lyhörd, lösningsorienterad och flexibel samtidigt som du har förmåga att vägleda och prioritera när det behövs. Du har förmåga att bygga goda relationer och delta i olika nätverk eftersom du i ditt arbete har kontakt med många människor. Som person är du kommunikativ, strukturerad, social och har ett positivt förhållningssätt.
Vi söker dig som har utbildning inom det scentekniska området, eller annan förvärvad erfarenhet som kan bedömas likvärdig.
Du har dokumenterad arbetslivserfarenhet av scentekniskt arbete. Du har erfarenhet och kunskap om ny teknik inom scen- ljud- och ljusområdet. Vi förutsätter att du har tidigare erfarenheter från turnerande verksamheter inom scenkonst.
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du har dokumenterad erfarenhet av arbetsledning och schemaläggning. Arbetsspråket med ensemblen är engelska så därför är det viktigt att du kan uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.
B-körkort är ett krav. C körkort är en merit.
Då vi arbetar med löpande urval ber vi dig skicka in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Visa mindre

Marknads- och försäljningschef

Scenkonst Västernorrland AB ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vi arbetar offensivt med produktioner och verksamhet för barn och unga. Vårt uppdrag är också att skapa ett brett utbud av scenkonst i hela Västernorrland, där kvalitet och mångfald skall stå i centrum för verksamheten. Inom Scenkonst Västernorrland finns Nordiska Kammarorkestern, Musik Västernorrland... Visa mer
Scenkonst Västernorrland AB ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vi arbetar offensivt med produktioner och verksamhet för barn och unga. Vårt uppdrag är också att skapa ett brett utbud av scenkonst i hela Västernorrland, där kvalitet och mångfald skall stå i centrum för verksamheten. Inom Scenkonst Västernorrland finns Nordiska Kammarorkestern, Musik Västernorrland, Norrdans, Film Västernorrland och Teater Västernorrland.
Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring till människors själar. För en bättre värld.
Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor, alla bakgrunder och alla möjliga perspektiv.
Nu söker vi en marknadschef som vill fortsätta utveckla vår marknadsföring och vår försäljning. I uppdraget ingår att skapa en försäljningskultur med målet att fler ska möta våra kulturupplevelser. Marknadsavdelningen består av åtta medarbetare och har det övergripande ansvaret för Scenkonst Västernorrlands samlade marknadsföring och försäljning.
Arbetsbeskrivning
Du ansvarar för att planera, organisera, utveckla och följa upp arbetet inom marknadsavdelningen i enlighet med uppsatta mål. Omvärldsbevakning är en naturlig del i arbetet då vi är en lärande organisation. Du ingår i ledningen för Scenkonst Västernorrland och rapporterar till VD. Du arbetar i nära samverkan med våra verksamhetschefer/konstnärliga ledare.
Vem är du?
Du har en akademisk utbildning inom marknadsföring eller motsvarande erfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i ledande ställning. Du har gedigna kunskaper och kompetens inom marknadsföring. Du är en naturlig ledare som brinner för att utveckla personal och verksamhet och värnar om förankring och delaktighet. Du har grundläggande ekonomisk kompetens och erfarenhet av budgetarbete. Du sätter mål som du sedan implementerar och följer upp. Du är van att hålla presentationer i offentliga sammanhang samt har lätt för att bygga omfattande och effektiva nätverk.
Som person är du prestigelös, strukturerad, resultatorienterad och handlingskraftig. Du är en god ambassadör för verksamheten både internt och externt och du driver frågor som spänner över hela verksamhetsområdet. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.
Kunskap/kännedom om konst/scenkonst är meriterande.
Tillträde enligt överenskommelse. Visa mindre

Marknadsförare Musik Västernorrland och Nordiska Kammarorkestern

Scenkonst Västernorrland AB ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vi arbetar offensivt med produktioner och verksamhet för barn och unga. Vårt uppdrag är också att skapa ett brett utbud av scenkonst i hela Västernorrland, där kvalitet och mångfald skall stå i centrum för verksamheten. Inom Scenkonst Västernorrland finns Nordiska Kammarorkestern, Musik Västernorrland... Visa mer
Scenkonst Västernorrland AB ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vi arbetar offensivt med produktioner och verksamhet för barn och unga. Vårt uppdrag är också att skapa ett brett utbud av scenkonst i hela Västernorrland, där kvalitet och mångfald skall stå i centrum för verksamheten. Inom Scenkonst Västernorrland finns Nordiska Kammarorkestern, Musik Västernorrland, Norrdans, Film Västernorrland och Teater Västernorrland.
Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring till människors själar. För en bättre värld.
Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor – alla bakgrunder och perspektiv.
Nu söker vi en marknadsförare vars huvudsakliga arbetsuppgifter är att ansvara för marknadsföring av Musik Västernorrland och Nordiska Kammarorkestern.
Arbetsbeskrivning
Du kommer att vara en av nio medarbetare på Scenkonst Västernorrlands marknadsavdelning vars uppdrag är att driva utvecklingen av all extern kommunikation och marknadsföring för hela bolaget.
Som marknadsförare arbetar du med planering och uppföljning av Musik Västernorrlands och Nordiska Kammarorkesterns marknadsföringsinsatser kring produktioner och projekt. Det innefattar ett aktivt arbete med bland annat PR och profilering och i rollen som marknadsförare arbetar du såväl strategiskt som operativt.
Du är ansvarig för Musik Västernorrlands och Nordiska Kammarorkesterns kanaler med webb, facebook och instagram där du planerar, producerar och publicerar innehåll till samtliga kanaler. I vår kommunikation av musikens verksamhet läggs stor vikt vid rörlig bild varför kunskaper om att filma och klippa för sociala medier är meriterande.
Vem är du?
Som person är du kommunikativ, tydlig och engagerad. Du är en självklar lagspelare samtidigt som du är van vid att arbeta självständigt. Du är målinriktad, strukturerad och van vid att arbeta mot deadlines. Du är skicklig på att formulera budskap, texter och skapa innehåll med hög kvalitet. Du är nyfiken och idérik och kan konsten att berätta en historia i så väl text som rörlig bild.
Eftersom marknadsavdelningen är en stödfunktion är det viktigt att du är lyhörd, lösningsinriktad och flexibel samtidigt som du har förmåga att vägleda och prioritera när det behövs. I ditt arbete kommer du att ha kontakt med många människor och behöver ha förmåga att kunna bygga goda relationer och delta i olika nätverk.
Du bör ha ett par års dokumenterad arbetslivserfarenhet av marknadsföring och kommunikation eller motsvarande. Du har mycket god datorvana och mycket goda kunskaper inom sociala medier. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.
Du har en akademisk utbildning inom marknadsföring, kommunikation eller motsvarande erfarenhet.
Kunskap/kännedom om västerländsk konstmusik och andra musikgenrer och/eller scenkonst är meriterande.
Ansökan i form av meritförteckning och ett personligt brev skickar du till [email protected]
Din ansökan vill vi ha senast 2021-10-03. Då vi arbetar med löpande urval ber vi dig skicka in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Visa mindre

Kostymmästare till Teater Västernorrland och Norrdans kostymateljé

Teater Västernorrland och Norrdans är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människors själar. För en bättre värld. Vi eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning, därför uppmanar vi alla kvalificerade sökande oavsett kön, etnicitet, sexualitet, religion och funktionsuppsät... Visa mer
Teater Västernorrland och Norrdans är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människors själar. För en bättre värld. Vi eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning, därför uppmanar vi alla kvalificerade sökande oavsett kön, etnicitet, sexualitet, religion och funktionsuppsättning att söka.
Norrdans är ett repertoarkompani lokaliserat i Härnösand, som turnerar nationellt och internationellt med samtida dans och koreografi.
Teater Västernorrland producerar föreställningar för vuxna, barn och ungdom och turnerar i hela Västernorrland men också i angränsande län.
Arbetsbeskrivning
I tjänsten som kostymmästare ingår att konstruktivt lösa uppkomna tillverkningstekniska frågor samt att tolka, skapa och genomföra kostymdesignerns visioner inom fastställda ramar samt hantera såväl mönsterkonstruktion och tillskärning som sömnad av dam-herrkostymer för dans och teater. Därför söker vi dig med relevant utbildning inom herr och damskrädderi samt tillskärarutbildning och god erfarenhet av tillskärning i trikåmaterial liksom erfarenhet av trikåsömnad. Erfarenhet inom kostymtillverkning för samtida dans är mycket meriterande liksom erfarenhet av kostymtillverkning för teater.
Kostymateljén är organisatoriskt placerad under teatern och du kommer få tillverka kostymer till såväl Norrdans som Teater Västernorrlands produktioner. Tjänstgöringsort är Sundsvall men eftersom Norrdans är lokaliserad i Härnösand kommer detta medföra resor vid provningar, genomdrag, foto etc. så det är nödvändigt att du innehar B-körkort.
Vem är du?
Du är en kreativ och skicklig hantverkare med god materialkännedom. En nödvändig egenskap hos dig är att du kan arbeta självständigt samtidigt som du har god samarbetsförmåga och ett effektivt och flexibelt arbetssätt. Som person är du ansvarstagande, strukturerad och ser till att uppdraget slutförs på utsatt tid med hög kvalitet. I vissa produktioner kommer du att ha ett mer uttalat produktionsansvar och behöver därför kunna ansvara för prioriteringar och kommunicera väl.
Norrdans arbetar i stor utsträckning med internationella dansare och kostymdesigners vilket innebär att du kommer behöva kommunicera på både svenska och engelska. Därför behöver du behärska de båda språken i både tal och skrift.
Övrigt
Du ska ha relevant utbildning eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren finner likvärdig.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och dina tekniska kvalifikationer.
Form av tjänst: Projektanställning om 12 månader med möjlighet till förlängning.
Tjänstgöringsgrad: 75%
Tillträde: 1 April 2022 eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Sundsvall
Ansökan i form av din meritförteckning och personligt brev skickar du till: [email protected]
Din ansökan skall vara oss tillhanda senast: 28/1-2022
Observera att vi endast tar emot ansökningar via e-post och märk ansökan med referensnummer: 5013 Visa mindre

Dramapedagog

Vikariat under perioden september 2021 till februari 2022 Teater Västernorrland är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld. Vi eftersträvar mångfald oc... Visa mer
Vikariat under perioden september 2021 till februari 2022
Teater Västernorrland är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld. Vi eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning därför uppmanar vi alla kvalificerade sökanden oavsett kön, etnicitet, sexualitet, religion eller funktionsuppsättning att söka.
Teater Västernorrland producerar föreställningar för vuxna, barn och ungdom. Teatern har också en omfattande främjandeverksamhet, som omfattar såväl dramapedagogiskverksamhet som stöd till fria kulturlivet och amatörteatern. Vi har vår hemmascen i Teaterkvarteret i Sundsvall och turnerar i hela Västernorrland.
Arbetsbeskrivning
I tjänsten som dramapedagog deltar du i planering och genomförande av Teater Västernorrlands pedagogiska verksamhet, såväl i skolan som på fritiden. I skolverksamheten handlar det framförallt om att leda teater- och dramaworkshops för elever i skolan. Du kommer arbeta nära våra dramapedagoger, samt vår barn- och unga samordnare. Det kan innebära att fortbilda lärare, producera lärarhandledningar samt delta i möten referens- och provpublik för våra barn- och unga produktioner. Inom vårt arbete för en aktiv fritid för barn och unga, planerar, deltar och leder dramapedagogen lovverksamhet och kvällsaktiviteter såväl helt i teaterns egen regi som i samverkan med länets kommuner.
Vem är du?
Som dramapedagog är det viktigt att du är självgående, flexibel och lyhörd. Du har förmåga att bygga goda relationer och delta i olika nätverk eftersom du i ditt arbete har kontakt med många människor. Som person är du kommunikativ, strukturerad och engagerad. Det är viktigt att du har mycket god samarbetsförmåga och är en positiv och social person.
Vi söker dig som har utbildning inom drama, pedagogik, teater, eller annan förvärvad erfarenhet som kan bedömas likvärdig. Du har dokumenterad arbetslivserfarenhet av pedagogiskt arbete. Vi förutsätter att du har gedigen kunskap om förutsättningarna i den svenska skolan.
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.
Tillträde enligt överenskommelse.
Då vi arbetar med ett löpande urval ber vi dig skicka in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Visa mindre

Projektledare Livskraft - Kultur för äldre

Scenkonst Västernorrland AB ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld. Vi eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning, därför uppmanar vi alla kvalificerade sökanden oavsett kön, etnicitet, ... Visa mer
Scenkonst Västernorrland AB ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld.
Vi eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning, därför uppmanar vi alla kvalificerade sökanden oavsett kön, etnicitet, sexualitet, religion eller funktionsuppsättning att söka.
Beskrivning av projektet
Målet med projektet är att ta fram en modell som säkerställer jämlik och långsiktig tillgång till kulturupplevelser och eget skapande för äldre personer i särskilda boenden. Under projekttiden ska inventering av förutsättningar för mottagande och distribution av kultur till särskilda boenden ske, likväl som ett undersökande av långsiktiga finansieringsmöjligheter. Projektet ska också komma fram till vilka typer av upplevelser och aktiviteter som fungerar särskilt väl för målgruppen och för de lokaler som målgruppen vistas i, genom pilotvisningar på särskilda boenden. Utvärdering ska sedan genomföras tillsammans med referensgrupper från de särskilda boendena och uppföljning ska ske med representanter för projektets samarbetspartners.
Din roll som projektledare blir att förankra med och inventera förutsättningarna hos de medsökande kommunernas social- och kulturförvaltningar, se till att referensgrupper skapas och att samordna arbetet med visningar av upplevelser/aktiviteter, utvärderingsmöten och uppföljning. Du ansvarar för att sammanställa underlaget och att ta fram en ekonomiskt och långsiktigt genomförbar modell. Kulturutbudet inom dans, film, musik och teater kommer att tas fram av våra verksamhetschefer/konstnärliga ledare. Kulturutbudet inom litteratur kommer att tas fram av Regionbibliotek Västernorrland.
Samarbetspartners i projektet är: Regionbibliotek Västernorrland, Härnösands kommun, Sollefteå kommun, Sundsvalls kommun. Projektet medfinansieras av Region Västernorrland och (eventuellt) Kulturrådet.
Vad är viktigt för rollen?
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där samarbetsförmåga och kommunikativ förmåga värderas högt. Du är strukturerad och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt samt har en förmåga att prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Du är självgående och tar ansvar för att dina arbetsuppgifter utförs på ett kvalitativt sätt efter utsatta tidsramar.
Du har erfarenhet av projektledning och du har antingen varit drivande eller involverad i projekt inom scenkonst. Du har tidigare erfarenhet av budgetuppföljning och av att vara ekonomiskt ansvarig för dina projekt. Du har även erfarenhet av att arbeta administrativt och har god datorvana. Det är också en fördel om du har kunskap om kommunal verksamhet, och/eller om du varit involverad i projekt som ämnat till att främja mångfald och jämlikhet. Det är meriterande om du talar fler språk än svenska flytande.
Vi ser gärna att du bor eller bosätter dig i Västernorrland.
Anställningsvillkor
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning under två år.
Tjänstgöringsgrad 75 % (Tjänstens omfattning går att diskutera)
Tillträde 1 augusti eller enligt överenskommelse. Visa mindre

Scenkonst Västernorrland söker projektledare/producent

Tjänsten är ett vikariat under perioden 2021-10-01 till 2023-06-30 Nordiska kammarorkestern och Musik Västernorrland är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bätt... Visa mer
Tjänsten är ett vikariat under perioden 2021-10-01 till 2023-06-30
Nordiska kammarorkestern och Musik Västernorrland är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld. Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor - alla bakgrunder och perspektiv.
Musikverksamheten bedrivs dels med egna ensembler, Nordiska Kammarorkestern, Nordiska Kammarensemblen och Nordiska Blåsarkvintetten, och dels under varumärket Musik Västernorrland, där vi arbetar för och med det fria musiklivet i regionen. Hela musikverksamheten producerar ca 700 konserter och workshops per år, driver Länsungdomsstorbandet LUST, Länsungdomskören SLUSK samt folk- och världsmusikensemblen Mittfolk.
Arbetsbeskrivning
Projektledaren/producenten ansvarar för planering, ledning, samordning, genomförande och uppföljning av tilldelade produktioner och projekt, framför allt med målgruppen Barn och unga. I arbetsuppgifterna ingår avtalsskrivning, förhandlingar, statistik, annan administration och ekonomi. Arbetet innebär många externa kontakter med artister, producenter, arrangörer och publik i olika åldrar, liksom med institutionens egna ensembler. Projektledaren/producenten arbetar nära musikchefen som har yttersta konstnärliga ansvar för musikverksamheten.
Vem är du?
Du har erfarenhet av att arbeta med projektledning och musikproduktion. Relevant utbildning är meriterande, liksom kunskaper inom upphovs- och avtalsrätt. Du har stort intresse för och bred kunskap om musik i olika genrer. Du är van att arbeta med tydliga ekonomiska ramar. Du har förmåga att bygga goda relationer med människor i olika funktioner. Likaså kan du arbeta självständigt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
Du är en bra ambassadör för bolagets verksamhet, både internt och externt.
Tillträde 1 oktober 2021 eller efter överenskommelse. Vikariatet löper fram till 30 juni 2023.
Placeringsort är Sundsvall.
Din ansökan vill vi ha senast 2021-09-05. Då vi arbetar med löpande urval ber vi dig skicka in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Visa mindre

Dramapedagog

Teater Västernorrland är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld. Teater Västernorrland producerar föreställningar för vuxna, barn och ungdom. Teatern ... Visa mer
Teater Västernorrland är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld.
Teater Västernorrland producerar föreställningar för vuxna, barn och ungdom. Teatern har också en omfattande främjandeverksamhet, som omfattar såväl dramapedagogisk verksamhet som stöd till fria kulturlivet och amatörteatern. Vi har vår hemmascen i Teaterkvarteret i Sundsvall och turnerar i hela Västernorrland.


Nu söker vi en dramapedagog!


Arbetsbeskrivning
I tjänsten som dramapedagog ansvarar du för planering och genomförande av Teater Västernorrlands pedagogiska verksamhet, såväl i skolan som på fritiden. I skolverksamheten handlar det om att leda teaterworkshops med elever i skolan, fortbilda lärare samt producera lärarhandledningar till teaterns produktioner för barn och unga. För hela verksamheten kan det handla om att ta emot referens- och provpublik. Dramapedagogen är ofta delaktig i researcharbete för framtida produktioner. I fritidsverksamheten leder dramapedagogen lovverksamhet såväl i teaterhuset i Sundsvall som i samverkan i någon av länets övriga kommuner.


Vem är du?
Som dramapedagog är det viktigt att du är självgående, flexibel och lyhörd. Du har förmåga att bygga goda relationer och delta i olika nätverk eftersom du i ditt arbete har kontakt med många människor. Som person är du kommunikativ, strukturerad och engagerad. Det är viktigt att du har mycket god samarbetsförmåga och är en positiv och social person.


Vi söker dig som har utbildning inom drama, pedagogik, teater, eller annan förvärvad erfarenhet som kan bedömas likvärdig. Du har dokumenterad arbetslivserfarenhet av pedagogiskt arbete. Vi förutsätter att du har gedigen kunskap om förutsättningarna i den svenska skolan.


Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.


Tillträde 15 november eller enligt överenskommelse.


Ansökan i form av din meritförteckning och ett personligt brev skickar du till [email protected]


Din ansökan vill vi ha senast den 13 juli 2020. Visa mindre

Marknadsförare Norrdans/Scenkonst Västernorrland AB

Scenkonst Västernorrland AB ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vi arbetar offensivt med produktioner och verksamhet för barn och unga. Vårt uppdrag är också att skapa ett brett utbud av scenkonst i hela Västernorrland, där kvalitet och mångfald skall stå i centrum för verksamheten. Inom Scenkonst Västernorrland finns Nordiska Kammarorkestern, Musik Västernorrland... Visa mer
Scenkonst Västernorrland AB ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vi arbetar offensivt med produktioner och verksamhet för barn och unga. Vårt uppdrag är också att skapa ett brett utbud av scenkonst i hela Västernorrland, där kvalitet och mångfald skall stå i centrum för verksamheten. Inom Scenkonst Västernorrland finns Nordiska Kammarorkestern, Musik Västernorrland, Norrdans, Dans Västernorrland, Film Västernorrland och Teater Västernorrland.
Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring till människors själar. För en bättre värld.
Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor – alla bakgrunder och perspektiv.
 
Nu söker vi en marknadsförare vars huvudsakliga arbetsuppgifter är att ansvara för marknadsföring av Norrdans och Dans Västernorrland.
 
Arbetsbeskrivning
Du kommer att vara en av sju medarbetare på Scenkonst Västernorrlands marknadsavdelning vars uppdrag är att driva utvecklingen av all extern kommunikation och marknadsföring för hela bolaget. Du kommer att arbeta både i Sundsvall och i Härnösand. Som marknadsförare arbetar du med planering och uppföljning av Norrdans och Dans Västernorrlands marknadsföringsinsatser kring produktioner och projekt. Det innefattar ett aktivt arbete med bland annat PR och profilering och i rollen som marknadsförare arbetar du såväl strategiskt som operativt.
 
Du är ansvarig för dansens samtliga kanaler med webb, facebook och instagram där du planerar, producerar och publicerar innehåll till samtliga kanaler. I vår kommunikation av dansens verksamhet läggs stor vikt vid rörlig bild varför kunskaper om att filma och klippa för sociala medier är meriterande.
 
Vem är du?
Som person är du kommunikativ, tydlig och engagerad. Du är en självklar lagspelare samtidigt som du är van vid att arbeta självständigt. Du är målinriktad, strukturerad och van vid att arbeta mot deadlines. Du är skicklig på att formulera budskap, texter och skapa innehåll med hög kvalitet. Du är nyfiken och idérik och kan konsten att berätta en historia i så väl text som rörlig bild.
 
Eftersom marknadsavdelningen är en stödfunktion är det viktigt att du är lyhörd, lösningsinriktad och flexibel samtidigt som du har förmåga att vägleda och prioritera när det behövs. I ditt arbete kommer du att ha kontakt med många människor och behöver ha förmåga att kunna bygga goda relationer och delta i olika nätverk.
 
Du bör ha ett par års dokumenterad arbetslivserfarenhet av marknadsföring och kommunikation eller motsvarande. Du har mycket god datorvana och mycket goda kunskaper inom sociala medier. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Arbetsspråket på Norrdans är engelska.
 
Du har en akademisk utbildning inom marknadsföring, kommunikation eller motsvarande erfarenhet. Kunskap/kännedom om konst/scenkonst är meriterande.


B-körkort är ett krav. Visa mindre

Marknadsförare/grafisk producent Scenkonst Västernorrland AB

Scenkonst Västernorrland AB ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vi arbetar offensivt med produktioner och verksamhet för barn och unga. Vårt uppdrag är också att skapa ett brett utbud av scenkonst i hela Västernorrland, där kvalitet och mångfald skall stå i centrum för verksamheten. Inom Scenkonst Västernorrland finns Nordiska Kammarorkestern, Musik Västernorrland... Visa mer
Scenkonst Västernorrland AB ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vi arbetar offensivt med produktioner och verksamhet för barn och unga. Vårt uppdrag är också att skapa ett brett utbud av scenkonst i hela Västernorrland, där kvalitet och mångfald skall stå i centrum för verksamheten. Inom Scenkonst Västernorrland finns Nordiska Kammarorkestern, Musik Västernorrland, Norrdans, Dans Västernorrland, Film Västernorrland och Teater Västernorrland.
Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring till människors själar. För en bättre värld.
Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor – alla bakgrunder och perspektiv.
Nu söker vi en marknadsförare tillika grafisk producent för en projektanställning.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att vara en av åtta medarbetare på Scenkonst Västernorrlands marknadsavdelning vars uppdrag är att driva utvecklingen av all extern kommunikation och marknadsföring för hela bolaget.
Just nu är vi inne i en intensiv utvecklingsperiod där vi bygger nya webbar. Det gör att vi behöver ett par extra händer som kan hugga i där det behövs. Marknadsavdelningen består idag av både marknadsförare och grafiska producenter som tar fram merparten av det externa material som kommuniceras i samband med våra produktioner och aktiviteter.
Rollen som marknadsförare innebär, förutom planering och uppföljning, ett aktivt arbete med att ta fram texter för webb, facebook och instagram för samtliga varumärken kopplat till våra produktioner och aktiviteter. I vår kommunikation läggs stor vikt vid rörlig bild varför kunskaper om att filma och klippa för sociala medier är meriterande.
I rollen som grafisk producent arbetar du med att formge grafiskt material så som affischer, programblad, annonser och annat marknadsföringsmaterial.
Du kommer att ha Sundsvall som arbetsort men kan också komma att genomföra uppdrag i Härnösand.

Vem är du?
Som person är du kommunikativ, tydlig och engagerad. Du är en självklar lagspelare samtidigt som du är van vid att arbeta självständigt. Du är målinriktad, strukturerad och är skicklig på att formulera budskap, texter och skapa innehåll med hög kvalitet. Du är en van formgivare och tycker om att arbeta mot deadlines. Eftersom marknadsavdelningen är en stödfunktion är det viktigt att du är lyhörd, lösningsinriktad och flexibel.
Du ska ha ett par års dokumenterad arbetslivserfarenhet av marknadsföring/kommunikation och grafisk produktion/formgivning eller motsvarande. Du har mycket goda kunskaper i Adobeprogrammen, framförallt i Indesign och Photoshop, samt goda kunskaper inom sociala medier.
Du har en akademisk utbildning inom marknadsföring, kommunikation, grafisk formgivning eller motsvarande erfarenhet.
Projektanställning till och med den 30 juni 2021 med möjlighet till förlängning upp till ett år.
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Vi arbetar med ett löpande urval i den här rekryteringen vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden. Visa mindre

Norrdans söker Teknisk samordnare

Norrdans är hela Norrlands samtida danskompani! Norrdans är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld. Mångfald är viktigt och handlar för oss om represe... Visa mer
Norrdans är hela Norrlands samtida danskompani!
Norrdans är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld. Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor - alla bakgrunder och perspektiv.
Norrdans producerar samtida dans och koreografi för vuxna, barn och ungdom. Vi utgår från Härnösand och turnerar flitigt i de fyra nordligaste länen. Vi turnerar även nationellt och internationellt.
Nu söker vi en teknisk samordnare till Norrdans.

Arbetsbeskrivning
Tjänsten som teknisk samordnare innebär ett övergripande ansvar för allt som rör det tekniska arbetet. Du kommer även att ansvara för lokal- och teknikutvecklingsfrågor.
Tillsammans med danschef och producent ansvarar du för den långsiktiga planeringen och resursfördelningen utifrån Norrdans produktion och verksamhet. Du arbetsleder och arbetstidsplanerar teknisk personal både när vi är hemma och ute på turné.
Du ansvarar för kompetensutveckling för den tekniska staben. Du ansvarar också för rekrytering och upphandling av extern teknisk kompetens.

Vem är du?
Som teknisk samordnare är det viktigt att du är lyhörd, lösningsorienterad och flexibel samtidigt som du har förmåga att vägleda och prioritera när det behövs. Du har förmåga att bygga goda relationer och delta i olika nätverk eftersom du i ditt arbete har kontakt med många människor. Som person är du kommunikativ, strukturerad och engagerad. Det är viktigt att du har mycket god samarbetsförmåga och är en positiv och social person.
Vi söker dig som har utbildning inom det scentekniska området, eller annan förvärvad erfarenhet som kan bedömas likvärdig.
Du har dokumenterad arbetslivserfarenhet av scentekniskt arbete. Du har erfarenhet och kunskap om ny teknik inom scen- ljud- och ljusområdet. Vi förutsätter att du har tidigare erfarenheter från turnerande verksamheter inom scenkonst.
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du har dokumenterad erfarenhet av arbetsledning och schemaläggning. Arbetsspråket med ensemblen är engelska så därför är det viktigt att du kan uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.
B-körkort är ett krav. C körkort är en merit.
Tjänstgöringsgrad: 100%
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort är Härnösand.


Ansökan i form av din meritförteckning och ett personligt brev skickar du till [email protected]


Din ansökan vill vi ha senast 6 januari Visa mindre

Scenkonst Västernorrland söker ekonom till musikverksamheten

Nordiska Kammarorkestern och Musik Västernorrland är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld. Mångfald är viktigt och handlar för oss om representation... Visa mer
Nordiska Kammarorkestern och Musik Västernorrland är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld. Mångfald är viktigt och handlar för oss om representationen av alla människor - alla bakgrunder och perspektiv.


Musikverksamheten bedrivs dels med egna ensembler, Nordiska Kammarorkestern, Nordiska Kammarensemblen och Nordiska Blåsarkvintetten. Under varumärket Musik Västernorrland arbetar vi för och med det fria musiklivet i regionen. Hela musikverksamheten producerar ca 700 konserter och workshops per år, driver länsungdomsstorbandet LUST, länsungdomskören SLUSK samt folk- och världsmusikensemblen Mittfolk.


 
Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta med löpande bokföring, rekvisitioner, budget, prognos, bokslut och ekonomiuppföljning, för musikverksamheten. Du ansvarar för vissa av bolagets gemensamma ekonomiprocesser.


