Lediga jobb som Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare i Sundsvall

Se lediga jobb som Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare i Sundsvall. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sundsvall som finns hos arbetsgivaren.

Aktivitetsassistent, Administrativa enheten

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Administrativa enheten söker nu en aktivitetsassistent. Administrativa enheten befinner sig centralt i Sundsvall. Vårt fokus ligger på friskfaktorer. Målet med vår verksamhet är att ge våra deltagare en meningsfull sysselsättning i enlighet med målet att personer skall le... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Administrativa enheten söker nu en aktivitetsassistent. Administrativa enheten befinner sig centralt i Sundsvall. Vårt fokus ligger på friskfaktorer. Målet med vår verksamhet är att ge våra deltagare en meningsfull sysselsättning i enlighet med målet att personer skall leva ett så självständigt och oberoende liv som möjligt och aktivt delta i samhällslivet. Vi arbetar med att främja och tillgodose deltagares olika behov av fysisk/ psykisk hälsa i en miljö med positiv atmosfär. Arbetsinnehållet omfattar mycket tekniska uppgifter såsom att trycka tidningen Drakbladet, fotografering, intervjuer, reportage, kompiskortet, podcast, fakturering, Vi är aktiva med hälsokul, samarbete med Kulturbolaget samt andra uteaktiviteter.

Verksamheten formas utifrån att tillgodose deltagares individuella önskemål och behov vilket innebär ett kreativt arbete.

ARBETSUPPGIFTER
• Handleda och stödja personer med psykiska och neuropsykiska diagnoser samt intellektuella funktionsvariationer och/ eller autism.
• Att skapa lämpliga arbetsuppgifter/ sysselsättning utifrån behov, förmåga och intresse.
• Ansvara för uppförandet av genomförandeplan samt uppföljning enligt rutin och behov.
• I samråd med den enskilde planera och genomföra insatser mot uppsatta mål.
• Arbeta med struktur utifrån verksamhetskrav och individbehov.
• Ansvara för utförandet av social dokumentation.
• Intern och extern samverkan med Arbetsorientering, Försäkringskassan, individstöd, boende m.fl.
• Kontakt med god man eller förvaltare och anhöriga.

Arbetet är schemalagt vardagar, dagtid.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har gått Vård och omsorgsprogrammet med programfördjupning funktionsnedsättning/ psykiatri, Undersköterska med inriktning utvecklingsstörning/psykisk ohälsa eller Barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete med utgångspunkt för Socialstyrelsens allmänna råd. Krav att kunna omsätta kunskapen i det praktiska arbetet.

Du har erfarenhet av att ha arbetat med funktionsnedsättning inom utvecklingsstörning i minst ett år. Du har kunskap och erfarenhet av kognitivt stöd samt goda grundläggande IT- kunskaper. Mycket goda kunskaper av svenska i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Meriterande:
• Erfarenhet av alternativ och kompletterade kognition AKK.
• Erfarenhet av arbete med foto, reportage, intervjuer, podcast.
• Sundsvalls kommuns utbildning i funktionsnedsättning och tydliggörande pedagogik. Ett självständigt liv och motiverande samtal.
• Lågaffektivt bemötande.
• PFA - pedagogiskt förhållnings- och arbetssätt.
• Bildstöd ex. In Print.

Vi söker dig som har empati för dem du möter utan att ta över personers känslor. Du tar initiativ och kan anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är lugn, stabil och samarbetar bra med andra. I yrkesmässiga sammanhang så är det viktigt att du är utåtriktad och socialt aktiv och har en förmåga att skapa kontakter och underhålla relationer.

ÖVRIGT
Är du intresserad av att läsa mer om Sundsvall? Klicka in på www.sundsvall.se eller är du intresserad av hur det vore att bo och arbeta i Sundsvall kan du läsa mer på www.nykommun.se/kommun/sundsvall/

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.rtjmedelpad.se/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanstpersonal-i-beredskap-rib

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Sommar- och timvikarier till socialpsykiatrin

Vill du ha ett viktigt och meningsfullt jobb? Gör skillnad - vi behöver dig som vill arbeta inom socialpsykiatrin, som sommarvikarie eller timvikarie året om. Du erbjuds ett friskvårdskort när du väljer att jobba som sommarvikarie hos oss på heltid i minst 5 veckor under semesterperioden. Har du möjlighet att jobba heltid i minst 8 veckor under semesterperioden erbjuds du både friskvårdskort och en extra löneutbetalning på 5000 kr. Vi söker sommarvikarie... Visa mer
Vill du ha ett viktigt och meningsfullt jobb? Gör skillnad - vi behöver dig som vill arbeta inom socialpsykiatrin, som sommarvikarie eller timvikarie året om.

Du erbjuds ett friskvårdskort när du väljer att jobba som sommarvikarie hos oss på heltid i minst 5 veckor under semesterperioden. Har du möjlighet att jobba heltid i minst 8 veckor under semesterperioden erbjuds du både friskvårdskort och en extra löneutbetalning på 5000 kr.

Vi söker sommarvikarier till Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen (IAF) till verksamheter inom missbruk och psykisk ohälsa - socialpsykiatriboenden och individstöd. Vi har även behov av timvikarier till dessa verksamheter samt inom daglig verksamhet.

Du erbjuds ett utvecklande och viktigt jobb i gemenskap med engagerade kollegor. Du kommer att få värdefull erfarenhet inom yrket och goda chanser till fortsatt arbete inom Sundsvalls kommun.

Vi har fem boenden med inriktning mot psykiska funktionsnedsättningar. På boendena ger man stöd åt personer som på grund av psykisk ohälsa har funktionsnedsättning och/eller missbruksproblematik. Dessa boenden har även ett kommunalt hälso- och sjukvårdsansvar.

Individstöd är en insats för personer som bor i egen bostad och har psykisk ohälsa. Insatsens uppdrag är att utgå från den enskildes behov, så att denne ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Exempel på insatser kan vara att bryta social isolering, stödja personen med struktur och planering eller att stötta vid myndighetskontakter.

Daglig verksamhet har syftet att bidra till den personliga utvecklingen och att främja delaktigheten i samhället. Inriktningen på de olika dagliga verksamheterna inkluderar bland annat caféverksamhet, hästskötsel, musikaktiviteter och biltvätt.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna innebär att utföra de insatser som är aktuella för dagen utifrån den enskildes genomförandeplan. Det kan innebära att vara ett socialt stöd, handleda och motivera till aktivering. Målet är att stödja personerna till en ökad självkänsla, struktur i vardagen och social gemenskap.
Arbetsuppgifterna kan också omfatta fysisk omvårdnad, städ, tvätt, mathållning och medicindelegering.

Vi söker sommarvikarier under perioden juni-augusti med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd dagar, kvällar och helger. Vissa tjänster innebär vaken natt- eller dygnstjänstgöring med jour.

Vi söker också timvikarier till våra verksamheter. Som timvikarie har du en flexibel anställningsform där du själv är med och påverkar hur mycket du arbetar.

KVALIFIKATIONER
KRAV: Vad behöver du för att gå vidare i rekryteringsprocessen?

• Minst 2 månaders erfarenhet av arbete inom psykiatri, vård och omsorg eller pedagogiskt arbete, alternativt undersköterskeutbildning eller annan utbildning inom beteendevetenskap som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

• God svenska motsvarande SFI D är ett krav då arbetet innebär att du har en nära dialog och samarbete med både kollegor och den enskilde.

• Du ska ha fyllt 18 år när du tillträder din tjänst.

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med människor och har lätt för att samarbeta med kollegor. Du har förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv och är lyhörd i mötet med den enskilde. Du är flexibel och lugn även vid ändrade omständigheter eller stressade situationer. Som person är du trygg och stabil, ser relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på det personliga och professionella. Eftersom det även förekommer ensamarbete är det också viktigt att du kan arbeta självständigt.


MERITERANDE: Vad ökar dina chanser till anställning?

• Erfarenhet av arbete inom missbruk, funktionsnedsättning inom psykiatri, NPF-området eller utvecklingsstörning är meriterande.

• Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av lågaffektivt bemötande.

• Du behöver kunna utbildas och känna dig bekväm i att få delegering kring läkemedel och i vissa fall insulin.

• B-körkort är meriterande (inom Individstöd är körkort ett krav).

• Vi ser det som meriterande om du har hög tillgänglighet och kan vara flexibel med dina arbetstider.

• Du bör ha grundläggande datorkunskaper.

Inom vissa av våra verksamheter krävs utdrag ur belastningsregistret. Det beställer du via polisens hemsida genom denna länk https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret

OBSERVERA! Är du befintlig timvikarie hos oss idag och vill arbeta på samma arbetsplats som sommarvikarie under semesterperioden kommer du att få ett erbjudande om detta och behöver inte söka via denna annons. Erbjudandet om friskvårdskort och extra löneutbetalning gäller även dig som timvikarie som arbetar heltid på schema under semesterperioden.

ÖVRIGT
Ansökningsprocessen går till så här:

• Du skickar in din ansökan genom att svara på några urvalsfrågor samt bifogar CV (det är viktigt att ditt CV är uppdaterat och innefattar tidigare utbildningar och anställningar. Uppge även tidsperioder).
• Har du relevant utbildning vill vi att du bifogar betyg/examensbevis/studieintyg i din ansökan.
• Vi rekryterar löpande utifrån aktuella behov.
• Går du vidare i processen kommer du kontaktas via telefon eller mejl.

Vi genomför intervjuer under perioden januari-maj vilket innebär att du kan bli aktuell för sommar- eller timvikariat även om det kan dröja innan du blir kontaktad. Urval sker löpande, ansök redan idag.

OBS! Har du skyddade personuppgifter ska du inte söka via denna annons. Vänligen kontakta Bemanningsenheten på 060-191919 och be om att få bli kopplad till den vikariesamordnare som är ansvarig över denna hantering.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.rtjmedelpad.se/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanstpersonal-i-beredskap-rib Visa mindre

Arbetsledare till Servicegruppen Granmodal

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen (IAF) består av Individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad och vuxenutbildning. Förvaltningen är indelad i fyra verksamhetsområden: Arbete och försörjning, Barn, unga och familj, Missbruk psykisk ohälsa, och Vuxenutbildning. På arbe... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen (IAF) består av Individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad och vuxenutbildning. Förvaltningen är indelad i fyra verksamhetsområden: Arbete och försörjning, Barn, unga och familj, Missbruk psykisk ohälsa, och Vuxenutbildning. På arbete och försörjning fokuserar vi på att ge kommuninvånare stöd för att bli självförsörjande genom arbete eller studier. Vi arbetar tillsammans i tvärprofessionella team och har en samverkansplattform, Arbetsmarknadstorget, där vi samarbetar med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Västernorrland, samt specialistresurser som psykologer och arbetsterapeuter.

Servicegruppen Granmodal är en av Sundsvalls kommuns främsta arbetsträningsarenor med en kapacitet på 35 platser för deltagare. Vi erbjuder en trygg och stödjande miljö där individer ges möjlighet att arbetsträna eller skaffa sig förutsättningar för en åtgärdsanställning för att uppnå självförsörjning. Vår verksamhet omfattar praktiska arbetsuppgifter inom områden som snickeri, flytt och fastighet samt utemiljö såsom gräsklippning och lättare skogsvård.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en engagerad och driven arbetsledare. Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att inkludera att handleda och stödja deltagarna i den dagliga driften, säkerställa kvaliteten på arbetet samt hantera arbetsuppgifter och uppdrag som kommer från kommunens förvaltningar och bolag. Arbetsledaren förväntas även arbeta nära andra professionella inom Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen samt externa samarbetspartners för att säkerställa deltagarnas framgång.

I arbetsuppgifterna ingår också att:
• Arbeta i samverkan med personal och arbetsuppgifter inom andra förvaltningar.
• Delta tillsammans med deltagarna i praktiska arbetsområden, såsom enklare städning, yttre fastighetsskötsel, flytt och snickeri.
• Delta i deltagarnas individuella planeringar, anpassningar och utveckling.
• Följa upp deltagarnas framsteg tillsammans med arbetskonsulenter.
• Arbetsleda och handleda deltagare.
• Samarbeta med arbetskonsulenter och övriga arbetsledare för daglig planering av arbetsuppgifter.
• Genomföra riskbedömningar baserat på förekommande uppdrag.
• Skapa och underhålla goda kundrelationer.

KVALIFIKATIONER
Utbildning: Gymnasial utbildning är ett krav. Eftergymnasial utbildning inom socialt arbete, såsom behandlingspedagog eller integrationspedagog, är meriterande.

Erfarenhet:
• Erfarenhet av att arbeta med och ansvara för aktuell målgrupp.
• Erfarenhet av arbetsledning inom praktiska arbetsuppgifter.
• Erfarenhet av att arbeta med arbetsmarknadsfrågor.
• Erfarenhet av arbete inom psykisk ohälsa eller missbruksvård är meriterande.
• Mångårig erfarenhet av att arbeta med personer i olika sociala insatser och arbetsmarknadsåtgärder.

Färdigheter:
• Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.
• Vana vid att använda Outlook och Officepaketet.
• Kunskaper i utomnordiska språk, som arabiska eller somaliska, är meriterande.
• Innehav av röjsågskörkort och BE-tungt släp är meriterande.

B-körkort är ett krav.

Personliga Egenskaper
• Stark samarbetsförmåga och förmåga att kommunicera effektivt med olika samarbetspartners.
• Förmåga att leda och handleda deltagare, samt planera och följa upp deras arbetsinsatser.
• Flexibilitet och anpassningsförmåga.
• Förmåga att identifiera och hantera risker samt lösa problem i arbetsmiljön.
• Kundorienterad med förmåga att skapa och underhålla goda kundrelationer.
• Personlig lämplighet kommer att väga tungt i bedömningen.

ÖVRIGT
Är du intresserad av att läsa mer om Sundsvall? Klicka in på www.sundsvall.se eller är du intresserad av hur det vore att bo och arbeta i Sundsvall kan du läsa mer på www.nykommun.se/kommun/sundsvall/

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

I Sundsvalls kommun gillar vi olika och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.rtjmedelpad.se/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanstpersonal-i-beredskap-rib

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Handledare Öppenvård SBC

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Inom Individ- och arbetsmarkandsförvaltningen (IAF) ingår Individ- och familjeomsorgen, arbetsmarknad och vuxenutbildning. Förvaltningen består av fyra verksamhetsområden. Inom Verksamhetsområdet missbruk och psykisk ohälsa ingår Öppenvård Sundsvalls behandlingscentrum (S... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Inom Individ- och arbetsmarkandsförvaltningen (IAF) ingår Individ- och familjeomsorgen, arbetsmarknad och vuxenutbildning. Förvaltningen består av fyra verksamhetsområden. Inom Verksamhetsområdet missbruk och psykisk ohälsa ingår Öppenvård Sundsvalls behandlingscentrum (SBC). SBC omfattar mottagning, behandling, rehab och rådgivningsbyrå.

Verksamhetens mål är att förmedla insikter, hopp, stöd, färdigheter och kunskaper till deltagare som har en missbruks- eller beroendeproblematik, så att de efter slutförd behandling/insats på SBC kan leva ett drogfritt alternativt bättre liv.

Öppenvård SBC fortsätter att utveckla sitt arbetssätt och bredda utbudet av evidensbaserade behandlingsmetoder och stöd. Ansvaret och mandaten för hur insatsen utformas ligger hos öppenvården och baseras på den beskrivning av den enskildes behov som myndighetsutövningen lämnar i sitt uppdrag, vilket innebär att öppenvården ska erbjuda flexibla och individuella behandlingslösningar där rehab är en av dem.

På rehab placeras våra deltagare på ett av följande områden;
• Snickeri
• Bilrekond
• Utemiljö
• Transport
• Café

Varje område har en till två ansvariga handledare, vars uppgift är att handleda deltagaren i det praktiska arbetet såväl som att erbjuda stöd utifrån individens behov. Utöver handledarna finns även en samordnare, vars uppgift är att ta emot och fördela inkomna uppdrag, ta emot nya deltagare på deras första dag, stötta handledarna i deras arbete och ha ett övergripande ansvar för det dagliga operativa arbetet på delegation av enhetschef.

Nu söker vi ytterligare en driven och trygg handledare till vår caféverksamhet!

ARBETSUPPGIFTER
Som handledare på rehab är din roll att stötta och stärka våra deltagares drogfrihet, självkänsla och självständighet efter-eller under pågående missbruksbehandling i form av meningsfull sysselsättning, Rehab stävar efter att ge deltagarna ett normalt sammanhang, där fokus ligger på det praktiska arbetet men där vi även ger utrymme för fortsatt läkande i den enskildes rehabiliteringsprocess.

Ansvarsområdet innefattar handledning i det praktiska arbetet inom vår caféverksamhet/service samt erbjuda stöd utifrån den enskildes behov. Stödet ges exempelvis i form av motiverande och stödjande samtal och stöd i kontakten med andra myndigheter eller instanser. Handledaren ansvarar för att upprätta en genomförandeplan och tillsammans med övriga kollegor arbeta med att utveckla verksamheten framåt. Utöver det individuella stödet arbetar handledarna förebyggande och motiverande med deltagarna i grupp.

I arbetsuppgifterna ingår att:
• Handleda deltagarna i det praktiska arbetet
• Ansvara för att planera och genomföra arbetet i verksamheten både med och utan deltagare
• Ansvara för att planera och göra inköp
• Tillsammans med kollega ha ett övergripande ansvar för samtliga delar gällande cafét och service
• Instruera deltagare i- och ha ett övergripande ansvar gällande hygien-rutiner vid arbete i kök och café
• Stötta och stärka deltagarna i deras drogfrihet
• Motivera till förändring.
• Samverka med uppdragsgivare och samarbetspartners.
• Bedriva ett förebyggande/proaktivt arbete.
• Planera, dokumentera och följa upp klientarbetet runt deltagarna.
• Fortlöpande sköta dokumentation enligt gällande lagstiftning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med gymnasieutbildning och minst tre års dokumenterad yrkeserfarenhet inom café och restaurang.

Det är meriterande med:
• Erfarenhet av handledning eller annat pedagogiskt arbete.
• Erfarenhet inom psykiatri/samsjuklighet.
• Personliga och professionella erfarenheter inom området missbruk och bero-endeproblematik.
• Yrkeshögskoleutbildning eller annan relevant utbildning och fristående kurser inom café och restaurang
• Två års eftergymnasial utbildning med inriktning mot socialt arbete såsom exempelvis drogterapeut, behandlingsassistent, behandlingspedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift, övriga språkkunskaper är meriterande. Du har god datavana och förmåga att lära sig nya system, vi ser gärna att erfarenhet av Treserva. B-körkort är krav för tjänsten.

Som person söker vi dig med ett genuint intresse av att arbeta med människor, du ska ha lätt för att skapa förtroendefulla relationer, vara tålmodig och möta olika människor utifrån deras förutsättningar och behov. Du är pedagogisk och lämnar utrymme för andra människors utveckling. Du är lugn och har en personlig mognad, vilket innebär att du är känslomässigt stabil, har självinsikt och är trygg i dig själv.

Du har en god samarbetsförmåga och är öppen för och intresserad av att tillsammans med kollegor och chef driva och utveckla vår caféverksamhet. Du är kreativ, flexibel och ansvarstagande. Du har en empatisk förmåga och kan skilja på det personliga och professionella. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Urval sker löpande. Intervjuer kan förekomma innan sista ansökningsdag, så du är välkommen med din ansökan redan idag.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Boendestödjare med hög lön till LSS-boenden och andra verksamheter

Hej och hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen! Tycker du om att arbeta med människor samtidigt som du har ett liv där du vill kunna påverka dina arbetstider själv? Bra - då har du kommit helt rätt till oss! PersonalExpressen är Sveriges största bemanningsföretag inom LSS och vi erbjuder konsultuppdrag till en lång rad olika verksamheter - såväl privata som kommunala. Våra kunder består av LSS-boenden och andra former av dagliga verksamheter som... Visa mer
Hej och hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen!
Tycker du om att arbeta med människor samtidigt som du har ett liv där du vill kunna påverka dina arbetstider själv? Bra - då har du kommit helt rätt till oss! PersonalExpressen är Sveriges största bemanningsföretag inom LSS och vi erbjuder konsultuppdrag till en lång rad olika verksamheter - såväl privata som kommunala. Våra kunder består av LSS-boenden och andra former av dagliga verksamheter som har behov av personal.
Vi erbjuder jobb såväl på dagtid som kvällar, nätter och helger. Genom oss kommer du garanterat att hitta något som passar just dig och det går dessutom utmärkt att ha såväl studier som andra jobb vid sidan av att du arbetar med oss. Detta då vi erbjuder våra konsulter allt ifrån långa heltidsuppdrag till kortare deltidsuppdrag. Vi är kort och gott det perfekta alternativet för dig som söker ett meningsfullt jobb inom LSS på dina egna villkor!
PersonalExpressen har över 15 års erfarenhet av att bemanna inom skolan, vården och omsorgen. Våra hjärtan klappar för att vara där vi behövs som mest och att få göra skillnad i människors vardag!
Återigen hjärtligt välkommen till oss! Vi ser fram emot din ansökan redan idag! Visa mindre

Boendestödjare inom LSS på Sveriges mest personaliga bemanningsföretag!

Hej och hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen! Tycker du om att arbeta med människor samtidigt som du har ett liv där du vill kunna påverka dina arbetstider själv? Bra - då har du kommit helt rätt till oss! PersonalExpressen är Sveriges största bemanningsföretag inom LSS och vi erbjuder konsultuppdrag till en lång rad olika verksamheter - såväl privata som kommunala. Våra kunder består av LSS-boenden och andra former av dagliga verksamheter som... Visa mer
Hej och hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen!
Tycker du om att arbeta med människor samtidigt som du har ett liv där du vill kunna påverka dina arbetstider själv? Bra - då har du kommit helt rätt till oss!
PersonalExpressen är Sveriges största bemanningsföretag inom LSS och vi erbjuder konsultuppdrag till en lång rad olika verksamheter - såväl privata som kommunala. Våra kunder består av LSS-boenden och andra former av dagliga verksamheter som har behov av personal.
Arbeta på dina egna villkor med högre lön!
Det finns två olika sätt att arbeta på när man är anställd hos oss. Det första alternativet innebär att du styr helt och hållet själv över din egen arbetstid där du anmäler dig som tillgänglig i vår app de dagar du själv vill arbeta. Genom detta kan du då bli bokad på olika dagsvikariat i olika verksamheter olika dagar. Det här ger dig en unik möjlighet att testa på att arbeta på olika arbetsplatser genom oss innan du väljer var du trivs bäst. Det går också utmärkt att kombinera detta alternativ med t.ex. studier eller med andra jobb när du i första hand är intresserad av att arbeta extra till en högre lön på de tider som passar dig.
Det andra alternativet innebär att du anmäler intresse till oss för ett längre uppdrag. Vi får många förfrågningar till oss löpande som varierar i både tjänstgöringsgrad och uppdragstid. Genom dessa två olika alternativ att arbeta med oss kommer du alltid att få ett uppdrag som passar just dig - oavsett hur du själv föredrar att jobba. Det går också utmärkt att variera mellan vilket av de två alternativen du föredrar. Många som jobbar tillsammans med oss väljer till exempel att arbeta på ett heltidsschema vissa delar av året för att andra delar av året arbeta lite mindre. Hos oss får du friheten att välja själv samt ett större utrymme att ge ditt privatliv prioritet under de perioder som det är viktigast för dig - vi är lyhörda som arbetsgivare och gör allt för att våra medarbetare ska trivas hos oss över lång tid!
Utöver friheten att välja själv hur du vill arbeta kommer du hos oss alltid att få en högre lön och bättre villkor än om du är anställd någon annanstans. Vi är framtidens arbetsgivare och vi förstår att du värdesätter en arbetsgivare högt som värdesätter dig högt tillbaka och som är beredd att kämpa för dig och dina arbetsvillkor - något våra skickliga förhandlare alltid kommer att göra för dig inför varje nytt uppdrag du påbörjar hos någon av de många verksamheter vi samarbetar med.
Vi erbjuder jobb såväl på dagtid som kvällar, nätter och helger. Vi är kort och gott det perfekta alternativet för dig som söker ett meningsfullt jobb inom LSS på dina egna villkor!
Vi finns i hela Sverige!
På PersonalExpressen har vi över 15 års erfarenhet av att bemanna inom skolan, vården och omsorgen. Våra hjärtan klappar för att vara där vi behövs som mest och där vi får göra skillnad för människor i deras vardag. Våra samarbetsverksamheter återfinns över hela landet. Mot bakgrund av detta tror vi att vi har goda möjligheter att hitta ett uppdrag åt dig som passar just dig - oavsett var i landet du bor idag!
Sök in till oss på PersonalExpressen redan idag!
Återigen hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen - vi ser fram emot att få börja arbeta tillsammans med dig och förhoppningsvis även att inom kort få hitta ditt första uppdrag genom oss!
Återigen hjärtligt välkommen till oss! Vi ser fram emot din ansökan redan idag! Visa mindre

Boendehandledare/Boendestödjare/Boendeassistent till socialpsykiatrin

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Ta nu chansen att var med och utveckla våra särskilda boenden inom socialpsykiatrin. Vi vill tänka nygammalt när det kommer till bemanning och har börjat arbeta med ökad grundbemanning. Våra fem särskilda boenden samt Individstöd är verksamheter som alla tillhör Missbru... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Ta nu chansen att var med och utveckla våra särskilda boenden inom socialpsykiatrin. Vi vill tänka nygammalt när det kommer till bemanning och har börjat arbeta med ökad grundbemanning.

Våra fem särskilda boenden samt Individstöd är verksamheter som alla tillhör Missbruk och psykisk ohälsa och vi i vår tur tillhör Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen. Vi arbetar rehabiliterande och habiliterande med individer som endera bor i särskilt boende eller i egna bostäder utspridda i kommunen.

Du kommer att tillhöra ett team som arbetar på alla våra enheter men enligt planering ha din grundplacering på en av våra enheter. Du kommer alltså att ingå i socialpsykiatrins ökade grundbemanning. Du kommer vara schemalagd dag, kväll och var tredje helg. På sikt kan nattjänstgöring bli aktuell.

Du som arbetar i den ökade grundbemanningen kommer inte att kunna ha vissa ombudsroller eller vara kontaktpersonal. Däremot kommer du självklart ha APT, utvecklingssamtal samt eventuell handledning, precis som alla andra medarbetare. Du kommer att arbeta med en bred målgrupp inom området psykiatri, missbruk, neuropsykiatri och lindrig intellektuell utvecklingsstörning.

ARBETSUPPGIFTER
I socialpsykiatrin är arbetet mycket flexibelt och ingen dag är den andra lik. Du arbetar rehabiliterande och habiliterande för att skapa rutiner och struktur för att stötta den enskilde att utifrån sina egna resurser för att få möjlighet att leva ett så självständigt liv som möjligt. Du arbetar hela tiden med att den enskilda ska vara delaktig och få inflytande över sin vardag.

Du kommer att arbeta tillsammans och gemensamt med dina kollegor för att de enskilda ska nå sina mål och delmål. Vi dokumenterar i Procapita.

Du kommer att arbeta dels på boende och dels i den enskildes hem och/eller ute i samhället tillsammans med individen, allt för att de enskilda ska få stöd till ett självständigt liv utifrån den enskildes egna förutsättningar.

Dina dagliga arbetsuppgifter kommer att vara varierande såsom bland annat omvårdnad, stöd i vardagen, städ, tvätt, av sjuksköterska delegerande sjukvårdsinsatser, aktiviteter och motiverande samtal. Du kan ej vara allergisk mot tobaksrök eller pälsdjur.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är undersköterska med psykiatriinriktning, behandlingsassistent eller annan adekvat utbildning inom området psykiatri eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Du har delegering i hälso- och sjukvårdsuppdrag (du har redan delegering eller har kompetensen att efter intern utbildning av sjuksköterska erhålla delegering). Du har arbetslivserfarenhet från arbete med personer med psykiatriska, neuropsykiatriska funktionshinder och/eller missbruksproblematik.

Meriterande om du har utbildning/kompetens inom Motiverande Samtal (MI) och/eller Ett självständigt Liv (ESL). Det är också meriterande om du har erfarenhet av kognitiva hjälpmedel.

God svenska i tal och i skrift. Grundläggande IT kunskaper samt att du gärna har dokumenterat i Procapita. Meriterande om du har kunskap i Time Care Planering, Time Care Pool, Flexite, Stella och Heroma. Krav på körkort B, manuell växellåda.

För att arbeta med målgruppen och samverka med andra krävs det att du har god samarbetsförmåga, är lyhörd och lösningsorienterad. Du är flexibel och har förmåga att arbeta självständigt och kunna planera, strukturera och driva arbetet framåt mot mål. Du är trygg och stabil, har stor pedagogisk insikt och har hög integritet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

ÖVRIGT
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Boendehandledare till Hammarvägen 39

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Vill du arbeta med människor med psykiska funktionsnedsättningar och ge det stöd och den omsorg de behöver och när det är möjligt, förändra sin livssituation och sträva mot ökad självständighet? Sök då jobbet som boendehandledare till Hammarvägen som är en bostad med särs... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Vill du arbeta med människor med psykiska funktionsnedsättningar och ge det stöd och den omsorg de behöver och när det är möjligt, förändra sin livssituation och sträva mot ökad självständighet? Sök då jobbet som boendehandledare till Hammarvägen som är en bostad med särskild service vid individ och arbetsmarknadsförvaltningen.

I förvaltningen Individ- och arbetsmarkandsförvaltningen (IAF) ingår Individ- och familjeomsorgen, arbetsmarknad och vuxenutbildning. Förvaltningen består av fyra verksamhetsområden och inom verksamhetsområdet missbruk och psykisk ohälsa.

På Hammarvägen bor 18 brukare i åldrarna runt 50-85 år med psykiska funktionsnedsättningar och är i behov av särskild stöd och omsorg utifrån sina individuella behov.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet innebär att ge omsorg och omvårdnad samt motivera och stödja personer som på grund av psykisk ohälsa har en funktionsnedsättning och/eller missbruksproblematik. Målet är att stödja personerna till en ökad självkänsla, struktur i vardagen och social gemenskap.

Sedvanliga arbetsuppgifter är utifrån den enskildes genomförandeplan och innefattar att vara ett socialt stöd och att handleda och motivera till aktivering. Arbetsuppgifterna innefattar också fysisk omvårdnad, städ, tvätt och mathållning. Vi arbetar med kontaktmannaskap och har en metodstödjare som handleder utifrån det dagliga arbetet.

Arbetstiderna är dag/kväll och helg.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är utbildad undersköterska.
Meriterande om du har utbildning med psykiatriinriktning eller annan adekvat utbildning inom området psykiatri, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
Meriterande om du har utbildning/kompetens inom Motiverande Samtal (MI), Case Management (CM) Ett självständigt Liv (ESL) och/eller inom området missbruk.

Du har arbetslivserfarenhet från arbete inom omvårdnad samt med personer med psykiatriska, neuropsykiatriska funktionshinder.
Det är meriterande om du har arbetat med kognitiva hjälpmedel.

Du har god svenska i tal och skrift.
Grundläggande IT kunskaper.
Körkort B är ett krav.

Som person vill vi att du kan planera och lägga upp det dagliga arbetet utifrån verksamheten. Du har god självinsikt och har förmåga att bygga upp ett förtroende med den enskilda individen. Vidare kan du anpassa dig till förändringar i verksamheten och du har mod att agera.

ÖVRIGT
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Sommarvikarier till Socialpsykiatrin

Vill du ha ett viktigt och meningsfullt jobb i sommar? Gör skillnad - vi behöver dig som vikarie till socialpsykiatrin i sommar. I arbetet ger du stöd, vård och omsorg till personer som behöver hjälp för att klara av sin vardag. Du får ett jobb med varierande arbetsuppgifter och vi ser gärna att du har tidigare yrkeserfarenhet. Till Individ och arbetsmarknadsförvaltningen (IAF) söker vi nu ett antal sommarvikarier till verksamheter inom Missbruk och psy... Visa mer
Vill du ha ett viktigt och meningsfullt jobb i sommar? Gör skillnad - vi behöver dig som vikarie till socialpsykiatrin i sommar.

I arbetet ger du stöd, vård och omsorg till personer som behöver hjälp för att klara av sin vardag. Du får ett jobb med varierande arbetsuppgifter och vi ser gärna att du har tidigare yrkeserfarenhet.

Till Individ och arbetsmarknadsförvaltningen (IAF) söker vi nu ett antal sommarvikarier till verksamheter inom Missbruk och psykisk ohälsa.

Vi söker sommarvikarier till Individstöd samt fem boenden med inriktning mot psykiska funktionsnedsättningar. På boendena ger man stöd åt personer som på grund av psykisk ohälsa har funktionsnedsättning och/eller missbruksproblematik. Dessa boenden har även ett kommunalt hälso- och sjukvårdsansvar.

Individstöd är en insats för personer som bor i egen bostad och har psykisk ohälsa. Insatsens uppdrag är att utgå från den enskildes behov, så att denne ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Individstöd arbetar rehabiliterande för att den enskilde ska få vara delaktig och få inflytande över sin vardag. Exempel på insatser kan vara att bryta social isolering, stödja personen med struktur och planering eller att stötta vid myndighetskontakter.

Här finns mer information om vad det innebär att arbeta i våra verksamheter:
https://sundsvall.se/sommarvikvardochomsorg

ARBETSUPPGIFTER
Vi ger stöd åt personer som på grund av psykisk ohälsa har funktionsnedsättning och/eller missbruksproblematik. Målet är att stödja personerna till en ökad självkänsla, struktur i vardagen och social gemenskap.

Arbetsuppgifterna innebär att utföra de insatser som är aktuella för dagen utifrån den enskildes genomförandeplan. Det kan innebära att vara ett socialt stöd, handleda och motivera till aktivering. Arbetsuppgifterna kan också omfatta fysisk omvårdnad, städ, tvätt, mathållning och medicindelegering.

Våra verksamheter finns geografiskt i centrala Sundsvall samt Sundsbruk/Finsta. Våra brukares behov och dina kompetenser styr var du placeras. Tjänsterna är semestervikariat under perioden juni-augusti med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsterna innebär schemalagda arbetstider dagar, kvällar och helger. Vissa tjänster innebär vaken natt- eller dygnstjänstgöring med jour. Om du trivs och är rätt person finns det goda chanser att du får fortsatt jobb som timvikarie


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har intresse, vilja och förmåga att hjälpa och stötta andra. Du är lyhörd och anpassar ditt sätt att förmedla budskap till mottagaren och utifrån vad situationen kräver. Du är flexibel och lugn i stressade situationer.
Som person är du ansvarsfull i dina arbetsuppgifter och är duktig på att samarbeta med dina kollegor. Du har förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv och har ett tydligt fokus på den du möter. Eftersom det även förekommer ensamarbete är det också viktigt att du kan arbeta självständigt. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet i denna rekrytering.

Det är meriterande om du har utbildning inom vård- och omsorg, är undersköterska med inriktning psykiatri, funktionsnedsättning eller annan utbildning inom beteendevetenskap som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Det är också mycket meriterande om du har tidigare erfarenhet från psykiatri och vård och omsorg eller har jobbat med liknande verksamhet för personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, psykisk ohälsa eller utvecklingsstörning.

Arbetet innebär att du har en nära dialog och samarbete med både kollegor och brukare. Det är därför ett krav att du kan uttrycka dig väl på svenska både i tal och i skrift.

Du ska ha fyllt 18 år när du tillträder din tjänst.

Du bör ha grundläggande datorkunskaper.

Du behöver kunna utbildas och känna dig bekväm i att få delegering kring läkemedel och i vissa fall insulin.

B-körkort är meriterande.

OBSERVERA! Är du befintlig timvikarie hos oss idag eller tidigare arbetat hos oss som semestervikarie och vill arbeta på samma arbetsplats igen, vänder du dig direkt dit och behöver inte söka via denna annons.

ÖVRIGT
Rekryteringsprocessen går till så här:

• Du skickar in din ansökan och svarar på några frågor i systemet
• Har du relevant utbildning vill vi att du bifogar betyg/examensbevis/studieintyg i din ansökan
• Vi rekryterar löpande utifrån aktuella behov
Rekryteringen kommer att pågå under hela våren och urval sker löpande, ansök redan idag.

Vi genomför intervjuer under perioden januari-maj vilket innebär att du kan bli aktuell för ett sommarvikariat även om det kan dröja innan du blir kontaktad. Intervjuerna genomförs vanligtvis över telefon.

OBS! Har du skyddade personuppgifter ska du inte söka via denna annons. Vänligen kontakta Bemanningsenheten på 060-191919 och be om att få bli kopplad till den vikariesamordnare som är ansvarig över denna hantering.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: : https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap Visa mindre

Boendehandledare/Boendestödjare till socialpsykiatrin

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Ta nu chansen att vara med och utveckla våra verksamheter inom socialpsykiatrin. Vi vill tänka nygammalt när det kommer till bemanning och kommer i höst att börja arbeta med ökad grundbemanning. Våra fem boenden med särskild service samt Individstöd är verksamheter som ... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Ta nu chansen att vara med och utveckla våra verksamheter inom socialpsykiatrin. Vi vill tänka nygammalt när det kommer till bemanning och kommer i höst att börja arbeta med ökad grundbemanning.

Våra fem boenden med särskild service samt Individstöd är verksamheter som alla tillhör Missbruk och psykisk ohälsa, ett av fyra verksamhetsområden inom Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen. Övriga verksamhetsområden är Barn, unga och familj, Arbete och försörjning samt vuxenutbildningen.

Vi arbetar rehabiliterande och habiliterande med individer som endera bor i bostad med särskild service eller i egna bostäder utspridda i kommunen. Enligt planering har du din grundplacering på en av våra enheter men kommer tillhöra ett team som arbetar på alla våra enheter och stärker upp vid korttidsfrånvaro. Du kommer alltså att ingå i socialpsykiatrins ökade grundbemanning. Du kommer vara schemalagd dag, kväll och var tredje helg. På sikt kan nattjänstgöring bli aktuell.

Du som arbetar i den ökade grundbemanningen kommer inte att kunna ha vissa ombudsroller eller vara kontaktpersonal. Däremot kommer du självklart ha APT, utvecklingssamtal samt eventuell handledning, precis som alla andra medarbetare. Du kommer att arbeta med en bred målgrupp inom området psykiatri, missbruk, neuropsykiatri och lindrig intellektuell utvecklingsstörning.

ARBETSUPPGIFTER
I socialpsykiatrin är arbetet mycket flexibelt och ingen dag är den andra lik. Du arbetar rehabiliterande och habiliterande för att skapa rutiner och struktur för att stötta den enskilde att utifrån sina egna resurser få möjlighet att leva ett så självständigt liv som möjligt. Du arbetar hela tiden med att den enskilda ska vara delaktig och få inflytande över sin vardag.

Du kommer att arbeta tillsammans och gemensamt med dina kollegor för att de enskilda ska nå sina mål och delmål. Vi dokumenterar i Procapita. Du kommer att arbeta på boende och på individstöd i den enskildes hem och/eller ute i samhället tillsammans med individen, allt för att de enskilda ska få stöd till ett självständigt liv utifrån sina egna förutsättningar.

Dina dagliga arbetsuppgifter kommer att vara varierande såsom bland annat omvårdnad, stöd i vardagen, städ, tvätt, av sjuksköterska delegerande sjuk-vårdsinsatser, aktiviteter och motiverande samtal.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är undersköterska med psykiatriinriktning, behandlingsassistent eller annan adekvat utbildning inom området psykiatri eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Du har delegering i hälso- och sjukvårdsuppdrag (Du har redan delegering eller har kompetensen att efter intern utbildning av sjuksköterska erhålla delegering).

Meriterande om du har utbildning/kompetens inom Motiverande Samtal (MI) och/eller Ett självständigt Liv (ESL).

Du har arbetslivserfarenhet från arbete med personer med psykiatriska, neuropsykiatriska funktionshinder och/eller missbruksproblematik.

Det är meriterande om du har erfarenhet av kognitiva hjälpmedel.

God svenska i tal och i skrift.
Grundläggande IT kunskaper samt att du gärna har dokumenterat i Procapita.

Krav på körkort B.

För att arbeta med målgruppen och samverka med andra krävs det att du har god samarbetsförmåga, är lyhörd och lösningsorienterad. Du är flexibel och har förmåga att arbeta självständigt och kunna planera, strukturera och driva arbetet framåt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

ÖVRIGT
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Aktivitetshandledare

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Vill du vara med och möjliggöra en meningsfull sysselsättning för individer med olika funktionsnedsättningar i Sundsvalls kommun? Nu behöver vi två aktivitetshandledare till Individ- och arbetsmarknadsförvaltningens (IAF) Individ och arbetsmarknadsförvaltningen spänner ... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Vill du vara med och möjliggöra en meningsfull sysselsättning för individer med olika funktionsnedsättningar i Sundsvalls kommun? Nu behöver vi två aktivitetshandledare till Individ- och arbetsmarknadsförvaltningens (IAF)

Individ och arbetsmarknadsförvaltningen spänner över områdena Arbete och försörjning, Barn- unga och familj, Missbruk och psykisk ohälsa samt Vuxenutbildning.
Vi skapar förutsättningar för lärande och arbete, förbättrad livssituation vid psykisk ohälsa och missbruk, trygga uppväxtvillkor och minskat utanförskap. Vi ökar möjligheterna för individen till egen försörjning. Vi arbetar förebyggande, och utifrån individens behov och möjligheter ger vi rätt stöd i rätt tid.

IAF företagsgrupper ger riktade insatser i form av daglig sysselsättning till personer med olika funktionsnedsättningar. Insatserna regleras i socialtjänstlagen (SoL), och lagen om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Vi erbjuder personer som via SoL eller LSS har beviljats insats dag/ daglig verksamhet en meningsfull sysselsättning. Vårt mål är att personer skall leva ett så självständigt och oberoende liv som möjligt och delta aktivt i samhällslivet.

Vi söker tjänster till Röda Huset och Västra Station.
Röda Huset: Ligger centralt i Sundsvall. Vi har fokus på friskfaktorer, och arbetar främst med att främja deltagarnas psykiska hälsa genom att erbjuda ett socialt sammanhang i en positiv atmosfär. Praktiskt innebär det samtal i olika former, sällskapsspel, promenader, pinngympa, melodikrysset samt olika former av skapande. Vi försöker forma verksamheten utifrån individuella önskemål och behov vilket också innebär stora möjligheter att som personal arbeta kreativt och spontant.

Västra Station: Ligger i ett gammalt stationshus väst på stan där vi driver caféverksamhet riktade mot allmänheten. Exempel på arbetsuppgifter är baka, sälja fika, sköta kassan och bre mackor. Vår ambition är att utifrån deltagarnas önskningar, behov och förutsättningar hitta passande arbetsuppgifter.

ARBETSUPPGIFTER
Som aktivitetshandledare har du en viktig roll där du arbetar med att stödja och coacha personer med funktionsnedsättning i deras vardag. Du tar fram lämpliga arbetsuppgifter eller sysselsättning utifrån individers olika behov, förmåga och intresse.

Du kommer att arbeta med och ansvara för att:

• handleda och stödja personer med psykiska och neuropsykiatriska diagnoser samt personer med utvecklingsstörning.
• skapa lämpliga arbetsuppgifter/sysselsättning utifrån behov, förmåga och intresse.
• ansvara för att genomförandeplan skrivs och följs upp en gång per år. Samt i samråd med den enskilde planera och genomföra insats mot uppsatta mål.
• arbeta med struktur utifrån verksamhetskrav och individbehov.
• ansvara att utföra social dokumentation.
• Att ha intern och extern samverkan med Arbetsorienteringen, Försäkringskassan, individstöd, boende, RPK m.fl.
• Att ha kontakt med anhöriga, god man eller förvaltare.

Som aktivitetshandledare är du också delaktig vid introduktion av vikarier och nyanställda samt handleder elever från gymnasieskola, vuxenutbildning och universitet. Du är en god ambassadör för verksamheten och tycker om att söka ny kunskap som vi kan föra vidare på arbetsplatsen.

KVALIFIKATIONER
Du har en utbildning inom vård- och omsorgsprogrammet med specialisering inom programfördjupning funktionsnedsättning/psykiatri. Eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig med utgångspunkt för socialstyrelsens allmänna råd. Samt kunna omsätta kunskapen i det praktiska arbetet.

Meriterande är Sundsvalls kommuns utbildning i funktionsnedsättning och tydliggörande pedagogik. Ett självständigt liv och Motiverande samtal.

Du har erfarenhet av att ha arbetat med personer med funktionsnedsättning inom psykiatri/ NPF området och/eller utvecklingsstörning (minst 1 år) , och även erfarenhet och kunskap av kognitivt stöd. Du har kunskap i In Print eller liknande bildstöd.

Du har goda IT-kunskaper, talar god svenska och kan förstå och uttrycka dig väl i både tal och skrift. För tjänsterna krävs B-Körkort.

Meriterande:
• Sundsvalls kommuns utbildning i funktionsnedsättning och tydliggörande pedagogik.
• Erfarenhet av alternativ och kompletterande kommunikation AKK.
• Kunskaper av att använda olika maskinella handredskap.
• Motiverande samtal (MI)

Som person har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, har en förmåga att arbeta utvecklingsinriktat. Du anpassar ditt bemötande och kan möta olika människor utifrån deras förutsättningar och behov. Du är tydlig i din kommunikation, har ett strukturerat arbetssätt och förmåga att vara lugn och stabil under tidspress.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Boendestödjare till Individstöd

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Ta nu chansen att få arbeta i ett glatt och positivt arbetslag inom Individstöd. Individstöd är en verksamhet inom Individ och arbetsmarknadsförvaltningen som arbetar rehabiliterande och habiliterande med individer som bor i egen bostad. Det är en arbetsgrupp på 19 person... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Ta nu chansen att få arbeta i ett glatt och positivt arbetslag inom Individstöd. Individstöd är en verksamhet inom Individ och arbetsmarknadsförvaltningen som arbetar rehabiliterande och habiliterande med individer som bor i egen bostad.
Det är en arbetsgrupp på 19 personal som arbetar med individer som bor i eget boende som tillhör en bred målgrupp inom området psykiatri, missbruk, neuropsykiatri och lindrig intellektuell utvecklingsstörning.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet är mycket flexibelt och upplagt efter individens behov utifrån ett beslut som våra socialsekreterare har tagit. Att genom ett rehabiliterande och habiliterande arbete skapa rutiner och struktur för att stötta den enskilde att utifrån sina egna resurser få möjlighet att leva ett så självständigt liv som möjligt. Att tillsammans och gemensamt med kollegorna på arbetsplatsen arbeta med klienterna för att nå uppsatta mål och delmål i de enskilda ärendena. Att utifrån kontaktmannaskap upprätta en genomförandeplan tillsammans med klienterna med tydliga mål och delmål, dessa ska vara tidsbegränsade och utvärderingsbara. Vi dokumenterar i procapita. I arbetet ingår samverkan med andra instanser som till exempel Regionen, Försäkringskassan, godman/förvaltare samt även att utföra praktiska sysslor i hemmet.

Som personal arbetar man med personer i deras hem och/eller ute i samhället. Individstöd ska stötta dessa personer till ett självständigt liv utifrån deras egna förutsättningar. Du ska ha en bra kommunikationsförmåga och vara lyhörd för den enskildes önskan om förändring.

Vi söker dig som har en god självinsikt, är bra på att samarbeta och en stor del av arbetet är att kunna bygga upp ett förtroende med den enskilda individen. Du ska ha en god förmåga att ta egna initiativ och vara med att skapa ett positivt arbetsklimat.
Arbetstiderna utgår från individernas behov och är idag upplagt på måndag till fredag dagtid, 40 timmar i veckan, men kan komma att förändras om andra behov uppkommer om insatser för klienterna.

KVALIFIKATIONER
Undersköterska med psykiatriinriktning, behandlingsassistent eller annan adekvat utbildning inom området psykiatri, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Ett krav är att du har en längre arbetslivserfarenhet från arbete med personer med psykiatriska, neuropsykiatriska funktionshinder och/eller missbruksproblematik.

Meriterande om du har utbildning/kompetens inom Motiverande Samtal (MI), Ett självständigt Liv (ESL).

Du får gärna ha arbetat med kognitiva hjälpmedel och/eller inom området missbruk.
För att arbeta med målgruppen och samverka med andra krävs det att du har god samarbetsförmåga, är lyhörd och lösningsorienterad. Du är flexibel och har förmåga att arbeta självständigt och kunna planera, strukturera och driva arbetet framåt.

B-körkort är ett krav.

God svenska i tal och i skrift.
Grundläggande IT kunskaper samt gärna att du har dokumenterat i Pro Capita.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Aktivitetshandledare till Trampolinen

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Vill du vara med och möjliggöra en meningsfull sysselsättning för individer med olika funktionsnedsättningar i Sundsvalls kommun? Nu behöver vi en aktivitetshandledare till Individ- och arbetsmarknadsförvaltningens (IAF). Individ och arbetsmarknadsförvaltningen spänner ö... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Vill du vara med och möjliggöra en meningsfull sysselsättning för individer med olika funktionsnedsättningar i Sundsvalls kommun? Nu behöver vi en aktivitetshandledare till Individ- och arbetsmarknadsförvaltningens (IAF).

Individ och arbetsmarknadsförvaltningen spänner över områdena Arbete och försörjning, Barn- unga och familj, Missbruk och psykisk ohälsa samt Vuxenutbildning. Vi skapar förutsättningar för lärande och arbete, förbättrad livssituation vid psykisk ohälsa och missbruk, trygga uppväxtvillkor och minskat utanförskap. Vi ökar möjligheterna för individen till egen försörjning. Vi arbetar förebyggande, och utifrån individens behov och möjligheter ger vi rätt stöd i rätt tid.

IAF företagsgrupper ger riktade insatser i form av daglig sysselsättning till personer med olika funktionsnedsättningar. Insatserna regleras i socialtjänstlagen (SoL), och lagen om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Vi erbjuder personer som via SoL eller LSS har beviljats insats dag/ daglig verksamhet en meningsfull sysselsättning. Vårt mål är att personer skall leva ett så självständigt och oberoende liv som möjligt och delta aktivt i samhällslivet.
Verksamheten på Trampolinen bedrivs som kooperativet Lavinen.
Målet med sysselsättningen på Trampolinen är att du ska utvecklas och ha en meningsfull sysselsättning på dagarna och bryta isolering.

Exempel på arbeten som vi utför på Trampolinen är:
• Tvätta bilar
• Byta bildäck
• Städa våra lokaler
• Klippa gräs
• Skotta snö
• Sy, snickra och pyssla
• Laga mat och göra smörgåsar
• Hjälpa till i vårt Café

I arbetet ingår också att vara ett stöd på styrelsemöten och medlemsmöten inom Lavinen. Vi sköter även fakturering till våra kunder.

ARBETSUPPGIFTER
Som aktivitetshandledare har du en viktig roll där du arbetar med att stödja och coacha personer med funktionsnedsättning i deras vardag. Du tar fram lämpliga arbetsuppgifter eller sysselsättning utifrån individers olika behov, förmåga och intresse.

Du kommer att arbeta med och ansvara för att:
• handleda och stödja personer med psykiska och neuropsykiatriska diagnoser samt personer med utvecklingsstörning.
• skapa lämpliga arbetsuppgifter/sysselsättning utifrån behov, förmåga och intresse.
• ansvara för att genomförandeplan skrivs och följs upp en gång per år. Samt i samråd med den enskilde planera och genomföra insats mot uppsatta mål.
• arbeta med struktur utifrån verksamhetskrav och individbehov.
• ansvara att utföra social dokumentation.
• Ta ett gemensamt ansvar att driva arbetskooperativet Lavinen tillsammans med kollegor.

Som aktivitetshandledare är du också delaktig vid introduktion av vikarier och nyanställda samt handleder elever från gymnasieskola, vuxenutbildning och universitet. Du är en god ambassadör för verksamheten och tycker om att söka ny kunskap som vi kan föra vidare på arbetsplatsen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en utbildning inom vård- och omsorgsprogrammet med specialisering inom programfördjupning funktionsnedsättning/psykiatri. Eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig med utgångspunkt för socialstyrelsens allmänna råd. Samt kunna omsätta kunskapen i det praktiska arbetet.

Meriterande är Sundsvalls kommuns utbildning i funktionsnedsättning och tydliggörande pedagogik. Ett självständigt liv och Motiverande samtal.

Du har erfarenhet av att ha arbetat med personer med funktionsnedsättning inom psykiatri/ NPF området och/eller utvecklingsstörning (minst 1 år), och även erfarenhet och kunskap av kognitivt stöd. Du har kunskap i In Print eller liknande bildstöd.

Du har vilja och förmåga att arbeta även med fakturahantering och driva Lavinen som ett arbetskooperativ.

Du har goda IT-kunskaper, talar god svenska och kan förstå och uttrycka dig väl i både tal och skrift. För tjänsten krävs B-Körkort.

Meriterande:
• Sundsvalls kommuns utbildning i funktionsnedsättning och tydliggörande pedagogik.
• Erfarenhet av alternativ och kompletterande kommunikation AKK.
• Kunskaper av att använda olika maskinella handredskap.

Som person har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, har en förmåga att arbeta utvecklingsinriktat. Du anpassar ditt bemötande och kan möta olika människor utifrån deras förutsättningar och behov. Du är tydlig i din kommunikation, har ett strukturerat arbetssätt och förmåga att vara lugn och stabil under tidspress.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Aktivitetshandledare med inriktning äldreboenden

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Klappar ditt hjärta för att skapa meningsfullhet och motverka ensamhet för våra äldre? I rollen som samordnande aktivitetshandledare med inriktning äldreboenden vid vård och omsorgsförvaltningen får du möjlighet att göra skillnad för våra äldre medborgare och förgylla der... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Klappar ditt hjärta för att skapa meningsfullhet och motverka ensamhet för våra äldre? I rollen som samordnande aktivitetshandledare med inriktning äldreboenden vid vård och omsorgsförvaltningen får du möjlighet att göra skillnad för våra äldre medborgare och förgylla deras vardag.

Vård och omsorgsförvaltningen ansvarar för verksamheter inom äldreomsorg, stöd och omsorg och hälso- och sjukvård. Förvaltningen har totalt omkring 2 800 medarbetare. Kommunens vård och omsorg ska vara av god och jämn kvalitet. Den enskilde ska få likvärdig vård och omsorg oavsett var man bor, hemma eller på särskilt boende, är äldre eller yngre med funktionsnedsättning.

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi 20 äldreboenden för ca 1 000 individer. Vår omsorg om äldre ska inriktas på att äldre personer får leva ett värdigt liv och känna välbefinnande. Satsningar på att skapa delaktighet och aktivitet för våra äldre ska göras inom samtliga äldreboenden och vi rekryterar nu en aktivitetshandledare med inriktning äldreboenden.

ARBETSUPPGIFTER
Som samordnande aktivitetshandledare kommer du arbeta övergripande mot äldreboenden och stöta lokala aktivitetsombud i att skapa delaktighet och aktivitet för våra äldre. Du rapporterar till verksamhetschef äldreboende. Uppdraget kommer innebära strategiskt arbete för att skapa en långsiktig plan för utbud och arbetssätt kopplat till aktiviteter och socialt innehåll, med målet att motverka ensamhet och isolering hos våra äldre.

Du är en inspiratör och motiverar till att genom ett funktionsbevarande arbetssätt få in det sociala i det dagliga livet hos våra äldre. Vid våra äldreboenden har vi aktivitetsombud som du samordnar och stödjer. Tillsammans planerar ni aktiviteter som är väl anpassade till våra äldres behov och önskemål. Du följer upp dessa aktiviteter och ser till att ett utbud av aktiviteter kontinuerligt erbjuds de boende.

Du arbetar även med att samordna och öka antalet volontärer på våra äldreboenden. Uppdraget kommer att innebära en stor del samverkan både internt och externt.

KVALIFIKATIONER
Du har eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget. Exempelvis yrkeshögskoleutbildning med inriktning aktivering mot äldre/aktiveringspedagog eller högskoleutbildning med inriktning mot rehabilitering och hälsa. Aktuell arbetslivserfarenhet av och god kännedom om verksamhetsområdet kommunal omsorg är ett krav.

Det är meriterande med utbildning inom projektledning , handledning, pedagogik eller inom vård och omsorg av demenssjuka. Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektledning, arbete som samordnare, gruppledare eller arbete med personer som har demenssjukdom.

Tjänsten kräver god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket, grundläggande kunskaper i Officepaketet samt B-körkort.

Du är en trygg och stabil person med mycket god samarbetsförmåga. Du har en kreativ förmåga och bidrar med ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. För att lyckas med uppdraget behöver du ha en mycket god kommunikativ förmåga samt vara tydlig, flexibel och självgående.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Aktivitetshandledare till Företagsgrupp Birsta City

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Vill du vara med och möjliggöra en meningsfull sysselsättning för individer med olika funktionsnedsättningar i Sundsvalls kommun? Nu behöver vi en aktivitetshandledare till vår nystartade företagsgrupp Birsta city inom Individ- och arbetsmarknadsförvaltningens (IAF) Ind... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Vill du vara med och möjliggöra en meningsfull sysselsättning för individer med olika funktionsnedsättningar i Sundsvalls kommun? Nu behöver vi en aktivitetshandledare till vår nystartade företagsgrupp Birsta city inom Individ- och arbetsmarknadsförvaltningens (IAF)

Individ och arbetsmarknadsförvaltningen spänner över områdena Arbete och försörjning, Barn- unga och familj, Missbruk och psykisk ohälsa samt Vuxenutbildning.
Vi skapar förutsättningar för lärande och arbete, förbättrad livssituation vid psykisk ohälsa och missbruk, trygga uppväxtvillkor och minskat utanförskap. Vi ökar möjligheterna för individen till egen försörjning. Vi arbetar förebyggande, och utifrån individens behov och möjligheter ger vi rätt stöd i rätt tid.

IAF företagsgrupper ger riktade insatser i form av daglig sysselsättning till personer med olika funktionsnedsättningar. Insatserna regleras i socialtjänstlagen (SoL), och lagen om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Vi erbjuder personer som via SoL eller LSS har beviljats insats dag/ daglig verksamhet en meningsfull sysselsättning. Vårt mål är att personer skall leva ett så självständigt och oberoende liv som möjligt och delta aktivt i samhällslivet.

ARBETSUPPGIFTER
Som aktivitetshandledare har du en viktig roll där du arbetar med att stödja och coacha personer med funktionsnedsättning i deras vardag. Du tar fram lämpliga arbetsuppgifter eller sysselsättning utifrån individers olika behov, förmåga och intresse.

Du kommer att arbeta med och ansvara för att:
• handleda och stödja personer med psykiska och neuropsykiatriska diagnoser samt personer med utvecklingsstörning.
• skapa lämpliga arbetsuppgifter/sysselsättning utifrån behov, förmåga och intresse.
• ansvara för att genomförandeplan skrivs och följs upp minst en gång per år, samt i samråd med den enskilde planera och genomföra insats mot uppsatta mål.
• arbeta med struktur utifrån verksamhetskrav och individbehov.
• ansvara att utföra social dokumentation.
• samverka med Birsta City
• att stödja deltagarna med arbetsuppgifterna i lokalerna på Birsta city

Som aktivitetshandledare är du också delaktig vid introduktion av vikarier och nyanställda samt handleder elever från gymnasieskola och vuxenutbildning. Du är en god ambassadör för verksamheten och tycker om att söka ny kunskap som vi kan föra vidare på arbetsplatsen.

KVALIFIKATIONER
Du har en utbildning inom vård- och omsorgsprogrammet med specialisering inom programfördjupning funktionsnedsättning/psykiatri. Eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig med utgångspunkt för socialstyrelsens allmänna råd. Samt kunna omsätta kunskapen i det praktiska arbetet.

Meriterande är Sundsvalls kommuns utbildning i funktionsnedsättning och tydliggörande pedagogik. Ett självständigt liv och Motiverande samtal.

Du har erfarenhet av att ha arbetat med personer med funktionsnedsättning inom psykiatri/NPF området och/eller utvecklingsstörning (minst 1 år), och även erfarenhet och kunskap av kognitivt stöd. Du har kunskap i In Print eller liknande bildstöd.
God fysik kopplat till arbetsuppgifterna är också ett krav.

Du har goda IT-kunskaper, talar god svenska och kan förstå och uttrycka dig väl i både tal och skrift. För tjänsten krävs B-Körkort.

Meriterande:
• Sundsvalls kommuns utbildning i funktionsnedsättning och tydliggörande pedagogik.
• Erfarenhet av alternativ och kompletterande kommunikation AKK.
• Kunskaper av att använda olika mindre maskinella handredskap.

Som person har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, har en förmåga att arbeta utvecklingsinriktat. Du anpassar ditt bemötande och kan möta olika människor utifrån deras förutsättningar och behov. Du är tydlig i din kommunikation, har ett strukturerat arbetssätt och förmåga att vara lugn och stabil under tidspress.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Boendestödjare till LSS-ungdomsboende

Attention omsorg är ett litet och familjärt vård- och omsorgsföretag. Vår idé om omsorg är att genom verksamhets nära ledarskap tillgodose varje individs behov. Attention omsorg bedriver ett LSS-boende som vänder sig till ungdomar i åldern 13-21 med utvecklings/beteendestörningar eller neuropsykiatriska funktionshinder. Som medarbetare hos oss är dina huvuduppgifter att skapa förutsättningar för utveckling och bygga trygga relationer med de boende samt a... Visa mer
Attention omsorg är ett litet och familjärt vård- och omsorgsföretag. Vår idé om omsorg är att genom verksamhets nära ledarskap tillgodose varje individs behov.
Attention omsorg bedriver ett LSS-boende som vänder sig till ungdomar i åldern 13-21 med utvecklings/beteendestörningar eller neuropsykiatriska funktionshinder.
Som medarbetare hos oss är dina huvuduppgifter att skapa förutsättningar för utveckling och bygga trygga relationer med de boende samt agera god förebild. Detta ställer krav på att du som person är trygg i dig själv och kan anpassa ditt bemötande efter olika situationer och efter de personer som du möter. Du som person skall vidare ha lätt för att anpassa dig efter nya omständigheter. Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och i skrift.
Vi söker nu personal i varierande omfattning och varierande arbetstider vilket kräver att du som person är flexibel.
Adekvat utbildning inom vård och omsorg samt körkort är ett krav. Tidigare erfarenhet inom vård- och omsorgsyrket är meriterande.
Rekrytering sker löpande. Visa mindre

Sommarvikarier till Socialpsykiatrin

Vill du ha ett viktigt och meningsfullt jobb i sommar? Gör skillnad - vi behöver dig som vikarie till socialpsykiatrin i sommar. I arbetet ger du stöd, vård och omsorg till personer som behöver hjälp för att klara av sin vardag. Du får ett jobb med varierande arbetsuppgifter och vi ser gärna att du har tidigare yrkeserfarenhet. Till Individ och arbetsmarknadsförvaltningen (IAF) söker vi nu ett antal sommarvikarier till två av deras verksamhetsområden, M... Visa mer
Vill du ha ett viktigt och meningsfullt jobb i sommar? Gör skillnad - vi behöver dig som vikarie till socialpsykiatrin i sommar.

I arbetet ger du stöd, vård och omsorg till personer som behöver hjälp för att klara av sin vardag. Du får ett jobb med varierande arbetsuppgifter och vi ser gärna att du har tidigare yrkeserfarenhet.

Till Individ och arbetsmarknadsförvaltningen (IAF) söker vi nu ett antal sommarvikarier till två av deras verksamhetsområden, Missbruk och psykisk ohälsa samt Arbete och försörjning. Det gäller de verksamheter som är kopplade till socialpsykiatri och daglig verksamhet enligt SoL och LSS.

IAF Arbete och försörjning - Daglig verksamhet
Insatser kopplade till den dagliga verksamheten har som syfte att bidra till den personliga utvecklingen och att främja delaktigheten i samhället. Ett övergripande mål bör vara att på kortare eller längre sikt utveckla den enskildes möjlighet till arbete.

IAF Missbruk och psykisk ohälsa
Inom missbruk och psykisk ohälsa finns individstöd och fem stycken boenden med inriktning mot psykisk ohälsa. Dessa boenden har även ett kommunalt hälso- och sjukvårdsansvar.
Individstöd är en insats för personer som bor i egen bostad och har psykisk ohälsa. Insatsens uppdrag är att utgå från den enskildes behov, så att denne ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Individstöd arbetar rehabiliterande för att den enskilde ska få vara delaktig och få inflytande över sin vardag. Exempel på insatser kan vara att bryta social isolering, stödja personen med struktur och planering eller att stötta vid myndighetskontakter.

ARBETSUPPGIFTER
Vi ger stöd åt personer som på grund av psykisk ohälsa har funktionsnedsättning och/eller missbruksproblematik. Målet är att stödja personerna till en ökad självkänsla, struktur i vardagen och social gemenskap.

Arbetsuppgifterna innebär att utföra de insatser som är aktuella för dagen utifrån den enskildes genomförandeplan. Det kan innebära att vara ett socialt stöd, handleda och motivera till aktivering. Arbetsuppgifterna kan också omfatta fysisk omvårdnad, städ, tvätt och mathållning.

Våra verksamheter finns geografiskt i hela Sundsvalls kommun, såväl centrum som ytterområden. Våra brukares behov och dina kompetenser styr var du placeras. Tjänsterna är semestervikariat under perioden juni-augusti med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsterna innebär schemalagda arbetstider dagar, kvällar och helger. Vissa tjänster innebär vaken natt- eller dygnstjänstgöring med jour. Om du trivs och är rätt person finns det goda chanser att du får fortsatt jobb som timvikarie

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har intresse, vilja och förmåga att hjälpa och stötta andra. Du är lyhörd och anpassar ditt sätt att förmedla budskap till mottagaren och utifrån vad situationen kräver. Du är flexibel och lugn i stressade situationer.

Som person är du ansvarsfull i dina arbetsuppgifter och är duktig på att samarbeta med dina kollegor. Eftersom det även förekommer ensamarbete är det också viktigt att du är självständig. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet i denna rekrytering.

Det är meriterande om du har utbildning inom vård- och omsorg, är undersköterska med inriktning psykisk ohälsa eller annan utbildning inom beteendevetenskap som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Det är också mycket meriterande om du har tidigare erfarenhet av att ha jobbat med liknande verksamhet för personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, psykisk ohälsa eller utvecklingsstörning.

Arbetet innebär att du har en nära dialog och samarbete med både kollegor och brukare. Det är därför ett krav att du kan uttrycka dig väl på svenska både i tal och i skrift.

Du ska ha fyllt 18 år när du tillträder din tjänst.

Du bör ha grundläggande datorkunskaper.

Du behöver kunna utbildas och känna dig bekväm i att få delegering kring läkemedel och i vissa fall insulin.

B-körkort är krav/meriterande.

OBSERVERA! Är du befintlig timvikarie hos oss idag eller tidigare arbetat hos oss som semestervikarie och vill arbeta på samma arbetsplats igen, vänder du dig direkt dit och behöver inte söka via denna annons.

ÖVRIGT
Rekryteringen kommer att pågå under hela våren och urval sker löpande, ansök redan idag.

Vi genomför intervjuer under perioden februari-maj vilket innebär att du kan bli aktuell för ett sommarvikariat även om det kan dröja innan du blir kontaktad. Intervjuerna genomförs vanligtvis över telefon.

Vi ser det som önskvärt att du är fullt vaccinerad för Covid 19.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Boendeansvarig till Mottagningsenheten i Sundsvall

Vi söker boendeansvarig till mottagningsenheten i Sundsvall, med placering i Sundsvall eller Kramfors. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av dagliga möten med människor från olika delar av världen och ett lösningsorienterat arbetssätt. Huvudsakliga arbetsuppgifter Som boendeansvarig tar du hand om och besiktigar Migrationsverkets asylboenden. Du utrustar rum och lägenheter så att de håller rätt standard och felanmäler till hyresvärd/leverantör.... Visa mer
Vi söker boendeansvarig till mottagningsenheten i Sundsvall, med placering i Sundsvall eller Kramfors.

Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av dagliga möten med människor från olika delar av världen och ett lösningsorienterat arbetssätt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som boendeansvarig tar du hand om och besiktigar Migrationsverkets asylboenden. Du utrustar rum och lägenheter så att de håller rätt standard och felanmäler till hyresvärd/leverantör. I arbetet ingår att sköta service och logistik kring boendet samt planera så att boendeplatserna används effektivt och ändamålsenligt. Du tar hand om dokumentation och administrationen kring boendet och utför transporter mellan boenden och kontorslokaler.

Du introducerar personer till boendet och till närsamhället. Du ger stöd, service och information till personer i boendet och externa intressenter. Som boendeansvarig hanterar du situationer som uppstår i boendet och identifierar och hanterar särskilda behov som personer kan ha.

Personliga kompetenser
Du arbetar bra med andra människor. Relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Har förmåga att ta med detta i beräkningen när beslut fattas och handlingssätt väljs. Du tar ansvar för dina uppgifter. Strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar. Du förblir motiverad och effektiv trots bakslag och besvikelser. Arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda.

Krav

- Gymnasieutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
- Några års arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för rollen 
- God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska
- God förmåga att kommunicera på engelska
- Goda kunskaper i Officepaketet
- B-körkort

Meriter

- Ytterligare språkkunskaper

Upplysningar
Anställningsform: Allmän visstidsanställning, som längst t o m 2022-12-31
Arbetstider: Kontorsarbetstid
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Sundsvall eller Kramfors
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 24 mars 2022. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

På Migrationsverket är vi cirka 5 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor, och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Varje dag söker sig människor till Sverige för att arbeta, studera, bo eller söka skydd här. Migrationsverkets uppdrag är att pröva ansök­ningar för dem som vill stanna i Sverige. I det större perspektivet bidrar vi till att migrationen till vårt land funge­rar och ett konkurrenskraftigt Sverige. Vi fyller en viktig roll i samhället - vårt jobb är viktigt på riktigt.


I vårt arbete som statstjänstemän handlar vi i enlighet med fattade beslut och visar omdöme vid uttalanden och agerande. Det krävs en hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet hos oss och vi vägleds av den statliga värdegrunden och av mod, empati och tydlighet.


Vi använder urvalsfrågor i ansökningsförfarandet. Besvara dessa så utförligt du kan eftersom dina svar avgör om du är kvalificerad att gå vidare i rekryteringen eller inte. Vi använder också ofta tester för att vidare bedöma din skicklighet för den sökta tjänsten. Kallas du till intervju kan du behöva besvara frågor kopplat till säkerhet. 


För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.


Önskar du komma i kontakt med fackliga företrädare finns kontaktuppgifter till Saco-S, Seko och ST längst ned på vår Lediga jobb-sida på webben https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb.html Visa mindre

Boendehandledare/boendeassistent till LSS-verksamheter

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Vi söker sex nya medarbetare till våra LSS-verksamheter Januarivägen 80, Kalmarvägen och Hermans. Har du ett pedagogiskt förhållningssätt, intresse för och stor nyfikenhet av att arbeta med människor? Funderar du på nya utmaningar och professionell utveckling? Är du nyfi... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Vi söker sex nya medarbetare till våra LSS-verksamheter Januarivägen 80, Kalmarvägen och Hermans.

Har du ett pedagogiskt förhållningssätt, intresse för och stor nyfikenhet av att arbeta med människor? Funderar du på nya utmaningar och professionell utveckling? Är du nyfiken på autism?

Som boendepersonal arbetar du tillsammans med dina kollegor utifrån målsättningen att ge våra brukare delaktighet, inflytande och ett stort självbestämmande. Vi strävar efter att skapa god livskvalitet och självförverkligande för brukarna utifrån gällande lagstiftning.

Våra brukare önskar personer som vill vara delaktiga i att göra livet meningsfullt, begripligt och hanterbart i deras vardag. Deras önskemål är att du är en lugn och stabil person som har mycket humor. Du får gärna gilla pulshöjande- och roliga aktiviteter då det är många som gillar att vara ute.

Våra brukare har varierande intressen och olika behov av stöd och anpassningar i sin vardag. Våra verksamheter har påbörjat en utvecklingsresa och vi arbetar med kompetenshöjande insatser för att implementera arbetssätt och metod utifrån evidensbaserad praktik samt socialstyrelsens riktlinjer.


Personalen kommenterar utvecklingsarbetet
"Vårt utvecklingsarbete har verkligen gjort stor skillnad för brukarna"
"Vi synliggör och tillgodoser brukarnas behov i en helt ny utsträckning"
"Genom att arbeta efter metoden så har vi sett en klar minskning av utmanande beteende"
"Mitt arbete känns roligt och betydelsefullt"

ARBETSUPPGIFTER
Vi utgår alltid från individens önskemål och behov och anpassar vårt arbete efter det.

Utöver de dagliga behoven och önskemålen ansvarar du även för dokumentation, reflektion med kollegor, kontakter med andra professioner, hjälp och stöd med den dagliga livsföringen samt att självständigt och pedagogiskt planera och genomföra aktiviteter.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i rollen som ny boendepersonal i våra verksamheter måste du vara inkännande och prestigelös. Du ska ha lätt att samarbeta i grupp samt att arbeta efter metod och teknik som är gemensamt kommunicerad och fastställd.

Du utövar ett pedagogiskt förhållningssätt, har god inlevelseförmåga, är lyhörd, respektfull samt har förmåga att ställa om vid plötsliga och snabba omställningar i arbetet.

Arbetet kräver hög grad av engagemang och att du har god förmåga att ta ansvar för arbetsuppgifterna.

Det är av stor vikt att du har god självkännedom och kunskap om hur du agerar i stressfulla situationer samt att du kan kommunicera och uttrycka dig på ett tydligt och lättförståeligt sätt.

Utbildning
Vi ser gärna att du har en examen från Vård och omsorgsprogrammet med fördjupning inom funktionsnedsättning/psykiatri, barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete, eller motsvarande kunskap som arbetsgivaren bedömer likvärdig.


Krav

• B-körkort.
• God datavana och kunskaper i Office-paketet.

Följande utbildningar ses som meriterande

• Alternativ och kompletterande kommunikation (AKK)
• Bildstöd
• Lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik

Följande erfarenheter ses som meriterande

• Tidigare erfarenhet av personer med autismspektrumstörningar och/eller intellektuell funktionsnedsättning.
• Tidigare erfarenhet av arbete utifrån lågaffektivt bemötande.
• Erfarenhet av att dokumentera, upprätta och följa upp genomförandeplaner
• Tidigare erfarenhet av tydliggörande arbete
• Erfarenhet av stödtecken och bildstöd

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

ÖVRIGT
Det är 6 tjänster som vi annonserar ut som är Tillsvidareanställning/ev. provanställning 100%, tillträde enligt överenskommelse.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att den tillsätts den vägen.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Sista ansökningsdag är; 2021-02-21

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Aktivitetshandledare

Vill du vara med och möjliggöra en meningsfull sysselsättning för individer med olika funktionsnedsättningar i Sundsvalls kommun? Nu behöver vi tre aktivitetshandledare till Individ- och arbetsmarknadsförvaltningens (IAF) Individ och arbetsmarknadsförvaltningen spänner över områdena Arbete och försörjning, Barn- unga och familj, Missbruk och psykisk ohälsa samt Vuxenutbildning. Vi skapar förutsättningar för lärande och arbete, förbättrad livssituation vi... Visa mer
Vill du vara med och möjliggöra en meningsfull sysselsättning för individer med olika funktionsnedsättningar i Sundsvalls kommun? Nu behöver vi tre aktivitetshandledare till Individ- och arbetsmarknadsförvaltningens (IAF)

Individ och arbetsmarknadsförvaltningen spänner över områdena Arbete och försörjning, Barn- unga och familj, Missbruk och psykisk ohälsa samt Vuxenutbildning. Vi skapar förutsättningar för lärande och arbete, förbättrad livssituation vid psykisk ohälsa och missbruk, trygga uppväxtvillkor och minskat utanförskap. Vi ökar möjligheterna för individen till egen försörjning. Vi arbetar förebyggande, och utifrån individens behov och möjligheter ger vi rätt stöd i rätt tid.

IAF företagsgrupper ger riktade insatser i form av daglig sysselsättning till personer med olika funktionsnedsättningar. Insatserna regleras i socialtjänstlagen (SoL), och lagen om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Vi erbjuder personer som via SoL eller LSS har beviljats insats dag/ daglig verksamhet en meningsfull sysselsättning. Vårt mål är att personer skall leva ett så självständigt och oberoende liv som möjligt och delta aktivt i samhällslivet.

ARBETSUPPGIFTER
Som aktivitetshandledare har du en viktig roll där du arbetar med att stödja och coacha personer med funktionsnedsättning i deras vardag. Du tar fram lämpliga arbetsuppgifter eller sysselsättning utifrån individers olika behov, förmåga och intresse.

Du kommer att arbeta med och ansvara för att:

• handleda och stödja personer med psykiska och neuropsykiatriska diagnoser samt personer med utvecklingsstörning.
• skapa lämpliga arbetsuppgifter/sysselsättning utifrån behov, förmåga och intresse.
• ansvara för att genomförandeplan skrivs och följs upp en gång per år. Samt i samråd med den enskilde planera och genomföra insats mot uppsatta mål.
• arbeta med struktur utifrån verksamhetskrav och individbehov.
• ansvara att utföra social dokumentation.

Som aktivitetshandledare är du också delaktig vid introduktion av vikarier och nyanställda samt handleder elever från gymnasieskola, vuxenutbildning och universitet. Du är en god ambassadör för verksamheten och tycker om att söka ny kunskap som vi kan föra vidare på arbetsplatsen.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en utbildning inom vård- och omsorgsprogrammet med specialisering inom programfördjupning funktionsnedsättning/psykiatri. Eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig med utgångspunkt för socialstyrelsens allmänna råd. Samt kunna omsätta kunskapen i det praktiska arbetet.
Meriterande är Sundsvalls kommuns utbildning i funktionsnedsättning och tydliggörande pedagogik. Ett självständigt liv och Motiverande samtal.

Du har erfarenhet av att ha arbetat med personer med funktionsnedsättning inom psykiatri/ NPF området och/eller utvecklingsstörning (minst 1 år) , och även erfarenhet och kunskap av kognitivt stöd. Du har kunskap i In Print eller liknande bildstöd.

En utav tjänsterna ställer krav på erfarenhet av arbete i stall samt kunskap om hästar och skötsel av dom.

Du har goda IT-kunskaper, talar god svenska och kan förstå och uttrycka dig väl i både tal och skrift. För tjänsterna krävs B-Körkort.

Meriterande:
• Sundsvalls kommuns utbildning i funktionsnedsättning och tydliggörande pedagogik.
• Erfarenhet av alternativ och kompletterande kommunikation AKK.
• Kunskaper av att använda olika maskinella handredskap.

Som person har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, har en förmåga att arbeta utvecklingsinriktat. Du anpassar ditt bemötande och kan möta olika människor utifrån deras förutsättningar och behov. Du är tydlig i din kommunikation, har ett strukturerat arbetssätt och förmåga att vara lugn och stabil under tidspress.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, tillträde enligt överenskommelse.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Sista ansökningstiden: 2021-11-14

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: : https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Boendehandledare till Socialpsykiatrin

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Sundsvalls kommun, Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen söker tre boendehandledare till socialpsykiatrin. Huvuduppdraget är att fungera som stöd för en enskild i dennes bostad, omgivning eller samhället. Uppdraget delas av tre personer som dagligen mellan 13-18 finns ... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Sundsvalls kommun, Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen söker tre boendehandledare till socialpsykiatrin. Huvuduppdraget är att fungera som stöd för en enskild i dennes bostad, omgivning eller samhället. Uppdraget delas av tre personer som dagligen mellan 13-18 finns tillgängliga för individen. Övrig schemalagd tid arbetar man på Midälvas boende för psykiskt funktionsnedsatta. Målsättningen är att ge våra brukare delaktighet, inflytande och ett stort självbestämmande i sitt eget liv. Vi strävar efter att skapa god livskvalitet och självförverkligande för brukarna utifrån gällande lagstiftning.

Du förväntas möta den enskilde på ett professionellt och flexibelt sätt och skapa en förtroendefull relation. De dagliga aktiviteterna utgår från brukarens önskemål och ett agilt arbetssätt. Tillsammans med dina kollegor ges du möjlighet att planera och strukturera ert arbete med den enskilde. Du kommer också erbjudas regelbunden handledning. Du ska ha lätt att samarbeta i grupp samt att arbeta efter metod och teknik som är gemensamt kommunicerad och fastställd. Det är av stor vikt att du har god självkännedom och kunskap om hur du agerar i olika stressfulla situationer samt att du kan kommunicera och uttrycka dig på ett tydligt- och lättförståeligt sätt.

ARBETSUPPGIFTER
Yrkes- och kvalitetskrav
Arbeta utifrån socialtjänstlagen (SoL) och annan tillämplig lagstiftning samt kommuns värdegrund, politiska mål och övriga riktlinjer.
Insatser ska tillgodose den enskildes psykiska, fysiska och sociala behov och ge den enskilde, i så stor utsträckning som möjligt, stöd för att kunna leva ett fullgott värdigt liv trots sina funktionsnedsättningar.
Stödinsatser skall utgå från brukarens individuella behov, främja självständighet, delaktighet och utföras med respekt för brukarens integritet och självbestämmande.

Exempel på insatser
Ge stöd till den enskilde samt på olika sätt understödja till meningsfulla aktiviteter, på ett sådant sätt att den enskildes resurser stärks utifrån ett socialt och habiliterande/rehabiliterande synsätt.
Arbeta med dokumentation, genomförandeplaner och uppföljningar samt avvikelserapportering t ex Lex Sarah.
Strukturera och planera sitt arbete utifrån arbetsgivaren uppställda direktiv.
Följa av arbetsgivaren fastställa arbetsmetoder och gemensamma förhållningssätt, rutiner och riktlinjer. Delta i utformade av arbetsmetoder och förhållningsätt.
Aktivt delta i kompetensutveckling. Inneha ansvarsområden och uppdrag både inom och utanför den ordinarie arbetsplatsen samt delta aktivt på möten, mål och planeringsdagar etc. Aktivt medverka till att utveckla en god kvalitativ verksamhet samt komma med idéer till förändringar och förbättringar i verksamheten. Utföra i övrigt förekommande arbetsuppgifter.

KVALIFIKATIONER
Utbildningskrav :
• Vård- och omsorgsprogrammet med specialisering inom programfördjupning funktionsnedsättning/psykiatri.
• Undersköterska med inriktning utvecklingsstörning/psykisk ohälsa.
• Barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete, eller pedagogiskt arbete.
• Eller annan utbildning som bedöms likvärdig.

Särskild kompetens:
• Lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik.
• Alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).
Språkkompetens
• God kunskap i svenska, muntlig och skriftlig framställan samt läsförståelse.
IT-kunskaper
• Grundläggande datorvana.
• Arbeta/beställa/registrera i olika verksamhetssystem
• Meriterande med vana att arbeta i kommunens förekommande programvaror.

Allmänna uppgifter och krav:
• B-körkort
• Arbetsgivaren lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
• Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.
• Schemaläggning utgår från verksamhetens behov och innefattar schemaläggning kväll, helg och röda dagar.

Personliga egenskaper:
• Är känslomässigt stabil, har självinsikt och är trygg i sig själv. Har förmåga att arbeta på med ett lågaffektivt bemötande och förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situation och individ. Ser relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på det personliga och professionella.
• Är flexibel med god förmåga till situations anpassat bemötande.
• Arbetar bra med andra, relaterar till dem på ett lyhört sätt, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
• Är konsekvent, leder och kommunicerar arbetet på sådant sätt att alla vet vad som gäller, säkerställer att alla förstått och vet vad som förväntas. Påminner och följer upp.
• Planerar sitt arbete i förväg. Organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt. Sätter upp och håller deadlines.
• Förmåga att arbeta mot uppsatta mål och nå dem. Är motiverad och utvecklingsinriktad.

Meriterande erfarenheter:
• Tidigare erfarenhet av omsorgsarbete med personer med psykiska funktionsnedsättningar.
• Vi ser gärna att du har erfarenhet av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NFP).
• Tidigare erfarenhet av att arbeta lågaffektivt enligt metod.
• Erfarenhet av att dokumentera, upprätta och följa upp genomförandeplaner
• Tidigare erfarenhet av tydliggörande pedagogik


ÖVRIGT
Vi annonser ut 3 tjänster som är allmänvistidsanställning på 100%, provanställning 6 månader med möjlighet till tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Urval och intervjuer sker löpande.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan senast den: 2021-05-07

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Boendehandledare

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Vi söker nu en medarbetare till LSS-bostaden Kalmarvägen 13 (servicebostad) i Sundsvall. Idag arbetar här fem personer. Verksamheten bedrivs dygnet runt, årets alla dagar. Målsättningen är att skapa god livskvalité utifrån gällande lagstiftning. Vårt övergripande uppdr... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Vi söker nu en medarbetare till LSS-bostaden Kalmarvägen 13 (servicebostad) i Sundsvall. Idag arbetar här fem personer. Verksamheten bedrivs dygnet runt, årets alla dagar.

Målsättningen är att skapa god livskvalité utifrån gällande lagstiftning.
Vårt övergripande uppdrag är att ge omvårdnad, stöd och service till personer med autism, utvecklingsstörning och/eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

ARBETSUPPGIFTER
Vi tillämpar ett pedagogiskt arbetssätt och ett bemötande som utgår från den enskildes behov av stöd och hjälp. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och det omfattar alla områden som är viktiga under hela livet; kommunikation, sociala- , fritids-, och vardagsfärdigheter i syfte att öka personernas självständighet.
Vi har ett aktivt arbete med alliansskapande och motiverande insatser.

Som boendehandledare behöver du kunna ge god omvårdnad samt utföra hushållsuppgifter.
I arbetet ingår även att löpande och tillsammans med kollegor:

- göra kartläggningar av förmågor och intressen hos de boende
- dokumentera, följa upp och utvärdera insatser.
- följa de boende i deras vardag med allt från tandläkarbesök och vardagsbestyr till fritidsaktiviteter.

I arbetet ingår också delegerade hälso- och sjukvårds-uppgifter.

Schemalagd arbetstid, dag, kväll, helg, sovande jour.
Tjänsten innebär delvis ensamarbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har utbildning inom vård och omsorgsprogrammet med specialisering inom programfördjupning funktionsnedsättning/psykiatri eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av omvårdnad och stöd till personer med autism utvecklingsstörning och/eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och att du har erfarenhet av kognitivt stöd och kommunikationshjälpmedel.

Utbildning inom kognitiv funktionsnedsättning och tydliggörande pedagogik eller motsvarande utbildning är meriterande liksom utbildning i MI (motiverande samtal) och/eller erfarenhet från arbete inom psykiatri eller missbruksvård.

Tidigare vana av social dokumentation är meriterande.

Som person är du trygg och stabil, du behåller lugnet i stressade situationer. Din samarbetsförmåga är mycket god och du ser relationer i sitt rätta perspektiv och kan skilja på det personliga och det professionella. Du är lyhörd och utgår alltid från brukarens behov i ditt arbete. Din förmåga att kunna anpassa ditt bemötande är god och du kan fatta egna beslut och ta initiativ. Du är empatisk och har en hög integritet.

Du är ej allergisk mot klor, då bassängbad kan förekomma.

Vidare behöver du känna dig trygg i att ha kontakt och samarbeta med andra professioner, såsom legitimerad personal, socialtjänst, habilitering, övriga myndigheter och daglig verksamhet. Kontakt och samarbete med andra yrkesgrupper/myndigheter sker via mejl, telefon eller fysiska möten.

Du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Facklig företrädare nås via kommunens växel 060-19 10 00.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatoriskt drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Sista ansökningsdag är 19 november 2020.
Varmt välkommen med din ansökan!

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html Visa mindre

Boendehandledare till LSS gruppbostad Baldersvägen

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Vi söker medarbetare som vill vara med och göra det goda livet möjligt på LSS bostaden Baldersvägen 18 C, Sundsvall. Verksamhetens målsättning är, att utifrån gällande lagstiftning, med kunskap och intresse för personer med olika funktionsnedsättningar och med ett värd... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Vi söker medarbetare som vill vara med och göra det goda livet möjligt på LSS bostaden Baldersvägen 18 C, Sundsvall.

Verksamhetens målsättning är, att utifrån gällande lagstiftning, med kunskap och intresse för personer med olika funktionsnedsättningar och med ett värdigt bemötande skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för hyresgästerna på boendet.

Vårt arbete ska leda till att varje hyresgäst får de förutsättningar som krävs för att kunna ha kontroll över sin vardag. Vad ska hända? Med vem ska det göras? Hur länge? Vad ska hända sedan?

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet omfattar stöd och service till de boende inom de områden av deras liv som de har svårt att klara själva. Som boendehandledare behöver du också kunna laga mat och utföra andra hushållsuppgifter så som städning och tvätt. I arbetet ingår även att löpande, tillsammans med kollegor:
- göra kartläggningar av förmågor och intressen hos de boende
- dokumentera, följa upp och utvärdera insatser.
- följa de boende i deras vardag med allt från tandläkarbesök och vardagsbestyr till fritidsaktiviteter.

I arbetet använder du dagligen olika slags tydliggörande hjälpmedel som syftar till att vara ett stöd för de boende att hantera sin vardag.

I arbetet ingår, av sjuksköterska, delegerande hälso- och sjukvårdsuppgifter

I arbetet ingår även att samarbeta med andra, för brukarna, viktiga partners så som habiliteringen, godemän och dagliga verksamheter.

Arbetstiderna varierar mellan dag/kväll samt natt och helgarbete.

KVALIFIKATIONER
Gymnasial utbildning med fokus på grundläggande kunskaper om
utvecklingsstörning och kognitiva funktionsnedsättningar samt pedagogiska metoder och förhållningssätt. Eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara likvärdig.
Godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk samt samhällskunskap A
Erfarenhet av att jobba inom området NPF ( neuropsykiatriska funktionsnedsättningar)

Meriterande är om du har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot funktionsnedsättningar och pedagogiska metoder och förhållningssätt.

Du ska ha ett intresse av att arbeta med alternativa och kompletterande kommunikationssätt.
Du ska ha ett intresse av arbeta med metodutveckling och olika kognitiva stöd för målgruppen inom LSS.
Du ska ha en känsla och ett engagemang för att arbeta med omvårdnad och omsorg.
Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta med människor i behov av stöd.
Du ska ha kunskap om att laga mat och baka.

Du är tydlig och lugn i ditt sätt att kommunicera både när det gäller kroppsspråk och verbalt språk.
Du har goda datakunskaper.
Du har god fysik.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

ÖVRIGT
Urval och intervjuer sker löpande.

Tillsättning av tjänst kan ske innan sista ansökningsdatum.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatoriskt drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Välkommen in med din ansökan senast 30:e oktober 2020 Visa mindre

Boendehandledare med Teckenspråkskompetens

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Vi söker medarbetare som vill vara med och göra det goda livet möjligt på LSS bostaden Klinten 2, Sundsvall. Verksamhetens målsättning är, att utifrån gällande lagstiftning, med kunskap och intresse för personer med olika funktionsnedsättningar och med ett värdigt bemöt... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Vi söker medarbetare som vill vara med och göra det goda livet möjligt på LSS bostaden Klinten 2, Sundsvall.

Verksamhetens målsättning är, att utifrån gällande lagstiftning, med kunskap och intresse för personer med olika funktionsnedsättningar och med ett värdigt bemötande skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för hyresgästerna på boendet. Vårt arbete ska leda till att varje hyresgäst får de förutsättningar som krävs för att kunna ha kontroll över sin vardag. Vad ska hända? Med vem ska det göras? Hur länge? Vad ska hända sedan?

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet omfattar stöd och service till de boende inom de områden av deras liv som de har svårt att klara själva. Som boendehandledare behöver du också kunna laga mat och utföra andra hushållsuppgifter så som städning och tvätt. I arbetet ingår även att löpande, tillsammans med kollegor:
- göra kartläggningar av förmågor och intressen hos de boende
- dokumentera, följa upp och utvärdera insatser.
- följa de boende i deras vardag med allt från tandläkarbesök och vardagsbestyr till shopping och fritidsaktiviteter.
I arbetet använder du dagligen olika slags tydliggörande hjälpmedel som syftar till att vara ett stöd för de boende att hantera sin vardag.
I arbetet ingår, av sjuksköterska, delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter
Arbetstiderna varierar mellan dag/kväll och sovande jour samt varannan helg.

KVALIFIKATIONER
Gymnasial utbildning med fokus på grundläggande kunskaper om
utvecklingsstörning och kognitiva funktionsnedsättningar samt pedagogiska metoder och förhållningssätt. Eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara likvärdig.

Meriterande är om du har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot funktionsnedsättningar och pedagogiska metoder och förhållningssätt eller är utbildad stödpedagog.

Du ska ha ett intresse av att arbeta med alternativa och kompletterande kommunikationssätt.
Du ska ha ett intresse av arbeta med metodutveckling och olika kognitiva stöd för målgruppen inom LSS.
Du ska ha en känsla och ett engagemang för att arbeta med omvårdnad och omsorg.
Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta med människor i behov av stöd.

Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta med personer med diagnoser inom autismspektrum

Du är tydlig och lugn i ditt sätt att kommunicera både när det gäller kroppsspråk och verbalt språk.
Du har goda datakunskaper.
Du har god fysik

Du måste ha fullvärdigt teckenspråk
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatoriskt drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Tillsättning av tjänst kan ske innan sista ansökningsdatum.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Boendestödjare deltid

TopHuman är specialiserade på verksamhetsutveckling, vilket innebär att vi effektiviserar företag och organisationer genom riktade insatser. Vi skapar möjligheter för människor och ger deras karriärer en skjuts i rätt riktning, samtidigt som vi hjälper företag att växa. Vi erbjuder en rad olika möjligheter för dig som vill arbeta deltid, heltid eller fortsätta din karriär i ledande befattning. Vi finns idag i Stockholm, Helsingborg och Warszawa. Vi söker ... Visa mer
TopHuman är specialiserade på verksamhetsutveckling, vilket innebär att vi effektiviserar företag och organisationer genom riktade insatser. Vi skapar möjligheter för människor och ger deras karriärer en skjuts i rätt riktning, samtidigt som vi hjälper företag att växa. Vi erbjuder en rad olika möjligheter för dig som vill arbeta deltid, heltid eller fortsätta din karriär i ledande befattning.

Vi finns idag i Stockholm, Helsingborg och Warszawa. Vi söker ständigt duktiga medarbetare både i Sverige och internationellt inom framförallt vård, skola, omsorg och säkerhet.

Är du chef eller specialist och söker en ny utmaning? Kontakta gärna oss så berättar vi mer eller så bokar vi en tid och träffas på något av våra kontor.


Dina arbetsuppgifter
 
Vi söker nu en boendestödjare, initialt på deltid, med placering i nordöstra Sverige. Vi ser gärna att du bor i området mellan Hudiksvall, Sundvall och Umeå.
 
Arbetstiderna är dagtid och fördelat över veckan (måndag till fredag) på ett sätt som motsvarar cirka två arbetsdagar. Viss frihet och flexibilitet råder vad gäller schemaläggning och görs i samråd med din handledare på TopHuman och klienten själv. Utöver de dagar då klienten besöks kräver tjänsten också regelbundna samtal över telefon.
 
I rollen som boendestödjare kommer du arbeta som kvalificerad kontaktperson för 1-2 personer. Arbetet innebär framförallt att se till att förhindra och förebygga social isolering, hjälpa till med dagliga sysslor och myndighetskontakter samt finna meningsfulla fritidsaktiviteter och sysselsättning i form av arbete / praktik / lärlingsplats. Du kommer utföra arbetet både i klientens bostad och i närområdet.
 
Din profil
 
I rollen som boendestödjare hos oss är det viktigt att du är flexibel och lyhörd. Det ställer också krav på hög social kompetens, empati, samt förmågan att kunna hantera olika typer av situationer. Du tycker om att arbeta med människor och du har lätt för att ta egna initiativ.
 
Vi ser gärna att du idag arbetar med motsvarande uppgifter, bakgrund som exempelvis polis socialtjänst eller liknande är meriterande.
 
Körkort och bil är ett krav.    
 
Den här rollen kräver att du ej har dömts för brott och utdrag ur polisens belastnings- och misstankeregister kommer att krävas.
 
Om du är intresserad är du välkommen att skicka ditt CV och personliga brev till oss.
 Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Tillgång till:
* Personbil Visa mindre

Aktivitetshandledare

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. ARBETSUPPGIFTER Vill du vara med och arbeta för att göra det goda livet möjligt i Sundsvalls kommun? Vi söker just nu en aktivitetshandledare till Aktivitetscentrum NPF i Sundsvalls kommun. Som aktivitetshandledare hos oss har du ett viktigt och ansvarsfullt uppdrag... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och arbeta för att göra det goda livet möjligt i Sundsvalls kommun?

Vi söker just nu en aktivitetshandledare till Aktivitetscentrum NPF i Sundsvalls kommun. Som aktivitetshandledare hos oss har du ett viktigt och ansvarsfullt uppdrag. Du kommer agera som bollplank till dina kollegor och men även tillsammans med dem arbeta aktivt med framtagande av pedagogiska material för att kunna tydliggöra för brukare.

Vi arbetar stödjande till personer med utvecklingsstörning/autism som hjälp arbetar vi med alternativ kompletterande kommunikation och lågaffektivt bemötande . Du ska bidra till den personliga utvecklingen, erbjuda den enskilde stimulans, utveckling, meningsfullhet och gemenskap efter dennes önskemål. Arbeta med tydliggörande pedagogik för att stärka och motivera individen. Social dokumentation ingår i befattningen.

KVALIFIKATIONER
Gymnasieutbildning, vård och omsorg eller annan utbildning som arbetsgivare bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom pedagogiskt arbete som stöd till personer med utvecklingsstörning/ autism. Du är lugn, stabil och tydlig i din kommunikation. Du har lätt att anpassa dig i nya situationer. Du skall uttrycka dig väl i det svenska språket i både tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Drogtest är obligatoriskt vid nyanställning. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Boendehandledare

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Som anställd på Delfinen kommer du ingå i en arbetsgrupp på totalt 17 personer. Verksamheten bedrivs dygnet runt vilket innebär att du måste kunna arbeta, dag, kväll, vaken natt samt helger. På sikt kan schemat komma att göras om så man ev. jobbar jourpass. Vi jobbar med ... Visa mer
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Som anställd på Delfinen kommer du ingå i en arbetsgrupp på totalt 17 personer. Verksamheten bedrivs dygnet runt vilket innebär att du måste kunna arbeta, dag, kväll, vaken natt samt helger. På sikt kan schemat komma att göras om så man ev. jobbar jourpass. Vi jobbar med flexibelt schema och anpassar efter verksamhetens behov med barnperspektivet och ungdomarnas behov i fokus. Du kommer att jobba i en grupp om 5 som jobbar nära en av ungdomarna, även det arbetet kan komma att se annorlunda längre fram.

Vi skall förebygga och minska följderna av och kompensera för funktionsnedsättningen för den enskilde.

Vi skall vara samordnade och utformade så det stärker den enskildes möjlighet att leva självständigt, oberoende och aktivt i samhällslivet.

Vårt arbete skall präglas av respekt för självbestämmande, inflytande, integritet, delaktighet, helhetssyn, kontinuitet och tillgänglighet.

Vi jobbar med här och nu, men även med att förbereda våra barn och ungdomar inför kommande faser i livet och vad det innebär för den enskilde.

Vi jobbar ut ifrån den enskildes perspektiv och behov.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet innebär att du måste kunna sätta gränser, och det kan i vissa fall upplevas som tålamodsprövande. Du måste känna dig bekväm att handskas med utmanande situationer, så som till exempel aggressionsutbrott. Du kan inte vara ljudkänslig eftersom det är mycket och höga ljud i vår verksamhet. Det är viktigt att du är en lugn och trygg person, eftersom ungdomarna känner av din eventuella stress och irritation.

I arbetet så förväntas det att du kan arbeta självständigt. Du måste känna dig bekväm med att fatta egna beslut och att ta kontakt med vårdnadshavare eller andra samverkanspartners vid behov. Ibland måste du jobba i någon av våra andra verksamheter, varför du också måste kunna jobba och samarbeta med andra
Arbetet kan ibland innefatta tunga lyft då du förväntas hjälpa till med de andra ungdomarna som bor på Delfinen. Det gäller förflyttningar och lite tyngre omvårdnadsarbete.

Eftersom Delfinens verksamhet vänder sig till barn och ungdomar med olika former av funktionsnedsättningar så innebär det att du i ditt arbete hos oss kommer att vara mycket aktiv vissa dagar. Det är vanligt att personal och barn gör aktiviteter tillsammans som till exempel bada, åka pulka, besöka lekparker, promenera med mera. Aktiviteterna planeras tillsammans med ungdomarna som bor hos oss så den ena dagen är inte den andra lik. Därför är det viktigt att du är en flexibel person som gillar variation i arbetet. Du kan heller inte vara allergisk mot klor.

Andra arbetsuppgifter som ingår är städning, matlagning och vissa arbetsuppgifter som du kommer ha extra ansvar över, t.ex. inskolning av nya vikarier och dokumentation.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har examen från vård och omsorgsprogrammet med inriktning psykiatri, barn och fritidsprogrammet med inriktning pedagogiskt arbete eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.

Krav är att du har lång erfarenhet av att jobba med personer med autism och att du har jobbat med arbetsmetoden lågaffektivt bemötande.

Kunskap om AKK (alternativ och kompletterande kommunikation) är meriterande.
Du behärskar svenska språket väl i tal och skrift.


ÖVRIGT
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatoriskt drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi begär utdrag från belastningsregistret vid nyanställning.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Sista ansökningsdag är 30 september 2020
Varmt välkommen med din ansökan!

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Boendehandledare

Vi söker medarbetare som vill vara med och göra det goda livet möjligt på LSS bostaden Kryssarvägen 84, Alnö, Sundsvall.  Verksamhetens målsättning är, att utifrån gällande lagstiftning, med kunskap och intresse för personer med olika funktionsnedsättningar och med ett värdigt bemötande skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för hyresgästerna på boendet. Vårt arbete ska leda till att varje hyresgäst får de förutsättningar som krävs för att kunna h... Visa mer
Vi söker medarbetare som vill vara med och göra det goda livet möjligt på LSS bostaden Kryssarvägen 84, Alnö, Sundsvall. 

Verksamhetens målsättning är, att utifrån gällande lagstiftning, med kunskap och intresse för personer med olika funktionsnedsättningar och med ett värdigt bemötande skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för hyresgästerna på boendet.

Vårt arbete ska leda till att varje hyresgäst får de förutsättningar som krävs för att kunna ha kontroll över sin vardag. Vad ska hända? Med vem ska det göras? Hur länge? Vad ska hända sedan?

Dina arbetsuppgifter 


Arbetet omfattar stöd och service till de boende inom de områden av deras liv som de har svårt att klara själva. Som boendehandledare behöver du kunna laga mat och utföra andra hushållsuppgifter så som städning och tvätt. I arbetet ingår även att löpande, tillsammans med kollegor:

göra kartläggningar av förmågor och intressen hos de boende
dokumentera, följa upp och utvärdera insatser.
följa de boende i deras vardag med allt från tandläkarbesök och vardagsbestyr till shopping och fritidsaktiviteter.
I arbetet använder du dagligen olika slags tydliggörande hjälpmedel som syftar till att vara ett stöd för de boende att hantera sin vardag.

I arbetet ingår, av sjuksköterska, vissa delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter

Arbetstiderna varierar mellan dag/kväll och nattarbete samt varannan helg. 


Kvalifikationer 


Gymnasial utbildning med fokus på grundläggande kunskaper om

utvecklingsstörning och kognitiva funktionsnedsättningar samt pedagogiska metoder och förhållningssätt. Eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara likvärdig.

Meriterande är om du har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot funktionsnedsättningar och pedagogiska metoder och förhållningssätt.

Du ska ha ett intresse av att arbeta med alternativa och kompletterande kommunikationssätt.  

Du ska ha ett intresse av arbeta med metodutveckling och olika kognitiva stöd för målgruppen inom LSS.

Du ska ha en känsla och ett engagemang för att arbeta med omvårdnad och omsorg.

Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta med människor i behov av stöd.

Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta med personer med diagnoser inom autismspektrum.

Du är tydlig och lugn i ditt sätt att kommunicera både när det gäller kroppspråk och verbalt språk.

Du har goda datakunskaper.

Du har god fysik.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde snarast.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. 

Vi tillämpar rökfri arbetstid.


Upplysningar lämnas av
Susanne Henriksson, Enhetschef, på telefon 070-180 07 64. 

Fackliga företrädare
Fackliga företrädare kontaktas via kommunens växel, 060-19 10 00.


Din ansökan
I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Sista ansökningsdag 2020-02-16. 
Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänst kan ske innan sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!


Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Aktivitetshandledare till Poliscafè

Sundsvalls kommun, Individ och arbetsmarknadsförvaltningen (IAF), söker en aktivitetshandledare för tillsvidareanställning. Tjänsten har sin placering på Poliscafèet som är placerat i polishuset. Dina arbetsuppgifter Som aktivitetshandledare arbetar du i cafémiljö med att vara stödjande i vardagen till personer med utvecklingsstörning/autism samt personer som utrycker sig via teckenspråk. Du arbetar med tydliggörande pedagogik och arbetar för att stärka... Visa mer
Sundsvalls kommun, Individ och arbetsmarknadsförvaltningen (IAF), söker en aktivitetshandledare för tillsvidareanställning. Tjänsten har sin placering på Poliscafèet som är placerat i polishuset.

Dina arbetsuppgifter

Som aktivitetshandledare arbetar du i cafémiljö med att vara stödjande i vardagen till personer med utvecklingsstörning/autism samt personer som utrycker sig via teckenspråk. Du arbetar med tydliggörande pedagogik och arbetar för att stärka och motivera individen. Du planerar insatser i samråd med individen och genomför dessa insatser enligt planering. Social dokumentation och kontaktmannaskap ingår i befattningen.

Vi erbjuder dig

Friskvårdskort

  Kvalifikationer

Gymnasieutbildning, vård och omsorg, gärna med inriktning inom socialt eller pedagogiskt arbete eller funktionsnedsättning/psykiatri, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska utrycka dig väl i det svenska språket samt i teckenspråk.

Du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom  pedagogiskt arbete och som stöd till personer med utvecklingsstörning/autism. Du har erfarenhet av att arbeta med teckenspråk och annan alternativ av kompletterande kommunikation. Du har även erfarenhet av att arbeta med döva/hörselskadade.

Meriterande är vana från restaurang, café och kassavana.

Vi söker dig som trivs med att arbeta utifrån tydligt kundfokus. Du är lyhörd, lösningsfokuserad och möter kunden utifrån dennes behov och förutsättningar. Du är lugn, stabil och tydlig i din kommunikation. Du har även lätt för att anpassa dig utifrån situationer som uppstår.

 Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast.

Urval och intervjuer sker löpande

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Upplysningar lämnas av

Annica Ellring Enhetschef  Tel 060-19 84 08

 Mats Nordin Enhetschef Tel 060-19 27 69

 

Fackliga företrädare

Facklig företrädare kontaktas via kommunens  växel 060-19 10 00

Din ansökan
Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi kräver utdrag ur belastningsregistret vid nyanställning

Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag är; 2020-02-09

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Boendehandledare

LSS ligger till grund för vårt arbete. Vi skall förebygga och minska följderna av och kompensera för funktionsnedsättningen för den enskilde Vi skall vara samordnade och utformade så det stärker den enskildes möjlighet att leva självständigt, oberoende och aktivt i samhällslivet Vårt arbete skall präglas av respekt för självbestämmande, inflytande, integritet, delaktighet, helhetssyn, kontinuitet och tillgänglighet Vi jobbar med här och nu, men även me... Visa mer
LSS ligger till grund för vårt arbete.

Vi skall förebygga och minska följderna av och kompensera för funktionsnedsättningen för den enskilde

Vi skall vara samordnade och utformade så det stärker den enskildes möjlighet att leva självständigt, oberoende och aktivt i samhällslivet

Vårt arbete skall präglas av respekt för självbestämmande, inflytande, integritet, delaktighet, helhetssyn, kontinuitet och tillgänglighet

Vi jobbar med här och nu, men även med att förbereda våra barn och ungdomar inför kommande faser i livet och vad det innebär för den enskilde.

Vi jobbar ut ifrån den enskildes perspektiv och behov.

Som anställd på Delfinen ingår Du i ett arbetslag på totalt 10 personer. Verksamheten bedrivs dygnet runt vilket innebär att du måste kunna arbeta, dag, kväll, vaken natt och långa pass med sovande jour samt helger. Vi jobbar med flexibelt schema och anpassar efter verksamhetens behov med barnperspektivet och ungdomarnas behov i fokus.


Dina arbetsuppgifter 


Arbetet innebär att du måste kunna sätta gränser och det kan i vissa fall upplevas som tålamodsprövande. Du bör känna dig bekväm att handskas med utmanande situationer, så som till exempel aggressionsutbrott. Du bör inte vara ljudkänslig eftersom det är mycket och höga ljud i vår verksamhet.

Arbetet kan ibland innefatta tunga lyft då vi har barn och ungdomar som behöver hjälp vid förflyttning och omvårdnadsarbete.

I arbetet så förväntas det att du kan arbeta både självständigt och i grupp. Du bör känna dig bekväm att fatta egna beslut och att ta kontakt med vårdnadshavare eller andra samverkanspartners vid behov. Ibland måste Du jobba i någon av våra andra verksamheter.

Eftersom Delfinens verksamhet vänder sig till barn och ungdomar med olika former av funktionsnedsättningar så innebär det att du i ditt arbete hos oss kommer att vara mycket aktiv vissa dagar. Det är vanligt att personal och barn gör aktiviteter tillsammans som till exempel bada, åka pulka, besöka lekparker, promenera med mera. Aktiviteterna planeras tillsammans med ungdomarna som bor hos oss så den ena dagen är inte den andra lik. Därför är det viktigt att du är en flexibel person som gillar variation i arbetet. Du kan heller inte vara allergisk mot klor.

Andra arbetsuppgifter som ingår är städning, matlagning. Du kommer ha vissa arbetsuppgifter som Du har extra ansvar över, inskolning av nya vikarier och dokumentation.


Kvalifikationer 


Vi söker dig som har examen från vård och omsorgsprogrammet med specialisering inom funktionsnedsättning, barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt eller pedagogiskt arbete, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.

Det är viktigt att:

du har erfarenhet av att jobba med lågaffektivt bemötande.
du har kunskap om AKK (alternativ och kompletterande kommunikation).
du har erfarenhet inom området utvecklingsstörning och autism.
du behärskar svenska språket väl i tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställningen

Vi söker en tillsvidaretjänst, 100%, med tillträde enligt överenskommelse och ett vikariat, 2020-03-02 - 2020-06-21. Vikariatet är på 50% till att börja med men ökar ev. till 100%. Det kan även bli aktuellt med en förlängning.  

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. 

Vi kräver även utdrag ur belastningsregistret vid nyanställning.

Vi tillämpar rökfri arbetstid.


Upplysningar lämnas av
Grethe Norqvist, Enhetschef, på telefon 060-19 26 01 alternativt Louise Åsén, Insatskoordinator, på telefon 060-19 89 75. 

Fackliga företrädare
Fackliga företrädare kontaktas via kommunens växel, 060-19 10 00.


Din ansökan
I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Sista ansökningsdag 2020-02-23. 
Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänst kan ske innan sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!


Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Boendehandledare/Boendeassistent

Socialtjänsten söker boendehandledare/boendeassistent till Delfinens barn-och ungdomsboende Våra medarbetare är viktiga för oss LSS ligger till grund för vårt arbete. Vi ska förebygga och minska följderna av och kompensera för funktionsnedsättningen för den enskilde. Vi ska vara samordnade och utformade så det stärker den enskildes möjlighet att leva självständigt, oberoende och aktivt i samhällslivet. Vårt arbete ska präglas av respekt för självbestä... Visa mer
Socialtjänsten söker boendehandledare/boendeassistent till Delfinens barn-och ungdomsboende

Våra medarbetare är viktiga för oss

LSS ligger till grund för vårt arbete.

Vi ska förebygga och minska följderna av och kompensera för funktionsnedsättningen för den enskilde.

Vi ska vara samordnade och utformade så det stärker den enskildes möjlighet att leva självständigt, oberoende och aktivt i samhällslivet.

Vårt arbete ska präglas av respekt för självbestämmande, inflytande, integritet, delaktighet, helhetssyn, kontinuitet och tillgänglighet.

Vi arbetar med här och nu. Det är också viktigt att förbereda våra barn och ungdomar inför kommande faser i livet. Vi arbetar utifrån den enskildes perspektiv och behov.

Dina arbetsuppgifter

Som anställd på Delfinen arbetar du i ett arbetslag på 10 personer. Arbetsgruppen ändrar på  schema tillsammans med chef efter verksamhetens behov med barnperspektivet i fokus. Denna tjänst avser främst eftermiddags/kvällspass samt tjänstgöring varannan helg riktad mot ett barn på 12 år som bor på Delfinen.

Schemat ändras bland annat vid lov och helgdagar, och det kan också förekomma arbete i flera verksamheter utöver den Du kommer att jobba i, så flexibilitet är otroligt viktigt om Du arbetar i vår verksamhet.

Arbetet på Delfinen innebär en stor del omvårdnadsarbete. Du bör inte vara ljudkänslig eftersom det kan förekomma  mycket ljud i vår verksamhet.

Arbetet innebär tunga lyft då vi har barn/ungdomar som behöver hjälp vid förflyttning och omvårdnadsarbetet. Hjälpmedel finns på arbetsplatsen.

I arbetet så förväntas det att du kan arbeta både självständigt och i grupp. Du bör känna dig bekväm att fatta egna beslut och att ta kontakt med sjukvården eller andra samverkanspartners vid behov.

Eftersom våra verksamheter vänder sig till barn och ungdomar med olika former av funktionsnedsättningar, så innebär det att du i ditt arbete hos oss kommer att vara mycket aktiv, därav behöver Du ha en god fysik: Aktiviteter förutom träningsprogram i hemmet, tippbräda mm är bl.a. promenader och bad. Du kan därför inte vara allergisk mot klor. Du som söker arbete hos oss är en person som gillar variation i arbetet.

Andra arbetsuppgifter som ingår är bland annat städning, matlagning, olika ansvarsområden, god kontakt med skola och habilitering och dokumentation.

 

Kvalifikationer

Erfarenhet inom området grav utvecklingsstörning.

Behärska svenska språket i tal och skrift.

Meriterande att ha utbildning i lågaffektivt bemötande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningen

Tjänsten är en visstidsanställning 75-100%. Tillträde snarast tom 2020-04-30.Eventuellt längre.

Tillsättning av tjänst kan ske innan sista ansökningsdatum.

Urval och intervjuer sker löpande.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Upplysningar lämnas av

Grethe Norqvist Enhetschef Tel 060-192601

Louise Åsén Insatskoordinator Tel 060-198975

Fackliga företrädare

Facklig företrädare kontaktas via kommunens  växel 060-19 10 00

Sista ansökningsdag ; 2020-01-14

Din ansökan

Vi kräver utdrag ur belastningsregistret vid nyanställning.
I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Handledare

Nu har du chansen om du vill jobba med personer i utanförskap. Slink In söker fyra heltids personal samt en på deltid för vikariat under nattetid. Verksamheten ska under en fem månaders period vara öppen nattetid sju dagar i veckan i form av en värmestuga för personer som befinner sig i utanförskap. Verksamheten är idag öppen dagtid vardagar där vi redan har två personal anställd som kommer att fortsätta. Dag-och nattpersonal kommer att ha ett nära samarb... Visa mer
Nu har du chansen om du vill jobba med personer i utanförskap.

Slink In söker fyra heltids personal samt en på deltid för vikariat under nattetid. Verksamheten ska under en fem månaders period vara öppen nattetid sju dagar i veckan i form av en värmestuga för personer som befinner sig i utanförskap. Verksamheten är idag öppen dagtid vardagar där vi redan har två personal anställd som kommer att fortsätta. Dag-och nattpersonal kommer att ha ett nära samarbete där tydlighet kring verksamheten gäller.


Arbetsuppgifter 
Som handledare i verksamheten ska du finnas till hands för besökare under natten. Vara stödjande och motiverande kring besökarnas problematik.
Att vara en trygghetsskapande person i en miljö där besökare kan ha ett aktivt missbruk och en pågående psykisk ohälsa. 


Kvalifikationer 
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med människor som är i en utsatt situation. Du som söker har flerårig erfarenhet av att arbeta inom missbruk och psykiatri.
Du kan uttrycka dig väl i både i tal och skrift i det svenska språket.
Arbetet kräver mycket eget ansvar och att du har ett engagemang för målgruppen och en stor social kompetens. Det är viktigt att kunna skilja på vad som är personligt och vad som är professionellt beteende.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Övrigt
Tjänsterna är visstidsanställningar, heltid, från och med 2019-11-11 - 2020-04-19.
Det jobbar alltid två handledare under alla arbetspass. Nattarbetet avser vaken natt.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. 
Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Har du frågor kan du höra av dig till Enhetschef Gisela Lindborg på telefon 060-19 19 78.
Facklig företrädare kontaktas via kommunens växel, 060-19 10 00.


I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.


Sista ansökningsdag 2019-10-02.  Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänst kan ske innan sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!


Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

 

  Visa mindre

Boendehandledare

Vi söker medarbetare som vill vara med och göra det goda livet möjligt på LSS bostaden Skravlingsvägen 10, Alnö, Sundsvall.  Verksamhetens målsättning är, att utifrån gällande lagstiftning, med kunskap och intresse för personer med olika funktionsnedsättningar och med ett värdigt bemötande skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för hyresgästerna på boendet. Vårt arbete ska leda till att varje hyresgäst får de förutsättningar som krävs för att kunn... Visa mer
Vi söker medarbetare som vill vara med och göra det goda livet möjligt på LSS bostaden Skravlingsvägen 10, Alnö, Sundsvall. 

Verksamhetens målsättning är, att utifrån gällande lagstiftning, med kunskap och intresse för personer med olika funktionsnedsättningar och med ett värdigt bemötande skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för hyresgästerna på boendet.

Vårt arbete ska leda till att varje hyresgäst får de förutsättningar som krävs för att kunna ha kontroll över sin vardag. Vad ska hända? Med vem ska det göras? Hur länge? Vad ska hända sedan?


Dina arbetsuppgifter 


Arbetet omfattar stöd och service till de boende inom de områden av deras liv som de har svårt att klara själva. Som boendehandledare behöver du också kunna laga mat och utföra andra hushållsuppgifter så som städning och tvätt. I arbetet ingår även att löpande, tillsammans med kollegor:

göra kartläggningar av förmågor och intressen hos de boende
dokumentera, följa upp och utvärdera insatser.
följa de boende i deras vardag med allt från tandläkarbesök och vardagsbestyr till shopping och fritidsaktiviteter.
I arbetet använder du dagligen olika slags tydliggörande hjälpmedel som syftar till att vara ett stöd för de boende att hantera sin vardag.

I arbetet ingår, av sjuksköterska, delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter

Arbetstiderna varierar mellan dag/kväll och nattarbete samt varannan helg.


Kvalifikationer 


Gymnasial utbildning med fokus på grundläggande kunskaper om utvecklingsstörning och kognitiva funktionsnedsättningar samt pedagogiska metoder och förhållningssätt. Eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara likvärdig.

Erfarenhet av att jobba inom området NPF

Meriterande är om du har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot funktionsnedsättningar och pedagogiska metoder och förhållningssätt eller är utbildad stödpedagog. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med personer med diagnoser inom autismspektrum

Du ska ha ett intresse av att arbeta med alternativa och kompletterande kommunikationssätt.  
Du ska ha ett intresse av arbeta med metodutveckling och olika kognitiva stöd för målgruppen inom LSS.
Du ska ha en känsla och ett engagemang för att arbeta med omvårdnad och omsorg.
Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta med människor i behov av stöd.
Du är tydlig och lugn i ditt sätt att kommunicera både när det gäller kroppsspråk och verbalt språk.
Du har goda datakunskaper.
Du har god fysik.
Du har B-körkort. 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. 

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

 

Upplysningar lämnas av
Susanne Henriksson, Enhetschef, på telefon 060-19 19 67. 

Fackliga företrädare
Fackliga företrädare kontaktas via kommunens växel, 060-19 10 00.


Din ansökan
I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Sista ansökningsdag 2020-02-26. 
Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänst kan ske innan sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!


Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Boendehandledare

Vi söker medarbetare till gruppbostad inom Stöd och Omsorg, inriktning NPF. Verksamhetens mål är att möta personer med funktionsnedsättning så de kan leva ett så självständigt och oberoende liv som möjligt och aktivt delta i samhällslivet. Du ska utifrån ett professionellt förhållningssätt, stödja, ge service och omvårdnad av god kvalité till de boende. Arbetsuppgifter  Att utifrån ett individbaserat och etiskt förhållningssätt ge omvårdnad och service ... Visa mer
Vi söker medarbetare till gruppbostad inom Stöd och Omsorg, inriktning NPF. Verksamhetens mål är att möta personer med funktionsnedsättning så de kan leva ett så självständigt och oberoende liv som möjligt och aktivt delta i samhällslivet. Du ska utifrån ett professionellt förhållningssätt, stödja, ge service och omvårdnad av god kvalité till de boende.Arbetsuppgifter 
Att utifrån ett individbaserat och etiskt förhållningssätt ge omvårdnad och service till brukaren med god kvalité.

Arbetsuppgifter som ingår är bland annat:

Ge omvårdnad, stöd och service till brukaren, så som stöd och hjälp i vardagliga situationer: hygien, klädsel, inköp, stöd, matlagning, fritidsaktiviteter mm.
Att handleda personer med utvecklingsstörning samt personer med psykiska och neuropsykiatriska diagnoser
Att arbeta med struktur och rutiner utifrån verksamhetskrav och individbehov
Kontaktmannaskap vilket innebär att ha ett samordnande ansvar runt brukaren
Kontakt med gode män, anhöriga, verksamhetspersonal m. fl.
Upprätta och följa upp genomförandeplan
Dokumentation enligt SoL och HSL
Utföra delegerade arbetsuppgifter enligt HSL
Vid behov kan ingå att stötta upp på andra verksamheter
Tjänsten ställer krav på flexibilitet i arbetsuppgifter och arbetstider. 


Kvalifikationer 

Vi söker dig som har examen från Vård och omsorgsprogrammet med specialisering inom programfördjupning funktionsnedsättning/psykiatri, Barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt eller pedagogiskt arbete, eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.

Du har god förmåga att se ur brukarens perspektiv och ett anpassat bemötande.  Du styrs av etik och värderingar i ditt dagliga arbete. Vi ser att du har en god samarbetsförmåga, god flexibilitet och är utvecklingsinriktad.

Vi vill att du har:

Tidigare vana av omvårdnad och stöd till personer med autism och utvecklingsstörning
Erfarenhet och kunskap om kognitivt stöd och kommunikationshjälpmedel. Med kognitivt stöd menas insatser och föremål som gör det möjligt för personer med autism/utvecklingsstörning att bättre förstå och hantera sin vardag och omvärld
Individuella egenskaper:

Du har förmåga att samarbeta och är genuint intresserad av att ge stöd och service till aktuell målgrupp
Du har god empatisk förmåga
Där tydlig och lugn i ditt kroppsspråk och annan kommunikation, verbal och icke-verbal
Du har förmåga att arbeta med brukarnas utveckling i fokus
Du har förmåga att på ett pedagogiskt och tydligt sätt skapa struktur i brukarnas tillvaro samt är konsekvent i ditt arbetssätt
Du har hög integritet
Du har god fysik
Du har grundläggande datakunskaper
Du har gott tålamod
Du är stresstålig och känslomässigt stabil och trygg vilket gör att du kan anpassa dig till olika situationer
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Övrigt 
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

Har du frågor kan du höra av dig till Enhetschef Elin Nylander på telefon 073-280 71 79 alternativt till Enhetschef Anneli Frölander på telefon 070-100 08 71.
Facklig företrädare kontaktas via kommunens växel, 060-19 10 00.


Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Vi tillämpar rökfri arbetstid.


Sista ansökningsdag 2019-07-11 . Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänst kan ske innan sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Boendehandledare

Vi söker medarbetare som vill vara med och göra det goda livet möjligt på LSS bostaden Kryssarvägen 84, Alnö, Sundsvall.  Verksamhetens målsättning är, att utifrån gällande lagstiftning, med kunskap och intresse för personer med olika funktionsnedsättningar och med ett värdigt bemötande skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för hyresgästerna på boendet. Vårt arbete ska leda till att varje hyresgäst får de förutsättningar som krävs för att kunna ha... Visa mer
Vi söker medarbetare som vill vara med och göra det goda livet möjligt på LSS bostaden Kryssarvägen 84, Alnö, Sundsvall. 

Verksamhetens målsättning är, att utifrån gällande lagstiftning, med kunskap och intresse för personer med olika funktionsnedsättningar och med ett värdigt bemötande skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för hyresgästerna på boendet.
Vårt arbete ska leda till att varje hyresgäst får de förutsättningar som krävs för att kunna ha kontroll över sin vardag. Vad ska hända? Med vem ska det göras? Hur länge? Vad ska hända sedan?


Arbetsuppgifter 
Arbetet omfattar stöd och service till de boende inom de områden av deras liv som de har svårt att klara själva. Som boendehandledare behöver du också kunna laga mat och utföra andra hushållsuppgifter så som städning och tvätt. I arbetet ingår även att löpande, tillsammans med kollegor:

göra kartläggningar av förmågor och intressen hos de boende
dokumentera, följa upp och utvärdera insatser.
följa de boende i deras vardag med allt från tandläkarbesök och vardagsbestyr till shopping och fritidsaktiviteter.
I arbetet använder du dagligen olika slags tydliggörande hjälpmedel som syftar till att vara ett stöd för de boende att hantera sin vardag.
I arbetet ingår, av sjuksköterska, delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter


Kvalifikationer 
Gymnasial utbildning med fokus på grundläggande kunskaper om utvecklingsstörning och kognitiva funktionsnedsättningar samt pedagogiska metoder och förhållningssätt. Eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara likvärdig.

Erfarenhet av att jobba inom området NPF

Meriterande är om du har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot funktionsnedsättningar och pedagogiska metoder och förhållningssätt eller är utbildad stödpedagog.
Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta med personer med diagnoser inom autismspektrum.

Du ska ha:

ett intresse av att arbeta med alternativa och kompletterande kommunikationssätt. 
ett intresse av att arbeta med metodutveckling och olika kognitiva stöd för målgruppen inom LSS.
en känsla och ett engagemang för att arbeta med omvårdnad och omsorg.
dokumenterad erfarenhet av att arbeta med människor i behov av stöd.
Du är tydlig och lugn i ditt sätt att kommunicera både när det gäller kroppsspråk och verbalt språk.
Du har goda datakunskaper.
Du har god fysik

Du ska inneha B-körkort för att kunna arbeta i vår verksamhet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde snarast.
Arbetstiderna varierar mellan dag/kväll och nattarbete samt varannan helg.


Har du frågor kan du höra av dig till Enhetschef Susanne Henriksson på telefon 060-19 19 67.
Facklig företrädare kontaktas via kommunens växel, 060-19 10 00.


Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Vi tillämpar rökfri arbetstid.


Sista ansökningsdag 2019-05-20 . Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänst kan ske innan sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Boendehandledare / Boendeassistent

Som anställd på Östermon kommer Du att jobba dagtid i kombination med varannan helg i någon av våra verksamheter på Ö-gården. Verksamheten på Östermon vänder sig till ungdomar mellan 13-21 år efter skoltid och under lov. På Ö-gården finns korttidshem för barn, korttidshem för vuxna, samt ett boende för barn och ungdomar. Schemat kommer därför att variera. Helgpass på Ö-gården kan vara dag, kväll, jour eller vaken natt.   Arbetsuppgifter  LSS ligger till... Visa mer
Som anställd på Östermon kommer Du att jobba dagtid i kombination med varannan helg i någon av våra verksamheter på Ö-gården. Verksamheten på Östermon vänder sig till ungdomar mellan 13-21 år efter skoltid och under lov.
På Ö-gården finns korttidshem för barn, korttidshem för vuxna, samt ett boende för barn och ungdomar. Schemat kommer därför att variera. Helgpass på Ö-gården kan vara dag, kväll, jour eller vaken natt.

 

Arbetsuppgifter 
LSS ligger till grund för vårt arbete.

Vi skall förebygga och minska följderna av och kompensera för funktionsnedsättningen för den enskilde.
Vi skall vara samordnade och utformade så det stärker den enskildes möjlighet att leva självständigt, oberoende och aktivt i samhällslivet.
Vårt arbete skall präglas av respekt för självbestämmande, inflytande, integritet, delaktighet, helhetssyn, kontinuitet och tillgänglighet.
Vi jobbar med här och nu, men även med att förbereda våra barn och ungdomar inför kommande faser i livet och vad det innebär för den enskilde.
Vi jobbar ut ifrån den enskildes perspektiv och behov.
Arbetet på Östermon och Ö-gården innebär att kunna sätta gränser, och kan i vissa fall upplevas som tålamodsprövande. Du bör känna dig bekväm att handskas med utmanande situationer, så som till exempel aggressionsutbrott. Du bör inte vara ljudkänslig eftersom det under vissa dagar är mycket ljud i vår verksamhet.

Arbetet kan ibland innefatta tunga lyft då vi har barn och ungdomar som behöver hjälp vid förflyttning och omvårdnadsarbete ingår.

I arbetet så förväntas det att du kan arbeta både självständigt och i grupp. Du bör känna dig bekväm att fatta egna beslut och att ta kontakt med vårdnadshavare eller andra Samverkanspartners vid behov.

Eftersom våra verksamheter vänder sig till barn och ungdomar med olika former av funktionsnedsättningar, så innebär det att du i ditt arbete hos oss kommer att vara mycket aktiv vissa dagar. Det är vanligt att personal och barn gör aktiviteter tillsammans som till exempel bada, åka pulka, besöka lekparker, promenera med mera. Aktiviteterna planeras tillsammans med de barn/ungdomar/vuxna som bor eller är på avlastning hos oss. Det innebär att den ena dagen inte är den andra lik, och därför är det viktigt att du inte har några fysiska besvär, och att Du är en person som gillar variation i arbetet.

Andra arbetsuppgifter som ingår är bland annat städ, matlagning olika ansvarsområden, inskolning av nya vikarier och dokumentation.


Kvalifikationer 


AKK (alternativ och kompletterande kommunikation).
Tecken som stöd.
Erfarenhet inom området utvecklingsstörning och autism.
Behärska svenska språket i tal och skrift.
Meriterande att ha utbildning i lågaffektivt bemötande, kunskap i In print och SymWriter.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med tillträde snarast.
Vi jobbar med flexibelt schema, vilket innebär att Du måste vara stresstålig. Schemat ändras bland annat vid lov och helgdagar, och det kan också förekomma arbete i flera verksamheter utöver de två Du kommer att jobba ifrån början.


Har du frågor kan du höra av dig till Enhetschef Grethe Norqvist på telefon 060-19 26 01 alternativt 070-190 50 50.
Facklig företrädare kontaktas via kommunens växel, 060-19 10 00.


Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.
Vi kräver utdrag ur belastningsregistret vid nyanställning.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Vi tillämpar rökfri arbetstid.


Sista ansökningsdag 2019-05-19 . Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänst kan ske innan sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Boendestödjare

Boendestöd är en arbetsgrupp som arbetar med personer som bor i eget boende med stöd och hjälp i vardagen för att kunna leva ett självständigt liv. Arbetsuppgifter  Att finnas som stöd i vardagen kring en enskild person i första hand. Arbetsinnehållet är utifrån den enskilda individens behov Du ska vara intresserad av fysisk aktivitet och gilla att vara ute i naturen. Kvalifikationer  Utbildning inom neuropsykiatri och allmän psykiatri. Behärska svens... Visa mer
Boendestöd är en arbetsgrupp som arbetar med personer som bor i eget boende med stöd och hjälp i vardagen för att kunna leva ett självständigt liv.


Arbetsuppgifter 
Att finnas som stöd i vardagen kring en enskild person i första hand. Arbetsinnehållet är utifrån den enskilda individens behov Du ska vara intresserad av fysisk aktivitet och gilla att vara ute i naturen.


Kvalifikationer 

Utbildning inom neuropsykiatri och allmän psykiatri.
Behärska svenska språket till 100 %
B-körkort
Erfarenhet av att arbeta med personer med neuropsykiska funktionsnedsättningar och komplex psykiatrisk problematik.
Vi lägger stor vikt vid personlighet då arbetet avser att arbeta med en enskild person i första hand.Övrigt
Tjänsten är en AVA-anställning, heltid, med tillträde snarast.

Har du frågor kan du höra av dig till Enhetschef Gisela Lindborg på telefon 060-19 19 78.
Facklig företrädare kontaktas via kommunens växel, 060-19 10 00.


Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Vi tillämpar rökfri arbetstid.


Sista ansökningsdag 2019-05-15 . Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänst kan ske innan sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Sommarvikarier

Jobba med psykisk ohälsa i sommar Socialtjänstens individ och familjeomsorg söker sommarvikarier. Vikariaten finns på våra sex boenden inom området psykisk ohälsa. OBSERVERA!  Har du tidigare arbetat som semestervikarie i någon av våra verksamheter så kan du söka semestervikariat direkt hos berörd enhetschef och behöver alltså INTE söka via denna annons. Arbetsuppgifter  Målsättningen är att skapa god livskvalitet för våra brukare. Vårt övergripande up... Visa mer
Jobba med psykisk ohälsa i sommar

Socialtjänstens individ och familjeomsorg söker sommarvikarier. Vikariaten finns på våra sex boenden inom området psykisk ohälsa.

OBSERVERA!  Har du tidigare arbetat som semestervikarie i någon av våra verksamheter så kan du söka semestervikariat direkt hos berörd enhetschef och behöver alltså INTE söka via denna annons.


Arbetsuppgifter 
Målsättningen är att skapa god livskvalitet för våra brukare. Vårt övergripande uppdrag är att ge omvårdnad, stöd och service samt en meningsfull vardag till personer i olika åldrar med olika funktionsnedsättningar.

Vi tillämpar ett pedagogiskt arbetssätt och ett bemötande som utgår från den enskilda individens behov av stöd och hjälp. Kommunikation, sociala-, fritids-, och vardagsfärdigheter i syfte att öka personernas självständighet.


Kvalifikationer 
Vi söker dig som är bra på att anpassa ditt bemötande efter situation och brukarens förutsättningar och behov. Du kan samarbeta och kan på ett professionellt sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du ska även kunna utrycka dig tydligt på svenska i tal och skrift.

Du som söker ska är intresserade av att arbeta med människor och du får gärna ha erfarenhet av att ha arbetat med människor. Det är meriterande men inget krav om du har utbildning inom:

Vård och Omsorgsprogrammet eller annat som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Meriterande om du har tidigare vana av omvårdnad och/eller stöd till personer med olika typer av funktionsnedsättningar.

Dina individuella egenskaper är att du har:

Förmåga att samarbeta och ett genuint intresse av att ge service och stöd till nämnda målgrupper.
God empatisk förmåga och ett tydligt förhållningssätt med förmåga att arbeta med brukarnas utveckling i fokus.
Förmåga att på ett pedagogiskt och tydligt sätt skapa struktur i brukarens tillvaro.
Du skall också ha en grundläggande datakunskap.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ett etiskt och moraliskt tänkande.

Körkort är inget krav i våra verksamheter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Övrigt
Sommarvikariaten har tillträde enligt överenskommelse. Schemalagda arbetstider under dag, kväll och helg samt eventuell natt. Semesterperioden sträcker sig från juni till augusti.

Har du frågor kan du höra av dig till någon av dessa enhetschefer inom området psykisk ohälsa: Marina Fasth Dahlin 070-191 63 75 eller Emil Berglund 072-143 30 48.
Facklig företrädare kontaktas via kommunens växel, 060-19 10 00.

 

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Vi tillämpar rökfri arbetstid.


Sista ansökningsdag 2019-05-15 . Urval och intervjuer sker löpande.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Vikarier – omvårdnadspersonal

Just nu söker vi ett flertal vikarier till våra olika verksamheter i Sundsvall/Timrå och Torpshammar, främst personer som kan jobba under sommarmånaderna juni, juli och augusti. ARBETSUPPGIFTER På VUO bedriver vi omvårdnad med omtanke. Vi vill göra skillnad för människor och bidra till en positiv förbättring för de vårdtagare och boende som finns inom vår verksamhet. Att skapa en trygg, säker och meningsfull boendemiljö för den enskilde är en av grundste... Visa mer
Just nu söker vi ett flertal vikarier till våra olika verksamheter i Sundsvall/Timrå och Torpshammar, främst personer som kan jobba under sommarmånaderna juni, juli och augusti.

ARBETSUPPGIFTER

På VUO bedriver vi omvårdnad med omtanke. Vi vill göra skillnad för människor och bidra till en positiv förbättring för de vårdtagare och boende som finns inom vår verksamhet. Att skapa en trygg, säker och meningsfull boendemiljö för den enskilde är en av grundstenarna i vårt arbete.

Som omvårdnadspersonal arbetar du nära individen. Du uppmuntrar, motiverar och är ett stöd i det vardagliga livet. Det praktiska arbetet består i första hand av allmän omvårdnad och utgörs av grundläggande vardagliga saker; upprätthålla rutiner och en normal dygnsrytm, fysiska aktiviteter, skapa struktur i vardagen, vara ett stöd vid matlagning, motivera till en god hygien. Syftet är att träna och/eller bibehålla funktionsnivåer och personliga förmågor.

På de enheter inom VUO där vi har psykiatriskt utbildad personal bedriver vi även specifik omvårdnad. Det är en insats/behandling (psykosocialt arbete, terapeutiska samtal etc.) med målsättning att upprätthålla, men även utveckla, olika psykiska funktioner, affekthantering m.m.

Beroende på verksamhet och uppdrag arbetar vi till stor del i olika team bestående av t.ex. undersköterskor, behandlingsassistenter, sjuksköterskor, arbetsterapeut, m.fl. På våra boenden finns även en föreståndare som har det övergripande ansvaret för verksamheten, samt en samordnare som leder och planerar det dagliga arbetet. Vissa kontakter med myndigheter, socialtjänst etc. kan förekomma.

KVALIFIKATIONER/PERSONLIG PROFIL

Vi ser gärna att du är utbildad undersköterska, behandlingsassistent eller motsvarande med erfarenhet av att utföra hälso- och sjukvårdsinsatser genom delegation av HSL-personal. Vi lägger dock stor vikt vid erfarenhet och personlig lämplighet. God svenska i tal och skrift och datorvana är en förutsättning för att kunna göra ett bra jobb, eftersom arbetet ska planeras och dokumenteras. Vi journalför i enlighet med gällande lagar och rutiner.

Som person är du serviceinriktad med fokus på individen/”brukaren” och de behov som hen har. Du är lyhörd, lugn och har ett bra bemötande gentemot såväl ”brukare” som uppdragsgivare och samarbetspartners. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vi ser gärna att du gillar ordning och reda, samtidigt som du är en flexibel person med god empatisk förmåga. Vi vill också att du är socialt kompetent och snabbt kan sätta dig in i någon annans situation.
Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad.
Omfattning: Varierande utifrån behov.

Tillträde och lön enligt överenskommelse.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

HAR DU FRÅGOR KONTAKTA:

Peter Wiktorsson, platsansvarig Guldgården stödboende: 060-7015123/ 072-5682582.

Du kan även maila till [email protected].

ÖVRIG INFORMATION
Dina uppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan och hanteras i enlighet med vår personuppgiftspolicy Visa mindre

Sommarvikarier , Stöd och omsorg

Socialtjänstens Stöd och Omsorg söker sommarvikarier. Vikariaten finns inom både boende och barnverksamheterna. OBSERVERA!  Har du tidigare arbetat som semestervikarie i någon av våra verksamheter så kan du söka semestervikariat direkt hos berörd enhetschef och behöver alltså INTE söka via denna annons. Arbetsuppgifter  Målsättningen är att skapa god livskvalitet utifrån LSS-lagstiftningen. Vårt övergripande uppdrag är att ge omvårdnad, stöd och servic... Visa mer
Socialtjänstens Stöd och Omsorg söker sommarvikarier. Vikariaten finns inom både boende och barnverksamheterna.


OBSERVERA!  Har du tidigare arbetat som semestervikarie i någon av våra verksamheter så kan du söka semestervikariat direkt hos berörd enhetschef och behöver alltså INTE söka via denna annons.


Arbetsuppgifter 
Målsättningen är att skapa god livskvalitet utifrån LSS-lagstiftningen. Vårt övergripande uppdrag är att ge omvårdnad, stöd och service till personer i olika åldrar med olika funktionsnedsättningar.

Vi tillämpar ett pedagogiskt arbetssätt och ett bemötande som utgår från den enskilda individens behov av stöd och hjälp. Kommunikation, sociala-, fritids-, och vardagsfärdigheter i syfte att öka personernas självständighet.


Kvalifikationer 
Vi söker dig som är bra på att anpassa ditt bemötande efter situation och brukarens förutsättningar och behov. Du kan samarbeta och kan på ett professionellt sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du ska även kunna utrycka dig tydligt på svenska i tal och skrift.

Vi söker personer som är intresserade av att arbeta med människor och du får gärna ha erfarenhet av mäniskovårdande arbete. Det är meriterande om du har utbildning inom:

Vård och Omsorgsprogrammet
Barn och fritidsprogrammet eller annat som      arbetsgivaren bedömer som likvärdig
Meriterande om du har tidigare vana av omvårdnad och stöd till personer med utvecklingsstörning och autism. Erfarenhet av och kunskap om kognitivt stöd och kommunikationshjälpmedel.


Dina individuella egenskaper är att du har:
Förmåga att samarbeta och ett genuint intresse av att ge service och stöd till nämnda målgrupper. Har god empatisk förmåga och ett tydligt förhållningssätt med förmåga att arbeta med brukarnas utveckling i fokus. Har förmåga att på ett pedagogiskt och tydligt sätt skapa struktur i brukarens tillvaro. 

Du skall också ha en grundläggande datakunskap.

Önskvärda kvalifikationer:
Eftergymnasial pedagogisk utbildning som arbetsgivaren anser är relevant för uppdraget, utbildning inom kognitiv funktionsnedsättning och tydliggörande pedagogik.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort är ett krav i vissa verksamheter.


Övrigt 
Timvikariat med tillträde enligt överenskommelse.

Sommarvikariaten har tillträde enligt överenskommelse. Schemalagda arbetstider under dag, kväll och helg samt eventuell natt. Semesterperioden sträcker sig från juni till augusti.Har du frågor kan du höra av dig till någon av dessa: Louise Åsén 060-19 89 75, Karin Nordlander på tel. 060- 19 89 31, Linda Larsson på tel. 060- 19 21 14
Facklig företrädare kontaktas via kommunens växel, 060-19 10 00.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Sista ansökningsdag 2019-06-15 . Urval och intervjuer sker löpande.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre