Lediga jobb Sundsvalls kommun Vård och omsorg i Sundsvall

Se alla lediga jobb från Sundsvalls kommun Vård och omsorg i Sundsvall. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Sundsvall som finns inom det yrket.

Sommarvikariat inom Vård och omsorg i Sundsvalls Kommun

Vill du göra skillnad i människors vardag och samtidigt skaffa dig en värdefull erfarenhet? Då kan just du vara den vi söker som vill arbeta som sommarvikarie inom hemtjänst, vård- och omsorgsboenden, gruppboenden, personlig assistans eller HVB-hem. I arbetet ger du stöd, vård och omsorg till personer som behöver hjälp för att klara av sin vardag. Du får ett jobb med varierande arbetsuppgifter och många kollegor. Förutom ett meningsfullt arbete där du o... Visa mer
Vill du göra skillnad i människors vardag och samtidigt skaffa dig en värdefull erfarenhet?
Då kan just du vara den vi söker som vill arbeta som sommarvikarie inom hemtjänst, vård- och omsorgsboenden, gruppboenden, personlig assistans eller HVB-hem.

I arbetet ger du stöd, vård och omsorg till personer som behöver hjälp för att klara av sin vardag. Du får ett jobb med varierande arbetsuppgifter och många kollegor. Förutom ett meningsfullt arbete där du och dina kollegor varje dag har möjlighet att göra skillnad ger detta jobb dig värdefulla erfarenheter, oavsett om du i framtiden ser dig själv inom ett vårdrelaterat yrke eller en annan bransch.
Vi omfattar geografiskt hela Sundsvalls kommun, såväl centrum som ytterområden, och våra kunders behov och dina kompetenser styr var du placeras.

OBSERVERA! Har du tidigare arbetat som semestervikarie i någon av våra verksamheter så kan du söka semestervikariat direkt hos berörd områdeschef och behöver alltså INTE söka via denna annons.

ÄLDREOMSORGEN där ett av områdena är hemtjänst erbjuder stödinsatser i form av service och personlig omvårdnad i hemmet. Kunden kan få hemtjänst för sådant som han eller hon inte klarar av på egen hand. Det kan till exempel vara personlig omvårdnad, service, aktiviteter, ledsagning med mera.
Ett annat område är äldreboenden och servicehus. Det är en trygg boendeform för äldre och dementa. Där finns möjlighet till tillsyn och omvårdnad dygnet runt. Den som bor i ett äldreboende har vanligtvis ett betydligt större behov av omvårdnad och tillsyn än den som bor i servicehus. En kund som bor i servicehus har en egen lägenhet. I huset finns viss service och kunden kan ha hemtjänst på samma villkor som den som bor i ett vanligt boende.

STÖD OCH OMSORG ger stöd och service i form av särskilda boenden och dagliga verksamheter för barn, unga och vuxna med olika funktionsnedsättningar. Verksamheten är indelad i kompetensområden efter kundens funktionsnedsättning och behov; grav-, måttlig- eller lindrig utvecklingsstörning, vuxna och äldre med förvärvade hjärnskador samt NPF.  
Området innehåller även personlig assistans som är ett personligt utformat stöd som ges av ett begränsat antal personer till den som på grund av stora och varaktiga funktionsnedsättningar behöver hjälp med sin hygien, måltider, av och påklädning, att kommunicera eller annan hjälp som förutsätter ingående kunskaper om personen.

IFO erbjuder bl.a. boende och stöd för ensamkommande flyktingbarn/ungdomar (Estonte). Stödet utformas individuellt för varje kund. Syftet är att kunden ska kunna förbättra sin livssituation och öka förmågan att klara sig själv.

Ett annat område är Socialpsykiatrin.

 

Arbetsuppgifter 
Du ska utifrån ett professionellt sätt ge service och omvårdnad av god kvalitet till våra kunder. I arbetet ingår att utföra delegerade arbetsuppgifter enligt SOL och HSL samt viss dokumentation.

Du har ansvar för att i kommunikation med kunden arbeta efter upprättad genomförandeplan.

Inom delar av Stöd och omsorg samt delar av Personlig assistans är ett utav arbetssätten tydliggörande pedagogik.


Kvalifikationer 
Vi söker personer som är intresserade av att arbeta med människor.
Det är meriterande om du är utbildad undersköterska, boendehandledare, personlig assistent, barnskötare med inriktning socialt eller pedagogiskt arbete alternativt någon annan likvärdig utbildning, eller om du har erfarenhet av människovårdande arbete.

Du ska ha ett tydligt kundfokus och vara lyhörd och utgå från kundens önskningar och behov i ditt arbete. En förutsättning är att du är bra på att anpassa ditt bemötande efter situation samt kundens förutsättningar och behov. Du kan samarbeta och kan på ett professionellt sätt ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Ensamarbete förekommer så du måste även vara självgående.
Du ska även kunna utrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Vi söker även dig med högre utbildning som socionom eller beteendevetare för sommarvikariat vid boenden för ensamkommande flyktingbarn.

B-körkort är meriterande då det kan krävas i vissa kompetens- eller geografiska områden. Inom hemtjänsten är B-körkort ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Övrigt
Tjänsten är ett semestervikariat med tillträde enligt överenskommelse. Schemalagda arbetstider, dag, kväll och helg samt ev. natt. Även dygnstjänstgöring med jour förekommer.

Semesterperioden sträcker sig från juni till augusti och vi förväntar oss att du är tillgänglig för arbete under hela perioden. Är du rätt person finns det även goda chanser att du får fortsatt jobb som timvikarie!

Våra verksamheter finns i hela Sundsvalls kommun, både i centrum och ytterområdena.

Om du blir aktuell för arbete med barn och ungdomar kräver vi utdrag ur belastningsregistret.

Har du frågor kan du höra av dig till Jill Vestberg på telefon 060-19 18 59 eller maila till: [email protected] 

Facklig företrädare kontaktas via kommunens växel, 060-19 10 00.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Sista ansökningsdag 2019-04-30. Rekryteringen kommer att pågå hela våren och urval och intervjuer sker löpande under hela ansökningstiden. Du kan alltså bli aktuell för ett sommarvikariat även om det kan dröja innan du blir kontaktad.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Verksamhetsutvecklare till äldreomsorgen, Sundsvalls kommun

Vill du vara med och utveckla äldreomsorgen i Sundsvalls kommun? Nu har du chansen att göra skillnad för vårt samhälle och våra medborgare i rollen som verksamhetsutvecklare inom äldreomsorg vid vård- och omsorgsförvaltningen, Sundsvalls kommun Utgångspunkten för äldreomsorgen och hälso- och sjukvårdens organisation är att främja ett nära tvärprofessionellt arbetssätt med hög samverkan mellan professionerna för att kunna forma hjälpen till medborgaren på ... Visa mer
Vill du vara med och utveckla äldreomsorgen i Sundsvalls kommun? Nu har du chansen att göra skillnad för vårt samhälle och våra medborgare i rollen som verksamhetsutvecklare inom äldreomsorg vid vård- och omsorgsförvaltningen, Sundsvalls kommun

Utgångspunkten för äldreomsorgen och hälso- och sjukvårdens organisation är att främja ett nära tvärprofessionellt arbetssätt med hög samverkan mellan professionerna för att kunna forma hjälpen till medborgaren på ett så individuellt sätt som möjligt. Den 1 januari 2020 bildades en Vård- och omsorgsnämnd samt en Individ och arbetsmarknadsnämnd. Vård- och omsorgsförvaltningen består av följande verksamheter: äldreomsorg, stöd till funktionshindrade samt hälso- och sjukvård.

Som stöd till verksamheterna inom vård och omsorgsförvaltningen och individ- och arbetsmarknadsförvaltningen har det bildats ett gemensamt verksamhetsstöd bestående av tre avdelningar: Avd för kvalitet och utveckling, Avd för kansli, HR och kommunikation samt Avd för ekonomi och analys. Dessa tre avdelningar ska samverka för att ge ett bra stöd till kärnverksamheterna. Som verksamhetsutvecklare är du anställd hos avdelningen för kvalitet och utveckling.  

Uppdraget  

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Dina uppdrag kommer i hög grad från områdescheferna inom äldreomsorgen och även ifrån avdelningschef för Kvalitet och utveckling. Utgångspunkten i arbetet är förvaltningens ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete samt pågående implementering av Skönsmomodellens arbetssätt. Du arbetar nära verksamheten och ingår som adjungerad i verksamhetens ledningsgrupp.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av att:

- identifiera, analysera och implementera förbättringar i verksamheten

- stödja ledningen i att planera, följa upp och analysera verksamheten

- ansvara för uppdrag och utredningar som beslutsunderlag inom verksamhetsområdet

- föredra utredningar i ledningsgrupp och nämnd

- informera om och samordna arbetet med LOV hemtjänst vilket innebär en rad olika arbetsuppgifter bl.a. samverkansträffar, uppdatering av förfrågningsunderlag, information, uppföljning av privata utförare

- i samverkan med ledningen och enheten verksamhetsstöd Skönsmomodellen utveckla metoder och arbetssätt kring delaktighet och inflytande för brukarna

- omvärldsbevaka och hålla dig à jour med förändringar i lagstiftning och utveckling och forskning inom området.

I ditt arbete utgår du från kommunens vision, värdegrund och värdskap samt kommunens övergripande handlingsplan för digitalisering. Det är krav på sekretess i arbetet.

Din profil

Du har en akademisk examen med inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget samt  flerårig erfarenhet av arbete inom offentlig sektor. Du har aktuell erfarenhet av att driva verksamhetsutveckling på övergripande strategisk nivå och dokumenterad erfarenhet av att producera dokument med hög språklig kvalitet.

Aktuell erfarenhet av utredningsarbete samt god kännedom om de lagar som reglerar äldreomsorgens verksamhet är meriterande. Det är även meriterande med utbildning inom projektledning samt kurser/utbildning för området adekvat t ex utredningsmetodik, statistik eller metoder för verksamhetsutveckling.

Tjänsten kräver god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt B-körkort. Du har goda kunskaper i Office-paketet och mycket god datavana. Det är meriterande om du har kunskaper i statistikprogram.  

Du trivs med att samarbeta och du är duktig på att skapa och underhålla relationer. Du har förmåga att se till olika gruppers intressen och samtidigt bibehålla en helhetssyn med verksamhetens bästa i fokus. Du är strukturerad, prioriterar på ett effektivt sätt och driver dina processer framåt. Din initiativförmåga är hög och du är skicklig på att komma med idéer som kan omsättas i praktiken för att nå uppsatta mål. Du ser möjligheter i utmaningar och har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar.

Du har ett genuint intresse för att utveckla äldreomsorg och din problemlösande analysförmåga är hög. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fackliga företrädare

Facklig företrädare kontaktas via kommunens växel 060 – 19 10 00.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta Katarina Tjernblom, avdelningschef kvalitet och utveckling vid vård och omsorgsförvaltningen, tfn 060-19 12 70 eller Olivia Bergdahl, HR-konsult, tfn 060-19 17 69.

Övrigt

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Sista ansökningsdag är 2020-02-28.

Varmt välkommen med din ansökan!

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Distriktssköterska / Sjuksköterska till Njurunda Hemsjukvård

Vill du arbeta i ett spännande utvecklingsområde! En av våra sjuksköterskor kommer att vara tjänstledig på grund av utbildning under ett år.   I Njurunda pågår ett arbete med att utveckla Skönsmomodellen med tvärprofessionella team. Arbete präglas av tillitsbaserad styrning och ledning. Varje team består av chef, distriktsjuksköterska , arbetsterapeut, fysioterapeut, biståndshandläggare och omvårdnadspersonal som alla utgår från samma adress. Totalt finns... Visa mer
Vill du arbeta i ett spännande utvecklingsområde!
En av våra sjuksköterskor kommer att vara tjänstledig på grund av utbildning under ett år.  

I Njurunda pågår ett arbete med att utveckla Skönsmomodellen med tvärprofessionella team. Arbete präglas av tillitsbaserad styrning och ledning. Varje team består av chef, distriktsjuksköterska , arbetsterapeut, fysioterapeut, biståndshandläggare och omvårdnadspersonal som alla utgår från samma adress. Totalt finns tre team i vilket innebär att du kommer ha nära samarbete med de andra teamens sjuksköterskor. Vi arbetar kontinuerligt med reflektioner kring våra brukare/patienter där alla från teamet deltar för att brukaren/patienter ska få rätt hjälp med kvalitet. Vi testar oss fram hur en optimal organisation ska kunna se ut och där är ditt deltagande är värdefullt.

Du kommer att få vara med och utforma grunden för framtidens äldreomsorg i Sundsvall kommun. Vårt utvecklingsarbete följs även av regeringens Tillitsdelegation.   Arbetsuppgifter 
Du kommer att ha omväxlande och intressanta arbetsuppgifter som innebär hälso- och sjukvårdsinsatser för patienter, såväl planerade som akuta.
Du leder omvårdnadsarbetet, gör självständiga bedömningar , utför medicinska behandlingar och omvårdnadsinsatser samt  handleder omvårdnadspersonal och studenter.

Att planera, genomföra och följa upp hälso- och sjukvårdsinsatser, specifik omvårdnad och dokumentation är under ditt ansvar. Du har god samverkan med patienten, närstående/anhöriga, teamet samt primärvårdens läkare.

Ditt mål ska alltid vara att ge en god och säker vård där patientens egna resurser stärks och tillvaratas.  


Kvalifikationer 
Vi söker dig som är distriktssköterska/sjuksköterska. Erfarenhet från kommunal hälso- och sjukvård är meriterande men det viktigaste är att du har ett intresse och engagemang för uppdraget.

God förmåga att samarbeta, stabil och personlig mognad är egenskaper vi lägger stor vikt vid.
Social kompetens och god förmåga att kommunicera med patienten , anhöriga/närstående och temamedlemmar.
Intresse att driva förändringsarbete.
God datakunskap samt B-körkort
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställningen
Tjänsten är en visstidsanställning, heltid, mellan 2019-09-03 - 2020-06-30, eventuellt längre. Tillträde snarast alternativt enligt överenskommelse.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. 

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Upplysningar
Har du frågor kan du höra av dig till Enhetschef Eva-Marie Ruda på telefon 060-658 34 90 alternativt till Distriktsköterska Ann Åsén på telefon 070-187 16 12. 

Facklig företrädare
Linda Jogedal, FSA, 070-190 30 54.


Din ansökan
I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Sista ansökningsdag 2019-08-30 . Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänst kan ske innan sista ansökningsdatum.
Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering. Visa mindre