I tjänsten kommer det även att ingå annan administration som värderingar och försäkringar av instrument, ta fram olika typer av statistik. Ansvara för bokning av resor för dirigenter, solister och extramusiker. Vara delaktig i löneprocessen för musikavdelningen. Utarbeta underlag för förhandlingar om tjänster, lönetillägg, OB, traktamenten. Hantering av friskvård, terminalglasögon etc


Du är direkt underställd bolagets musikchef men kommer också arbeta nära ekonomiansvariga och HR chef.
 
Vem är du?
Du har högskoleexamen med ekonomisk inriktning eller motsvarande och några års erfarenhet av självständigt arbete med löpande ekonomiarbete.


Arbetet innebär många kontakter och kräver god samarbetsförmåga. Du behöver vara självgående och kunna leverera i tid. Som person är du analytisk och organiserad, har hög integritet och är utvecklingsorienterad. Vi ser gärna att du har vana av att söka projektmedel från t ex EU.


Du har god datorvana samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Tillträde 2020-08-01 eller enligt överenskommelse.


Placeringsort är Sundsvall. Visa mindre

Teknisk samordnare - Sundsvall

Teknisk samordnare Teater Västernorrland är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld. Teater Västernorrland producerar föreställningar för vuxna, barn ... Visa mer
Teknisk samordnare
Teater Västernorrland är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring åt människors själar. För en bättre värld.
Teater Västernorrland producerar föreställningar för vuxna, barn och ungdom. Vi har vår hemmascen i Teaterkvarteret i Sundsvall och turnerar i hela Västernorrland.
Nu söker vi en teknisk samordnare till Teater Västernorrland.
Arbetsbeskrivning
Tjänsten som teknisk samordnare innebär ett övergripande ansvar för allt som rör det scentekniska arbetet inklusive ateljéer. Du kommer att ansvara för lokal- och teknikutvecklingsfrågor.
Tillsammans med teaterchef och producenter ansvarar du för den långsiktiga planeringen och resursfördelningen utifrån teaterns repertoar. Du arbetsleder och arbetstidsplanerar teknik- och ateljépersonal både på de egna scenerna samt under turnéer. Du ansvarar för kompetensutveckling för personalgruppen som består av åtta personer. Du ansvarar också för rekrytering och upphandling av extern teknisk kompetens.
Vem är du?
Som teknisk samordnare är det viktigt att du är lyhörd, lösningsinriktad och flexibel samtidigt som du har förmåga att vägleda och prioritera när det behövs. Du har förmåga att bygga goda relationer och delta i olika nätverk eftersom du i ditt arbete har kontakt med många människor. Som person är du kommunikativ, strukturerad och engagerad. Det är viktigt att du har mycket god samarbetsförmåga och är en positiv och social person.
Vi söker dig som har utbildning inom det scentekniska området, eller annan förvärvad erfarenhet som kan bedömas likvärdig. Du har dokumenterad arbetslivserfarenhet av scentekniskt arbete. Du har erfarenhet och kunskap om ny teknik inom ljud- och ljusområdet. Vi förutsätter att du har tidigare erfarenheter från turnerande verksamheter inom teater eller annan scenkonst.
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du har dokumenterad erfarenhet av arbetsledning och schemaläggning.
B-körkort är ett krav. C körkort är en merit.
Tjänstgöringsgrad: 100%
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort är Sundsvall.
Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Lena Engqvist Forslund, teaterchef, tel 060-6585428, [email protected]
Torbjörn Martinsson, Teaterförbundet avd 13, tel 060-6585431, [email protected] Visa mindre

Scenkonst Västernorrland söker Teaterchef

Scenkonst Västernorrland AB ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vi arbetar offensivt med produktioner och verksamhet för barn och unga. Vårt uppdrag är också att skapa ett brett utbud av scenkonst i hela Västernorrland, där kvalitet och mångfald skall stå i centrum för verksamheten. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbju... Visa mer
Scenkonst Västernorrland AB ägs av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vi arbetar offensivt med produktioner och verksamhet för barn och unga. Vårt uppdrag är också att skapa ett brett utbud av scenkonst i hela Västernorrland, där kvalitet och mångfald skall stå i centrum för verksamheten. Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring till människors själar. För en bättre värld.

Vi söker nu teaterchef/konstnärlig ledare till Teater Västernorrland. Teatern har ca 20 fast anställda, men kan under högsäsong vara dubbelt så många. Vi ska bidra till att göra Sundsvall till ett regionalt centrum för scenkonst och se till att hela länet får ta del av teater för små och stora scener för barn, unga och vuxna. Vi bedriver ett främjande arbete för att uppmuntra, inspirera och sprida kunskap om teatern i skolan och civilsamhället.

Arbetsbeskrivning
Förordnandet innebär konstnärligt, budget- samt personalansvar för teaterverksamheten och tilldelade projekt. Chefsrollen motsvarar en vice VD nivå i ledningen av Scenkonst Västernorrland AB. Med chefsrollen tillfaller en stor frihet att utforma och verkställa uppdraget efter eget omdöme och ansvar. Med chefsuppdraget ingår även ett övergripande ansvar att tillsammans med övriga i ledningsgruppen ansvara för hela Scenkonst Västernorrlands utveckling. En viktig del i uppdraget är samarbeten med såväl andra institutioner som övriga enheter inom Scenkonst Västernorrland.


Vem är du?
• Du har erfarenhet av att driva teaterverksamhet och har en tydlig konstnärlig vision.
• Du har erfarenhet av arbete i en ledande position.
• Du brinner för att utveckla verksamheten och värnar om förankring och delaktighet.
• Du har ett självklart och omfattande nätverk inom svenskt teaterliv.
• Du är strukturerad och handlingskraftig.
• Du är en god ambassadör för verksamheten både internt och externt.
• Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi ser gärna att du bor eller bosätter dig i Västernorrland.

Anställningen är ett förordnande på fyra år med möjlighet till förlängning.

Tillträde 1 januari 2020 eller enligt överenskommelse.

Placeringsort är Sundsvall.

Ansökan i form av din meritförteckning och ett personligt brev skickar du till [email protected] Visa mindre

Nordiska Kammarorkestern - Stämledare klarinett/clarinet section leader

Nordiska Kammarorkestern - Stämledare klarinett Nordiska Kammarorkestern är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Landstinget Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vi arbetar offensivt med produktioner och verksamhet för barn och unga. Vårt uppdrag är också att skapa ett brett utbud av scenkonst i hela Västernorrland, där kvalitet och mångfald skall stå i centrum för ... Visa mer
Nordiska Kammarorkestern - Stämledare klarinett

Nordiska Kammarorkestern är en del av Scenkonst Västernorrland AB som ägs av Landstinget Västernorrland och Sundsvalls kommun. Inom Scenkonst Västernorrland ryms konstarterna dans, film, musik och teater. Vi arbetar offensivt med produktioner och verksamhet för barn och unga. Vårt uppdrag är också att skapa ett brett utbud av scenkonst i hela Västernorrland, där kvalitet och mångfald skall stå i centrum för verksamheten.
Vår vision är att beröra, inspirera och berika människor genom att skapa och erbjuda konstupplevelser i världsklass. För att ge näring till människors själar. För en bättre värld.

Nordiska Kammarorkestern har sin hemmascen i Sundsvall och ger konserter regionalt i länets samtliga sju kommuner, samt även nationellt och internationellt. Orkestern vidareutvecklar sitt samarbete med tonsättare för att förvalta och nyskapa den västerländska konstmusiken.

Vi söker nu en klarinettist, stämledare. Tjänsten är en tillsvidareanställning, 50 % tjänstgöring i Nordiska Kammarorkestern och 50 % kammarmusik i Nordiska Blåsarkvintetten.

Provspelningsdatum: Torsdagen 9 januari och eventuellt fredagen 10 januari 2020.

Provspelning sker efter personlig kallelse. Kallelse utsändes tillsammans med orkesterutdrag och noter för ensembleprov.

Obligatoriska verk: W.A. Mozart:Klarinettkonsert A-dur KV 622 (Sats 1 & 2)
Valfri kadens i sats 1. Sats 2 utan kadens
Claude Debussy: Première Rapsodie
Ensembleprov
Orkesterutdrag
Nordic Chamber Orchestra - Clarinet, Section Leader

Scenkonst Västernorrland AB is an institution under the county council of Västernorrland and Sundsvall municipality. We produce and support the performing arts (dance, film, music and theater) in the region. We have a strong focus on productions and activities for children and young people. Our mission is also to offer a wide range of performing art throughout Västernorrland, with quality and variation.
Our vision is to touch, inspire and enrich people by creating and providing world-class art experiences. To nourish people's souls. For a better world. Nordic Chamber Orchestra (Nordiska Kammarorkestern) is located - and has it's main stage - in Sundsvall, Sweden. The orchestra performs in all seven regional county municipalities, and also nationally and internationally. The orchestra is further developing its collaboration with composers for the management and redevelopment of Western Art music.
We are looking for a clarinet player, section leader. The service is a permanent position, 50% service in Nordic Chamber Orchestra and 50% chamber music in Nordic Wind Quintet.

Audition dates:
The audition will take place by personal invitation on Thursday 9th January and possibly on Friday 10th January 2020.
The orchestral excerpts will be sent along with orchestral excerpts and notes for ensemble samples.
Orchestral and ensemble excerpts will be sent to accepted applicants in connection with audition call.

Compulsory works: W.A. Mozart: Clarinet concerto A-dur KV 622 (1st & 2nd movement), optional cadenza in 1st movement. 2nd movement without cadenza.
Claude Debussy: Première Rapsodie
Orchestral- and ensemble excerpts

The employment
We offer a fulltime and permanent contract from 1st of August 2020 or as agreed.

Contact
For more information, please contact:
Elisabet Ljungar, Music and Artistic director +4660-6585483
[email protected]
Anna Zachrisson (Union Chairman SYMF) +4660-6585487
[email protected]
You are welcome to submit your application with deadline November 1st 2019 to: [email protected]
Please note that we only accept applications via email. Mark the application with the reference number: 7006 Visa mindre