Lediga jobb som Informationskonsult i Sundsvall

Se lediga jobb som Informationskonsult i Sundsvall. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sundsvall som finns hos arbetsgivaren.

Informationssäkerhetskonsult Sundsvall

Detta uppdrag kommer innebära samverkan både inom organisationen, och med andra myndigheter. Uppdraget innebär i huvudsak att tillgodose verksamhetens behov av konsulttjänster inom våra uppdrag och dess framdrift. I uppdraget ingår även att delta i verksamhetsmässiga, tekniska, juridiska och ekonomiska frågeställningar. I uppdraget ingår det att etablera processorienterat och agilt arbetssätt. Utifrån det ska prioriterade uppgifter genomarbetas. Exempelvis... Visa mer
Detta uppdrag kommer innebära samverkan både inom organisationen, och med andra myndigheter. Uppdraget innebär i huvudsak att tillgodose verksamhetens behov av konsulttjänster inom våra uppdrag och dess framdrift. I uppdraget ingår även att delta i verksamhetsmässiga, tekniska, juridiska och ekonomiska frågeställningar. I uppdraget ingår det att etablera processorienterat och agilt arbetssätt. Utifrån det ska prioriterade uppgifter genomarbetas. Exempelvis ska analyser genomföras gällande behovsanalys, informationssäkerhetsklassning, riskanalys, rättslig analys, kostnadsanalys tillsammans med verksamheten och dess intressenter. Det kan även komma att ingå att genomföra verksamhetsmodellering men även att göra sammanställning av analyser och skapa beslutsunderlag i rapportformat för att kunna besluta om nästa steg.

Arbetsuppgifterna kan komma att variera, men består huvudsakligen av:

Genomförande av uppdrag och aktiviteter enligt överenskommelse
Utredningsuppdrag inom ovan nämnda uppdrag och områden
Framtagande av analysresultat i form av beskrivningar och tidplaner
Föredragande inför verksamhetens beslutsforum, och samverkansformer inom organisationen


För denna roll ser vi att du kan uppfylla följande krav:

Ha minst fem (5) års dokumenterad erfarenhet av arbete med informationssäkerhet och säkerhetsarkitektur på övergripande nivå med såväl interna som externa aktörer.
Ha dokumenterad erfarenhet av operativt arbete kring komplexa frågeställningar gällande informationssäkerhet – KRTS (Konfidentialitet, Riktighet, Tillgänglighet och Spårbarhet).
Ha minst tre (3) års dokumenterad erfarenhet av riskanalyser och konsekvensbedömningar samt rapportering kring informationssäkerhet i digitala samverkansprojekt med flera olika parter involverade.
Ha god kunskap om aktuella standarder (ISO27000-serien) och vägledningar inom informationssäkerhet.
Ha god kommunikativ förmåga i svenska och engelska, både i tal och skrift. 


Rollen har sin utgångspunkt från Stockholm och Sundsvall, med möjlighet till viss distansarbete. Tjänsten gäller tillsvidare med en provanställning på sex månader.

Din ansökan

Låter rollen intressant och passande? Ansök i så fall omgående för vi intervjuar löpande och rollen kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vi är flera rekryterare som hanterar rekryteringen av denna tjänst, vid frågor gällande den här rekryteringen eller tjänsten når du oss enklast på e-post [email protected]

Vi kan enbart ta emot och bearbeta din ansökan genom att du registrerar ditt CV i vår portal. Med avseende på GDPR kan vi ej ta emot ansökningar via e-post. Varmt välkommen med din ansökan! Uppdraget är en del av Quest Consulting personaluthyrning. Du kommer att vara anställd av Quest Consulting och arbeta som konsult hos vår kund.

Om oss

Quest Consulting är ett auktoriserat konsultbolag med kollektivavtal, försäkringar, friskvård och tjänstepension. Vi är specialiserade inom IT, Teknik, HR, Administration och Ekonomi. Vår målsättning är att vara din personliga samarbetspartner och just därför är det så viktigt för oss att arbeta efter våra kärnvärden där våra ledord är att vara Personliga, Nyskapande och Professionella. Visa mindre

Energi - och klimatrådgivare till Konsument Sundsvall

Kultur- och fritidsförvaltningen söker nu en energi- och klimatrådgivare. En av Sundsvalls kommuns övergripande målsättningar för  goda livsvillkor  är att konsumentvägledning ska ges ur ett hållbarhetsperspektiv och delaktighet skapas för att påverka miljö och klimat. Energi- och klimatrådgivningens mål är att förmedla lokalt och regionalt anpassad kunskap om energieffektivisering, energianvändning och dess klimatpåverkan. Vill du bidra med en bättr... Visa mer
Kultur- och fritidsförvaltningen söker nu en energi- och klimatrådgivare.

En av Sundsvalls kommuns övergripande målsättningar för  goda livsvillkor  är att konsumentvägledning ska ges ur ett hållbarhetsperspektiv och delaktighet skapas för att påverka miljö och klimat.

Energi- och klimatrådgivningens mål är att förmedla lokalt och regionalt anpassad kunskap om energieffektivisering, energianvändning och dess klimatpåverkan.

Vill du bidra med en bättre miljö och ett hållbart samhälle? Bli energi- och klimatrådgivare i Sundsvalls kommun!

Du får ett självständigt och omväxlande arbete med stort egenansvar och stor möjlighet att bidra till ett hållbart samhälle och en god miljö.

Du tillhör enheten Konsument Sundsvall och arbetar tillsammans med fem arbetskamrater med budget- och skuldfrågor, konsumentvägledning samt energi- och klimatrådgivning. Konsument Sundsvall är en enhet inom avdelningen Sundsvalls stadsbibliotek.

Heltid, tillsvidareanställning, tillträde enligt överenskommelse. I tjänsten förekommer kvälls- och helgtjänstgöring. 

Dina arbetsuppgifter
Du ska främja en effektiv och miljöanpassad användning av energi. Du ska på ett enkelt och tydligt sätt förmedla kunskap om energieffektivisering, energianvändning och dess klimatpåverkan. Målgrupp är hushåll, företag och lokala organisationer.

Du kommer att arbeta med rådgivning och information om byggnaders energiprestanda (även kallad EPBD2) till små och stora företag och andra projekt i Energimyndighetens regi. Tjänsten innefattar även att arbeta i klimat- och miljöprojekt inom kommunen samt att delta och / eller arrangera olika aktiviteter som till exempel mässor, seminarier och publika evenemang. 

Ungefär 50 procent av tjänsten handlar om att ge konsumentjuridisk rådgivning och information enskilt och i grupp. Du ska även utveckla sätt att påverka medborgarna inom hållbar konsumtion. Du kommer arbeta utåtriktat med föreläsningar och mediakontakter. Du erbjuds grundutbildning för energi- och klimatrådgivare och konsumentjuridik via Energimyndigheten och Konsumentverket.

Vi söker dig som har:

Högskoleutbildning inom energi, teknik eller miljöområdet, eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Alternativt arbetslivserfarenhet där du tillägnat dig kunskaper som kan bedömas likvärdiga.
Flerårig arbetslivserfarenhet relevant för området.
Goda kunskaper inom energi- och klimatområdet, hållbar konsumtion
Mycket god förmåga att kommunicera på svenska och god förmåga att kommunicera på engelska.
Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, kan förmedla information på ett tydligt och pedagogiskt sätt.
God förmåga att planera, genomföra och följa upp projekt.
God datorvana
B-körkort för manuellt växlande bilar är också ett krav.
Meriterande  är intresse för juridik.

Personliga egenskaper
Vi förutsätter att du är ansvarsfull och självgående, tar egna initiativ och har en hög grad av samarbetsförmåga och servicekänsla. Vi söker dig som är utåtriktad och har lätt för att knyta kontakter med människor och skapar förtroende. Du har ett stort engagemang. Du känner dig bekväm med att stå inför grupper och kan övertyga och påverka andra. 

Vi erbjuder
Kvalificerade arbetsuppgifter och möjlighet till personlig utveckling. Ett varierat utbud av friskvårdsaktiviteter med årskort. 

Vill du veta mer?
Kontakta bibliotekschef Helene Swenne, tfn: 191822

Fackliga företrädare
Anna-Lena Altin, Vision, 060-19 21 09.

Det händer mycket i Sundsvall. Ett av målen i den hållbara tillväxtstrategin för Sundsvalls kommun är att vi ska bli fler än 100 000 invånare i kommunen år 2021. Att staden ska växa och redan växer gör att bostadsbehovet ökar, vilket i sin tur leder till ett ökat byggande av infrastruktur. Sundsvalls kommun är Medelpads största arbetsgivare med omkring 8000 medarbetare.

Inom Sundsvalls kommun arbetar vi efter visionen  "Vi gör det goda livet möjligt!"  I Kultur och fritid innebär det att vi vill att alla ska känna sig välkomna i våra verksamheter. Vi ger våra besökare ett professionellt bemötande med likvärdig och jämställd service. Under 2017 satsar vi på utbildning för all personal för att bli ännu bättre på att inkludera hbtq-perspektivet i vårt kundbemötande och vår egen arbetsmiljö.

Kommunens värdeord mod, öppenhet och helhetssyn genomsyrar vårt arbete. För oss i kultur och fritid innebär helhetssynen att vi ser till besökarens hela behov och samverkar för besökarens bästa på arbetsplatsen, inom förvaltningen och i kommunen.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Sista ansökningsdag 1 september 2019

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Energi - och klimatrådgivare till Konsument Sundsvall

Kultur- och fritidsförvaltningen söker nu en energi- och klimatrådgivare. Ett av Sundsvalls kommuns övergripande målsättningar för  goda livsvillkor  är att konsumentvägledning ska ges ur ett hållbarhetsperspektiv och delaktighet skapas för att påverka miljö och klimat. Energi- och klimatrådgivningens mål är att förmedla lokalt och regionalt anpassad kunskap om energieffektivisering, energianvändning och dess klimatpåverkan. Vill du bidra med en bätt... Visa mer
Kultur- och fritidsförvaltningen söker nu en energi- och klimatrådgivare.

Ett av Sundsvalls kommuns övergripande målsättningar för  goda livsvillkor  är att konsumentvägledning ska ges ur ett hållbarhetsperspektiv och delaktighet skapas för att påverka miljö och klimat.

Energi- och klimatrådgivningens mål är att förmedla lokalt och regionalt anpassad kunskap om energieffektivisering, energianvändning och dess klimatpåverkan.

Vill du bidra med en bättre miljö och ett hållbart samhälle? Bli energi- och klimatrådgivare i Sundsvalls kommun!

Du får ett självständigt och omväxlande arbete med stort egenansvar och stor möjlighet att bidra till ett hållbart samhälle och en god miljö.

Du tillhör enheten Konsument Sundsvall och arbetar tillsammans med fem arbetskamrater med budget- och skuldfrågor, konsumentvägledning samt energi- och klimatrådgivning. Konsument Sundsvall är en enhet inom avdelningen Sundsvalls stadsbibliotek.

Heltid, tillsvidareanställning, tillträde enligt överenskommelse. I tjänsten förekommer kvälls- och helgtjänstgöring. 

Dina arbetsuppgifter
Du ska främja en effektiv och miljöanpassad användning av energi. Du ska på ett enkelt och tydligt sätt förmedla kunskap om energieffektivisering, energianvändning och dess klimatpåverkan. Målgrupp är hushåll, företag och lokala organisationer.

Du kommer att arbeta med rådgivning och information om byggnaders energiprestanda (även kallad EPBD2) till små och stora företag och andra projekt i Energimyndighetens regi. Tjänsten innefattar även att arbeta i klimat- och miljöprojekt inom kommunen samt att delta och / eller arrangera olika aktiviteter som till exempel mässor, seminarier och publika evenemang. 

Ungefär 50 procent av tjänsten handlar om att ge konsumentjuridisk rådgivning och information enskilt och i grupp. Du ska även utveckla sätt att påverka medborgarna inom hållbar konsumtion. Du kommer arbeta utåtriktat med föreläsningar och mediakontakter. Du erbjuds grundutbildning för energi- och klimatrådgivare och konsumentjuridik via Energimyndigheten och Konsumentverket.

Vi söker dig som har:

-Högskoleutbildning inom energi, teknik eller miljöområdet, eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Alternativt arbetslivserfarenhet där du tillägnat dig kunskaper som kan bedömas likvärdiga.

-Flerårig arbetslivserfarenhet relevant för området.

-Goda kunskaper inom energi- och klimatområdet, hållbar konsumtion

-Mycket god förmåga att kommunicera på svenska och god förmåga att kommunicera på engelska.

-Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, kan förmedla information på ett tydligt och pedagogiskt sätt.

-God förmåga att planera, genomföra och följa upp projekt.

-God datorvana

-B-körkort för manuellt växlande bilar är också ett krav.

Meriterande  är intresse för juridik.

Personliga egenskaper
Vi förutsätter att du är ansvarsfull och självgående, tar egna initiativ och har en hög grad av samarbetsförmåga och servicekänsla. Vi söker dig som är utåtriktad och har lätt för att knyta kontakter med människor och skapar förtroende. Du har ett stort engagemang. Du känner dig bekväm med att stå inför grupper och kan övertyga och påverka andra. 

Vi erbjuder
Kvalificerade arbetsuppgifter och möjlighet till personlig utveckling. Ett varierat utbud av friskvårdsaktiviteter med årskort. 

Fackliga företrädare
Anna-Lena Altin, Vision, 060-19 21 09.

Det händer mycket i Sundsvall. Ett av målen i den hållbara tillväxtstrategin för Sundsvalls kommun är att vi ska bli fler än 100 000 invånare i kommunen år 2021. Att staden ska växa och redan växer gör att bostadsbehovet ökar, vilket i sin tur leder till ett ökat byggande av infrastruktur. Sundsvalls kommun är Medelpads största arbetsgivare med omkring 8000 medarbetare.

Inom Sundsvalls kommun arbetar vi efter visionen  "Vi gör det goda livet möjligt!"  I Kultur och fritid innebär det att vi vill att alla ska känna sig välkomna i våra verksamheter. Vi ger våra besökare ett professionellt bemötande med likvärdig och jämställd service. Under 2017 satsades på en utbildning för all personal för att bli ännu bättre på att inkludera hbtq-perspektivet i vårt kundbemötande och vår egen arbetsmiljö.

Kommunens värdeord mod, öppenhet och helhetssyn genomsyrar vårt arbete. För oss i kultur och fritid innebär helhetssynen att vi ser till besökarens hela behov och samverkar för besökarens bästa på arbetsplatsen, inom förvaltningen och i kommunen.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Sista ansökningsdag 16 juni 2019

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre