Lediga jobb som Säkerhetsanalytiker, IT i Sundsvall

Se lediga jobb som Säkerhetsanalytiker, IT i Sundsvall. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sundsvall som finns hos arbetsgivaren.

Informationssäkerhetsspecialist som krokar arm i en digital kommun

Har du ett stort intresse för informationssäkerhet i en tid av intensiv digital utveckling? Är du en lagspelare som trivs i en miljö där skratt och duktiga kollegor varvas med dedikerat, meningsfullt och framåtsyftande arbete? Vill du bidra och befinna dig i en miljö under ständig utveckling där vi snabbt går från idé till ett görande? I Sundsvalls kommun prioriteras den digitala omställningen högt, politiken har avsatt både drift- och investeringsmedel f... Visa mer
Har du ett stort intresse för informationssäkerhet i en tid av intensiv digital utveckling? Är du en lagspelare som trivs i en miljö där skratt och duktiga kollegor varvas med dedikerat, meningsfullt och framåtsyftande arbete? Vill du bidra och befinna dig i en miljö under ständig utveckling där vi snabbt går från idé till ett görande?

I Sundsvalls kommun prioriteras den digitala omställningen högt, politiken har avsatt både drift- och investeringsmedel för en långsiktig förändring där det digitala är en utgångspunkt när vi utvecklar vår verksamhet. För att skapa en jämlik digital välfärd och möjliggöra hög takt på den digitala omställningen även i den mindre kommunen drivs ett gemensamt arbete tillsammans med Ånge kommun som kommer leda till en fullt integrerad it- och digitaliseringsstruktur.

Som du förstår händer det mycket hos oss inom digitalisering och utveckling, till exempel fick vi i maj ta emot den fina utmärkelsen Sveriges digitaliseringskommun. Det är såklart superkul och vi är stolta över att andra uppmärksammar det vi gör. Men vårt fokus ligger inte på att vinna priser utan på att få saker att hända, exempelvis säkra digitala tjänster.

Det digitala kan utan tvekan bidra med stora värden för många målgrupper, allt från våra äldre till företag som agerar i kommunen. Men den digitala användningen måste också vara trygg och våra digitala lösningar måste bygga tillit och förtroende.

Tjänsten är placerad på kommunens centrala digitala utvecklingsavdelning. Här blir du en del av ett gäng som jobbar med innovation, digitalisering, arkitektur, styrning och ledning samt informationssäkerhet och cybersäkerhet ur ett kommunövergripande perspektiv. Avdelningen har ansvaret för IT-styrning i koncernen, vi jobbar nära våra förvaltningar och bolag samt vår IT-avdelning för att löpande utveckla vår förmåga, vi tror på samarbete och armkrokar. Du kommer att arbeta i nära dialog och rapportera till informationssäkerhetsansvarig/CISO.

Avdelningen har ansvaret för IT-styrning och informationssäkerhet där cybersäkerhet ingår, i kommunen som helhet, där vi jobbar nära våra förvaltningar och bolag för att kunna ställa rätt krav på vår IT-avdelning och andra aktörer som är involverade i tillhandahållandet av IT-funktioner.

Gruppen har en bra blandning av kompetenser, ålder, kön och bakgrunder, vilket skapar härlig dynamik. Takten är hög och möjligheterna stora. Som team jobbar vi prestigelöst och tillsammans, vi är ett lag och vi krokar arm med kollegor i hela koncernen. Du har goda möjligheter att själv forma din inriktning i gruppen. Är du lite extra nyfiken på hur det är att jobba med digital utveckling hos oss? Ta gärna en titt på https://utveckling.sundsvall.se/jobba

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse. I Sundsvalls kommun får du en central roll inom informationssäkerhetsområdet, i syfte att möta dagens och framtidens välfärdsbehov på nya och effektiva sätt med stöd av teknikens möjligheter. Din roll är delvis strategisk men också operativ där du jobbar med hela organisationens informationssäkerhet.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av att:

• Samordna det systematiska informationssäkerhetsarbetet
• Samordna och stötta verksamheterna med informationssäkerhetsklassningar och riskanalyser
• Delta som specialist inom exempelvis utvecklingsinitiativ och kravställning i upphandlingar
• Stötta förvaltningar och bolag i frågor som rör informationssäkerhet
• Stötta förvaltningar och bolag i dataskyddsfrågor

Ditt arbete är inte avgränsat till ovanstående områden, tillsammans prioriterar vi löpande vad som behöver göras och skapar förutsättningar för det. Framför allt så kommer du själv kunna påverka riktning och mål i stor utsträckning.

KVALIFIKATIONER
Du har en akademisk examen med inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Alternativt gedigen arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Aktuell erfarenhet informationssäkerhet inom medelstora och större organisationer är meriterande, som konsult eller som anställd. Tjänsten kräver god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift i svenska språket.

Avgörande för att lyckas i uppdraget är en förmåga att lyssna, förstå, guida och skapa relationer. Du är duktig på att göra det svåra enkelt, säkerhetsområdet kan vara komplext men behöver inte vara det i dialogen med verksamheten. Du har förmåga att tänka helhet och långsiktighet i komplexa miljöer. Du tror på att lära genom att göra, du vågar utforska nya sätt och metoder samt ibland lämna gamla sanningar.

Du kan se helhet men backar inte heller för att kavla upp ärmarna och jobba operativt, som beskrivet så är rollen bred och kommer att kräva en förmåga ur båda dessa perspektiv.

Precis som övriga medarbetare på vår arbetsplats är du en ambitiös lagspelare med stark drivkraft, god samarbetsförmåga och positiv inställning. Du ser möjligheter i utmaningar och har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar. Du har ett genuint intresse för cybersäkerhet och säkerhet i allmänhet och din problemlösande analysförmåga är hög. För att lyckas i rollen behöver du också vara drivande och uthållig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass, vilket i detta fall ställer krav på svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning.

Flytta till Sundsvall - Information via länkarna nedan gällande frågor kring ex. boende, medflyttare, skola- och barnomsorg.
https://naringslivsbolaget.se/etablera-och-utveckla-foretag/inflyttningsservice/
https://www.valkommen-hit.se/sv/sundsvall

ÖVRIGT
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Vi söker Senior Cybersecurity

Arbetar du inom IT och längtar efter en flexibel vardag där du själv kan välja var och när du vill arbeta? Går du kanske i tankarna om att söka efter en arbetsplats där just du får utvecklas både på ett professionellt plan, och på ett personligt plan. Då har vi jobbet för dig! På Viva Bemanning söker vi just nu en Senior Cybersecurity till flera olika städer i Sverige! Anställningsform Tillsvidareanställning, Heltid. Kvalifikationer Vi söker efter ta... Visa mer
Arbetar du inom IT och längtar efter en flexibel vardag där du själv kan välja var och när du vill arbeta? Går du kanske i tankarna om att söka efter en arbetsplats där just du får utvecklas både på ett professionellt plan, och på ett personligt plan. Då har vi jobbet för dig!
På Viva Bemanning söker vi just nu en Senior Cybersecurity till flera olika städer i Sverige!
Anställningsform
Tillsvidareanställning, Heltid.
Kvalifikationer
Vi söker efter talangfulla kandidater till rollen som Senior Cybersecurity. Som person ser vi att du är proaktiv och engagerad i ditt arbete. För att lyckas i rollen ser vi även att du är fokuserad samt har relevant erfarenhet för rollen. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig och förstå svenska i både tal och skrift.
Om oss
Viva Bemanning startade år 2019 med visionen att hjälpa människor att hjälpa andra människor. Idag har vi över 240 konsulter på uppdrag i Sverige och Norge som vi hjälpt hitta rätt arbetsplats och uppdrag. Vi kommer alltid sträva efter att bibehålla den familjära småföretagskänslan där du kommer känna att vi ser, värnar och bryr oss.
På IT-avdelningen på Viva Bemanning är vi ett passionerat team som älskar brädspel, trolleri, musikproduktion, retro-gaming, sport och allt där emellan.
Vad erbjuder vi?
Förhöjd ersättning
Maximalt friskvårdsbidrag
Service i världsklass.
Arbetsmiljö med hög kvalitet
Arbeta med de mest intressanta, roligaste och populäraste uppdragen i branschen just nu
Vill du lära dig snabbräkning, minnestekniker eller få mentalträning? Eller kanske vill du starta eget företag? Vi finns här för dig!Ansökan
Välkommen med din ansökan via mail alternativ intresseanmälan på vår hemsida www.vivabemanning.se
Telefon: 08-50 90 8000
Mail: [email protected]
Var noga med att bifoga ditt CV i ansökan.
Har du några frågor om rollen? Tveka inte att kontakta mig!
Viva Bemanning IT – din framtid börjar hos oss! Visa mindre

IT-säkerhetsspecialist

Avdelningen infrastruktur ansvarar för Mittuniversitetets IT, Servicecenter, fastighet och campusservice. Avdelningen består av ca 70 medarbetare och är verksam både i Östersund och i Sundsvall. Inom avdelningen hanteras bland annat teknisk support, utveckling, drift, informationssäkerhet, telefoni, servicecenter, vaktmästeri, tryckeri, lokaler och hyresavtal. Avdelningen har både ett operativt och ett strategiskt ansvar inom dessa områden. IT Drift &... Visa mer
Avdelningen infrastruktur ansvarar för Mittuniversitetets IT, Servicecenter, fastighet och campusservice. Avdelningen består av ca 70 medarbetare och är verksam både i Östersund och i Sundsvall. Inom avdelningen hanteras bland annat teknisk support, utveckling, drift, informationssäkerhet, telefoni, servicecenter, vaktmästeri, tryckeri, lokaler och hyresavtal. Avdelningen har både ett operativt och ett strategiskt ansvar inom dessa områden.IT Drift & Utveckling är en av fem enheter inom avdelningen för Infrastruktur vid Mittuniversitetet.

Enheten består av 17 medarbetare. Enhetens uppdrag är att leverera drift- och utvecklingstjänster på ett effektivt, säkert och serviceinriktat sätt. Målgruppen är studenter, medarbetare och externa intressenter.

Ansvarsområden inom IT Drift & Utveckling är systemdrift, systemutveckling och arkitektur, nät och klientmanagering. Tvärfunktionella arbetsområden är IT-säkerhet, investeringar, upphandling, riskhantering och systemintegrationer.

Arbetsuppgifter
Vill du vara en del i utvecklingen av Mittuniversitetets IT-säkerhetsarbete och delta i olika utvecklingsprojekt, då är detta rätt jobb för dig! Här vill vi skapa möjligheten för medarbetarna att utveckla verksamheten och utvecklas som individer.

Som IT-säkerhetsspecialist ansvarar du för att förvalta och vidareutveckla strategier och aktiviteter som rör IT-säkerhet, i nära samarbete med IT-säkerhetsansvarig och IT-informationssäkerhetssamordnare. Det är en viktig och spännande roll där du tillsammans med de övriga ansvarsområdena på enheten intensivt arbetar med IT-säkerhetsfrågor som är direkt kopplade till att universitetet har en väl fungerande IT-säkerhet. IT-säkerhetsspecialisten kommer att arbeta med uppdragsstöd till övriga inom infrastrukturavdelningen, i utvecklingsuppdrag och infrastrukturaktiviteter, kravställning vid upphandling. Arbetet innebär även stöd till andra verksamheter inom organisationen. 

I ditt arbete kommer du att ha kontakt med systemägare, förvaltning och utvecklare. I tjänsten ingår även omvärldsbevakning och nätverkande inom området.

Du kommer även att bevaka och analysera incidentprocessen samt ansvara för att rutiner för eskalering, larm och informationsspridning och andra processer följs. Du deltar i vårt fortsatta arbete med kontinuitetsplanering, utveckling av arbetssätt, rutiner och processer.

Resor kan förekomma i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom IT, datateknik, systemvetenskap eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har minst 4 års erfarenhet av arbete inom något eller några av våra ansvarsområden, samt erfarenhet av projektledning eller annan dokumenterad erfarenhet av motsvarande ledarskap.

Arbetet innebär både självständigt arbete och arbete i grupp. Du behöver därför vara bekväm med att själv strukturera och ansvara för ditt arbete och dina leveranser, men även tycka om att samarbete med andra. Det är av stor vikt att du har för vana att arbeta proaktivt och tycker det är givande att arbeta med verksamhetsutveckling och förändringsarbete, där lagar, förordningar och regleringsbrev omsätts i pragmatiskt arbete och balanserade aktiviteter, alltid med verksamheterna vi stödjer i fokus.

Eftersom våra medarbetare och studenter kommer från olika delar av världen behöver du kunna kommunicera både på svenska och engelska och då både i tal och skrift.

Anställning och tillträde
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Anställningsort
Sundsvall eller Östersund

Kontakt
Enhetschef - Daniel Berg, 010-172 65 44

Ansökan
Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2023-02-12

Mittuniversitetet, med campus både i Sundsvall och Östersund, är ett lärosäte med närhet till studenter, kollegor och det omgivande samhället. Samtidigt befinner vi oss intill hav, skog och fjäll vilket skapar förutsättningar för en fantastisk livskvalitet. Här skapas ny kunskap genom internationellt framgångsrik forskning och utbildningar som bidrar till samhällsutvecklingen. På så sätt medverkar vi till en hållbar framtid och en bättre värld.


Som anställd vid Mittuniversitetet ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider, stöd för friskvårdsaktiviteter, löneutfyllnad vid föräldraledighet och sjukdom. Du får också generöst med semesterdagar.


Välkommen till ett universitet där människor möts, inspireras och tänker nytt.


Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av att jobba hos oss men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

It-säkerhetsspecialist

Ansök    Maj 10    Bolagsverket    Säkerhetsanalytiker, IT
Bolagsverket i Sundsvall är en myndighet som har siktet inställt på digitalisering och innovation. Vi är drygt 600 medarbetare som varje dag arbetar för att ge företagsamma människor i Sverige möjligheten att förverkliga sina drömmar och känna trygghet i sitt företagande. För att fortsätta vårt viktiga arbete strävar vi efter att vara en arbetsplats där vi genom mod och tillit skapar förutsättningar för medarbetare att trivas och utvecklas. Var med och b... Visa mer
Bolagsverket i Sundsvall är en myndighet som har siktet inställt på digitalisering och innovation. Vi är drygt 600 medarbetare som varje dag arbetar för att ge företagsamma människor i Sverige möjligheten att förverkliga sina drömmar och känna trygghet i sitt företagande.

För att fortsätta vårt viktiga arbete strävar vi efter att vara en arbetsplats där vi genom mod och tillit skapar förutsättningar för medarbetare att trivas och utvecklas. Var med och bygg vår framtid!

ARBETSUPPGIFTER
Nu tar vi nästa steg inom it-säkerhet! Vill du vara med på resan och driva Bolagsverkets it-säkerhetsarbete framåt?

Till enheten för it-styrning söker vi dig som tillsammans med vår it-säkerhetsansvarige kommer att driva och följa upp aktiviteter inom it-säkerhetsområdet. Enheten ingår i it-avdelningen och ansvarar för att säkerställa att it-lösningarna möter verksamhetens behov.

Vi erbjuder dig ett spännande och högaktuellt arbete i vår säkerhetsorganisation som tillsammans med vår it-säkerhetsansvarige och it-arkitekter stödjer övriga it-avdelningen inom system- och infrastruktursutveckling. Vi arbetar mot DevSecOps och du blir en viktig del av den utvecklingen.

I arbetsuppgifterna ingår att leda aktiviteter men även att utföra operativa uppgifter inom infrastruktur och teknik för att förbättra it-säkerheten. Du arbetar i nära samarbete med våra team för agil system- och teknikutveckling som stöd för it-säkerhetsperspektivet.
Du kommer att ha en viktig roll i det operativa it-säkerhetsarbetet. Ditt område omfattar drift, infrastruktur, applikation och arkitektur samt de modeller och metoder som berörs. Du hanterar också it-säkerhetsincidenter inom ramen för vår incidenthantering.

Vår arbetsplats präglas av en positiv attityd där vi hjälper varandra och har kul på jobbet. För oss är det viktigt att man kan utvecklas och utmanas i sin roll och samtidigt kunna hitta en bra balans mellan jobb och fritid. Gillar du teknik, samarbete och är intresserad av människor så kommer du att trivas hos oss!

KVALIFIKATIONER
För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du har följande bakgrund och kompetenser:
• relevant akademisk utbildning alternativt flerårig erfarenhet inom området som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• erfarenhet av tekniskt arbete med it-säkerhet, gärna i större organisationer
• god kunskap om it-infrastruktur och systemutveckling inom Linux och open source
• god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska såväl muntligt som i skriftligt

För tjänsten är det meriterande om du har:
• erfarenhet av arbete med it-forensik och säkerhetstester (såsom PEN-tester)
• erfarenhet av arbete med säkerhetsarbete inom systemutveckling, gärna med arbetssätt och verktyg enligt DevSecOps.

Vi tror att du är en person som har lätt för att skapa engagemang och delaktighet. Du har en struktur och systematik som präglar ditt arbetssätt oavsett uppgift eller uppdrag. Du har lätt för att samarbeta, gärna teambaserat, och du har ofta ett brett perspektiv på olika frågeställningar. Som person är du nyfiken och har en vilja att lära dig nya arbetssätt och ny teknik. Förmågan att se vad som behöver utvecklas och förbättras är viktig, likaså att kommunicera och dokumentera. Rollen kräver att du är skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du bli vår nya kollega? Välkommen med din ansökan idag!

ÖVRIGT
Bifoga personligt brev och cv
Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass.

Vi strävar efter att vara en arbetsplats där det finns goda förutsättningar att ta hand om sin hälsa. Därför erbjuder vi bland annat friskvårdbidrag och friskvårdstimme samt massage och gym i våra lokaler i Sundsvall.

Läs mer om alla våra förmåner på bolagsverket.se/om/oss/jobb.

Vi undanber oss alla erbjudande om rekryterings- och annonshjälp. Visa mindre

Informationssäkerhetsspecialist Atea

Om oss ”Med vårt unika lag inspirerar, utmanar och förflyttar vi våra kunder till en hållbar digital framtid”. På Atea i Sundsvall arbetar ett 30-tal personer. Alla med unika personligheter och kompetenser. Våra olikheter är vår framgång och när vi tillsammans får använda våra förmågor för att hjälpa våra kunder att bli framgångsrika mår vi som bäst! Vi tror helt enkelt att medarbetare som mår bra även kommer leverera utomordentliga tjänster till våra k... Visa mer
Om oss
”Med vårt unika lag inspirerar, utmanar och förflyttar vi våra kunder till en hållbar digital framtid”.

På Atea i Sundsvall arbetar ett 30-tal personer. Alla med unika personligheter och kompetenser. Våra olikheter är vår framgång och när vi tillsammans får använda våra förmågor för att hjälpa våra kunder att bli framgångsrika mår vi som bäst! Vi tror helt enkelt att medarbetare som mår bra även kommer leverera utomordentliga tjänster till våra kunder.

DIN ROLL I LAGET

Som informationssäkerhetskonsult kommer du att hjälpa våra kunder med tjänster som implementering av ledningssystem för informationssäkerhet, workshops, informationsklassificering riskanalys, dataskyddsförvaltning samt utbildningar med mera.
Du kommer att arbeta självständigt eller i team beroende på kundens behov och omfattning av uppdrag.
Du kommer också att delta i en hel del säljaktiviteter och kundevent.

VÅRT ERBJUDANDE TILL DIG

Intressanta uppdrag med kunder inom både offentlig och privat sektor.
Informationssäkerhetsområdet och efterfrågan på LIS, GDPR, tjänster inom säkerhetsskydd är under stark uppgång och möjligheterna till att påverka utvecklingen är stor.
Vi värdesätter din kompetensutveckling och avsätter kontinuerligt tid där du kan fortbilda dig. Möjlighet ges även att träffa kollegorna på kontoret för att diskutera den senaste utvecklingen över en kopp kaffe eller på annat sätt ta del av Ateas gemenskap.Din profil

Vad söker vi hos dig?
Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas och ha roligt.
Vi ser att du är en person som tar ansvar för dina uppdrag, strukturerar ditt arbete självständigt och driver dig själv vidare. Du är affärsmässig med god förståelse för ekonomin i en konsultorganisation.

För att lyckas i tjänsten bör du ha följande kunskaper:
• Praktisk arbetslivserfarenhet inom Informationssäkerhetsområdet
• Informationssäkerhetscertifieringar (t.ex. CISSP/CISM/CRMP/ISO 27001 Lead audit, Lead implementer)
• Erfarenhet av implementering av ledningssystem för informationssäkerhet

ATEA - VÅR VISION TP2B

Vi har en stark företagskultur med tydliga värderingar och laganda. Dagligen utmanar vi oss själva, partners, kunder och samhället i stort. Våra medarbetare får vara med och göra skillnad. Atea ska vara the place to be, för oss medarbetare, våra kunder och våra partners. Det finns bara ett sätt att lyckas. Vi skapar det tillsammans. Varje dag. Det är Laget före jaget som gäller.

På Atea tror vi på en hybrid vardag och flexibelt arbetssätt där vi sätter kunden i fokus och arbetar utifrån verksamhetens behov samt våra egna som medarbetare. Det innebär att vi tänker till när vi väljer var vi ska jobba för dagen och tror på att en kombination av arbete hos kund, på kontoret och på distans ökar hållbarheten, effektiviteten och arbetsglädjen. Därför är också hemmakontoret, om man vill, en naturlig del i ens vardag. Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering. I Sverige är vi 2 500 medarbetare på ett trettiotal orter från Malmö i söder till Kiruna i norr. Omkring 1 500 av oss är konsulter.

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. För mer information kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Andreas Krasser
Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum så ansök med CV och personligt brev så snart som möjligt via www.clockworkpersonal.se, men senast den 24 april 2022.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Informationssäkerhetsspecialist som krokar arm i en digital kommun

Har du ett stort intresse för informationssäkerhet i en tid av intensiv digital utveckling? Är du en lagspelare som trivs i en miljö där skratt och duktiga kollegor varvas med dedikerat, meningsfullt och framåtsyftande arbete? Vill du bidra och befinna dig i en miljö under ständig utveckling där vi snabbt går från idé till ett görande? I Sundsvalls kommun prioriteras den digitala omställningen högt, politiken har avsatt både drift- och investeringsmedel ... Visa mer
Har du ett stort intresse för informationssäkerhet i en tid av intensiv digital utveckling? Är du en lagspelare som trivs i en miljö där skratt och duktiga kollegor varvas med dedikerat, meningsfullt och framåtsyftande arbete? Vill du bidra och befinna dig i en miljö under ständig utveckling där vi snabbt går från idé till ett görande?

I Sundsvalls kommun prioriteras den digitala omställningen högt, politiken har avsatt både drift- och investeringsmedel för en långsiktig förändring där det digitala är en utgångspunkt när vi utvecklar vår verksamhet. För att skapa en jämlik digital välfärd och möjliggöra hög takt på den digitala omställningen även i den mindre kommunen drivs ett gemensamt arbete tillsammans med Ånge kommun som kommer leda till en fullt integrerad it- och digitaliseringsstruktur.

Som du förstår händer det mycket hos oss inom digitalisering och utveckling, till exempel fick vi i maj ta emot den fina utmärkelsen Sveriges digitaliseringskommun. Det är såklart superkul och vi är stolta över att andra uppmärksammar det vi gör. Men vårt fokus ligger inte på att vinna priser utan på att få saker att hända, exempelvis säkra digitala tjänster.

Det digitala kan utan tvekan bidra med stora värden för många målgrupper, allt från våra äldre till företag som agerar i kommunen. Men den digitala användningen måste också vara trygg och våra digitala lösningar måste bygga tillit och förtroende.

Tjänsten är placerad på kommunens centrala digitala utvecklingsavdelning. Här blir du en del av ett gäng som jobbar med innovation, digitalisering, arkitektur, styrning och ledning samt informationssäkerhet och cybersäkerhet ur ett kommunövergripande perspektiv. Avdelningen har ansvaret för IT-styrning i koncernen, vi jobbar nära våra förvaltningar och bolag samt vår IT-avdelning för att löpande utveckla vår förmåga, vi tror på samarbete och armkrokar. Du kommer att arbeta i nära dialog och rapportera till informationssäkerhetsansvarig/CISO.

Avdelningen har ansvaret för IT-styrning och informationssäkerhet där cybersäkerhet ingår, i kommunen som helhet, där vi jobbar nära våra förvaltningar och bolag för att kunna ställa rätt krav på vår IT-avdelning och andra aktörer som är involverade i tillhandahållandet av IT-funktioner.

Gruppen har en bra blandning av kompetenser, ålder, kön och bakgrunder, vilket skapar härlig dynamik. Takten är hög och möjligheterna stora. Som team jobbar vi prestigelöst och tillsammans, vi är ett lag och vi krokar arm med kollegor i hela koncernen. Du har goda möjligheter att själv forma din inriktning i gruppen. Är du lite extra nyfiken på hur det är att jobba med digital utveckling hos oss? Ta gärna en titt på https://utveckling.sundsvall.se/jobba

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse. I Sundsvalls kommun får du en central roll inom informationssäkerhetsområdet, i syfte att möta dagens och framtidens välfärdsbehov på nya och effektiva sätt med stöd av teknikens möjligheter. Din roll är delvis strategisk men också operativ där du jobbar med hela organisationens informationssäkerhet.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av att:

• Samordna det systematiska informationssäkerhetsarbetet
• Samordna och stötta verksamheterna med informationssäkerhetsklassningar och riskanalyser
• Delta som specialist inom exempelvis utvecklingsinitiativ och kravställning i upphandlingar
• Stötta förvaltningar och bolag i frågor som rör informationssäkerhet
• Stötta förvaltningar och bolag i dataskyddsfrågor

Ditt arbete är inte avgränsat till ovanstående områden, tillsammans prioriterar vi löpande vad som behöver göras och skapar förutsättningar för det. Framför allt så kommer du själv kunna påverka riktning och mål i stor utsträckning.

KVALIFIKATIONER
Du har en akademisk examen med inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Alternativt gedigen arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Aktuell erfarenhet informationssäkerhet inom medelstora och större organisationer är meriterande, som konsult eller som anställd. Tjänsten kräver god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift i svenska språket.

Avgörande för att lyckas i uppdraget är en förmåga att lyssna, förstå, guida och skapa relationer. Du är duktig på att göra det svåra enkelt, säkerhetsområdet kan vara komplext men behöver inte vara det i dialogen med verksamheten. Du har förmåga att tänka helhet och långsiktighet i komplexa miljöer. Du tror på att lära genom att göra, du vågar utforska nya sätt och metoder samt ibland lämna gamla sanningar.

Du kan se helhet men backar inte heller för att kavla upp ärmarna och jobba operativt, som beskrivet så är rollen bred och kommer att kräva en förmåga ur båda dessa perspektiv.

Precis som övriga medarbetare på vår arbetsplats är du en ambitiös lagspelare med stark drivkraft, god samarbetsförmåga och positiv inställning. Du ser möjligheter i utmaningar och har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar. Du har ett genuint intresse för cybersäkerhet och säkerhet i allmänhet och din problemlösande analysförmåga är hög. För att lyckas i rollen behöver du också vara drivande och uthållig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass, vilket i detta fall ställer krav på svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning.

Flytta till Sundsvall - Information via länkarna nedan gällande frågor kring ex. boende, medflyttare, skola- och barnomsorg.
https://naringslivsbolaget.se/etablera-och-utveckla-foretag/inflyttningsservice/
https://www.valkommen-hit.se/sv/sundsvall

ÖVRIGT
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Konsult inom IT säkerhet, Sundsvall

Om konsultuppdraget - Ort: Sundsvall - Uppdragslängd: Ca. 3 månader - Sista ansökningsdagen: ansök snarast - Omfattning: 300h - OBS! Det är viktigt att du uppfyller skall-kraven för att vi överhuvudtaget ska kunna offerera dig, annars förkastar beställaren vårt anbud omgående där både din tid resp. vår tid går till spillo. Uppdragsbeskrivning Kunden behöver förstärka med en konsult för att få hjälp med att göra en bedömning av aktuellt säkerhetsskydd (... Visa mer
Om konsultuppdraget

- Ort: Sundsvall
- Uppdragslängd: Ca. 3 månader
- Sista ansökningsdagen: ansök snarast
- Omfattning: 300h
- OBS! Det är viktigt att du uppfyller skall-kraven för att vi överhuvudtaget ska kunna offerera dig, annars förkastar beställaren vårt anbud omgående där både din tid resp. vår tid går till spillo.


Uppdragsbeskrivning

Kunden behöver förstärka med en konsult för att få hjälp med att göra en bedömning av aktuellt säkerhetsskydd (IT-säkerhet) med utgång i CIS Controls (version 8). Resultatet ska sedan visa på eventuellt gap, styrkor och svagheter samt en enkel rekommendation. Bedömningen ska utgå ifrån nivå 2 (IG2).

Konsulten kommer i uppdraget att behöva arbeta relativt självständigt och kunna förlita sig på överenskommen modell för uppdraget. I uppdraget ska följande, dock inte uteslutande, vara arbetssätt och aktiviteter för att komma fram till ett resultat:

- intervjuer av medarbetare och chefer,
- ta del av teknisk dokumentation och bilda sig en uppfattning utifrån dessa,
- ta del av presentationer som beskriver delar i kundens tekniska miljö.


I uppdraget ingår även att sammanställa både ett tekniskt underlag som beskriver åtgärder och rekommendationer samt ett underlag för presentation på ledningsnivå. Presentation och föredragande av resultat ingår i uppdraget.

Obligatoriska kompetenser och erfarenhet (skallkrav):

- Ha minst 5 års erfarenhet av arbete med säkerhetsfrågor i en organisation och eller myndighet med minst 500 anställda under de senaste 10 åren
- Ha utfört bedömningar enligt CIS controls eller liknande standard
- Kunna skriva och tala flytande svenska och engelska
- Konsulten ska bifoga en referens som inkluderar namn, telefonnummer samt e-mail till referensperson.


Meriterande kompetenser och erfarenhet (börkrav):

- Konsulten bör ha erfarenhet av tidigare arbete med att anpassa säkerhetsskydd utifrån ISO 27001
- Konsulten bör ha arbetat med anpassningar eller bedömning av säkerhetsskydd utifrån MSBFS 2020:7
- Konsulten bör ha erfarenhet av bedömning enligt CIS controls eller liknande standard inom en svensk myndighet


______________________

Hur du kommer vidare

- Sök uppdraget genom denna annons
- Lägg in ett CV i word-format
- Vi återkopplar om något behöver kompletteras eller förtydligas.
- Återkoppling sker vanligtvis från Kunden till oss inom 10 arbetsdagar
från det att ansökningstiden utgått. Vi försöker återkoppla omgående till dig som kandidat snarast vi har ny information avseende din ansökan eller uppdraget. Skulle återkoppling dröja, vänligen kontakta oss genom att svara på bekräftande mailutskicket i samband med din ansökan.


På uppmaning från beställare/slutkunder vill de inte att vi lämnar ut information om dem. En annan anledning är att Shaya Solutions lägger stor mängd tid som man på förhand inte får betalt för såvida inte uppdraget tillsätts, och därav kan vara återhållsamma med informationsdelningen av naturliga skäl.

Inför en eventuell intervju meddelas du om vilken Kunden är i god tid.

Om Shaya Solutions

Konsult- och kompetenspartner inom IT, Management och Teknik.

Vi lägger ett stort fokus på kund-/konsultpartnernöjdhet och kvalité i våra leveranser och verkar idag på 13 orter i Sverige med utgångspunkt i Stockholm. Teamets motto är Ödmjukhet, Ihärdighet samt Flexibilitet.

Varmt välkommen att höra av dig vid frågor eller funderingar.

Annonsförsäljare undanbedes. Visa mindre

Konsult inom IT säkerhet, Sundsvall

Om konsultuppdraget - Ort: Sundsvall - Uppdragslängd: Ca. 2 månader - Sista ansökningsdagen: ansök snarast - Omfattning: 300h - OBS! Det är viktigt att du uppfyller skall-kraven för att vi överhuvudtaget ska kunna offerera dig, annars förkastar beställaren vårt anbud omgående där både din tid resp. vår tid går till spillo. Uppdragsbeskrivning Kunden behöver förstärka med en konsult för att få hjälp med att göra en bedömning av aktuellt säkerhetsskydd (... Visa mer
Om konsultuppdraget

- Ort: Sundsvall
- Uppdragslängd: Ca. 2 månader
- Sista ansökningsdagen: ansök snarast
- Omfattning: 300h
- OBS! Det är viktigt att du uppfyller skall-kraven för att vi överhuvudtaget ska kunna offerera dig, annars förkastar beställaren vårt anbud omgående där både din tid resp. vår tid går till spillo.


Uppdragsbeskrivning

Kunden behöver förstärka med en konsult för att få hjälp med att göra en bedömning av aktuellt säkerhetsskydd (IT-säkerhet) med utgång i CIS Controls (version 8). Resultatet ska sedan visa på eventuellt gap, styrkor och svagheter samt en enkel rekommendation. Bedömningen ska utgå ifrån nivå 2 (IG2).

Konsulten kommer i uppdraget att behöva arbeta relativt självständigt och kunna förlita sig på överenskommen modell för uppdraget. I uppdraget ska följande, dock inte uteslutande, vara arbetssätt och aktiviteter för att komma fram till ett resultat:

- intervjuer av medarbetare och chefer,
- ta del av teknisk dokumentation och bilda sig en uppfattning utifrån dessa,
- ta del av presentationer som beskriver delar i kundens tekniska miljö.


I uppdraget ingår även att sammanställa både ett tekniskt underlag som beskriver åtgärder och rekommendationer samt ett underlag för presentation på ledningsnivå. Presentation och föredragande av resultat ingår i uppdraget.

Obligatoriska kompetenser och erfarenhet (skallkrav):

- Ha minst 5 års erfarenhet av arbete med säkerhetsfrågor i en organisation och eller myndighet med minst 500 anställda under de senaste 10 åren
- Ha utfört bedömningar enligt CIS controls eller liknande standard
- Kunna skriva och tala flytande svenska och engelska
- Konsulten ska bifoga en referens som inkluderas namn, telefonnummer samt e-mail till referensperson.


Meriterande kompetenser och erfarenhet (börkrav):

- Konsulten bör ha erfarenhet av tidigare arbete med att anpassa säkerhetsskydd utifrån ISO 27001
- Konsulten bör ha arbetat med anpassningar eller bedömning av säkerhetsskydd utifrån MSBFS 2020:7
- Konsulten bör ha erfarenhet av bedömning enligt CIS controls eller liknande standard inom en svensk myndighet


______________________

Hur du kommer vidare

- Sök uppdraget genom denna annons
- Lägg in ett CV i word-format
- Vi återkopplar om något behöver kompletteras eller förtydligas.
- Återkoppling sker vanligtvis från Kunden till oss inom 10 arbetsdagar
från det att ansökningstiden utgått. Vi försöker återkoppla omgående till dig som kandidat snarast vi har ny information avseende din ansökan eller uppdraget. Skulle återkoppling dröja, vänligen kontakta oss genom att svara på bekräftande mailutskicket i samband med din ansökan.


På uppmaning från beställare/slutkunder vill de inte att vi lämnar ut information om dem. En annan anledning är att Shaya Solutions lägger stor mängd tid som man på förhand inte får betalt för såvida inte uppdraget tillsätts, och därav kan vara återhållsamma med informationsdelningen av naturliga skäl.

Inför en eventuell intervju meddelas du om vilken Kunden är i god tid.

Om Shaya Solutions

Konsult- och kompetenspartner inom IT, Management och Teknik.

Vi lägger ett stort fokus på kund-/konsultpartnernöjdhet och kvalité i våra leveranser och verkar idag på 13 orter i Sverige med utgångspunkt i Stockholm. Teamets motto är Ödmjukhet, Ihärdighet samt Flexibilitet.

Varmt välkommen att höra av dig vid frågor eller funderingar.

Annonsförsäljare undanbedes. Visa mindre

Specialist inom informationssäkerhet

Vill du bidra till ökad samhällsnytta genom digitalisering? Är du en specialist med fokus på säkerhet? Kan du förmedla dina kunskaper på ett lättillgängligt sätt? Då är du den vi söker! Om jobbet Nu växlar vi upp och förstärker vår laguppställning med ännu fler kompetenta spelare. DIGG är en ung myndighet med ett stort och viktigt uppdrag att driva digitaliseringen av det offentliga Sverige framåt. Vill du vara med på resan? Läs mer om DIGG här. Vi ansv... Visa mer
Vill du bidra till ökad samhällsnytta genom digitalisering? Är du en specialist med fokus på säkerhet? Kan du förmedla dina kunskaper på ett lättillgängligt sätt? Då är du den vi söker!

Om jobbet

Nu växlar vi upp och förstärker vår laguppställning med ännu fler kompetenta spelare. DIGG är en ung myndighet med ett stort och viktigt uppdrag att driva digitaliseringen av det offentliga Sverige framåt. Vill du vara med på resan? Läs mer om DIGG här.

Vi ansvarar för förvaltningsgemensamma digitala tjänster och infrastrukturer samt har omfattande uppdrag med höga krav på säkerhet. Nu söker vi ytterligare en specialist inom informationssäkerhet till leveransområde styrning och stöd. Du kommer ingå i leveransteamet juridik- och informationssäkerhet där två informationssäkerhetsspecialister, nio jurister och en arkivarie arbetar.

Som specialist kommer du styra och leda arbetet med att säkra informationssäkerheten hos oss samt stödja verksamheten med expertkunskap inom området. Du arbetar i en utåtriktad roll och har många olika kontaktytor exempelvis gentemot samverkande myndigheter och externa samarbetspartners. Då vi är en myndighet i etableringsfas kommer du ha möjlighet att bygga strukturer och rutiner där inga svar finns på förhand. 

Som specialist inom informationssäkerhet kommer du exempelvis arbeta med att:


• Driva säkerhetsfrågor internt och i samverkan med andra myndigheter inom ramen för våra uppdrag, både nationellt och inom EU
• Delta i myndighetens arbete kring dataskydd och säkerhetsskydd
• Stödja verksamheten och ge råd i det systematiska säkerhetsarbetet 

Om dig

Hos oss går laget före jaget. Det betyder att du samarbetar bra med andra genom att du lyssnar, kommunicerar och kan ge och ta feedback på ett konstruktivt sätt och främjar samverkan med andra organisationer och intressenter för att åstadkomma resultat. Du tar dig an uppgifter med nyfikenhet och fokuserar på ditt och andras lärande. Du tar ansvar för att förstå och agera i enlighet med DIGG:s roll och uppdrag på en övergripande nivå. Du har lätt för att sätta dig in i och växla mellan olika perspektiv och ser till hela verksamhetens bästa i beslut och handling.

Du tar aktivt ansvar, arbetar mot mål, fokuserar på och levererar resultat i prioriteringar, planering och dina handlingar. Du har lätt för att ställa om och ändra inriktning när förutsättningarna förändras. Du tycker om att arbeta självständigt och är van att ta egna initiativ. Genom din prestigelöshet tar du ditt ansvar och gör det som behöver göras. Vidare arbetar du bra med komplexa frågor, analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem. Du har hög integritet och god omdömesförmåga.

Du har


• akademisk utbildning inom relevant ämnesområde för tjänsten, eller motsvarande erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.
• minst 5 års erfarenhet av arbete med informations- och it-säkerhet samt erfarenhet av säkerhetsarbetet inom offentlig förvaltning.
• kunskap om lagar och regler gällande informationssäkerhet inklusive dataskydd och säkerhetsskydd.
• god kännedom om ledningssystem för informationssäkerhet och standarderna inom ISO 27000-serien.
• god kunskap om digitala verktyg och är digitalt nyfiken. Du tar dig med lätthet an nya digitala verktyg

Det är meriterande om du har


• erfarenhet av att ha genomfört interna eller externa revisioner enligt exempelvis ISO27000-serien
• erfarenhet av kravställning kring informationssäkerhet och it-säkerhet i systemutveckling eller arkitekturgranskningar av lösningsförslag
• kunskap om kryptering, lösningar för elektronisk identifiering (e-legitimation), lösningar baserade på federationsteknik (PKI) eller säker systemutveckling.

Du har god kunskap i svenska, både muntligt och skriftligt. Detta innebär att du kan producera rapporter och annat skriftligt material på den nivån uppgiften kräver. Du uttrycker dig både skriftligt och muntligt på ett pedagogiskt sätt så att mottagaren ska förstå och den röda tråden bibehålls. Du behöver kunna presentera både muntlig och skriftlig information på möten eller andra forum såväl internt som externt. Du har relevanta kunskaper i engelska- både i tal och skrift utifrån den nivå rollen kräver.

Om DIGG och vad vi erbjuder

DIGG är ung myndighet med ett stort uppdrag. Vi formar fortfarande vår verksamhet, vår kultur och våra arbetssätt samtidigt som vi skapar digitalisering av den svenska offentliga förvaltningen. När vi är i DIGG:s lokaler finns vi på huvudkontoret i centrala Sundsvall i moderna aktivitetsbaserade lokaler eller i ett mindre men modernt kontor i centrala Stockholm. DIGG är positivt inställd till att ge utrymme för placering och arbetsvillkor som arbete hemifrån och mobilt arbete, utifrån verksamhetens och medarbetarens behov.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Placeringsort är Sundsvall eller Stockholm. Resor förekommer och antal kan variera över tid.

Säkerhet har hög prioritet för oss på DIGG. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär kan du läsa här.

Sök

Vänta inte med att söka! Vi strävar efter att ha en så snabb, effektiv och fördomsfri process som möjligt och arbetar därför löpande med vårt urval och med cv-lös rekrytering. Ägna inte onödig tid åt att uppdatera ditt cv, svara istället på våra urvalsfrågor i ansökan.

Sista ansökningsdag är 7 december.

Har du frågor om jobbet är du välkommen att kontakta leveransledare Linn Kempe på tel 010-484 73 13. Facklig kontaktperson Åsa Fridholm, ST. Hon nås via växeln på 0771-11 44 00.

Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av att jobba hos oss men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster Visa mindre

Informationssäkerhetspecialist till kund i Sundsvall sökes!

Ansök    Okt 7    Framtiden AB    Säkerhetsanalytiker, IT
Är du analytiskt lagd, gillar du att arbeta strukturerad? Är du bra på att samarbeta men trivs och fungerar även bra i en självständig roll? Just nu söker vi en informationssäkerhetspecialist för ett spännande och utmanande uppdrag till kund i Sundsvall. Dina arbetsuppgifter Som informationssäkerhetskonsult kommer du att arbeta med, och hjälpa våra kunder med, tjänster som implementering av ledningssystem för informationssäkerhet, workshops med informatio... Visa mer
Är du analytiskt lagd, gillar du att arbeta strukturerad? Är du bra på att samarbeta men trivs och fungerar även bra i en självständig roll? Just nu söker vi en informationssäkerhetspecialist för ett spännande och utmanande uppdrag till kund i Sundsvall.

Dina arbetsuppgifter
Som informationssäkerhetskonsult kommer du att arbeta med, och hjälpa våra kunder med, tjänster som implementering av ledningssystem för informationssäkerhet, workshops med informationsklassificering och riskanalys, dataskyddsförvaltning, utbildningar med mera. Du kommer att arbeta självständigt eller i team beroende på kundens behov och omfattning av uppdrag. Utöver kunduppdrag kommer du medverka och bidra till företagets i Sundsvalls affärsutveckling inom området. Du kommer också att delta i en hel del säljaktiviteter och kundevent.

Dina arbetsuppgifter innefattar:

Arbeta med workshop allt från Informationsklassificering, riskanalyser och dataskyddförvaltning
Jobba med administrativa processer som rör informationssäkerhet
Sätta upp rutiner tillsammans med slutkund
Delaktig på kundmöten tillsammans med säljare som ett tekniskt stöd


Om företaget
Vår kund har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och deras medarbetares personliga utveckling och hälsa. Kundens kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort företaget till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.
Företagets verksamhet bygger på heltäckande lösningar och molntjänster inom IT-infrastruktur.

Mer information ges vid intervjutillfälle!

Din profil
För att lyckas i denna roll ser vi gärna att du har ett proaktivt förhållningssätt och söker lösningar i uppkomna problem där du fungerar konstruktivt både på egen hand och i grupp. Du är driven i ditt arbete och ser alltid till kundens bästa, där återkoppling och dokumentation i alla riktningar är en självklarhet. Du har en positiv inställning till förändring och du vill fortsätta utvecklas i din yrkesroll. Du är bekväm med att tala inför människor och trivs med att ha en ledande roll i workshops samt att du är bra på att skapa relationer och ger ett förtroendeingivande och trovärdigt intryck. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Skallkrav:

Praktiskt arbetslivserfarenhet inom informationssäkerhet, minst 1 år
I grunden har du en utbildning inom HR eller IT
Flytande svenska i tal och skrift
B-Körkort

Meriterande:
Engelska i tal och skrift
Certifikat inom informationssäkerhet


Om oss
Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera unga talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst kommer du vara anställd av oss på Framtiden och arbeta som konsult hos ett av våra kundföretag.


Villkor
Startdatum: Omgående
Placeringsort: Sundsvall
Arbetstider: 08:00-17:00 med möjlighet till flex
Omfattning: 100%

Urval sker löpande! Skicka in din ansökan redan idag för att inte missa chansen! Visa mindre

Specialist inom informationssäkerhet

Vill du bidra till ökad samhällsnytta genom digitalisering? Är du en specialist med fokus på säkerhet? Kan du förmedla dina kunskaper på ett lättillgängligt sätt? Då är du den vi söker! Om jobbet Myndigheten för digital förvaltning ansvarar för förvaltningsgemensamma digitala tjänster och uppdrag med höga krav på säkerhet. Nu söker vi ytterligare en specialist inom informationssäkerhet till leveransområde styrning och stöd, läs mer om leveransområdet och ... Visa mer
Vill du bidra till ökad samhällsnytta genom digitalisering? Är du en specialist med fokus på säkerhet? Kan du förmedla dina kunskaper på ett lättillgängligt sätt? Då är du den vi söker!

Om jobbet
Myndigheten för digital förvaltning ansvarar för förvaltningsgemensamma digitala tjänster och uppdrag med höga krav på säkerhet. Nu söker vi ytterligare en specialist inom informationssäkerhet till leveransområde styrning och stöd, läs mer om leveransområdet och DIGG här. Du kommer ingå i leveransteamet juridik- och informationssäkerhet där tre jurister och en specialist arbetar.

Som specialist kommer du bland annat att tillsammans med en kollega styra och leda arbetet med att säkra informationssäkerheten hos oss samt stödja verksamheten med expertkunskap inom området. Du arbetar i en utåtriktad roll och har många olika kontaktytor och då vi är en myndighet i etableringsfas kommer du ha möjlighet att bygga strukturer och rutiner där inga svar finns på förhand.

Som specialist kommer du att:


• Förvalta ledningssystem
• Genomföra riskanalyser
• Säkerställa att regler och processer efterlevs
• Förvalta rutiner för incidenthantering
• Omvärldsbevaka och sprida kunskap om området

Om dig

Hos oss går laget före jaget. Det betyder att du samarbetar bra med andra genom att du lyssnar, kommunicerar och kan ge och ta feedback på ett konstruktivt sätt och främjar samverkan med andra organisationer och intressenter för att åstadkomma resultat. Du tar dig an uppgifter med nyfikenhet och fokuserar på ditt och andras lärande. Du tar ansvar för att förstå och agera i enlighet med DIGG:s roll och uppdrag på en övergripande nivå. Du har lätt för att sätta dig in i och växla mellan olika perspektiv och ser till hela verksamhetens bästa i beslut och handling.

Du tar aktivt ansvar, arbetar mot mål, fokuserar på och levererar resultat i prioriteringar, planering och dina handlingar. Du har lätt för att ställa om och ändra inriktning när förutsättningarna förändras. Du tycker om att arbeta självständigt och är van att ta egna initiativ. Genom din prestigelöshet tar du ditt ansvar och gör det som behöver göras. Vidare arbetar du bra med komplexa frågor, analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem. Du har hög integritet och god omdömesförmåga.

Du har minst 3 års erfarenhet av arbete med informations-och it-säkerhet. Du har kunskap om lagar och regler som gäller för informationssäkerhet och dataskydd så som offentlighets- & sekretesslagen, säkerhetsskyddslagen och GDPR/dataskyddsförordringen.

Det är meriterande om du har kännedom om ledningssystem för informationssäkerhet och standarderna inom ISO 27000-serien. Har du erfarenhet av att arbeta i offentlig förvaltning samt har kunskap om kryptering, lösningar för elektronisk identifiering som e-legitimation och lösningar baserade på federationsteknik är det också meriterande.

Du har god kunskap i svenska, både muntligt och skriftligt. Detta innebär att du kan producera rapporter och annat skriftligt material på den nivån uppgiften kräver. Du uttrycker dig både skriftligt och muntligt på ett pedagogiskt sätt så att mottagaren ska förstå och den röda tråden bibehålls. Du behöver kunna presentera både muntlig och skriftlig information på möten eller andra forum såväl internt som externt. Du har relevanta kunskaper i engelska- både i tal och skrift utifrån den nivå rollen kräver.

Du är digitalt nyfiken och har god kunskap om digitala verktyg. Du tar dig med lätthet an nya digitala verktyg

Du har en akademisk utbildning inom relevant ämnesområde för tjänsten, eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivare bedömer likvärdigt.

Om DIGG och vad vi erbjuder

DIGG är liten myndighet med ett stort uppdrag. Vi formar fortfarande vår verksamhet, vår kultur och våra arbetssätt. Vi sitter i moderna aktivitetsbaserade lokaler i centrala Sundsvall och erbjuder nu dig möjligheten att få vara med att utveckla vår verksamhet och skapa nytta med oss på DIGG!

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Placeringsort är Sundsvall, vilket innebär att den vi anställer förväntas vara på plats i Sundsvall dagligen. Resor förekommer och antal kan variera över tid.

Vi eftersträvar en mångfald på arbetsplatsen vad gäller kompetenser och erfarenheter och vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Säkerhet har hög prioritet för oss på DIGG. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär kan du läsa här.

Sök

Vänta inte med att söka! Vi strävar efter att ha en så snabb, effektiv och fördomsfri process som möjligt och arbetar därför löpande med vårt urval och med cv-lös rekrytering. Ägna inte onödig tid åt att uppdatera ditt cv, svara istället på våra urvalsfrågor i ansökan.

Sista ansökningsdag är 5 juni.

Har du frågor om jobbet är du välkommen att kontakta leveransledare Linn Kempe på tel 010-484 73 13.

Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av att jobba hos oss men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster Visa mindre