Lediga jobb som Studievägledare i Sundsvall

Se lediga jobb som Studievägledare i Sundsvall. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sundsvall som finns hos arbetsgivaren.

Studievägledare till Universitetsbibliotek och Studentstöd

Ansök    Jul 9    Mittuniversitetet    Studievägledare
Universitetsbibliotek och studentstöds uppdrag är att erbjuda bibliotekstjänster, lärande- och studentstöd. Lärandestödet innefattar att stödja informationskompetens i utbildningen och erbjuda en inspirerande studiemiljö för studenter. Med studentstöd avses central studievägledning, pedagogiskt stöd till studenter med varaktig funktionsnedsättning samt studenthälsa. Till detta kommer en växande publiceringsstödsverksamhet som riktar sig mot forskare. Bibli... Visa mer
Universitetsbibliotek och studentstöds uppdrag är att erbjuda bibliotekstjänster, lärande- och studentstöd. Lärandestödet innefattar att stödja informationskompetens i utbildningen och erbjuda en inspirerande studiemiljö för studenter. Med studentstöd avses central studievägledning, pedagogiskt stöd till studenter med varaktig funktionsnedsättning samt studenthälsa. Till detta kommer en växande publiceringsstödsverksamhet som riktar sig mot forskare. Biblioteket har också funktionen av ett arbetsplatsbibliotek för samtliga anställda vid lärosätet och är även öppet för allmänheten.Vi behöver förstärka vår studievägledning under höstterminen 2024 och söker nu en erfaren studievägledare på deltid.

Som studievägledare kommer du att spela du en viktig roll i att stödja och guida presumtiva och antagna studenter i deras studie- och yrkesval.

Tjänsten är placerad vid Universitetsbibliotek och Studentstöd (UB), vars huvuduppdrag är att erbjuda bibliotekstjänster, forsknings-, lärande- och studentstöd. Inom Studentstödet ingår alla former av service till studenterna, allmän studievägledning, samordning av pedagogiskt stöd till funktionshindrade studenter samt studenthälsovård.

I arbetsuppgifterna som studievägledare ingår allmän studievägledning, bemanning av gemensam telefontid, mejl och chatt, medverkan i informationsinsatser till grupper inom och utom universitetet, omvärldsbevakning samt viss administration.

Kvalifikationer
Du har studie- och yrkesvägledarexamen samt flerårig yrkeserfarenhet från högskola/universitet. Kännedom om Mittuniversitetet och våra utbildningar är meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. God kommunikativ förmåga är viktig samt förmåga att samarbeta, vara flexibel, serviceinriktad och ordningsam. Du har goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift. Du har även goda kunskaper i engelska för kontakt med internationella studenter. Erfarenhet av de studieadministrativa systemen som används vid universitetet, inklusive Ladok och NyA är meriterande.

Anställningen innebär placering på campus i Sundsvall, men du ger även vägledningsinsatser för campus i Östersund, då mycket av vår utbildning och våra tjänster sker på distans.

Anställning och tillträde
Anställningen är en särskild visstidsanställning omfattande 20% av heltid från och med 2024-08-15 eller enligt överenskommelse/ dock längst till och med 2025-01-19.

Information

Om du har frågor är du välkommen att kontakta bibliotekschef Maivor Hallén, 010-142 85 39, 072-581 89 39 mailto:[email protected]

Ansökan
Ansökningshandlingar ska vara på svenska eller engelska.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2024-07-30.

Mittuniversitetet, med campus både i Sundsvall och Östersund, är ett lärosäte med närhet till studenter, kollegor och det omgivande samhället. Samtidigt befinner vi oss intill hav, skog och fjäll vilket skapar förutsättningar för en fantastisk livskvalitet. Här skapas ny kunskap genom internationellt framgångsrik forskning och utbildningar som bidrar till samhällsutvecklingen. På så sätt medverkar vi till en hållbar framtid och en bättre värld.


Som anställd vid Mittuniversitetet ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider, stöd för friskvårdsaktiviteter, löneutfyllnad vid föräldraledighet och sjukdom. Du får också generöst med semesterdagar.


Välkommen till ett universitet där människor möts, inspireras och tänker nytt.


Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av att jobba hos oss men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen

Ansök    Nov 24    Sundsvalls kommun    Studievägledare
Vill du bidra till att människor gör rätt studie- och yrkesval? Är du en ansvarstagande, serviceinriktad, stresstålig person som är öppen för ett brett uppdrag och som trivs att arbete i team? Sök tjänsten som studie- och yrkesvägledare på Individ och arbetsmarknadsförvaltningen (IAF) Individ och arbetsmarknadsförvaltningen spänner över områdena Vuxenutbildning, Barn- unga och familj, Missbruk och psykisk ohälsa samt Arbete och försörjning. Vi skapar föru... Visa mer
Vill du bidra till att människor gör rätt studie- och yrkesval? Är du en ansvarstagande, serviceinriktad, stresstålig person som är öppen för ett brett uppdrag och som trivs att arbete i team? Sök tjänsten som studie- och yrkesvägledare på Individ och arbetsmarknadsförvaltningen (IAF)
Individ och arbetsmarknadsförvaltningen spänner över områdena Vuxenutbildning, Barn- unga och familj, Missbruk och psykisk ohälsa samt Arbete och försörjning.

Vi skapar förutsättningar för lärande och arbete, förbättrad livssituation vid psykisk ohälsa och missbruk, trygga uppväxtvillkor och minskat utanförskap. Vi ökar möjligheterna för individen till egen försörjning. Vi arbetar förebyggande, och utifrån individens behov och möjligheter ger vi rätt stöd i rätt tid.

Som studie- och yrkesvägledare på IAF, inom Vuxenutbildningen, har du en central roll i kommunens arbete med kompetensförsörjning, där dina kontaktytor sträcker sig internt såväl som externt. På årsbasis läser 4000-5000 elever på Vuxenutbildningen.
Utbildningen bedrivs kontinuerligt över året. Utbildningslängden varierar från fem veckor upp till något år. Vuxenutbildningen i Sundsvall bedriver verksamhet inom grundläggande- och gymnasial utbildning för vuxna, Komvux som särskild utbildning (Särvux), Utbildning i svenska för invandrare (Sfi) samt yrkeshögskolan (YH). Verksamheten bedrivs både i egen kommunal regi och via externa utbildningsanordnare.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som Studie- och yrkesvägledare på Vuxenutbildningen skiljer sig mycket från arbetet som Studie- och yrkesvägledare inom barn- och ungdomsskolan. Det är ofta korta ledtider, högt tempo och arbetsuppgifterna varierar utifrån verksamhetens behov. Du arbetar för alla verksamheter inom Vuxenutbildningen, för pågående och presumtiva elever i kommunen. Du jobbar uppsökande och motiverande. Du genomför vägledningssamtal, enskilt och i grupp. Du arbetar med behörighetsbedömningar och uppsökande verksamhet. Kontakter med myndigheters är vanliga och arbetet kan stundtals bestå av mycket administrativa uppgifter. Som studie- och yrkesvägledare på Vuxenutbildningen arbetar man i samledarskap med sina kollegor och följer gemensamma beslut och processer. Vi fokuserar på studie- och yrkesvägledning i vid bemärkelse. Flera funktioner står tillsammans för den samlade studie- och yrkesvägledningen. Du är beroende av andra funktioner, och andra funktioner är beroende av dig. Tillsammans skapar vi helheten för eleven.

KVALIFIKATIONER
Du har någon av nedanstående utbildningar.
· Studie- och yrkesvägledarexamen.
· Överbryggande kurser för utbildning till studie- och yrkesvägledare,
· Programmet för hälsa och Rehabilitering i arbetslivet
· Beteendevetenskapliga programmet,
· Socionomutbildning,
· Lärarutbildning med examen inom samhällsvetenskapliga sfären
För att vara behörig till tjänsten om du är Sv/SO lärare skall du ha 180 gamla HP.

Som person är du ansvarstagande, serviceinriktad och flexibel. Du har god samarbetsförmåga, och kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och i skrift. Du är innovativ, medskapande och har en god förmåga att möta ständiga förändringar. Du uppskattar ett högt tempo och har en god balans i din vardag.
Meriterande är:
• Dokumenterade goda erfarenhet av att vägleda och coacha vuxna kring deras lärande.
• Dokumenterade goda kunskaper i arbetsmarknads- och utbildningsfrågor samt god datorvana och erfarenhet av administrativt arbete.
• Målgruppsrelaterande kunskaper.
• Förutom kunskaper i engelska ser vi gärna att du har kunskaper i något av de mest frekventa språken hos våra elever; arabiska, tigrinja, dari/persiska och somaliska.
• Särskild vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och att de kvaliteter och kompetenser du har blir ett komplement till redan anställda inom studie- och yrkesvägledningen.

ÖVRIGT
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatoriskt drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre